Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 09/10/2013; PxC vota contra l'espiral d'endeutament del quadripartit

El Vendrell, 09/10/2013; PxC vota contra l'espiral d'endeutament del quadripartit

10/10/2013 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

El quadripartit PSC-CiU-PP-ERC incompleix el seu propi pacte de govern de no endeutar més l’Ajuntament que ja deu 91 milions i bat un nou rècord.

El Vendrell | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha votat en contra de la proposta única del Ple extraordinari i urgent del 26 de setembre per aprovar un nou crèdit de 3,2 milions d'euros, perquè segons el discurs de la regidora Araceli Bundó l'equip de govern ha incomplert el pacte quadripartit de fa dos anys i mig en què es comprometien a no augmentar l'endeutament de l'Ajuntament.

No solament l'han endeutat més, sinó que han batut tots els rècords. Han arribat a la cota més alta d’endeutament a la història del Vendrell. On volen arribar? On ens pensen portar amb aquesta espiral d’endeutament?

Al començament d’aquesta legislatura el maig del2011, l'endeutament era de 60 milions d'euros, i ara arriba a la xifra esgarrifosa de 91 milions. Només el 2012 es van demanar a la ratlla de 30 milions en dos nous crèdits, i des que és alcalde el senyor Martí Carnicer, que a més d'alcalde és regidor d'Hisenda, fa exactament 4 mesos, ja han demanat 8 milions més, a un promig de 2 milions per mes. I d’això en diuen gestió econòmica i financera?

Demanar crèdits per finançar la despesa corrent és la ruïna per a aquest Ajuntament i representaria la fallida tècnica per a qualsevol economia, i més en aquest ordre de xifres. Som un dels ajuntaments més endeutats del país per la ruïnosa gestió econòmica i financera d'aquest quadripartit i del seu regidor d'Hisenda i màxim representant del pacte quadripartit, Martí Carnicer. El que més ens indigna, és que ni tan sols esprement al contribuent d’una manera exorbitant amb la pujada d’impostos i taxes més alta de la historia de la nostra vila, no són capaços de pagar i baixar el deute. Perquè, el que és pitjor, tots aquests crèdits, aproximadament 38 milions des que manen, són per a la despesa corrent, ni un de sol per a inversions.

Això ens demostra que el govern quadripartit és un rotund fracàs de gestió econòmica i financera i s’ha fet més palès els darrers quatre mesos, amb el canvi d’alcalde i regidor d’Hisenda. Encara que mirant enrere, no ens pot estranyar. Tan sols hem de recordar que el seu màxim representant, Martí Carnicer, va contribuir a deixar la Generalitat en la més absoluta ruïna.

Per això Araceli Bundó ha fet una crida al quadripartit: han incomplert el pacte de govern, han incomplert el seu programa electoral, han enganyat al vendrellenc i estan arruïnant el nostre poble. Tot plegat un autèntic desastre de gestió. Per això des de PxC hem votat en contra de tota aquesta espiral diabòlica d’endeutament sense futur.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

LA FURA, 04/10/2013; PÀG.10 Hisenda torna a sortir al rescat de l'Ajuntament del Vendrell

Ple del 26 de setembre en què es va modificar el pla d’ajust

EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell haurà de tornar a demanar diners al Ministeri d’Hisenda per poder fer front a les factures de proveïdors. Si fa un any i mig el sobreendeutat Consistori vendrellenc ja va haver de demanar 23,6 milions d’euros en préstec per poder fer front al seu deute amb 323 empreses proveïdores, ara, en menys d’un any i mig, el seu deute s’ha tornat a enfilar fins als 5,4 milions d’euros, corresponents a 1.392 factures a 168 proveïdors, de manera que malgrat el pla d’ajust, es fa evident que el govern quadripartit (PSC-CiU-PP-ERC) encara no ha trobat l’equilibri financer, encara gasta més del que ingressa.

El ple de l’Ajuntament de dijous de la setmana passada, en sessió extraordinària urgent i monogràfica, va aprovar adaptar el pla d’ajust 2012/22 al nou crèdit que haurà de demanar al Banc d’Espanya per sortir dels números vermells. Són 5,4 milions més que pagarà el Ministeri, 2,2 dels quals corresponen a la part del deute de la Generalitat amb l’Ajuntament, i que el govern local espera percebre aviat, abans d’acabar l’any; actualment la Generalitat deu més de 5 milions a l’Ajuntament.

Els altres 3,2 milions d’euros arribaran via crèdit a retornar en deu anys, amb dos de carència, igual com el que s’havia formalitzat un any i mig enrere. El govern local fa una valoració positiva d’aquest nou endeutament, amb els mateixos arguments que fa un any i mig: pagar factures a 60-90 dies ajudarà a reactivar l’economia local i millorarà al tresoreria municipal, sense haver de modificar les retallades i augment de la pressió fiscal ja previstos en el pla d’ajust.

No ho veu igual la Plataforma per Catalunya (PxC), únic partit a l’oposició, que hi va votar en contra. La regidora Araceli Bundó va etzibar al govern local que estava incomplint la promesa pactada per PSC-CiU de no augmentar l’endeutament de l’Ajuntament. I no només l’han incomplert, sinó que en dos anys i mig de mandat s’ha passat de tenir uns deutes bancaris de 60 milions d’euros als 91 milions actuals: “han batut tots els rècords, han arribat a la cota més alta d’endeutament de la història del Vendrell”. I en culpen personalment l’alcalde Martí Carnicer, com a màxim responsable de la hisenda municipal, que si dirigís una empresa privada ja estaria en situació de “fallida tècnica”. Bundó encara fa un últim comentari de crítica: entre els darrers 38 milions demanats, ni un sol és per a inversions, és a dir tot va a pagar despesa corrent: “una ruïna”.

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 02/10/2013 PxC critica l'acord aprovat al ple de pagament a proveïdors

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-critica-lacord-aprovat-al-ple-de-pagament-prove%C3%AFdors

EL VENDRELL.- L’oposició, Plataforma per Catalunya (PxC), ha volgut valorar el ple extraordinari d’aquest dijous, tot just a l’acabar. Des de la plaça Vella els regidors a l’oposició han criticat aquest acord de pagament a proveïdors.

 

 

EL 3 DE VUIT, 04/10/2013; PÀG.7 L’Ajuntament escurçarà el termini de pagament als seus proveïdors

PLE MUNICIPAL PLA D’AJUST - El Consistori ha aprovat la revisió, que li permetrà disposar de 3,2 milions d’euros

XAVI GONZÁLEZ/EL VENDRELL.- El Ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar dijous de la setmana passada, coincidint amb el tancament de l’anterior edició del 3d8, la revisió del Pla d’Ajust que permetrà escurçar terminis de pagament a proveïdors, segons ja vam apuntar breument en l’edició de divendres passat. La revisió del Pla d’Ajust fa referència a les mesures urgents contra la morositat de les administracions públiques i de suport a entitats locals amb problemes financers, gràcies a la qual l’Ajuntament del Vendrell podrà fer front al deute a proveïdors a data de 31 de maig de 2013 per un import de 5,4 milions d’euros. En concret, s’abonaran 1.392 factures que afecten 168 proveïdors. En el marc d’aquesta mesura, que va rebre el vistiplau dels partits del govern (PSC, CIU, PP i ERC) i en contra de Plataforma per Catalunya (PxC), a l’oposició, el Ministeri d’Hisenda de l’Estat pagarà a l’Ajuntament del Vendrell 2,2 milions d’euros corresponents a una part del deute de la Generalitat de Catalunya amb l’Ajuntament vendrellenc. El govern espera que d’acord amb les declaracions efectuades recentment per la vicepresidenta del Govern de Catalunya, Joana Ortega, abans de final d’any es pugui percebre una part important de la resta  d’imports pendents, fins arribar al total de més de 5 milions que és l’import que ja està justificat i que encara no s’ha percebut.

Crèdit de més de 3 milions d’euros

La compensació entre ambdues quantitats, 3,2 milions d’euros, es formalitzarà amb una operació de crèdit que l’Ajuntament del Vendrell retornarà en 10 anys, amb 2 de carència i 8 anys d’amortització del deute, en les mateixes condicions que l’anterior Pla d’Ajust. Per aprovar aquestes propostes, el ple vendrellenc es va fer de forma extraordinària i urgent, per complir així el calendari marcat pel Ministeri d’Hisenda per la tramitació d’aquesta nova línia de crèdit.

Valoracions desiguals de govern i oposició

Des del govern municipal de l’Ajuntament del Vendrell es valora positivament el fet d’acollir-se a aquesta nova línia de crèdit del govern central perquè ajudarà a reactivar l’economia local i millorarà la tresoreria municipal per poder establir un termini de pagament de factures d’entre 60 i 90 dies. I també s’ha explicat que l’aprovació d’aquesta revisió del Pla d’Ajust no suposarà cap modificació en els ajustos pressupostaris i fiscals que ja s’estan aplicant per complir les condicions del retorn del crèdit aprovat l’any 2012.

Tanmateix, la valoració feta de la Plataforma per Catalunya (PxC), únic grup municipal a l’oposició del consistori vendrellenc, ha estat en sentit negatiu. Per PxC, l’Ajuntament del Vendrell es troba enmig d’una “espiral d’endeutament” que el principi de la legislatura era d’uns 60 milions d’euros i ara puja a 91 milions d’euros, i el govern en comptes de no augmentar l’endeutament, aprova un nou crèdit per import dels citats 3,2 milions d’euros. “Només l’any 2012 es van demanar a la ratlla de 30 milions en dos nous crèdits”, ha dit la regidora de PxC Araceli Bundó, ”i des que és alcalde Martí Carnicer, que a més d’alcalde és regidor d’Hisenda, fa  exactament 4 mesos, ja han demanat 8 milions més, a una mitjana de dos milions per mes”. “I d’això en diuen gestió econòmica i financera?”, afegeix Bundó.

Finalment, el mateix grup a l’oposició considera que “demanar crèdits per finançar la despesa corrent és la ruïna per a aquest Ajuntament i representaria la fallida tècnica per a qualsevol economia, i més en aquest ordre de xifres”.

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 02/10/2013 L'Ajuntament del Vendrell aprovat la revisió del Pla d'Ajust per escurçar terminis de pagament a proveïdors

http://rtvelvendrell.cat/noticies/lajuntament-del-vendrell-aprovat-la-revisi%C3%B3-del-pla-dajust-escur%C3%A7ar-terminis-de-pagament

EL VENDRELL.- L'Ajuntament del Vendrell ha aprovat la revisió del Pla d'Ajust que permetrà escurçar terminis de pagament a proveïdors. Un pas fet avui en sessió de ple extraordinari. Des del govern municipal es valora positivament el fet d’acollir-se a aquesta nova línia de crèdit del govern central perquè ajudarà a reactivar l’economia local i millorarà la tresoreria municipal per poder establir un termini de pagament de factures d’entre 60 i 90 dies.  L'Ajuntament podrà fer front al deute a proveïdors a data de 31 de maig de 2013, per un import de 5,4 milions d’euros.

 

WWW.LAFURA.CAT, 01/10/2013; 11:41 Hisenda torna a sortir al rescat de l'Ajuntament del Vendrell

http://lafura.cat/noticies/hisenda-torna-sortir-al-rescat-lajuntament-del-vendrell

EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell haurà de tornar a demanar diners al Ministeri d’Hisenda per poder fer front a les factures de proveïdors. Si fa un any i mig el sobreendeutat Consistori vendrellenc ja va haver de demanar 23,6 milions d’euros en préstec per poder fer front al seu deute amb 323 empreses proveïdores, ara, en menys d’un any i mig, el seu deute s’ha tornat a enfilar fins als 5,4 milions d’euros, corresponents a 1.392 factures a 168 proveïdors, de manera que malgrat el pla d’ajust, es fa evident que el govern quadripartit (PSC-CiU-PP-ERC) encara no ha trobat l’equilibri financer, encara gasta més del que ingressa.

El ple de l’Ajuntament de dijous de la setmana passada, en sessió extraordinària urgent i monogràfica, va aprovar adaptar el pla d’ajust 2012/22 al nou crèdit que haurà de demanar al Banc d’Espanya per sortir dels números vermells. Són 5,4 milions més que pagarà el Ministeri, 2,2 dels quals corresponen a la part del deute de la Generalitat amb l’Ajuntament, i que el govern local espera percebre aviat, abans d’acabar l’any; actualment la Generalitat deu més de 5 milions a l’Ajuntament.

Els altres 3,2 milions d’euros arribaran via crèdit a retornar en deu anys, amb dos de carència, igual com el que s’havia formalitzat un any i mig enrere. El govern local fa una valoració positiva d’aquest nou endeutament, amb els mateixos arguments que fa un any i mig: pagar factures a 60-90 dies ajudarà a reactivar l’economia local i millorarà al tresoreria municipal, sense haver de modificar les retallades i augment de la pressió fiscal ja previstos en el pla d’ajust.

No ho veu igual la Plataforma per Catalunya (PxC), únic partit a l’oposició, que hi va votar en contra. La regidora Araceli Bundó va etzibar al govern local que estava incomplint la promesa pactada per PSC-CiU de no augmentar l’endeutament de l’Ajuntament. I no només l’han incomplert, sinó que en dos anys i mig de mandat s’ha passat de tenir uns deutes bancaris de 60 milions d’euros als 91 milions actuals: “han batut tots els rècords, han arribat a la cota més alta d’endeutament de la història del Vendrell”. I en culpen personalment l’alcalde Martí Carnicer, com a màxim responsable de la hisenda municipal, que si dirigís una empresa privada ja estaria en situació de “fallida tècnica”. Bundó encara fa un últim comentari de crítica: entre els darrers 38 milions demanats, ni un sol és per a inversions, és a dir tot va a pagar despesa corrent: “una ruïna”.

 

 

WWW.EL3DEVUIT.CAT, 26/09/2013 L'Ajuntament del Vendrell aprova la revisió del Pla d'Ajust per pagar abans els proveïdors

http://www.el3devuit.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6794:lajuntament-del-vendrell-aprova-la-revisio-del-pla-dajust-per-pagar-abans-els-proveidors&catid=39:el-vendrell&Itemid=75

EL VENDRELL.- L'Ajuntament del Vendrell ha aprovat, en un ple extraordinari d’aquest dijous, la revisió del Pla d’Ajust en relació amb el Reial Decret Llei 8/2013 de mesures urgents contra la morositat de les administracions públiques i de recolzament a entitats locals amb problemes financers, gràcies a la qual l'ajuntament vendrellenc podrà fer front al deute a proveïdors a data de 31 de maig de 2013, per un import de 5,4 milions d’euros. En concret, s’abonaran 1.392 factures que afecten a 168 proveïdors. En el marc d’aquesta mesura, el Ministeri d’Hisenda de l'Estat pagarà a l’Ajuntament del Vendrell 2,2 milions d’euros corresponents a una part del deute de la Generalitat de Catalunya amb l'ajuntament. El govern vendrellenc espera que, d’acord amb les declaracions efectuades recentment per la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, abans de final d’any es pugui percebre una part important de la resta d’imports pendents, fins arribar al total de més de 5 milions que és l’import que ja està justificat i que encara no s’ha percebut.

La compensació entre ambdues quantitats, 3,2 milions d’euros, es formalitzarà amb una operació de crèdit que l’Ajuntament del Vendrell retornarà en 10 anys, dos de carència i vuit d’amortització, en les mateixes condicions que l’anterior pla d’ajust.

Per aprovar aquests propostes, el ple vendrellenc s’ha fet de forma extraordinària i urgent, per complir així el calendari marcat pel Ministeri d’Hisenda per a la tramitació d’aquesta nova línia de crèdit.

La revisió del Pla d’Ajust s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, CiU, ERC i PP i el vot en contra de PxC. A la sessió s’ha excusat l’absència dels regidors Jaume Domingo (CiU), Elisabet Rodríguez (PP) i Anabel Nieto (PxC).

Posicionament de PxC

Segons el grup de Plataforma per Catalunya (PxC), el govern del Vendrell ha incomplert el pacte dels quatre partits que fa dos anys i mig es van comprometre a no augmentar l'endeutament de l'Ajuntament del Vendrell. Al contrari, diu PxC, el nivell d'endeutament es trobaria en la seva cota històrica més alta. PxC ho justifica perquè al principi de legislatura l'endeutament era de 60 milions d'euros i ara "arriba a la xifra esgarrifosa" de 91 milions d'euros, diu el grup de l'oposició. Només el 2012, PxC recorda que es van demanar prop de 30 milions d'euros en un parell de crèdits, mentre que des que Martí Carnicer va accedir a l'alcaldia, fa 4 mesos en substitució de Benet Jané com acordava el pacte de govern, "ja s'han demanat 8 milions més, a un promig de 2 milions per mes". "I d'això en diuen gestió econòmica i financera?", ha conclòs la regidora Araceli Bundó.

 

 

EL 3 DE VUIT, 27/09/2013; PÀG.6 Aprovada la revisió del Pla d’Ajust del Vendrell

Ple Municipal

CONSEQÜENCIA - Podrà escurçar-se el termini per pagar proveïdors

EL VENDRELL.- El ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar ahir dijous, en el moment de tancar aquesta edició, la revisió de Pla d’Ajust que permetrà escurçar els terminis de pagament als proveïdors de l’administració local. El consistori que va aprovar la mesura amb els vots a favor del govern i en contra de Plataforma per Catalunya (PxC), a l’oposició, podrà fer front al deute a proveïdors a data 31 de maig del 2013, per un import de 5,4 milions d’euros. En concret, s’abonaran 1.392 factures que afecten a un total de 168 proveïdors.

A causa de la celebració del ple extraordinari en el moment de tancar aquesta edició, la informació es pot consultar al web www.el3devuit.cat i el 3d8 se’n farà ressò més ampli divendres que ve.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube