Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Coma-ruga/El Vendrell, 27/07/2013; Gran èxit de PxC amb el desmantellament de l’assentament il•legal de romanesos

Coma-ruga/El Vendrell, 27/07/2013; Gran èxit de PxC amb el desmantellament de l’assentament il•legal de romanesos

28/07/2013 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Gràcies a la pressió exercida per PxC sobre el quadripartit es força al govern a fer un gir de 180º i es desmantella l’assentament il·legal de romanesos a Coma-ruga.

Coma-ruga/El Vendrell | Redacció.- August Armengol, president del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) va denunciar el 25 de juny

l’existència d’un assentament il·legal de romanesos a Coma-ruga, en el paratge de les Clotes, i també que un d’aquests romanesos va ser detingut pels Mossos d’Esquadra el dia 19 per presumptes abusos sexuals a una menor al Parc Tabaris de Coma-ruga. El regidor identitari va demanar “l’immediat desallotjament de l’assentament il·legal i més presència policial als barris marítims”.

August Armengol va trobar completament ridícula i fora de lloc la resposta del regidor socialista de Policia Municipal, Joan Josep Nin, quan va declarar que "no se'ls pot desallotjar perquè són ciutadans amb tots els drets". No vam entendre bé de quins drets parlava perquè l'ordenança del Civisme i la Convivència és clara en aquest sentit, ja que en l'article 54 "prohibeix acampar, sense autorització expressa, en tot el terme municipal, ja sigui amb (...) tendes de campanya (...) o altres variants". També es va escudar en què "no són delinqüents, només són pidolaires", és clar que Nin havia oblidat que un habitant de l'assentament era a la presó de Tarragona per presumptes abusos sexuals a una menor i d’altres amb antecedents policials, i tampoc devia tenir present, una vegada més, l'ordenança al·ludida, que en el seu article 19 recull "l'obligació de vetllar per evitar l'exercici i la propagació de la mendicitat en les vies i espais públics".

Arran d’aquestes desafortunades declaracions, August Armengol va presentar en roda de premsa el 9 de juliol, una proposta de resolució de PxC per al Ple del dia 16, "per desallotjar l'assentament il·legal de romanesos de Coma-ruga, per impulsar un protocol preventiu per garantir el bon ús de l’espai públic i evitar l’ocupació indeguda del mateix, i per notificar l’existència de l’assentament il·legal al Cos Nacional de Policia perquè procedís a la identificació dels ocupants i la seva repatriació, si s’escau". 

Tota aquesta pressió de PxC exercida sobre el quadripartit PSC-CiU-PP-ERC, va aconseguir que el govern fes un gir copernicà de 180º i s'avingués a desmantellar el campament de Coma-ruga. Els que abans tenien "tots els drets" encabat se'ls va fer complir l'ordenança del Civisme i la Convivència i se'ls repatriaria amb autobusos; els que abans només eren "pidolaires" encabat n'hi havia "alguns que tenen antecedents policials”. En definitiva, un gran èxit de PxC al Vendrell.

 

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

LA FURA, 12/07/2013; PÀG. 10 El Vendrell té un assentament il•legal de romanesos des de fa nou mesos

El Vendrell té un assentament il·legal de romanesos, que viuen en barraques prop de l’estació de Coma-ruga, des de l’octubre de l’any passat. Ajuntament, Policia, Mossos d’Esquadra i Consolat de Barcelona han estat pressionant-los perquè marxin voluntàriament. Ho podrien fer en 15 dies.

EL VENDRELL.- Davant les reiterades denúncies públiques de la Plataforma per Catalunya (PxC) de Sant Joan ençà, que atribueix a l’assentament de romanesos que hi ha en un camp erm de Coma-ruga, entre les Clotes i l’estació de trens, el regidor de la Policia Local, Joan Josep Nin, s’ha decidit fer públic tot el procés impulsat per l’Ajuntament per repatriar-los i, de pas, negar que siguin els responsables de totes les calamitats que els atribueix el partit de l’oposició.

Nin ha explicat que a l’octubre de l’any passat la Policia Local va detectar un primer assentament, format per uns 80 individus, que vivien sense electricitat, aigua, lavabos, etc. Van convèncer-los perquè marxessin, però el 21 de gener se’n van anar a una casa abandonada del carrer Cèsar Martinell, prop de la caserna dels Mossos d’Esquadra del Vendrell. D’allà en van ser desallotjats el 16 d’abril i es va tapiar la casa, aleshores es van instal·lar amb matalassos sota el pont de França, d’on també els van treure. Se’n van anar a l’Arboç, en uns terrenys de la Cooperativa Agrícola, fins que van tornar a Coma-ruga, sempre prop de l’estació.

Segons Nin, el motiu que sempre busquin llocs propers a l’estació és que el tren és el seu mitjà de desplaçament: cada dia de bon matí es reparteixen per tot el litoral fins a Barcelona per demanar almoina, i no tornen a dormir a Coma-ruga fins almenys les 9 del vespre.

Amb tots els canvis de “residència” (són, segons Nin, d’una “ètnia transhumant”) n’han anat marxant, i actualment en queden 46, més una desena que es troben dins el terme de Santa Oliva, a tocar del nucli vendrellenc. En tot aquest període han rebut contínues visites de la Policia, Mossos, tècnics de Salut de l’Ajuntament i darrerament també la cònsul i el vicecònsul de Romania a Barcelona, que els han ofert fletar-los un bus per repatriar-los.

Nin afirma que “tots” estan identificats, i que tan sols n’hi ha algun amb antecedents policials. Espera que en quinze dies marxin del Vendrell, tot i que creu que no marxaran tots. També explica que busca convèncer-los de què marxin, ja que són ciutadans comunitaris, que no se’ls pot expatriar i vol evitar que marxin del Vendrell per anar al poble del costat.

 

 

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 11/07/2013 L'assentament romanès, a punt de dissoldre's

http://rtvelvendrell.cat/noticies/lassentament-roman%C3%A8s-punt-de-dissoldres

EL VENDRELL.- En dues setmanes l’assentament de romanesos localitzat darrere el barri ferroviari de l’Estació de Sant Vicenç de Calders es podria dissoldre. Així ho ha anunciat el regidor de Policia Municipal, Jan Pep Nin, després de la visita a l’assentament del consolat general de Romania de Barcelona. Una quarantena de ciutadans comunitaris malviuen en condicions precàries i higiènicament poc saludables. 

 

WWW.LAFURA.CAT, 22/07/2013; 19:03 Desapareix l'assentament de romanesos a Coma-ruga

http://lafura.cat/noticies/desapareix-lassentament-romanesos-coma-ruga

COMA-RUGA.- La Policia Local del Vendrell  informa que des de divendres ja no queda ningú en l’assentament de ciutadans romanesos que durant mesos s’ha ubicat en uns terrenys de Coma-ruga, prop de l’estació de Sant Vicenç. Han marxat per decisió pròpia, després de la intervenció del Consulat de Romania a Barcelona.

Els serveis de neteja municipals han retirat ràpidament la brossa acumulada durant les darreres setmanes a la finca, per tal que no en quedi cap rastre. Recordem que fan sols quinze dies enrere, hi vivien més de 40 persones, i que a finals de l’any passat en van ser més de 80, sense cap mena de condició higiènica, ni aigua o electricitat.

 

 

EL 3 DE VUIT, 12/07/2013; PÀG. 6 L’Ajuntament desmuntarà els assentaments de romanesos a Coma-ruga

EN DUES SETMANES - El Consolat de Romania creu que podrà resoldre la problemàtica situació protagonitzada per súbdits d’aquest país

Ricard Vinyals/EL VENDRELL.- El Consolat de Romania a Barcelona s’ha implicat directament en la resolució del problema i actuarà en el desmantellament de l’assentament il·legal de ciutadans d’aquest país europeu que malviuen en unes barraques precàries, sense aigua corrent ni electricitat, construïdes fa uns mesos en una finca privada del barri les Clotes de Coma-ruga, a tocar de l’estació de Renfe de Sant Vicenç de Calders, al municipi del Vendrell. L’existència de la barraca va transcendir fa un parell de setmanes, per bé que el regidor de Governació de l’Ajuntament del Vendrell, Joan Josep Nin, ha explicat aquesta setmana que la Policia Local té coneixement de l’existència de persones a la finca des del mes d’octubre de l’any passat, per bé que aleshores ocupaven unes naus que, d’acord amb la propietat de la finca, van ser enderrocades el 21 de gener. Aquest fet va obligar aquelles persones, que havien arribat a ser una vuitantena, a deixar l’indret i a traslladar-se a altres ubicacions. Així, segons Nin, el problema es va traslladar inicialment a uns terrenys de l’Arboç, “també propers a l’estació de trens, perquè és el mitjà que utilitzen diàriament per anar a demanar caritat, fins i tot, a Barcelona”, assegura el regidor de Governació del Vendrell, a més d’una casa abandonada i que va haver de ser desallotjada i tapiada el 16 d’abril, al carrer Cèsar Martinell del Vendrell; i a uns solars de Santa Oliva, però a tocar de la capital del Baix Penedès i on hi hauria ara prop d’una desena de persones. Amb tot, aproximadament 46 dels individus detectats l’any passat a Coma-ruga hi han acabat tornat i malviuen en un parell de campaments precaris, que l’ajuntament del Vendrell ha decidit desmuntar aviat.

Joan Josep Nin assegura que la Policia Local té identificat tothom que normalment acudeix a la zona per dormir-hi, per bé que, llevat d’algun cas puntual, ningú no té antecedent i, a més, no se’ls pot obligar a marxar perquè són ciutadans europeus de ple dret.

Repratriació a càrrec del Consolat

Arran de la problemàtica de l’assentament il·legal a Coma-ruga, l’Ajuntament del Vendrell va contactar amb el Consolat General de Romania a Barcelona i els seus dos més alts càrrecs -la cònsul i el vicecònsul- ja han visitat la zona en un parell d’ocasions. ”Com que tampoc no els interessa donar la imatge que donen com a país europeu”, assegura el regidor de Governació del Vendrell, el mateix regidor ha dit que ”en un parell de setmanes” podria quedar resolt el problema. Això implica, entre d’altres possibilitats, fins i tot la repatriació voluntària fins a Romania de les persones que s’acullin a ser traslladades en autocars fletats pel mateix consolat. ”Volem fer bé tot el procés perquè ara no tornem a solucionar el problema a Coma-ruga per traslladar-lo a un altre indret”, va explicar dimecres Joan Josep Nin, que assegura que tot el procés es farà d’acord amb la legalitat, és a dir, mitjançant tràmits judicials. Un cop el campament estigui desocupat, es procedirà a la neteja de tota la zona. En relació a aquest tema, el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha demanat al ple -previst per dimarts que ve a la tarda- que s’acordi precisament “desallotjar l’assentament il·legal de ciutadans romanesos a Coma-ruga, que s’impulsi un protocol preventiu per garantir el bon ús dels espais públics i s’enviti la seva ocupació i que es notifiqui l’existència de l’assentament actual al Cos Nacional de Polícia perquè els ocupans siguin identificats i, si s’escau, repatriats”. En relació a aquest punt, Joan Josep Nin ha reiterat que són ciutadans europeus i poden moure’s lliurament pel territori i, a més, ”no hi ha cap denúncia que indiqui que aquesta gent es dediqui a delinquir a la zona”.

 

 

WWW.E-NOTICIES.CAT, 22/07/2013; 13:34 Desmantellat l’assentament de romanesos de Coma-ruga

http://mes-edicions.e-noticies.cat/baix-penedes/desmantellat-lassentament-de-romanesos-de-coma-ruga-77757.html

Els últims habitants van marxar en tren per voluntat pròpia

COMA-RUGA.- L’assentament de romanesos nòmades que estava situat a Coma-ruga (el Vendrell) ja s’ha donat per dissolt, segons ha informat la Policia Municipal del Vendrell. Els últims habitants que hi havia – una vintena – van marxar per voluntat pròpia fa pocs dies, després de la pressió a la qual els havien sotmès l’ajuntament i els cossos policials.

Així, el campament ja no existeix, tot just un mes després que els mitjans de comunicació es fessin ressò de les queixes d’un grup de veïns de Coma-ruga respecte a l’assentament. Segons han informat des de l’ajuntament vendrellenc, els últims habitants van marxar per voluntat pròpia en tren, tot i que no han pogut certificar que ho fessin al seu país.

El consistori havia pactat amb el Consolat de Romania a Barcelona que enviaria un autocar per repatriar a tots aquells que volguessin tornar al seu país. Des d’aquest mitjà no es té constància que s’hagi enviat cap autocar ni si cap dels romanesos ha tornat al seu país d’origen.

Els serveis de neteja de l’ajuntament han procedit a retirar la runa del campament i han adequat la finca, tal com s’havia pactat amb els propietaris. En l’últim ple municipal, l’equip de govern va precisar que aquest era un problema amb el qual portaven batallant gairebé un any, ja que el mateix grup de romanesos ja havia realitzat fins a quatre canvis d’ubicació dins el municipi del Vendrell o pels voltants. 

 

WWW.E-NOTICIES.ES, 22/07/2013; 13:34 Desmantelado el asentamiento de rumanos de Coma-ruga

http://mas-ediciones.e-noticies.es/baix-penedes/desmantelado-el-asentamiento-de-rumanos-de-coma-ruga-77757.html

Los últimos habitantes se fueron en tren por voluntad propia

COMARRUGA.- El asentamiento de rumanos nómadas que estaba situado en Coma-ruga (El Vendrell) ya se ha dado por disuelto, según informó la Policía Municipal del Vendrell. Los últimos habitantes que había - una veintena - se fueron por voluntad propia hace pocos días, después de la presión a la que los habían sometido el ayuntamiento y los cuerpos policiales.

Así, el campamento ya no existe, apenas un mes después que los medios de comunicación se hicieran eco de las quejas de un grupo de vecinos de Comarruga respecto al asentamiento. Según han informado desde el ayuntamiento del Vendrell, los últimos habitantes se fueron por voluntad propia en tren, aunque no han podido certificar que lo hicieran en su país.

El consistorio había pactado con el Consulado de Rumania en Barcelona que enviaría un autocar para repatriar a todos aquellos que quisieran volver a su país. Desde este medio no se tiene constancia de que se haya enviado ningún autocar ni si ninguno de los rumanos ha vuelto a su país de origen.

Los servicios de limpieza del ayuntamiento han procedido a retirar los escombros del campamento y han adecuado la finca, tal y como se había pactado con los propietarios. En el último pleno municipal, el equipo de gobierno precisó que éste era un problema con el que llevaban batallando casi un año, ya que el mismo grupo de rumanos ya había realizado hasta cuatro cambios de ubicación dentro del municipio del Vendrell o por los alrededores.

WWW.EIXDIARI.CAT, 21/07/2013; 12:16 El campament de romanesos de Coma-ruga ja és història

http://eixdiari.cat/societat/doc/42731/el-campament-de-romanesos-de-coma-ruga-ja-es-historia.html

Assentaments il·legals

Els serveis de neteja municipals han adequat la finca i han retirat la brossa acumulada durant les darreres setmanes

EL VENDRELL.- La Policia Municipal del Vendrell ha informat que aquest divendres s’ha donat per dissolt l’assentament de ciutadans romanesos ubicat en uns terrenys de Coma-ruga, prop de l’estació de Sant Vicenç de Calders. Els serveis de neteja municipals han adequat la finca i han retirat la brossa acumulada durant les darreres setmanes, tal com s’havia acordat amb els propietaris dels terrenys.

Durant tota la setmana, agents de la Policia local i dels Mossos d’Esquadra han estat controlant aquests assentaments ubicats a la Creu de Coma-ruga i treballant, en tot moment, de manera coordinada amb el Consolat de Romania a Barcelona per aconseguir-ne la dissolució. La vintena de persones que hi quedaven han marxat per voluntat pròpia.

 

 

WWW.DELCAMP.CAT, 19/07/2013; 18:25 Desmantellat l'assentament de romanesos a Coma-ruga

http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/28764/desmantellat/assentament/romanesos/coma-ruga

La vintena de persones que hi quedaven, la meitat dels habitants durant les últimes setmanes, haurien marxat per voluntat pròpia

COMA-RUGA/EL VENDRELL.- La policia local del Vendrell ha donat per dissolt aquest divendres l'assentament de gitanos romanesos que s'havia instal·lat en un camp erm prop de l'estació de tren de Sant Vicenç de Calders, al nucli de Coma-ruga.

Els serveis de neteja municipals han adequat la finca i han retirat la brossa acumulada durant les últimes setmanes, segons s'havia acordat amb els propietaris dels terrenys. Agents municipals i dels Mossos d'Esquadra han controlat durant tota la setmana aquests assentaments i treballant de forma coordinada amb el Consolat de Romania a Barcelona per aconseguir la dissolució. La vintena de persones que hi quedaven, de les 46 que l'habitaven, han marxat per voluntat pròpia.

L'Ajuntament vendrellenc va anunciar la setmana passada el desmantellament de l'assentament de barraques, on 46 persones vivien en condicions d'insalubritat -tot i que van arribar a ser una vuitantena-, sense llum ni aigua. Segons van apuntar responsables municipals, els habitants estaven "controlats" des de la seva arribada al municipi, no eren conflictius i, majorment, es dedicaven a demanar almoina pel carrer.

Tot i els diversos intents de fer-los marxar, només van aconseguir que es reubiquessin. La intervenció del Consolat, que es va comprometre a portar autobusos per repatriar-los, hauria contribuït al desenllaç.

 

WWW.LAFURA.CAT, 10/07/2013; 19:19 El Vendrell té un assentament il•legal de romanesos des de fa nou mesos

http://lafura.cat/noticies/vendrell-assentament-il-legal-romanesos-fa-mesos

EL VENDRELL.- El Vendrell té un assentament il·legal de romanesos, que viuen en barraques prop de l’estació de Coma-ruga, des de l’octubre de l’any passat. Ajuntament, Policia, Mossos d’Esquadra i Consultat de Barcelona han estat pressionant-los perquè marxin voluntàriament. Ho podrien fer en 15 dies.
Davant les reiterades denúncies públiques de la Plataforma per Catalunya (PxC) de Sant Joan ençà, que atribueix a l’assentament de romanesos que hi ha en un camp erm de Coma-ruga, entre les Clotes i l’estació de trens, el regidor de la Policia Local, Joan Josep Nin, s’ha decidit a fer públic tot el procés impulsat per l’Ajuntament per repatriar-los i, de pas, negar que siguin els responsables de totes les calamitats que els atribueix el partit de l’oposició.

Nin ha explicat que a l’octubre de l’any passat la Policia Local va detectar un primer assentament, format per uns 80 individus, que vivien sense electricitat, aigua, lavabos, etc. Van convèncer-los perquè marxessin, però el 21 de gener se’n van anar a una casa abandonada del carrer Cèsar Martinell, prop de la caserna dels Mossos d’Esquadra del Vendrell. D’allà en van ser desallotjats el 16 d’abril i es va tapiar la casa; aleshores es van instal·lar amb matalassos sota el pont de França, d’on també els van treure. Se’n van anar a l’Arboç, en uns terrenys de la Cooperativa Agrícola, fins que van tornar a Coma-ruga, sempre prop de l’estació.

Segons Nin, el motiu que sempre busquin llocs propers a l’estació és que el tren és el seu mitjà de desplaçament: cada dia de bon matí es reparteixen per tot el litoral fins a Barcelona per demanar almoina, i no tornen a dormir a Coma-ruga fins almenys les 9 del vespre.

Amb tots els canvis de “residència” (són, segons Nin, d’una “ètnia transhumant”) n’han anat marxant, i actualment en queden 46, més una desena que es troben dins el terme de Santa Oliva, a tocar del nucli vendrellenc. En tot aquest període han rebut contínues visites de Policia, Mossos, tècnics de Salut de l’Ajuntament i darrerament també la cònsul i el vicecònsul de Romania a Barcelona, que els han ofert fletar-los un bus per repatriar-los.

Nin afirma que “tots” estan identificats, i que tan sols n’hi ha algun amb antecedents policials. Espera que en quinze dies marxin del Vendrell, tot i que creu que no marxaran tots. Si no marxen, d'acord amb l'Ordenança de Convivència i Civisme que prohibeix acampar dins el terme del Vendrell, l'Ajuntament acudirà al jutjat per desallotjar-los.

També explica Nin que busca convèncer-los de què marxin, ja que són ciutadans comunitaris, que no se’ls pot expatriar i vol evitar que marxin del Vendrell per anar al poble del costat.

Pel que fa a les denúncies de robatoris i incendis fetes per la PxC, el regidor de policia explica que quinze dies enrere se'ls va cremar el campament amb una espelma, i ells mateixos van avisar els Bombers; aleshores es van desplaçar uns metres més enllà en la mateixa finca. I ahir dimarts, després que l'inspector de Sanitat els visités i demanés que netegessin la zona on viuen, van apilar tota la porqueria i la van cremar, sota el seu control. Quant a robatoris en vehicles, Joan J. Nin afirma que no n'hi ha més dels habituals en aquesta època al municipi (se n'obre un de mitjana al dia), i que pel sistema de palanca només se n'han denunciat dos en tot l'estiu (PxC deia que era un modus operandi habitual), mentre que la majoria són forçant el pany. I a la Policia no li consta que els romanesos en siguin els culpables.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube