Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Arias:

Arias: "les lleis estan fetes per complir-les"

03/01/2013 - Calafell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Pere Arias denuncia la venda ambulant il·legal de peix per part d’immigrants magribins

Calafell | Redacció.- El delegat local de Plataforma per Catalunya a Calafell, Pere Arias, ha denunciat la “venda il·legal ambulant i clandestina de peix” a la localitat tarragonina per part de grups d’immigrants en les darreres setmanes.

El representant identitari ha assegurat que diversos venedors magribins repartits per diversos punts del mercat municipal de Calafell estaven venent dies enrere peix “amb cubells, sense passar cap control d’higiene ni de sanitat, podent perjudicar la salut de totes les persones que ingereixin aquests aliments en mal estat”.

Els perjudicis –ha prosseguit –no són solament per als interessos econòmics dels establiments legalment establerts a la vila o per als peixaters del mercat municipal, sinó també per als consumidors pel que fa a les deplorables condicions higienico-sanitàries i de trencament de la cadena de fred que representa aquest tipus de venda il·legal de peix per a la salut de les persones”.

Pere Arias va portar la problemàtica al ple municipal, en què es va adreçar a l’alcalde, Joan Olivella, perquè aquest cas suposaria “una estafa a la Seguretat Social o economia submergida atesa la crisi que actualment estem patint”.

L’alcalde, però, ha defensat aquesta irregularitat sota el pretext que és un mitjà “per a la supervivència de les persones en un moment de crisi”. En aquest sentit Arias ha assenyalat l’incoherent d’aquesta resposta perquè “les lleis estan fetes per complir-les i no per passar-se-les per alt”.

Arias ha fet una crida per advertir els possibles compradors que aquest producte “no compleix la normativa higiènicosanitària, se’n desconeix la seva procedència, i probablement tampoc compleix la cadena de fred”

Plataforma per Catalunya també ha demanat a la Policia Local i a l’Ajuntament de Calafell que “posin mitjans per impedir una venda de productes que podrien atemptar contra la salut dels consumidors i que, en tractar-se de venda ambulant, està prohibida al municipi”.

 

 

 


 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EL 3 DE VUIT, 28/12/2012; PÀG.8 PxC ha detectat venda il·legal de peix a Calafell

CALAFELL.- Pere Arias, màxim representant del partit polític Plataforma per Catalunya (PxC) al municipi de Calafell, denuncia a través d’una nota de premsa que en diverses ocasions durant les darreres setmanes s’ha pogut constatar que es produiria una “venda il·legal ambulant i clandestina de peix a Calafell”.

Segons explica Pere Arias, diversos venedors magribins repartits per diversos punts del Mercat Municipal de Calafell estaven venent dies enrere peix “amb cubells, sense passar cap control d’higiene ni de sanitat podent perjudicar la salut de totes les persones que ingereixin aquest aliment en mal estat”.

Segons Arias, PxC ha denunciat “els perjudicis no solament per als interessos econòmics dels establiments legalment establerts a la vila o per als peixaters del Mercat Municipal, sinó també per als consumidors pel que fa a les deplorables condicions higiènicosanitàries i de trencament de la cadena de fred que representa aquest tipus de venda il·legal de peix per a la salut de les persones”.

Aquesta qüestió la va portar Pere Arias al ple municipal, tot intervenint , com un ciutadà més, al torn de precs i preguntes. Segons recorda al seu escrit, Arias va adreçar-se a l’alcalde, Joan Olivella perquè aquest cas suposaria “una estafa o economia submergida a la Seguretat Social atesa la crisi que actualment estem patint”. Segons PxC, l’alcalde els ha respost que la suposada venda il·legal de peix es produeix “per la supervivència de les persones en un moment de crisi”, però Pere Arias titlla aquesta resposta d’”incoherent perquè les lleis estan fetes per complir-les i no per passar-se-les per alt”.

Des de PxC a Calafell es vol advertir als possibles compradors d’aquell tipus de venda il·legal de peix que aquest producte “no compleix la normativa higiènicosanitària, se’n desconeix la seva procedència, i probablement tampoc compleix la cadena de fred”. Alhora, PxC també demana a la Policia Local i a l’Ajuntament de Calafell perquè “posin mitjans per impedir una venda de productes que podrien atemptar contra la salut dels consumidors i que, a més, la venda ambulant no autoritzada està prohibida al municipi”.

 

DIARI DE TARRAGONA, 25/12/2012; PÀG.15 Alertan de la venta ilegal de pescado junto a los mercadillos

CALAFELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha denunciado la presencia de vendedores ilegales de pescado que venden productos sin controles en los entornos de los mercadillos. Los vendedores llegan en furgonetas y ofrecen el pescado en cubos. El miembro de PxC, sin representación en el Ayuntamiento, alerta de que, además de suponer perjuicios para el comercio legal, se desconoce la procedencia del pescado que se ofrece, lo que puede ocasionar problemas de salud.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube