Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Plataforma per Catalunya denuncia l’esperpent de la morositat a El Vendrell: 85,3 milions d’EUR de deute i un ràtio del 200%

Plataforma per Catalunya denuncia l’esperpent de la morositat a El Vendrell: 85,3 milions d’EUR de deute i un ràtio del 200%

14/11/2012 - El Vendrell

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anabel Nieto denuncia que l’Ajuntament es talla l’aigua per impagament fruit de l’alt endeutament municipal amb 85 milions d’EUR

El Vendrell | Redacció.- La regidora del grup municipal de Plataforma per Catalunya a la capital del Baix Penedès, Anabel Nieto, ha denunciat el que considera “l’esperpent de la morositat municipal”.

Nieto ha destapat que "l'Ajuntament s’ha tallat l'aigua a sí mateix per impagament". D’acord amb la regidora el consistori ha retirat el comptador d'aigua d'una dependència de titularitat municipal com és el Cinema-Teatre Brisamar de Coma-ruga, amb el cartellcomptador retirat per falta de pagament".


La candidata número 3 per la demarcació de Tarragona a les properes eleccions al Parlament de Catalunya ha assegurat que “aquest fet és un indicador de la voracitat recaptatòria d'un Ajuntament que es talla l'aigua a sí mateix per manca de diners per pagar i excés de zel, i d'altra banda, de la impotència d'un dels ajuntaments més endeutats del país que va assolir el ràtio d'endeutament més gran de la història de l'Ajuntament del Vendrell”.

Nieto ha afirmat que “des d'aquest mes de maig el deute va incrementar-se fins al 200%, en materialitzar-se el préstec de 23,6 milions d’euros per pagar els proveïdors”. Aquesta injecció econòmica va fer augmentar el deute total municipal fins a la xifra rècord de 85,3 milions d’euros.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

RTV EL VENDRELL, 07/11/2012; L'esperpent de la morositat: l'Ajuntament es talla l'aigua a si mateix

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 07/11/2012 L'esperpent de la morositat: l'Ajuntament es talla l'aigua a si mateix

EL VENDRELL.- La regidora Anabel Nieto, del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), ja va denunciar en el Ple extraordinari de les ordenances fiscals del passat 26 d'octubre que "pugen els impostos sense importar-los-hi que cada cop hi ha més famílies que pateixen els talls d’un servei tan bàsic com és l’aigua. Que aquest mes d’octubre 350 famílies patiran aquest tall, i per imports de 16 euros en alguns casos. I per tornar a restablir el servei d’aigua hauran de pagar 70 euros a més a més de l’import del rebut. Aquesta és una manera vergonyosa d’explotar i d’esprémer els vendrellencs més desfavorits. Aquí els qui realment es fan el negoci són l’Ajuntament i la concessionària de les aigües. Vostès ho saben i ho permeten i desprès pregonen que són socialistes i solidaris".

Doncs bé, avui des de PxC han denunciat l'esperpent de la morositat municipal: "l'Ajuntament es talla l'igua a si mateix per falta de pagament". PxC denuncia el comptador d'aigua retirat d'una dependència de titularitat municipal com és el Cinema-Teatre Brisamar de Coma-ruga, situat a l'avinguda Brisamar núm.10, amb el cartell "comptador retirat per falta de pagament".

La qual cosa representa d'una banda la voracitat recaptatòria d'un Ajuntament que es talla l'aigua a si mateix per falta de pagament i d'excés de zel, i d'altra banda, la impotència d'un dels ajuntaments més endeutats del país que va assolir el ràtio d'endeutament més gran de la història de l'Ajuntament del Vendrell amb un 200% des d'aquest mes de maig en materialitzar-se el préstec de 23,6 MEUR per pagar els proveïdors, cosa que va fer augmentar el deute total municipal fins a la xifra rècord de 85,3 MEUR.

EL 3 DE VUIT, 09/11/2012; PxC afirma que l’Ajuntament es talla l’aigua per falta de pagament

EL 3 DE VUIT, 09/11/2012; PÀG.17 PxC afirma que l’Ajuntament es talla l’aigua per falta de pagament 

Crítica – El grup a l’oposició diu que es tracta d’un exemple de “l’esperpent de la morositat municipal”

El Vendrell.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell troba que és un exemple de “l’esperpent de la morositat municipal” el fet que el consistori hagi desmuntat un comptador d’aigua d’un edifici municipal, l’antic Cinema-Teatre Brisamar, de Coma-ruga, literalment “per falta de pagament” en el rebut de l’aigua.

Pel que fa al mateix tema del consum d’aigua, PxC critica el govern quadripartit per pujar la taxa corresponent “sense importar-li” les famílies que pateixen els talls d’un subministrament tan bàsic, però que no poden pagar. Segons PxC, el mes d’octubre passat van ser unes 350 les famílies afectades per aquesta situació. En alguns casos, diu PxC, la interrupció en el subministrament d’aigua es produeix per imports d’únicament 16 euros, però aquestes famílies hauran d’abonar 70 euros més el que van quedar a deure si volen tenir novament restablert el subministrament de l’aigua.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube