Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El VENDRELL, 03/05/2013; Les regidores de PxC presenten les dues propostes per al proper Ple de l'Ajuntament

El VENDRELL, 03/05/2013; Les regidores de PxC presenten les dues propostes per al proper Ple de l'Ajuntament

02/05/2013 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

PxC presenta per al Ple una proposta per eradicar les bandes llatines després de violents enfrontaments, i una altra perquè els bancs morosos paguin el rebut de les comunitats dels pisos desnonats.

El Vendrell | Redacció.- En roda de premsa al Centre Cívic l'Estació, les regidores de Plataforma per Catalunya (PxC) van presentar públicament les dues propostes de resolució que el grup municipal de PxC sotmetrà a votació en el proper Ple de l'Ajuntament del dia 18 d’abril a la tarda.

En primer lloc, Anabel Nieto ha exposat la proposta "per activar un protocol d'actuació per eradicar les bandes llatines del nostre municipi". No en va, la matinada del passat diumenge 24 de març es van produir al Vendrell els darrers esdeveniments relacionats amb una banda llatina, que van derivar amb la detenció de 6 joves per agredir dos vigilants de seguretat a l’estació de trens. Tres dels quals eren menors d’edat, altres tres amb domicili confirmat al Vendrell, tres dels quals amb nacionalitat colombiana i altres dos dominicans. Els sis joves van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autors d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i falta de lesions. Un dels vigilants estava semiinconscient sobre un banc i l’altre presentava diverses ferides, tots dos van haver de ser traslladats a l’Hospital. Després de diversos alderulls fa temps a la zona escolar i d'una batalla campal més recent que es va poder evitar a l'entorn de l'IES Mediaterrània gràcies a les alertes de PxC, la jove regidora comenta que "a una pregunta formulada fa temps al Ple pel nostre grup municipal a propòsit de baralles entre menors a la sortida de les escoles de la zona escolar i sobre la relació amb les bandes llatines se’ns va contestar que 'no es tenia constància de l’existència d’aquestes bandes'. Doncs bé, ara ja en tenen constància”.

En segon lloc, Araceli Bundó, ha presentat l'altra proposta "per a què l'Ajuntament insti les entitats financeres moroses a pagar les quotes de les comunitats de propietaris". Ja que es dóna la injusta paradoxa que les mateixes entitats que han embargat o desnonat dels seus habitatges i locals a les famílies per contreure amb elles deutes per no haver pogut fer front al pagament de la hipoteca amb aquestes entitats, són ara al seu torn elles mateixes deutores en les seves obligacions de pagament de les quotes veïnals. No són de justícia social aquest tipus d'actuacions. No és moralment lícit que qui executa un desnonament per impagament de deute, i més si es tracta d'una entitat financera, sigui al seu torn morosa i incompleixi amb les seves obligacions. Amb aquesta actitud deslleial i irresponsable, comenta la regidora identitària que "amb aquest incompliment de les seves obligacions econòmiques amb les comunitats de propietaris per part de moltes entitats s'estan generant ingents problemes econòmics per als veïns de les comunitats afectades, arribant-se a l'extrem de veure en alguns casos augmentades les seves quotes comunitàries per afrontar l'impagament de la resta d'habitatges i locals, ara propietat dels bancs. Per això volem que l'Ajuntament intervingui".

Com era d’esperar per part d’aquest il·lògic govern quadripartit PSC-CiU-PP-ERC, cap de les dues propostes va ser aprobada donada la seva irresponsabilitat. Pensen més en les seves poltrones que no pas en el bé dels veïns.

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 10/04/2013 PxC presentarà dues propostes al ple d'abril

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-presentar%C3%A0-dues-propostes-al-ple-dabril

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) proposarà al ple d’aquest abril que l’Ajuntament assessori les comunitats de veïns davant la morositat d’alguns bancs. La moció fa referència a les entitats financeres que no paguen les quotes quan es queden una vivenda després d’un desnonament. En segon lloc, la formació proposa un protocol contra les bandes llatines, que segons PxC, proliferen al Vendrell.

 

EL 3 DE VUIT, 26/04/2013; PÀG.12 L'Ajuntament, en contra de la reforma de les administracions locals

EL VENDRELL.- El ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar dijous passat, amb 14 vots a favor (CiU, PSC, ERC) i 2 vots en contra (PP) – Plataforma per Catalunya (PxC) no va votar perquè els seus regidors es van absentar momentàriament de la sala en no estar d'acord en el criteri d'acceptació de mocions, segons l'àmbit al qual fan referència-.

Rebutjades dues mocions de PxC

Amb els vots en contra del govern i a favor de PxC, va quedar desestimada una proposta de resolució del grup municipal a l'oposició “per a què l'Ajuntament del Vendrell instès les entitats financeres moroses a pagar les quotes de les comunitats de propietaris”. PxC sol·licitava que l'Ajuntament assessorés, orientés i posés els recursos humans i mitjans materials necessaris per donar suport a les comunitats de propietaris i de veïns afectades per la morositat i impagament de les quotes comunitàries per part de les entitats creditícies i mitjancés amb la seva autoritat moral per instar aquestes entitats deutores a satisfer les quotes. I també que l'Ajuntament del Vendrell publicités i anunciés públicament a la ciutadania el servei d'assessorament, i mediació a les comunitats de propietaris pequè puguin beneficiar-se'n.

I també va quedar sense aprovació una proposta de PxC “per activar un protocol d'actuació per eradicar les bandes llatines del municipi”. PxC proposava en la moció sol·licitar als Mossos d'Esquadra l'elaboració d'un mapa de risc per conèixer els principals llocs de reunió de les bandes llatines i un cens per fitxar els diversos grups que operen a la ciutat, així com els membres que les integren; dotar d'un protocol d'actuació complet i formació específica a la Policia Local per combatre aquest tipus de delinqüència, i dotar la Policia Local de tots els mitjans materials i humans necessaris per dur a terme les actuacions necessàries per eradicar aquestes bandes de la nostra ciutat.

Adhesió a un servei de l'ACM

I, amb el suport del govern local i l'abstenció de PxC, va ser aprovada la proposta d'adhesió al servei de mediació d'assegurances de l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 19/04/2013 El ple de l'Ajuntament aprova mocions de suport als pagesos afectats per la C-51

http://rtvelvendrell.cat/noticies/el-ple-de-lajuntament-aprova-mocions-de-suport-als-pagesos-afectats-la-c-51

EL VENDRELL.- El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat aquest dijous una moció de rebuig a la reforma de l’administració local. El text explica que l’avantprojecte de llei anunciat pel ministeri d’Hisenda seria un atac a l’autonomia local i que és l’Estat i no els ajuntaments qui concentra la major part del deute. La sessió de ple també aprovava una moció de suport a la gratuïtat de l’AP-7 i la C-32 pel trànsit intern de la comarca, un reclam podríem dir històric dels municipis afectats com el Vendrell, i que aquesta setmana ha tornat a ser actualitat. Un dels fets destacats del ple d’aquest dijous estava protagonitzat per Plataforma per Catalunya (PxC).

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube