Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Araceli Bundó:

Araceli Bundó: "el govern municipal té por dels bancs"

31/12/2012 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya demana deixar d’operar amb entitats financeres que practiquin desnonaments 

El Vendrell | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya al consistori vendrellenc ha posat en evidència la complicitat de l’equip de govern de la vila amb les entitats financeres culpables del drama dels desnonaments.

La formació identitària ha presentat una moció en la que demanava que l’Ajuntament de la localitat tarragonina retirés els seus diners de les entitats bancàries que practiquin desnonaments de la residència habitual a persones empadronades al municipi, així com el cessament de les operacions financeres amb elles.

Plataforma per Catalunya ha volgut impulsar un compromís unitari ferm per part del gruix de forces amb representació al consistori per tal de lluïtar contra la situació d’emergència habitacional que pateix Catalunya. Un compromís que vagi més enllà d’una simple declaració de voluntats i bones paraules.

En aquest sentit ha demanat també a l’Ajuntament que doni l’ordre a la Policia Local del Vendrell de que deixi de prestar suport a la comitiva judicial en els desnonaments. La nul·la voluntat per part de l’equip de govern per frenar el drama dels desnonaments s’ha posat de manifest en rebutjar ambdues propostes.

 

 

 


Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EL 3 DE VUIT, 21/12/2012; PÀG.8 Declaració unànime com a vila activa antidesnonamens

El ple aprova contactar amb els bancs perquè posin els pisos buits a un preu de lloguer social per als afectats

Rebuig a retirar els diners dels bancs i que la Policia no actuï en els processos

FOTO: Un moment del ple celebrat aquest dimarts al Vendrell

EL VENDRELL.– Tal i com es preveia i la possibilitat ja anunciada en aquest setmanari en la seva anterior edició, el ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar dimarts declarar el municipi com a vila activa en la prevenció dels desnonaments d’habitatges per motius econòmics; més concretament, el Vendrell passa a ser una “vila activa en la prevenció dels desallotjaments i en l’atenció després de la seva realització”. La moció presentada per l’equip de govern a partir del text íntegre que li havia fet arribar la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Baix Penedès, que pensa portar el mateix document als 14 consistoris de la comarca, va ser aprovada per unanimitat. Abans, l’únic grup municipal a l’oposició vendrellenca, Plataforma per Catalunya (PxC), va demanar d’afegir-se a la presentació de la moció, per acabar de votar-la, com dèiem, favorablement.

Tanmateix, minuts desprès es va debatre, i rebutjar, una moció que PxC va presentar per declarar el Vendrell “municipi lliure de desnonaments”, perquè introduïen un parell de peticions “impossibles de complir”, en paraules del primer tinent d’alcalde, Martí Carnicer.

La moció rebutjada

Tanmateix, com apuntàvem, el govern vendrellenc no va acceptar la petició de PxC que, a més de reclamar que el Vendrell fos “municipi lliure de desnonaments” i dels aspectes que sí que es van aprovar minuts abans –en una moció molt similar-, reclamava un parell de qüestions més: que l’Ajuntament del Vendrell retirés els seus diners de les entitats financeres que practiquin desnonaments de la residència habitual a persones empadronades al municipi i que s’instés la Policia Local del Vendrell que deixi de prestar suport a la comitiva judicial en els desnonaments.

Ordenances fiscals i altres acords

El ple vendrellenc d’aquest dimarts també va rebutjar les al·legacions de PxC presentades per la modificació de les ordenances fiscals del 2013, que van ser aprovades definitivament; va aprovar una moció presentada per tres dels grups del govern (PSC, CiU i ERC) –el PP s’hi va desmarcar- crítica amb el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, i en defensa del model d’immersió lingüística a l’escola catalana.

Pel que fa al debat de les ordenances fiscals, les quals s’apugen de mitjana l’IPC del mes de setembre passat (3,4%) segons el govern local, i molt per sobre d’acord amb el parer de PxC, es va reproduir dimarts el que ja s’havia debatut amb motiu de l’aprovació inicial de les ordenances, el mes d’octubre. 

Finalment, el ple va rebutjar una moció de PxC que reclamava la continuïtat d’un Registre Civil de gestió totalment pública i gratuïta i per defensar les competències municipals en la celebració de matrimonis civils.

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 19/12/2012 El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat una moció contra els desnonaments

EL VENDRELL.- La Plataforma d’Afectats per les Hipoteques havia fet arribar la proposta perquè es debatés en aquesta sessió de dimarts. Això suposarà l’aplicació de diverses mesures que frenaran el desallotjament de famílies que no puguin fer front a la seva hipoteca.

El ple contenia altres punts destacables com ara l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals, després d’haver desestimat les al·legacions de Plataforma per Catalunya (PxC), l’aprovació d’un mapa de capacitat acústica pel municipi, i finalment una moció en defensa del model d’immersió lingüística a l’escola, amb els vots favorables de tots els grups excepte el PP. 

DIARI DE TARRAGONA, 19/12/2012; PÀG.16 El Vendrell se suma a las localidades que quieren frenar los desahucios

Pide a los bancos que pongan en alquiler social los pisos que tienen cerrados para las familias que pierden su casa

Acepta gran parte de las reivindicaciones de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca

Se descarta retirar el dinero de los bancos que quiten viviendas, “porque no se tiene”. 

EL VENDRELL.– El Ayuntamiento del Vendrell pedirá a los responsables de las oficinas bancarias de la localidad que trasladen a sus superiores la necesidad de poner en el mercado las viviendas que tienen cerradas en sus carteras de propiedades para evitar que las familias se vean en la calle por un embargo.

El Ayuntamiento del Vendrell recoge así gran parte de la moción de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH). Sin embargo descarta aplicar medidas como la de retirar el dinero municipal de bancos que ejecuten desahucio, como han hecho los ayuntamientos de Tarragona y Altafulla.

El teniente de alcalde Martí Carnicer explicó que esa medida no la puede tomar el Ayuntamiento del Vendrell, porque no tiene dinero ni fondos en las entidades bancarias. Ese punto lo había solicitado el grupo de Plataforma per Catalunya (PxC) en la oposición.

Desobediencia 

Tampoco acepta el Ayuntamiento del Vendrell el no poner a disposición de la autoridad judicial a la Policía Local cuando lo solicite ésta para dar apoyo en una situación de desahucio como pedía PxC. Carnicer apuntó que no se puede pedir a un agente municipal que cometa un delito penal como puede ser el desoír un mandato judicial. Y, apuntó, en un cuerpo policial, no cabe la desobediencia por objeción de conciencia.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube