Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 18/08/2013; PxC denuncia un greu incident interètnic al centre vila

El Vendrell, 18/08/2013; PxC denuncia un greu incident interètnic al centre vila

18/08/2013 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Mentre les autoritats ho intenten silenciar, PxC denuncia un greu incident interètnic entre magrebins i colombians que acaba a ganivetades al centre vila.

El Vendrell | Redacció.- L’altre dissabte dia 3, al voltant de les 4 de la tarda, es va produir un violent enfrontament interètnic al carrer de les Hortes pràcticament a tocar del carrer Sant Magí. Des de Plataforma per Catalunya (PxC), vam poder conèixer aquests fets i fer-los públics gràcies al relat que ens van facilitar testimonis que passaven per allí i veïns que ho van poder veure

Tres immigrants magrebins i dos de colombians, venien discutint i gesticulant violentament des de la perruqueria Hakim, regentada per magrebins i situada al paral·lel carrer dels Rabassaires. En arribar al carrer de les Hortes gairebé a tocar del carrer Sant Magí, un dels colombians va treure una arma blanca i li va clavar quatre ganivetades a un dels magrebins, tres al pit i una al costat esquerre a prop del cor. El magrebí va caure al terra sagnant abundantment mentre els altres van fugir. Els veïns que des de casa van poder veure-ho, van alertar immediatament, i els Mossos d'Esquadra van ser els primers en arribar i van tenir temps d'atrapar l'altre colombià, el qui no va intervenir en les ganivetades, i el van interrogar allí mateix sobre els fets i l'autoria dels mateixos. Encabat va arribar una ambulància que es va endur el magrebí malferit i també la policia local.

L’autor dels fets va ser detingut al seu domicili al cap d'una hora i el magrebí ferit va ser estabilitzat a l’Hospital del Vendrell abans de ser traslladat a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona on va ser intervingut quirúrgicament gràcies a la qual cosa va salvar la vida. A hores d’ara els Mossos neguen conèixer el motiu de la baralla.

Des de PxC volem denunciar arran d'aquest incident que la gent del Vendrell viu cada vegada amb més por quan passen coses com aquesta o la inseguretat ciutadana creixent que es percep al carrer. Quan nosaltres hem preguntat al Ple de l'Ajuntament si hi ha bandes al Vendrell, sempre se'ns contesta que no, però els fets succeïts els darrers mesos no deixen gaire lloc als dubtes en aquest sentit i ens acabaran donant la raó. A més, fets com aquest ens donen la raó també en què els immigrants no han vingut aquí ni per adaptar-se ni per integrar-se, i que qualsevol despesa per a la integració o per a la cohesió, és completament absurda i inútil i només serveix per omplir la boca dels dirigents del quadripartit governant, que per a l'única cosa que serveixen és per silenciar greus incidents interètnics com aquest. I a partir d'ara, qui ens pot assegurar s'hi es desfermerà o no una "guerra" entre clans per venjances, revenges o ajustos de comptes?

 PxC

El Vendrell, 18 d'agost de 2013

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 06/08/2013 L'Ajuntament afirma que

http://rtvelvendrell.cat/noticies/lajuntament-afirma-que-no-hi-ha-enfrontaments-de-bandes-al-vendrell

EL VENDRELL.- No hi ha problemes d’enfrontaments entre bandes al Vendrell. Aquesta és la ferma resposta de l’Ajuntament arran de la baralla que va deixar malferit per ganivetades un jove colombià al carrer de les Hortes dissabte. El consistori afirma que les investigacions dels Mossos d’Esquadra són les que corroboren aquesta teoria. Plataforma per Catalunya (PxC) havia alertat d’un possible conflicte entre ètnies.

 

DIARI DE TARRAGONA, 17/08/2013; PÀG.20 Dos hombres atacan a una anciana con andador en el portal para robar el bolso

Los asaltantes abordaron a la mujer a la luz del día

 

El asalto se produjo en la calle Rabassaires, en una zona próxima a donde hace unos días hubo una pelea con un apuñalamiento.

 

JMB / EL VENDRELL.- Una anciana que camina con andador fue atacada por dos hombres en el portal de su casa  en el casco histórico del Vendrell. La octogenaria guardaba en el portal el andador sobre las 16:15 del día 16 del pasado julio.

 

Dos jóvenes pasaron por la calle y entraron  en el edificio. Mientras uno se quedó  en la puerta, el otro le tapó la boca con la mano diciéndola que callase. Dieron un tirón del bolso y salieron corriendo.

 

En la inspección médica la mujer presentó hematomas en una mejilla y oreja. En el bolso había un viejo teléfono móvil, dos juegos de llaves, la tarjeta sanitaria y 10 euros en efectivo. El ataque ha valido a Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell, para denunciar la situación de inseguridad que viven los vecinos del barrio, donde hace unos días hubo una pelea con acuchillamiento. El concejal Josep Mitjans explica que “la mujer tiene miedo de salir de casa. El gobierno debe garantizar la seguridad de los vecinos”.

EL 3 DE VUIT, 09/08/2013; PÀG.11 Els Mossos descarten que hi hagi bandes de joves immigrants al Vendrell, com diu PxC

EL VENDRELL.- Des de la investigació a càrrec dels Mossos d’Esquadra s’ha desmentit i descartat totalment que l’incident que va acabar dissabte amb un ferit greu al centre del Vendrell estigui relacionat amb una suposada “guerra” de bandes juvenils formades per immigrants que resideixen al Vendrell, com va voler donar a entendre dilluns el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell. PxC va emetre un comunicat en el qual qualifica l’incident que expliquem en aquesta pàgina de “greu incident interètnic al Vendrell”. Segons PxC, episodis com aquest creen inseguretat ciutadana als veïns de la capital del Baix Penedès i recorda que cada vegada que ha preguntat al ple de l’Ajuntament sobre la hipotètica existència de suposades bandes formades per joves immigrants “se’ns contesta que no n’hi ha”. Amb tot, PxC assegura que “fets succeïts els darrers mesos no deixen gaire lloc als dubtes en aquest sentit i ens acabaran donant la raó”.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube