Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Plataforma per Catalunya proposa al Ple continuar les obres de l’Esplai d'Avis i el quadripartit es nega

Plataforma per Catalunya proposa al Ple continuar les obres de l’Esplai d'Avis i el quadripartit es nega

06/11/2013 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PXC)

Plataforma per Catalunya proposa una partida en el capítol d'inversions del pressupost municipal de 2014 per tirar endavant les obres pendents del nou Esplai d'Avis del Tancat i el quadripartit, insensible, es nega

El Vendrell | Redacció.- El regidor Josep Mitjans, del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) va comparèixer davant dels mitjans de comunicació al peu de l'edifici inacabat de l'estructura del nou Esplai d'Avis del Tancat per presentar públicament la proposta de resolució que PxC portaria al Ple de l'Ajuntament "per a què s'inclogui en el capítol d'inversions del pressupost municipal de 2014 una partida per dur a terme la continuació de les obres del nou Esplai d'Avis del Tancat". Proposta que va ser defensada al Ple pel regidor August Armengol i que va ser tombada amb els vots del govern quadripartit PSC-CiU-PP-ERC demostrant una gran insensibilitat per la problemàtica i la promoció de la gent gran del Tancat.

El text íntegre de la proposta va ser el següent: Atès que des de PxC lamentem la paralització de les obres del nou Esplai d'Avis del Tancat un cop aixecada l'estructura de l'edifici fa dos anys, que va tenir un cost de 640.000 euros i que constituïa la primera fase d’unes obres que s’havien programat en tres fases. També volem advertir del perill de degradació de l’edifici a mig fer, amb l'estructura a la intempèrie. I malgrat que s'han tallat els accessos, hi ha el perill que els okupes, els vàndals i altres desaprensius malmetin i degradin l'edifici inacabat i causin greus desperfectes a la inversió fins ara realitzada.

Atès que des de l’Associació de Gent Gran del Tancat se’ns fa palès que l’actual Esplai d’Avis del Tancat ja es va quedar petit i obsolet pràcticament des de la seva pròpia inauguració l'any 2006 i que recentment l'Associació ha arribat a propassar la xifra dels 800 socis i és inviable la seva continuïtat en l'antic local per qüestió d'espai, ja que la demanda de moltes activitats que realitzen sobrepassa amb escreix l'oferta de places.

I atès que des del nostre grup municipal però també sens dubte des de la resta del Consistori reconeixem que la nostra societat té un deute prioritari amb la nostra gent gran, que són qui han contribuït a forjar aquest país i a construir l'estat del benestar tal com nosaltres l’hem conegut, i aquesta és la nostra obligació envers la sensibilitat social que li devem a la nostra gent gran.

Per tots aquests motius, el grup municipal de PxC va sol·licitar al Ple l’adopció dels següents acords: PRIMER.- Que dins del capítol d’inversions del Pressupost Municipal per al 2014 s’incloguin les obres necessàries al nou Esplai d’Avis del Tancat per tal d’acabar el nou edifici per a l’Associació de Gent Gran del Tancat que tan necessari els és per la continuïtat de les activitats de la nostra gent gran i per al seu propi benestar i convivència. SEGON.- Que dins d’aquesta partida pressupostària s’incloguin les obres necessàries per tal d’acabar la segona fase del nou edifici que es refereix al tancament de l'equipament i per a la tercera que són les instal·lacions i els equipaments. Si fos necessari, en un pla d’inversions plurianual. En el seu defecte i pel fet que l’anterior fos impossible donada l’actual conjuntura econòmica, es proposa l’adequació de la planta baixa de l’edifici per tal que l’Associació pugui desenvolupar dignament les seves activitats. TERCER.- Que les obres s’adjudiquin a empreses locals per a què la inversió que s’hi faci pugui alhora ser una eina per la creació de llocs de treball a la nostra vila fomentant la reactivació econòmica. I en el seu defecte, si l’empresa adjudicatària fos forana, que contracti personal local.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 17/10/2013 PxC demana al ple un capítol d'inversions pel nou esplai d'avis del Tancat

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-demana-al-ple-un-cap%C3%ADtol-dinversions-pel-nou-esplai-davis-del-tancat

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) proposarà al Ple una partida en el capítol d'inversions del pressupost municipal de 2014 per tirar endavant les obres pendents del nou Esplai d'Avis del Tancat. També demanen que les obres s’adjudiquin a empreses locals per a què la inversió que s’hi faci pugui alhora ser una eina per la creació de llocs de treball a la vila.

 

 

 

 

 

EL 3 DE VUIT, 11/10/2013; PÀG.12 PxC vol que el govern acabi l’Esplai del Tancat

PROPOSTA - Demana que pel 2014 s’incloguin els diners

EL VENDRELL.-El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell ha presentat una proposta de resolució al ple perquè el govern quatripartit inclogui al pressupost de l’any 2014 una partida perquè continuïn les obres de construcció del nou espai d’avis del Tancat, inacabat a mitges a causa  de la crisi econòmica.

Tanmateix, l’ordre del dia del proper ple ordinari, que tindrà lloc dimarts que ve, a 2/4 de 5 de la tarda, no preveu tractar de moment aquesta  petició.

PxC recorda en la seva proposta de resolució que l’estructura del nou esplai va costar ja fa dos anys 640.000 euros i que aquesta constituïa la primera fase d’unes obres que s’havien programat en tres fases.

Segons PxC, l’estat de paràlisi del projecte degrada l’edifici i això suposa un perill per a la ciutadania. A més, PxC recorda que l’Associació de Gent Gran del Tancat es troba des de pràcticament el seu inici, l’any 2006, en un esplai d’avis del Tancat obsolet i que recentment l’entitat ha arribat a propassar la xifra dels 800 socis. Això “fa inviable la seva continuïtat en l’antic local per qüestió d’espai, ja que la demanda de moltes activitats que realitzen sobrepassa amb escreix l’oferta de places”, es diu des de PxC.

La proposta de resolució de PxC demana una partida al pressupost del 2014 perquè es pugui enllestir el nou equipament per a la gent grant del Tancat, també diners per enllestir la segona fase, “que es refereix al tancament de l'equipament”; i finalment per a la tercera fase, que són les instal·lacions i els equipaments. “Si fos necessari”, diu PxC, això es podria incloure en un pla d’inversions plurianuals. Tanmateix, “en el seu defecte i pel fet que l’anterior fos imposible donada l’actual conjuntura econòmica, es proposa l’adequació de la planta baixa de l’edifici per tal que l’Associació pugui desenvolupar dignament les seves activitats”.

DIARI DE TARRAGONA, 09/10/2013; PÀG.20 Reclaman acabar el Esplai del Tancat después de dos años con la obra parada

Era un centro de jubilados que tiene su sede saturada

Las obras quedaron paradas tras las fases de levantar la estructura. El Ayuntamiento valló los accesos.

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell, presentará en el próximo pleno una proposición para que el gobierno (PSC, CiU, PP y ERC), incluya en las inversiones de 2014 una partida para acabar el edificio del que ha de ser centro para jubilados del Tancat.

El edificio comenzó a levantarse pero hace dos años que las obras están paradas tras una inversión de 640.000 euros. El Ayuntamiento paró la obra por falta de presupuesto.

Daños y riesgos

PxC considera que la parte construida corre el peligro de degradación que dilapidaría el dinero invertido, además de que puede ser dañada por vandalismo o el riesgo de que puedan forzarse los cerramientos que se colocaron y que pueda acceder algún niño.

Además la Associació de Gent Gran del Tancat ha reiterado que su actual sede ha quedado pequeña para los 800 socios y que es necesario disponer de las nuevas instalaciones.

EL 3 DE VUIT, 18/10/2013; PÀG.5 Rebutjada pel quadripartit la resolució de PxC per al nou Casal d’avis del Tancat

EL VENDRELL.- Pel que fa a altres qüestions tractades en el ple del Vendrell d’aquest dimarts, no va prosperar la resolució presentada pel grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) per a què s’inclogués en el capítol d’inversions del pressupost municipal del 2014 una partida per dur a terme la continuació de les obres del nou Esplai d’avis del Tancat. El govern va votar-hi en contra perquè ha recordat que, tot i que té voluntat d’acabar l’edifici, actualment l’Ajuntament del Vendrell no disposa de suficients recursos econòmics per completar aquesta obra.

DIARI DE TARRAGONA, 16/10/2013; PÀG.18 El centro vecinal del Tancat deberá esperar

EL VENDRELL.- El Ayuntamiento del Vendrell no incluirá la finalización del edificio que debe ser sede vecinal en el Tancat. La obra no estará en los presupuestos de 2014, ya que el plan de ajuste financiero al que está sometido el Consistorio restringe la posibilidad de hacer inversiones.

El concejal Benet Jané, señaló que acabarlo es un objetivo, ya que lo inició el Ayuntamiento, pero que para el próximo año es imposible la obra.

WWW.EIXDIARI.CAT, 17/10/2013; 04:18 El govern no tirarà endavant el Casal d’Avis que reclama PxC

http://www.eixdiari.cat/politica/doc/44356/el-vendrell-aprova-un-augment-dimpostos-per-complir-amb-el-seu-pla-dajust.html

EL VENDRELL.- A la sessió d’aquest dimarts també s’ha debatut una proposta de resolució presentada pel grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) per a què s’inclogui en el capítol d’inversions del pressupost municipal de 2014 una partida per dur a terme la continuació de les obres del nou esplai d’avis del Tancat. La proposta ha quedat desestimada amb els 15 vots en contra del govern i els5 a favor de l’oposició. El govern ha recordat que, evidentment, té voluntat d’acabar l’edifici però ha justificat la seva votació explicant que, actualment, l’Ajuntament no disposa de suficients recursos econòmics per completar aquesta obra.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube