Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Mesures contra el drama de l'emergència habitacional

Mesures contra el drama de l'emergència habitacional

20/12/2012 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Armengol presenta un pla integral d’actuació contra els desnonaments 

El Vendrell | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat la proposta de declarar el Vendrell “municipi lliure de desnonaments” .

August Armengol, portaveu de la formació a El Vendrell, vol que el municipi tarragoní sigui més actiu en la prevenció i l’atenció dels desallotjaments. La proposta contempla que l’Ajuntament demani a l’Oficina d’Ofideute de la Generalitat, afegir al conveni les carències en l’amortització de capital, reducció del tipus d’interès, ampliació del termini d’amortització, i/o, en tot cas, una quitança sobre l’amortització del deute. I en els casos d’impossibilitat de pagament, establir línies per procedir a la dació o condonació amb el lloguer social per cinc anys amb opció a recompra del propi habitatge.

La proposta també recull adreçar-se a les entitats amb oficines al Vendrell perquè traslladin a les respectives direccions la petició de posar en disposició els habitatges tancats en la fórmula de lloguer adequat als ingressos de famílies desnonades i que encara no han arribat a cap acord amb l’entitat que ha tramitat el desnonament.

Plataforma per Catalunya vol que l’Ajuntament retiri els fons i les operacions de les entitats financeres que practiquin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades al Vendrell. Per últim, la proposta recull instar a la Policia Local del Vendrell que deixi de prestar suport a la comitiva judicial en els desnonaments.

D’altra banda ha presentat una moció “per demanar la continuïtat d’un Registre Civil de gestió totalment pública i gratuïta i per defensar les competències municipals en la celebració de matrimonis civils”.

Armengol ha posat de manifest que a l’esborrany del Govern espanyol es privatitzen els registres civils a favor dels registradors de la propietat i els mercantils, a més d’anul·lar la competència d’alcaldes i regidors a celebrar casaments en favor dels notaris.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 14/12/2012; PÀG.10 PxC demana que la vila sigui municipi lliure de desnonaments

El seu grup municipal presentarà una moció al proper Ple

PxC també demana diferents mesures en front els desnonaments

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al proper ple de dimarts vinent la proposta de declarar el Vendrell “municipi lliure de desnonaments” i la moció “per demanar la continuïtat d’un Registre Civil de gestió totalment pública i gratuïta i per defensar les competències municipals en la celebració de matrimonis civils”. PxC ha posat de manifest que ja que en l’esborrany del Govern espanyol es privatitzen els registres civils a favor dels registradors de la propietat i els mercantils, a més d’anul·lar la competència d’alcaldes i regidors a celebrar casaments en favor dels notaris.

Pel que fa a la proposta sobre els desnonaments, PxC vol que el municipi del Vendrell sigui més actiu en la prevenció i l’atenció dels desallotjaments. Aquesta formació proposa que l’Ajuntament demani a l’Oficina d’Ofideute de la Generalitat, afegir al conveni les carències en l’amortització de capital, reducció del tipus d’interès, ampliació del termini d’amortització, i/o, en tot cas, una quita sobre l’amortització del deute. I en els casos d’impossibilitat de pagament, establir línies per procedir a la dació o condonació amb el lloguer social per cinc anys amb opció a recompra del propi habitatge. 

La proposta de PxC també recull adreçar-se a les entitats amb oficines al Vendrell perquè traslladin a les respectives direccions la petició de posar en disposició els habitatges tancats en la fórmula de lloguer adequat als ingressos de famílies desnonades i que encara no han arribat a cap acord amb l’entitat que ha tramitat el desnonament.

PxC proposa que l’Ajuntament retiri els fons i les operacions de les entitats financeres que practiquin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades al Vendrell. Per últim, la proposta recull instar a la Policia Local del Vendrell que deixi de prestar suport a la comitiva judicial en els desnonaments.

La situació dels afectats per les execucions hipotecàries està afectant moltes famílies de l’Estat espanyol i el Vendrell no n’és una excepció. Des de molts sectors s’ha demanat la implicació de totes les administracions públiques.

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 14/12/2012; PORTADA PxC portarà al ple una proposta per incidir en els desnonaments

EL VENDRELL.- La moció demana proclamar el Vendrell “Municipi lliure de desnonaments” i vol que l’Ajuntament insti a les entitats bancàries i la resta d’administracions a posicionar-se.

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 12/12/2012 El Vendrell, més a prop de ser "municipi lliure de desnonaments"

EL VENDRELL.- El Govern municipal donarà suport a la proposta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de declarar el Vendrell municipi lliure de desnonaments.

Paral·lelament el partit Plataforma per Catalunya (PxC) també presentarà una proposta de resolució en aquest mateix sentit al ple de dimarts vinent. Una sessió en què també presentaran una moció perquè l’Ajuntament es manifesti contrari a la modificació del Codi Civil que anul·la la competència d'alcaldes i regidors a celebrar casaments.

 

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 14/12/2012; PÀG.10 Per un Registre Civil públic

Més mocions 

EL VENDRELL.- Pel que fa a la proposta de Plataforma per Catalunya (PxC) de demanar la continuïtat d’un registre civil de gestió totalment pública i gratuïta i per defensar les competències municipals en la celebració de matrimonis civils, aquest partit insta a l’Ajuntament del Vendrell a pronunciar-se en contra de l’article primer de l’avantprojecte de la reforma de la Llei del Registre Civil i l’article segon de la modificació del Codi Civil.

EL 3 DE VUIT, 14/12/2012; PÀG.10 El Vendrell serà vila activa en la prevenció dels desnonaments

El govern presentarà al ple la moció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca 

EL VENDRELL.- El ple municipal de l’Ajuntament del Vendrell preveu aprovar, dimarts que ve, en la sessió programada per a 2/4 de 5 de la tarda, declarar el municipi vila activa en la prevenció dels desallotjaments hipotecaris i en l’atenció després de la seva realització. La decisió obeeix, com ja havia avançat aquest setmanari, a la petició que en el mateix sentit ha fet la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Baix Penedès a tots els consistoris de la comarca. Abans que es conegués aquesta intenció, el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), a l’oposició de l’Ajuntament vendrellenc, va presentar dimecres en roda de premsa una proposta de resolució que demana pràcticament el mateix: que la capital del Baix Penedès esdevingui un municipi “lliure de desnonaments”. 

Peticions de PxC

Com apuntàvem, PxC també ha presentat al proper ple una proposta de resolució per declarar el Vendrell, a més de municipi actiu en la prevenció dels desallotjaments i en l’atenció després de la realització d’aquests, “municipi lliure de desnonaments”. I també proposa, entre d’altres qüestions més, que l’Ajuntament del Vendrell retiri els fons de les entitats financeres que practiquin desnonaments de la residència habitual de les persones empadronades al Vendrell i s’insti a la Policia Local del Vendrell que deixi de prestar suport a la comitiva judicial en els desnonaments.

I, d’altra banda PxC ha presentat una moció al ple vendrellenc per demanar la continuïtat d’un Registre Civil de gestió totalment pública i gratuïta i per defensar les competències municipals en la celebració de matrimonis civils.

DIARI DE TARRAGONA, 18/12/2012; PÀG.16 El pleno debate hoy sobre los desahucios

DIARI DE TARRAGONA, 18/12/2012; PÀG.16 El pleno debate hoy sobre los desahucios

EL VENDRELL.– El pleno del Vendrell debate hoy qué hacer ante los desahucios en la localidad. La Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) pide medidas para que no se permita que las familias pierdan sus casas. A nivel político, Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentado una moción y también el gobierno (CiU, PSC, PP, ERC) presentan una propia.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube