Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 30/03/2013; PxC demana un Codi Ètic contra la corrupció

El Vendrell, 30/03/2013; PxC demana un Codi Ètic contra la corrupció

31/03/2013 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Davant la corrupció i el descrèdit de la política, PxC demana un Codi Ètic d'Actuació per als Càrrecs Electes de la Corporació Municipal.

El Vendrell | Redacció.- Els regidors de Plataforma per Catalunya (PxC), Araceli Bundó i Joan Carrasco, han fet pública la seva preocupació per la corrupció "generalitzada" i el descrèdit de la classe política, motiu pel qual han presentat la proposta de resolució de PxC per al Ple de l'Ajuntament del mes de març.

La proposta es refereix a "l’elaboració d’un Codi Ètic d’Actuació per als Càrrecs Electes de la Corporació Municipal per tal d’evitar situacions o espais on la corrupció pugui desenvolupar-se i restablir així la confiança dels ciutadans" i al mateix temps "la constitució d’una Comissió de Treball a tal efecte amb un representant de cada grup polític municipal".

 

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EL 3 DE VUIT, 15/03/2013; PÀG.12 PxC demana un Codi Ètic per evitar casos de corrupció

CONFIANÇA - Diu que cal que la política la recuperi dels ciutadans

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell ha presentat una proposta de resolució al proper ple municipal, que se celebrarà molt probablement dimarts que ve a la tarda, en la qual demana que s’adopti un acord per a l’elaboració d’un codi ètic d’actuació per als càrrecs electes de la corporació vendrellenca “per tal d’evitar situacions o espais on la corrupció pugui desenvolupar-se i restablir així la confiança dels ciutadans”, segons el text de la proposta. A més, aquesta demana “ la constitució d’una comissió de treball a tal efecte, amb un representant de cada grup polític municipal”.

Araceli Bundó i Joan Carrasco, dos dels 5 regidors de PxC al Vendrell, van expressar dimarts, en roda de premsa, la seva “preocupació per la corrupció generalitzada i el descrèdit de la classe política”, motiu pel qual PxC ha presentat al ple vendrellenc la citada proposta de resolució. Aquesta és fruit, segons el mateix grup vendrellenc, perquè “la corrupció i el frau s’ha convertit en la segona preocupació dels ciutadans espanyols immediatament pel darrere de l’atur en l’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) en el seu estudi mensual del mes de febrer”. En aquest darrer baròmetre del CIS, destaca PxC, la corrupció apareix esmentada pel 40% dels enquestats com a principal problema a l’Estat. Mentre que els polítics serien la quarta preocupació, amb el 30%. “Atès que la corrupció s’ha instal·lat en el sistema econòmic i polític del país i ha esdevingut un problema de primer ordre i preocupació social, que se suma a la greu crisi i les mesures polítiques aprovades en perjudici dels sectors més desafavorits de la població”, afirma PxC, i que la corrupció “no és una cosa aïllada ni és una anècdota, sinó que és una actitud i comportament dut a terme per càrrecs polítics que han utilitzat la gestió de la cosa pública per l’aprofitament personal, generant de forma merescuda el rebuig i menyspreu de la societat i per extensió cap al conjunt dels qui desenvolupem responsabilitats polítiques”, PxC considera adient l’aprovació del citat text pel ple vendrellenc. El mateix grup polític creu que la corrupció “no té excusa ni justificació possible ja que és un delicte contra la totalitat de la ciutadania i el converteix en el més odiós contra la comunitat per part dels servidors públics”. “Actualment, té una gran incidència i capacitat de contaminació i ha esquitxat partits polítics i institucions públiques”, continua PxC, que afegeix que considera que “és necessari endegar mesures a tots els àmbits, també en el municipal, per tallar de soca-rel aquesta xacra, que sempre ve associada amb la resistència a la transparència, a donar explicacions o dirimir responsabilitats sobre pràctiques poc justificades en la gestió de la cosa pública”. Finalment, PxC destaca que en el tema de la corrupció “és necessari garantir i reforçar el control públic i situar la transparència en la primera línia de l’agenda política; i que els partits tenen la responsabilitat de recuperar davant la ciutadania en bon nom i el prestigi de l’activitat política, i de restablir les funcions i l’essència de la política com a servei públic, en tant que la millora de la societat i les persones, això sota el control i la transparència en el bon ús del diner públic”.

 

 

DIARI DE TARRAGONA, 18/03/2013; PÀG.14 PxC pide un código ético contra la corrupción

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell ha presentado una propuesta que se debatirá en el pleno de mañana y que propone la redacción de un “código ético de actuación para los cargos electos” del Ayuntamiento. PxC justifica la propuesta por la preocupación que a nivel general hay sobre la corrupción y el descrédito de la clase política.

Además se plantea la creación de una comisión de trabajo en este sentido con representación de todos los grupos políticos. Se busca “evitar situaciones o espacios donde la corrupción pueda desarrollarse y restablecer así la confianza de los ciudadanos”.

 

 

 

WWW.REVISTAESPIGOL.COM, 12/03/2013; 19:30 Davant la corrupció i el descrèdit de la política, PxC demana un Codi Ètic d’Actuació per als Càrrecs Electes de la Corporació Municipal del Vendrell

http://www.revistaespigol.com/?p=27958

EL VENDRELL.- Aquest migdia en roda de premsa al Centre Cívic l’Estació, els regidors de Plataforma per Catalunya (PxC), Araceli Bundó i Joan Carrasco, han fet pública la seva preocupació per la corrupció “generalitzada” i el descrèdit de la classe política, motiu pel qual han presentat la proposta de resolució de PxC per al proper Ple de l’Ajuntament, que serà probablement el proper dimarts dia 19. La proposta es refereix a “l’elaboració d’un Codi Ètic d’Actuació per als Càrrecs Electes de la Corporació Municipal per tal d’evitar situacions o espais on la corrupció pugui desenvolupar-se i restablir així la confiança dels ciutadans” i al mateix temps “la constitució d’una Comissió de Treball a tal efecte amb un representant de cada grup polític municipal”.

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 13/03/2013 PxC proposarà un Codi Ètic a l'Ajuntament del Vendrell

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-proposar%C3%A0-un-codi-%C3%A8tic-lajuntament-del-vendrell

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al proper ple municipal una proposta per establir un codi ètic a l’Ajuntament del Vendrell. En concret, un Codi Ètic d’Actuació per als Càrrecs Electes de la Corporació Municipal. Una mena de normes que, afirmen, hauria de servir com a exercici de transparència i prevenció. Entre altres requisits, inclouria un límit d’anys de mandat per una mateixa persona, el finançament de partits, les despeses electorals o conèixer el patrimoni d’un regidor abans i després d’una legislatura. Segons el partit a l’oposició, l’objectiu és fixar unes bases per un ajuntament ètic i transparent, sense corrupció. Al mateix temps PxC proposa la constitució d’una Comissió de Treball amb un representant de cada grup polític municipal. Està previst que el pròxim ple, on es presenti aquesta proposta de resolució, sigui el proper dimarts dia 19 a la tarda.

 

 

 

 

 

WWW.EL3DEVUIT.CAT, 20/03/2013 El ple de l'Ajuntament del Vendrell aprova un nou marc de bones pràctiques en el funcionament de l'administració local

ttp://el3devuit.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6006:el-ple-de-lajuntament-del-vendrell-aprova-un-nou-marc-de-bones-practiques-en-el-funcionament-de-ladministracio-local&catid=39:el-vendrell&Itemid=75

EL VENDRELL.- En la sessió de ple ordinària celebrada aquest dimarts a la tarda a l'Ajuntament del Vendrell, s'ha rebutjat la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) per a l'elaboració d'un codi ètic d'actuació per als càrrec electes de la Corporació Municipal i, en canvi, s'ha aprovat per unanimitat l'esmena a la totalitat amb text alternatiu presentada pel govern quadripartit per establir un nou marc de bones pràctiques en el funcionament de l’administració local. Tot seguit es resumeixen la resta de temes tractats a la sessió municipal del consistori vendrellenc:

-S'ha donat compte del Decret d'Alcaldia núm. 218/2013 de renúncia de la regidora socialista Laia Gomis com a membre de la Junta de Govern Local i de nomenament com a nou membre al regidor Joan Josep Nin, també del PSC.

-Per unanimitat, s'ha aprovat la proposta d'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General núm. 46, referida a ''Adaptació de les alçades reguladores als requeriments funcionals exigits per la normativa general vigent en matèria d'edificació i modificació del paràmetre de longitud de façana per a determinats usos a la clau 9 i a les seves subclaus''.

-Amb 16 vots a favor (CiU, PSC, PP i ERC) i 5 vots en contra (PxC), s'ha aprovat la proposta d'aprovació provisional del Pla Parcial del sector 16 “Les Deveses”. PxC ha votat en contra per no trobar econòmicament viable el projecte urbanístic previst a la zona a tocar del Tancat i la Carretera de Sant Vicenç. La regidora d'Urbanisme, Laia Gomis, ha explicat que en la documentació hi ha un pla econòmic financer sobre la viabilitat del Pla Parcial.

-Amb 16 vots a favor (CiU, PSC, PP i ERC) i 5 vots en contra (PxC), s'ha aprovat la proposta d'aprovació inicial dels Reglaments d'Ús del Fondo del Mata i Tomoví. PxC ha mostrat el seu desacord en el fet que s'hagi de pagar igualment encara que no es faci ús de taula.

-Amb 16 vots a favor (CiU, PSC, PP i ERC) i 5 abstencions (PxC), s'ha aprovat la proposta d'aprovació de la política ambiental i de qualitat de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs. PxC s'ha abstingut perquè no ha volgut votar a favor d'una “cosa apedaçada”.

-Amb 16 vots a favor (CiU, PSC, PP i ERC) i 5 vots en contra (PxC), s'ha aprovat la proposta d'aprovació del Pacte per la Mobilitat del municipi del Vendrell i deixar sense efecte l'anterior pacte de 5 de març de 2009. PxC hi ha votat en contra perquè no hi ha participat en aquest pacte.

-Per unanimitat, s'ha aprovat la proposta de creació de l'òrgan del Consell Territorial de la Mobilitat.

-Per unanimitat, s'ha aprovat la proposta d'aprovació de la nova denominació de diferents espais públics del terme municipal. El jardí del Pèlag s'anomenarà jardí d'Emili Vidal i Mañé, personatge il·lustre, mestre i director d'escola, músic i especialista en mitologia grega. La plaça de la carretera de Sant Vicenç de Calders, on es troba el mòdul de documentació del jaciment de les Guàrdies, s'anomenarà parc del Centre d'Interpretació de les Guàrdies. I es dedicarà la plaça de l'avinguda de Catalunya a La Lira Vendrellenca.

-S'ha donat compte de la liquidació del pressupost 2012 i, finalment, per unanimitat, s'ha aprovat la proposta d'esmena per error material de l'epígraf de l'ordenança fiscal número 12 reguladora de la taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals i assimilats a aquest.

 

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 20/03/2013 El ple dóna llum verda al pla parcial de Cal Cerdanyès

http://rtvelvendrell.cat/noticies/el-ple-d%C3%B3na-llum-verda-al-pla-parcial-de-cal-cerdany%C3%A8s

EL VENDRELL.- Llum verda a la urbanització de Can Cerdanyès i Les Deveses. El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat aquest dimarts el pla parcial d’aquest sector, on està previst construir 80 vivendes unifamiliars. Això en una primera fase, a la qual es podrien afegir fins a 800 habitatges més en una segona etapa. Els promotors expliquen també que 13.000 metres quadrats es reserven per una zona comercial que ja està tancada.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube