Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL 3 DE VUIT, 10/02/2012; PÀG.10 PxC critica l’aturada de les obres de l’Esplai del Tancat a mig fer

EL 3 DE VUIT, 10/02/2012; PÀG.10 PxC critica l’aturada de les obres de l’Esplai del Tancat a mig fer

22/03/2012 - El Vendrell

El grup municipal a l’oposició assegura que s’hi ha invertit 640.000 euros

Declaracions d’August Armengol davant de les obres a mig fer

EL VENDRELL.- El portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell, August Armengol, ha lamentat la paralització de les obres de l’Esplai d’Avis del Tancat un cop aixecada l’estructura de l’edifici, que ha tingut un cost de 640.000 euros. El responsable de la paralització de les obres és, segons creu Armengol, el govern quadripartit (PSC, CiU, PP i ERC) de l’Ajuntament, “per la seva mala gestió econòmica i financera, per la seva manca de sensibilitat social per la nostra gent gran i per la seva poca imaginació per aconseguir el finançament”. Diu el mateix portaveu de PxC. Per això, Armengol ha volgut recordar aquest dimarts passat, en una roda de premsa a la zona escolar del Vendrell, que els anys 2008, 2009 i 2010 PxC va donar suport als pressupostos de l’anterior govern municipal, entre altres coses, perquè es tirés endavant el nou Esplai d’Avis del Tancat, perquè l’actual es va quedar obsolet només inaugurar-lo l’any 2006. Actualment, l’Associació de Gent Gran del Tancat del Vendrell ja supera els 800 socis i “és inviable la seva continuïtat en l’antic local per qüestió d’espai, ja que la demanda de moltes activitats que es realitzen sobrepassa amb escreix l’oferta de places”. Es diu des del grup de PxC.

El líder local de l’únic partit a l’oposició municipal del Vendrell també vol “advertir l’equip de govern del perill de degradació del nou edifici a mig fer, amb l’estructura a la intempèrie”. I malgrat que PxC afirma que s’han tallat els accessos, “hi ha el perill que els okupes, els vàndals i altres desaprensius malmetin i degradin l’edifici inacabat i causin greus desperfectes a l’actual inversió” econòmica a l’indret.

August Armengol també ha volgut denunciar aquest dimarts que “és mentida que no hi hagi diners, perquè el quadripartit bé que té diners per al que vol, com per exemple per finançar la immigració”. Des de PxC s’han localitzat a hores d’ara diverses partides que sumen gairebé 400.000 euros que s’inclouen, segons el mateix grup polític, en el pressupost de 2012. Segons critica PxC, 200.000 euros corresponen al Fons Europeu de Cohesió Social per a la integració dels immigrants, al qual l’Ajuntament del Vendrell ha afegit 66.000 euros més, o els 117.000 euros del Pla de Barris destinats a l’Acollida dels Immigrants. “Enfront d’aquest despropòsit”, diu August Armengol, “la nostra societat té un deute prioritari amb la nostra gent gran, que són qui han contribuït a forjar aquest país i a construir l’estat del benestar tal com nosaltres el coneixem, i aquesta és la nostra obligació, i no pas afavorir els immigrants que com qui diu acaben d’arribar a casa nostra i no han aportat res de res a la nostra terra”.

Armengol ha proposat “una altra manera de fer les coses” que, segons el mateix polític, “podria significar poder acabar les obres a un menor cost del pressupostat”. Així, “en lloc de contractar una empresa de Lleida que ha portat tots els treballadors de fora per fer l'estructura de l'obra, per a la segona fase, que es refereix al tancament de l'equipament i per a la tercera, que són les instal·lacions i els equipaments, proposem una altra manera de gestionar l'obra”. Armengol conclou en quest sentit  que a l'Ajuntament hi ha arquitectes, enginyers, arquitectes tècnics i una empresa municipal de Serveis Integrals que, “mitjançant plans d'ocupació locals, podria contractar treballadors aturats i beneficiar en el seu conjunt més de 200 persones del Vendrell i a un menor cost que no pas adjudicar l'obra a empreses alienes".

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

DIARI DE TARRAGONA, 29/02/2012; PÀG.17 El Vendrell paraliza la obra de un Casal para pagar a proveedores

EL VENDRELL.- "Ahora la prioridad es pagar a los proveedores y amortizar deuda", señaló el alcalde del Vendrell Benet Jané (CiU) cuando los concejales de Plataforma per Catalunya (PxC), le preguntaron si iba a proseguir la obra del centro de jubilados que comenzó a construirse en la zona del Tancat del Galán y que lleva meses parada tras haber invertido 640.000 euros.

El cerramiento costaría unos 850.000 euros y las instalaciones y equipamientos, otros 900.000 euros.

Desde PxC se teme que el vandalismo llegue a afectar a la estructura.

El centro para los jubilados era para ganar espacio para las actividades de la asociación, que tiene 700 asociados. Una vez puesta la primera piedra se dijo que estaría acabado en un año.

Según el acalde Benet Jané ahora las prioridades serán las deudas con los proveedores. El Ayuntamiento debe 12 millones a FCC. En el pleno se anunció que la obra del Casal quedaba paralizada.

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 08/02/2012 PxC critica l'aturada de les obres del nou Esplai d'Avis del Tancat

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-critica-laturada-de-les-obres-del-nou-esplai-davis-del-tancat

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) critica el govern per l’aturada de les obres del nou Esplai d’Avis del Tancat. D’acord amb l’oposició una estructura necessària per acollir una demanda creixent que supera l’oferta de les instal·lacions actuals. Apunten, a més, la probabilitat de què l’edifici es degradi abans no es reprenguin les obres.

WWW.DELCAMP.CAT, 09/02/2012 PxC del Vendrell lamenta la paralització de les obres de l'Esplai d'Avis del Tancat

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=20914

Redacció - El Vendrell (Baix Penedès).- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'ajuntament del Vendrell ha lamentat la paralització de les obres de l'Esplai d'Avis del Tancat, "un cop aixecada l'estructura de l'edifici, amb un cost de 640.000 euros". PxC responsabilitza d'aquesta situació al govern quadripartit de l'ajuntament, "per la seva mala gestió econòmica i financera".

El partit d'August Armengol assegura que l'actual esplai d'avis ja es va inaugurar petit i que la seva continuïtat "és inviable" per una associació, la de la Gent Gran del Tancat, que ja supera els 800 socis. Armengol creu que el govern local està evidenciant la seva "poca imaginació" a l'hora d'aconseguir finançament per l'obra.

A més a més, el partit ultra adverteix a l'equip de govern sobre el perill de degradació que presenta l'edifici a mig fer, amb l'estructura "a l'intempèrie". Armengol afegeix que per acabar les obres també es podria fer a través de l'empresa municipal de Serveis Integrals, que mitjançant plans d'ocupació locals podria contractar treballadors aturats i "beneficiar més de 200 persones del Vendrell".

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 17/02/2012; PÀG.8 PxC critica el retard de l’Esplai del Tancat

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), lamenta la paralització de les obres de l’Esplai d’Avis del Tancat un cop aixecada l’estructura de l’edifici, que ha tingut un cost de 640.000 euros.

PxC ha carregat contra l’equip de govern pel retard d’aquesta construcció. Per això el seu portaveu, August Armengol, ha volgut recordar que els anys 2008, 2009 i 2010 PxC va donar suport als pressupostos de l’anterior govern municipal, entre altres coses, perquè es tirés endavant el nou Esplai d’Avis del Tancat, perquè l’actual va quedar petit i obsolet només inaugurar-lo l’any 2006.

Actualment l’Associació de Gent Gran del Tancat ja passa dels 800 socis.

WWW.REVISTAESPIGOL.COM, 25/03/2012; 17:12

http://www.revistaespigol.com/?p=21110
 
PxC insisteix que al Vendrell es continua traficant amb peix clandestí
 
Malgrat els esforços i denúncies de PxC i el malestar dels peixaters, se segueix traficant amb peix clandestí al Vendrell
 
FOTOS: Final de jornada per a aquest venedor magrebí de peix clandestí al Vendrell el passat 27 de febrer. A la fotografia ja ha creuat La Rambla i es dirigeix cap a l’estació del tren.
 
EL VENDRELL.- Des del Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ja han denunciat diverses vegades des de fa anys i també en l’actual mandat municipal, la venda il·legal de peix al municipi en les diverses modalitats, com ara amb furgonetes estacionades als Pisos Planas o al Camí de Tomoví, o amb bicicletes que transportaven petits contenidors tant al nucli del Vendrell com al passeig Marítim de les platges. Han denunciat els perjudicis no solament per als interessos econòmics dels establiments legalment establerts a la vila o per als peixaters del mercat municipal, sinó també per als consumidors pel que fa a les deplorables condicions higiènico-sanitàries i del trencament de la cadena de fred que representa aquest tipus de venda il·legal per a la salut de les persones.
 
Aquests darrers dies des de PxC han pogut obtenir aquestes imatges d’un venedor magrebí de peix clandestí, que proven que la veda il·legal de peix se segueix produint a la vila. La qualitat de les imatges, fetes de nit i des d’un vehicle en moviment, no han de ser cap obstacle per admetre que aquesta activitat il·legal i perjudicial per a la salut de les persones segueix viva al Vendrell a causa de la poca contundència aplicada i de l’escassa persecució i atenció que li dedica l’equip de govern. Segons testimonis de veïns del carrer Sant Magí aquest venedor ambulant serveix peix a un establiment d’alimentació regentat per immigrants en aquest mateix carrer.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube