Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Armengol:

Armengol: "Els de la CUP són una colla de fracassats"

26/04/2013 - El Vendrell

ENTREVISTA DE DIÁLOGO LIBRE A AUGUST ARMENGOL, VICEPRESIDENT DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

 

August Armengol, regidor de Plataforma en el Vendrell, creu que la manifestació en contra del seu partit és solamente un problema local per la incapacitat dels antisistema d'assolir representació

ALICIA VERÓS

August Armengol, vicepresident de Plataforma per Catalunya (PxC) i regidor a la población del Vendrell (Tarragona), considera que la manifestació en contra de la seva formació convocada per al 29 de juny per diverses associacions de la zona liderades per la CUP, és una rabieta pels mals resultats del partit antisistema a la población, que mai han pogut aconseguir representació municipal.

"Són una tropa de fracassats", ha dit Armengol en una entrevista a DIÁLOGO LIBRE, i la manifestació "antifeixista" és "inaudita i antidemocràtica". PxC no dóna cap importància a aquesta convocatòria perquè "ja n’han fet moltes: "nosaltres ens ho prenem com una cosa local i ells com una cosa nacional", ha afirmat el vice-presidente de Plataforma.

El detonant de la situació va ser una instància a l’Ajuntament que va remetre Gemma Altarriba, membre de la CUP i filla de la policía local, instant a que sortís del govern municipal el Partido Popular. Al Vendrell governa un insòlit quatripartit format per PSC, CiU, PP i ERC, tot i que només són necessaris els regidors de les dues primeres formacions per tenir majoria absoluta. Tot, segons Armengol, "per aillar PxC", que és la tercera formació en nombre de vots a la ciutat.

A la instància, Altarriba deia que "tot això perquè vostès volen aïllar un partit racista i feixista com PxC". La reacció del partit liderat per Josep Anglada va ser posar una denuncia davant dels Mossos d'Esquadra per calúmnies. I la CUP i altres entitats van convocar la manifestació de juny amb l’excusa d’una campanya contra el racisme i el feixisme" malgrat que en el manifiesto deixen clar que van contra Plataforma: "PxC ha crispat la convivència, aprofitant el descontentament social per atacar els més febles i aconseguir un benefici electoral".

Les associacions organitzadores lamenten "la normalitat institucional de la que gaudeix actualmente la formació d’ultradreta, com també la competència per la seva massa de vots". En l’acte de presentació de la campanya va estar present el diputat de la CUP, Quim Arrufat, que PxC està estudiant per si es denunciable, tot i que August Armengol ha confirmat a DIÁLOGO LIBRE que qui ja ha estat denunciat és Rubén Suán, cap de llista del partit anti-sistema en el Vendrell, per afirmar que "PxC és un partit feixista i racista".

Per a Armengol, l’èxit de Plataforma per Catalunya en el Vendrell és que "és la capital de comarca amb més atur de tota Catalunya; és una zona turística, amb un 17% de població immigrant", tot i que la formació va començar a tenir bons resultats abans que esclatés la crisi.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.EIXDIARI.CAT, 16/04/2013; 07:33 Últimes denúncies interposades per PxC contra militants del Col·lectiu La Trinxera i la CUP del Vendrell

El passat divendres, dia 5 d’abril, dos membres d’Arran del Vendrell – (Col·lectiu La Trinxera) i de la CUP van rebre una notificació segons la qual havien estat denunciats per un presumpte delicte electoral.

EL VENDRELL.- La denúncia, interposada pel partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), esgrimia que les dues persones denunciades havien estat vistes enganxant cartells contra la formació feixista durant la jornada de reflexió de les passades eleccions autonòmiques.

Ja són tres els militants denunciats per PxC degut al seu compromís amb la lluita contra el feixisme i el racisme. Entenem doncs que aquest fet respon a un intent sistemàtic de silenciar, per la via judicial, allò que no poden contraargumentar a l’esfera política.

Des de la CUP del Vendrell i el Col·lectiu “La Trinxera” volem aclarir que cap militant d’aquestes dues organitzacions va encartellar durant la jornada de reflexió de les passades eleccions del 25 de novembre, amb la qual cosa no entenem aquestes denúncies més que com a part d’una tàctica destinada a atemorir i fer callar les veus que s’oposen al discurs racista i feixista de PxC. De la mateixa manera, volem fer palès que aquesta mena d’actuacions únicament contribueixen a reafirmar el nostre compromís a favor de la convivència i en contra del feixisme i el racisme.

CUP del Vendrell Arran El Vendrell – (Col·lectiu La Trinxera)

DIARI DE TARRAGONA, 16/04/2013; PÀG.15 PxC llama ”fracasados” a la CUP

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell, ha llamado "fracasados" a los miembros de la Coordinadora d’Unitat Popular (CUP), después de que esta haya convocado una manifestación contra PxC para el 29 de junio. PxC dice que la manifestación es la reacción de la CUP después  de que denunciase a dos de sus miembros por llamar racista y xenófobo a PxC.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube