Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL 3 DE VUIT, 13/07/2012; PORTADA I PÀG.6 Govern i oposició del Vendrell s’emboliquen amb contenidors de roba usada

EL 3 DE VUIT, 13/07/2012; PORTADA I PÀG.6 Govern i oposició del Vendrell s’emboliquen amb contenidors de roba usada

18/07/2012 - El Vendrell

PxC diu que el conveni firmat amb Humana perjudicava Càritas // P.6

Embolic amb els contenidors de recollida de roba usada

PxC va denunciar que perjudicaven Càritas

EL VENDRELL.- La firma del conveni per a la recollida de roba usada entre l’Ajuntament i l’ONG Humana, i la instal·lació de contenidors per a tal efecte ha desencadenat un intercanvi de declaracions en el qual s’hi han vist implicats Govern, oposició i Càritas del Vendrell.

Plataforma per Catalunya (PxC) va enviar dimarts un comunicat on considerava que el conveni firmat entre l’Ajuntament i la ONG Humana per a la recollida de roba usada representa un atac a Càritas del Vendrell. A més, acusaven Humana d’estar relacionada amb Tvind, una organització danesa sospitosa de ser una secta. Per això demanaven la cancel·lació del conveni i presentaven una moció de suport a Càritas. El principal inconvenient que troben a l’activitat de l’ONG, a part de l’obscur vincle amb Tvind, és que “l’àmbit d’actuació d’Humana no és ni el Vendrell ni el Baix Penedès sinó altres continents llunyans”.

PxC afirma que els beneficis de la roba que es ven a l’Àfrica reverteixen a les mans de Tvind, i les indústries tèxtils locals de Zimbabwe i Zàmbia s’han vist perjudicades en no poder competir en preus i estils de mercaderies que ofereix Tvind.

A la moció de suport PxC afirma que l’acord amb Humana ha reduït a gairebé la meitat els ingressos que obtenia Càritas per la venda de roba usada i que destinava a fins socials.

Per acabar-ho d’adobar, ahir també el regidor de serveis socials, Hermini Caballero, anunciava que els contenidors d’Humana del centre es retirarien i es durien als afores, on s’havia detectat que es llançava molta roba a les escombraries. No va fer declaracions sobre les suposades vinculacions amb l’ONG.

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 13/07/2012 Es retiraran els contenidors d'Humana del centre del Vendrell

http://rtvelvendrell.cat/noticies/es-retiraran-els-contenidors-dhumana-del-centre-del-vendrell

EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell retirarà del casc antic els tres contenidors de recollida de roba i calçat usats de la Fundació Humana. Aquest va ser el compromís del consistori quan membres de Càritas s’hi van adreçar, preocupats per la possible baixada de donacions arran el nou conveni amb Humana. La decisió s’ha donat a conèixer aquesta setmana, després que Plataforma per Catalunya (PxC) denunciés que el material rebut s’ha reduït a la meitat. Una dada que desmenteixen tant Càrites com l’Ajuntament.

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 13/07/2012; PORTADA I PÀG.8 PxC denuncia que l’ONG Humana té connexions amb una secta

El partit demana que es retirin els 10 contenidors de roba usada d’Humana

PxC diu que Humana té connexions amb una secta

El partit d’August Armengol assegura que l’entitat que es dedica a recollir roba usada té vincles amb una organització nòrdica acusada de pràctiques sectàries. // P.8

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha demanat la suspensió del conveni dels contenidors de roba usada entre l’Ajuntament del Vendrell i l’ONG Humana, per la seva possible implicació, segons PxC, en actes delictius. Diu PxC que Humana és el braç d’actuació a Espanya de la secta danesa Tvind, de què depèn una xarxa d’empreses i d’organitzacions interposades a tot el món.

 

PxC apunta que el grup Tvind, i les seves organitzacions filials, com UFF, la pròpia Humana i d’altres, s’ha catalogat com a secta destructiva a Bèlgica i França, ja que, segons experts, utilitza tècniques de desmembrament de la personalitat amb finalitat lucrativa, diu August Armengol.

 

Segons aquest partit, els beneficis de la roba usada que es ven a l’Àfrica reverteixen a mans de Tvind, i les indústries tèxtils locals de Zimbabwe i Zàmbia s’han vist perjudicades en no poder competir en preus i estils de mercaderies que ofereix Tvind. Armengol indica que el líder i fundador de Tvind- Humana, el danès Mogens Amdi Petersen, està en cerca i captura per la Interpol des del 1979 per diferents delictes.

 

L’Ajuntament del Vendrell va signar un conveni amb Humana el passat mes de març per ampliar a deu més els vuit contenidors de roba del municipi. PxC creu que el conveni ha afectat Càritas.

 

 

WWW.DELCAMP.CAT, 11/07/2012 Càritas del Vendrell desmenteix que les donacions de roba hagin caigut, com diu PxC

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=22951

Des de l'entitat puntualitzen que encara no han realitzat cap recompte de les dades d'aquest any, però que la sensació és que es mantenen similars a altres anys. PxC havia fet aquestes declaracions després de criticar el conveni de l'ajuntament amb la ONG Humana

Redacció / M.G.- El Vendrell (Baix Penedès).- Càritas Diocesana del Vendrell ha desmentit les afirmacions de Plataforma per Catalunya (PxC) respecte a un descens a la meitat de les donacions de roba en aquest 2012. Una de les treballadores de Càritas, Diana, ha puntualitzat que encara no es pot saber cap dada d'aquest any perquè no es farà cap recompte fins a finals d'any.

Des de PxC s'havia afirmat que el conveni que l'ajuntament va signar amb la ONG Humana per posar diversos contenidors de recollida de roba a la ciutat estava afectant enormement a Càritas. La treballadora de Càritas, que ha comparegut amb el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, ho ha desmentit, i ha afegit que les sensacions fins ara és que s'està mantenint la tònica dels últims anys.

A més a més, el regidor Hermini Caballero ha avançat que els contenidors de Càritas es trauran del nucli històric, i només es posaran a l'extra radi de la ciutat. El que sí ha quedat palès és una manca de coordinació entre la regidoria de Serveis Socials i la de Gestió de Residus, que va ser qui va realitzar aquest conveni amb Humana.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube