Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

BUTLLETÍ MUNICIPAL PLAÇA VELLA, 20/07/2012; PÀG.30 El govern quadripartit, o tots contra PxC

BUTLLETÍ MUNICIPAL PLAÇA VELLA, 20/07/2012; PÀG.30 El govern quadripartit, o tots contra PxC

29/07/2012 - El Vendrell

Memòria El Vendrell 2011

August Armengol Rofes

President del Grup Municipal de PxC

Ajuntament del Vendrell

PxC ES CONSOLIDA COM A TERCERA FORÇA POLÍTICA, aquesta vegada a tocar de les dues primeres. Per això, volem agrair el suport que ens van donar el passat 22 de maig de 2011 les 2.328 persones (el 18% dels votants) que van fer possible que PxC, una opció diferent, fos present al consistori vendrellenc amb un grup municipal fort i nombrós. Cal dir que per tercera vegada consecutiva és l’únic partit que creix tant en nombre de vots i en percentatge de vots com en nombre de regidors, un total de cinc. Aquest mandat encara no ens toca governar, però hem de fiscalitzar l’acció del govern i donar suport a les propostes que facin avançar el Vendrell, i així ho estem fent.

EL GOVERN QUADRIPARTIT PSC-CiU-PP-ERC ja se’l veia venir des d’abans de les eleccions. No en va, el passat 14 de març, tots quatre van aprovar l’Ordenança del Civisme i la Convivència, amb el vot en contra de PxC perquè permet anar pel carrer amb la cara tapada amb burques i nicabs. També vam votar en contra perquè no es van aplicar, tal com nosaltres demanàvem, mesures més contundents en la lluita contra el comerç ambulant il·legal (top manta) ni es va endurir el procediment sancionador contra els locutoris. Tampoc van voler retirar una partida de 228.641,65 euros que beneficiava exclusivament els immigrants, la qual cosa és una discriminació per a la gent de casa.

NO PODIEN HAVER COMENÇAT PITJOR EL SEU MANDAT. Van suprimir el tradicional castell de focs de la revetlla de Sant Joan; van perdre la bandera blava de la platja de Sant Salvador; van haver de precintar el Riuet de Coma-ruga diverses vegades durant l’estiu a causa de vessaments d’aigües negres i la presència d’excrements humans, i es van haver de lamentar tres víctimes mortals per ofegament just al mateix indret de la platja davant la seva impotència. També van desmantellar la glorieta del passeig Marítim de la Masia Blanca, que encara segueix sense cúpula. Mai s’havia donat una imatge tan negativa de la nostra façana marítima.

AMB LA SEVA PÈSSIMA GESTIÓ ECONÒMICA I FINANCERA, han aprovat l’augment d’impostos i de taxes més gran que hi ha hagut en la història del Vendrell: un 40% la taxa d’escombraries; un 21% l’IBI; un 13% un servei bàsic com és l’aigua; un 11% el Patronat d’Esports; un 10% les plusvàlues; i pel damunt de l’IPC tota la resta. A més, han convertit l’Ajuntament del Vendrell en un dels ajuntaments més endeutats del país, amb un deute de 61,7 milions d’euros en tancar l’any, més 23,6 milions que es deuen als proveïdors; en total 85,3 milions, fet que voreja una ràtio d’endeutament del 200% o, el que és el mateix, el pas previ a la fallida tècnica.

Plaça Vella, 1, 2n   43700 EL VENDRELL   977 166 467   607 555 105 elvendrell@pxcatalunya.com   www.pxcatalunya.com

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EL 3 DE VUIT, 20/07/2012; PÀG.16 Dura crítica de Benet Jané al discurs de PxC

Immigració

EL VENDRELL.- L’alcalde del Vendrell, Benet Jané, va fer dimarts, al ple municipal, un dur discurs en resposta a la política antiimmigració que desenvolupa el grup de Plataforma per Catalunya (PxC), única formació a l’oposició. PxC va reiterar entre d’altres qüestions, que no està d’acord en que l’Ajuntament del Vendrell inverteixi uns 240.000 euros de fons europeu en polítiques per a la integració de nouvinguts. En quest moment, i sense donar després dret a rèplica, l’alcalde va acusar PxC de presentar una visió de la societat vendrellenca “apocalíptica” i, amb ironia, va dir no entendre perquè “encara ens venen a veure turistes i gent que es vol quedar a viure aquí”. Benet Jané va continuar per dir que els immigrants van venir en èpoques de millor bonança econòmica, per la manca de mà d’obra i, tot i que hi ha estrangers que marxen, també n’hi ha molts “que es quedaran amb nosaltres i una societat moderna i madura ha de buscar que s’integrin, amb drets i deures”, va dir Jané. Tot seguit, va etzibar a PxC que “vostès voldrien enviar aquesta gent cap a casa en busos i els he de dir que no ho farem, perquè no ho volem fer ni, a més, ho podem per llei”. “El seu argument per aconseguir vots no és només trist, sinó vergonyós”, va dir també l’alcalde sobre el discurs habitual de PxC, de qui va concloure que “és molt difícil i no crec que aconsegueixin res amb la seva política d’aconseguir vots amb el tema de la immigració”

Altres punts

Va ser desestimada, amb els únics vots a favor de PxC, la proposta de resolució presentada per aquest grup municipal de suport a la tasca social i humanitària de Càritas Parroquial de Vendrell, per un suposat perjudici del conveni que l’Ajuntament del Vendrell va signar amb l’ONG Humana per a la instal·lació de 10 contenidors de roba d’aquesta entitat, la qual, segons PxC, està vinculada a una secta danesa.

 

 

 

LA FURA, 13/07/2012; PÀG.11 L’Ajuntament del Vendrell intensifica la campanya per desacreditar els falsos rumors de la PxC

L’Ajuntament, amb el regidor de Serveis Socials Hermini Caballero al capdavant, intensifica la campanya per desmentir la rumorologia de falses notícies que difon la Plataforma per Catalunya (PxC) sobre favoritismes cap a la immigració. Ara ha editat un còmic on es rebaten tots els tòpics.

EL VENDRELL.- Any 2003, un regidor; any 2007, quatre regidors; any 2011, cinc regidors. Aquesta és l’evolució de la Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament del Vendrell, que va llançada a aconseguir l’alcaldia. I la resta de forces polítiques del municipi s’han conjurat per evitar-ho. Primer, amb un pacte de govern de tots excepte la PxC; i un cop al govern, amb accions concretes i sovintejades per desmentir les consignes que l’han portat a aquest èxit electoral.

El regidor Hermini Caballero lidera aquesta croada. En assumir la titularitat de l’àrea de Serveis Socials, es va informar i de seguida va desmentir públicament que les botigues del Vendrell regalessin cotxets als nouvinguts, portant vals de compra lliurats per l’Ajuntament; aquesta mateixa setmana, també ha desmentit, de bracet amb Càritas, que la col·locació al carrer de deu contenidors de roba usada gestionats per l’empresa Humana, hagi fet disminuir les donacions de roba usada a Càritas (una de les seves principals vies de finançament).

Des de Serveis Socials es vol lluitar contra la intoxicació de la PxC a base de donar informacions certes. I aquesta setmana, aprofitant la subvenció dels Fons Europeus per a la Integració, ha reeditat dos cartells, de bon veïnatge i sobre convivència, i també ha publicat una guia titulada “un Vendrell per a tothom”, feta amb format còmic.

Aquesta guia, amb textos de Toni Gallardo i il·lustracions de Jordi Beltran,, té en l’Àngel Tobies com a fil conductor: l’Àngel, que des de la seva posició de privilegi tot ho veu, baixa al carrer i intercedeix en converses entre ciutadans que denuncien un favoritisme cap a la immigració, en temes com els ajuts de serveis socials, els ajuts a comerços regentats per immigrants l’exempció d’impostos, els seus horaris d’obertura, el col·lapse de l’hospital, els cursos de català, les beques escolars, etc.

En cada punt de la conversa, l’Àngel Tobies intervé per desmentir el rumor que corre. Caballero afirma que “la guia és una eina per fer front als tòpics, a la rumorologia que estem farts de sentir i que la gent de peu es cregui i es converteixi en una realitat falsa”.

Altres accions encaminades en aquest mateix sentit seran xerrades a totes les escoles i instituts de la vila, a partir de l’octubre, o la realització d’entrevistes a “Nous vendrellencs” a través de la televisió local.

Actualment, el 18% de la població vendrellenca és d’origen estranger, el 60% dels quals, són marroquins.

 

EL 3 DE VUIT, 13/07/2012; PÀG.8 La CUP del Vendrell demana als partits del govern que actuïn per evitar el caldo de cultiu per a PxC

EL VENDRELL.- Consideren que el quadripartit ha perdut l’oportunitat de fer un govern al servei del poble i de canviar la dinàmica política que fins ara dominava el municipi. Alerten que tot i la baixada de sous dels regidors, anunciada a principi de legislatura, l’augment de regidories “per tal d’assegurar la cadira a tot l’equip de govern” ha diluït l’estalvi anunciat.

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 14/07/2012 Combatre la rumorologia amb un còmic

http://rtvelvendrell.cat/noticies/combatre-la-rumorologia-amb-un-c%C3%B2mic

EL VENDRELL.- Obren la botiga quan volen, col·lapsen la sanitat pública i tenen més beques de menjador i activitats extraescolars... Són alguns dels rumors que circulen sobre els immigrants, tant al Vendrell com a moltes altres poblacions catalanes. Per desmentir aquestes afirmacions, els Serveis Socials han presentat el còmic “Un Vendrell per a tothom”. Una sèrie de vinyetes contrarresta els tòpics amb informació.

WWW.LAFURA.CAT, 12/07/2012; 10:16 L’Ajuntament del Vendrell intensifica la campanya per desacreditar els falsos rumors de la PxC

http://lafura.cat/noticies/ajuntament-del-vendrell-intensifica-campanya-desacreditar-falsos-rumors-pxc

 EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell, amb el regidor de Serveis Socials Hermini Caballero al capdavant, intensifica la campanya per desmentir la rumorologia de falses notícies que difon la Plataforma per Catalunya (PxC) sobre favoritismes cap a la immigració. Ara ha editat un còmic on es rebaten tots els tòpics.

Any 2003, un regidor; any 2007, quatre regidors; any 2011, cinc regidors. Aquesta és l’evolució de la PxC a l’Ajuntament del Vendrell, que va llançada a aconseguir l’alcaldia. I la resta de forces polítiques del municipi s’han conjurat per evitar-ho. Primer, amb un pacte de govern de tots excepte la PxC; i un cop al govern, amb accions concretes i sovintejades per desmentir les consignes que l’han portat a aquest èxit electoral

El regidor Hermini Caballero lidera aquesta croada. En assumir la titularitat de l’àrea de Serveis Socials, es va informar i de seguida va desmentir públicament que les botigues del Vendrell regalessin cotxets als nouvinguts, portant vals de compra lliurats per l’Ajuntament; aquesta mateixa setmana, també ha desmentit, de bracet amb Càritas, que la col·locació al carrer de deu contenidors de roba usada gestionats per l’empresa Humana, hagi fet disminuir les donacions de roba usada a Càritas (una de les seves principals vies de finançament).

Des de Serveis Socials es vol lluitar contra la intoxicació de la PxC a base de donar informacions certes. I aquesta setmana, aprofitant la subvenció dels Fons Europeus per a la Integració, ha reeditat dos cartells, de bon veïnatge i sobre convivència, i també ha publicat una guia titulada “un Vendrell per a tothom”, feta amb format còmic.

Aquesta guia, amb textos de Toni Gallardo i il·lustracions de Jordi Beltran,, té en l’Àngel Tobies com a fil conductor: l’Àngel, que des de la seva posició de privilegi tot ho veu, baixa al carrer i intercedeix en converses entre ciutadans que denuncien un favoritisme cap a la immigració, en temes com els ajuts de serveis socials, els ajuts a comerços regentats per immigrants l’exempció d’impostos, els seus horaris d’obertura, el col·lapse de l’hospital, els cursos de català, les beques escolars, etc.

En cada punt de la conversa, l’Àngel Tobies intervé per desmentir el rumor que corre. Caballero afirma que “la guia és una eina per fer front als tòpics, a la rumorologia que estem farts de sentir i que la gent de peu es cregui i es converteixi en una realitat falsa”.

Altres accions encaminades en aquest mateix sentit seran xerrades a totes les escoles i instituts de la vila, a partir de l’octubre, o la realització d’entrevistes a “Nous vendrellencs” a través de la televisió local.

Actualment, el 18% de la població vendrellenca és d’origen estranger, el 60% dels quals són marroquins, i bona part d'ells procedeixen d'una regió deprimida del país, amb alts índexs d'analfabetisme, segons informa el regidor vendrellenc de Serveis Socials.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube