Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell/Coma-ruga, 05/10/2013; Apliquen abusives contribucions als Masos II, i més mordaça contra PxC

El Vendrell/Coma-ruga, 05/10/2013; Apliquen abusives contribucions als Masos II, i més mordaça contra PxC

07/10/2013 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anabel Nieto compareix per denunciar les abusives contribucions especials als Masos II de Coma-ruga i per anunciar al·legacions contra l’antidemocràtica modificació del ROM.

El Vendrell/Coma-ruga | Redacció.- Després del darrer ple ordinari de l’Ajuntament, Anabel Nieto, la jove regidora del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) va comparèixer en roda de premsa per comentar un parell de punts de l’ordre del dia en què PxC hi està radicalment en contra.

En primer lloc, ha volgut reiterar que segons PxC les contribucions especials imposades per l’execució del projecte de millora dels serveis urbanístics de la urbanització Els Masos II de Coma-ruga són “abusives i excessives”. La despesa pressupostada és de 735 mil euros, els quals es pagaran mitjançant tres partides diferenciades: la promotora n’aportarà 150 mil (20,5%); el PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) 200 mil (27%); i el Consistori 385 mil (52,5%). D’aquest darrer tram, “el 90% són les contribucions especials imposades als veïns -346.640 euros-, mentre que l’Ajuntament només aportarà el 10% -38.515 euros-“. Els rebuts que pagaran els veïns van des d’un mínim de 600 euros fins a un màxim de 2.800. La mitja per rebut és de 1.507 euros. “Per això vam votar-hi en contra en el Ple, perquè no s’assenti el precedent que el ciutadà hagi de pagar el 90% en contribucions especials mentre l’Ajuntament només paga el 10”, va reblar Anabel Nieto.

En segon lloc i pel que fa a la proposta d’aprovació inicial de la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal de fer possible la transcripció en àudio de l’acta dels plens, “ens sembla positiu com a document sonor que complementi les actes escrites del plens”, però si de l’acta escrita del ple han de desaparèixer les intervencions dels regidors, explicacions de vot, respostes, rèpliques o altres intervencions com el control al govern per part de l‘oposició en els precs i preguntes com pretén la modificació proposada pel govern quadripartit “ens sembla una regressió democràtica i per això presentarem al·legacions”, lamenta la regidora identitària, que afegeix que aquesta mesura només té la finalitat de “silenciar als regidors identitaris i més mordaça contra PxC”. En les al·legacions que presentarà PxC i que es debatran en una propera sessió plenària es demanarà que no es modifiqui l’actual acta escrita on es transcriuen íntegrament totes les intervencions dels regidors, i no pas el que proposa el quadripartit, que és transcriure únicament el text dels acords presos i el resultat de les votacions, “perquè això no reflecteix de cap manera la realitat política dels debats dels plens i és un atemptat a la llibertat d’expressió de PxC i al dret dels ciutadans d’estar informats adequadament”.

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

DIARI DE TARRAGONA, 29/09/2013; PÀG.25 PxC critica las contribuciones para Masos II

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell, critica lo que considera “abusivas y excesivas” contribuciones especiales que deben pagar los vecinos para las obras de mejora de los servicios de la urbanización Masos II de Coma-ruga. El proyecto es de 735.000 euros. La promotora aporta 150.000, El Pla Únic d’Obres 250.000 y el Ayuntamiento 385.000, de los que un 90% son contribuciones (346.000).

 

WWW.RTVELVENDRELL, 27/09/2013 PxC denuncia les contribucions especials que han de pagar els veïns dels Masos II

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-denuncia-les-contribucions-especials-que-han-de-pagar-els-ve%C3%AFns-dels-masos-ii

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha tornat a denunciar les contribucions especials que hauran de pagar els veïns de la urbanització dels Masos II. De fet, en el darrer ple ja hi van votar en contra per considerar-les abusives. També sobre les sessions plenàries, han anunciat que presentaran al·legacions contra la darrera modificació del ROM, el Reglament Orgànic Municipal.

 

EL 3 DE VUIT, 27/09/2013; PÀG.11 El grup de PxC denuncia les “abusives” contribucions especials fixades als veïns per a les millores a la urbanització Els Massos II de Coma-ruga i anuncia al·legacions contra la darrera m

EL VENDRELL.- Segons el grup municipal a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell, és “abusiu” que s’hagi fixat, diu Plataforma per Catalunya (PxC) que els veïns de la urbanització Massos II de Coma-ruga hagin de pagar contribucions especials per import de 346.640 euros, “mentre que l’ajuntament només aportarà el 10%“ del cost de les obres de millora pendents al barri; és a dir, 38.515 euros. Els rebuts que pagaran els veïns, assegura PxC, oscil·laran entre els 600 i els 2.800 euros per contribuent.

I, d’altra banda, PxC presentarà al·legacions a la darrera modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que preveu fer possible la transcripció en format àudio de les actes dels plens municipals de l’ajuntament vendrellenc.

 

 

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 18/09/2013 El ple d'aquest dimarts aprova les contribucions especials per les obres dels Masos

http://rtvelvendrell.cat/noticies/el-ple-daquest-dimarts-aprova-les-contribucions-especials-les-obres-dels-masos-ii

EL VENDRELL.- El ple d’aquest dimarts ha aprovat les contribucions especials per les obres de millora a la urbanització Els Masos 2. De 730.000 € euros que costen les obres, els veïns en pagaran 350.000, percentatge que ve regit per la Llei d’Hisendes Locals. Un altre dels punts ha estat l’abonament que ha de fer l’Ajuntament a l’empresa de telefonia mòbil que en el seu moment va pagar una taxa que ha quedat derogada.

 

EL 3 DE VUIT, 20/09/2013; PÀG.6 Es guardaran intervencions dels plens en documents sonors

Ple municipal

EL VENDRELL.- Amb els 15 vots a favor dels regidors de l’equip de govern presents en aquesta sessió (PSC, CiU, PP i ERC) i els 5 en contra de l’oposició (PxC), es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança de venda no sedentària del Vendrell en detectar-se algunes omissions en el text aprovat el passat mes de juliol.

En la mateixa votació, es va aprovar inicialment una modificació puntual del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal de fer possible la transcripció en àudio de l’acta del ple del Vendrell pel que fa a les intervencions dels regidors durant les sessions plenàries. El text dels acords presos i les votacions produïdes es transcriuran en format de text - com fins ara-, mentre que totes les intervencions, explicacions de vot i rèpliques quedaran recollides en suport d’àudio, que formarà part inseparable de l’acta de la sessió del consistori vendrellenc.

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube