Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 02/12/2013; PxC presenta tres propostes de resolución al Ple i se n’aprova una

El Vendrell, 02/12/2013; PxC presenta tres propostes de resolución al Ple i se n’aprova una

02/12/2013 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

El Ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat la proposta de resolució de PxC per afavorir i promocionar el comerç de casa i els productes de proximitat, però en rebutja altres dues.

El Vendrell | Redacció.- La regidora Anabel Nieto va ser l’encarregada de defensar la proposta "per endagar un Pla Urgent per a la Neteja del Municipi i una Comissió de Seguiment de la Neteja del Municipi". Ja que és freqüent sentir queixes com “pel que paguem, el Vendrell està molt brut”. Durant aquests dos darrers anys els impostos, taxes i preus públics s’han apujat com mai a la vida s’havien apujat al Vendrell. A tall d’exemple, la taxa de recollida d’escombraries; “vam començar pagant un rebut de 60 euros i ja se’ns ha anunciat un rebut de 120 euros abans que s’acabi l’actual mandat però que les vivendes unifamiliars ja el paguen ara; un augment del 100%”. Mentrestant, es va aplicar un ERO amb una reducció dràstica del personal del servei de la neteja que en principi es va prometre que era per un any però la promesa s’ha incomplert. Malgrat tot, el govern quadripartit PSC-CiU-PP-ERC va rebutjar la proposta amb un discurs força avorrit, demagògic, mentider i perllongat de Jaume Domingo (CiU). “El resultat de tot plegat, és, més impostos, més taxes, i menys i pitjors serveis”, va reblar la regidora identitària.

Araceli Bundó va disertar sobre la necessitat de treballar "per a la promoció dels productes de proximitat" per tal d’impulsar la introducció de productes de proximitat en l’oferta dels locals d’hostaleria i restauració del municipi i informar-ne els clients de la procedència dels mateixos d’una manera visible, així com instar les empreses que gestionen els menjadors escolars a introduir el criteri de compra d’aliments de proximitat. I que la Regidoria de Promoció Econòmica estudiï l’elaboració d’una campanya publicitària per conscienciar sobre els beneficis d’adquirir productes de proximitat que també posi en valor els distintius DOP (Denominació d’Origen Protegida), IGP (Indicació Geogràfica Protegida), ETG (Especialitat Tradicional Garantida), incentivi la seva adquisició i promocioni aquest model de producció, distribució i consum basat en la potenciació de les relacions humanes, criteris d’eficiència energètica, transparència informativa, protecció de llocs de treball amb condicions laborals dignes i qualitat dels productes. La proposta va ser aprovada per unanimitat pels 20 vots dels regidors presents.

August Armengol va obrir la caixa dels trons amb la proposta "per aturar l'alta indiscriminada de la taxa de guals per part de l'Ajuntament sense proves de l'aprofitament del domini públic i per a què es retornin les liquidacions en què no es pugui demostrar tal aprofitament, així com la depuració de responsabilitats de tan mala praxi", després de votar-la en contra, l’alcalde socialista va dir que només retiraria la taxa a aquells afectats que col·loquin una pilona al davant de l’entrada de garatge, però no va deixar clar qui pagaria la pilona, la seva instal·lació o el permís d’obres municipal. Tot això, enmig d’una gran esbroncada del nombrós públic assistent.

Mordaça a PxC

També es va aprovar definitivament la substitució de les actes escrites dels plens per arxius d’àudio, que contenen la totalitat del ple, després de desestimar-se l’al·legació presentada per PxC. D’aquesta manera, tots els ciutadans que vulguin accedir al contingut dels diferents plens ho hauran de fer només telemàticament a través d’un arxiu d’àudio. Amb l’eliminació de les actes escrites “s’amaga la informació a simple vista”. Per August Armengol, les actes escrites s’haurien de mantenir junt amb els arxius d’àudio, ja que “tenen un valor incalculable i permeten trobar més fàcilment la informació que no pas en un arxiu d’àudio, on es fa difícil trobar els talls de veu en una línia que pot durar hores”.

En els precs i preguntes destaquen les intervencions d’August Armengol, que ha assegurat que a l’escola Teresina Martorell (on una part important de l’alumnat és d’origen immigrant) els nens i nenes canten a classe cançons en àrab. I ha afegit que entendria i permetria que es cantessin cançons en anglès perquè considera que és cultura, però en canvi considera que no es pot permetre si són en àrab. I Joan Carrasco, que va protagonitzar un dels moments més tensos del ple quan va discutir la manera de funcionar dels Serveis Socials de l’Ajuntament i la preferència dels immigrants envers la gent de casa, cosa que va discutir el regidor socialista de Serveis Socials afirmant que “tots els ciutadans són iguals”.

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 13/11/2013 PxC demanarà, al proper ple, un Pla de Neteja al municipi

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-demanar%C3%A0-al-proper-ple-un-pla-de-neteja-al-municipi

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà tres propostes al proper ple de l’Ajuntament, que serà dimarts que ve dia 19 a la tarda. La primera serà contra la taxa dels guals, una altra demanarà que es promocionin els productes de proximitat, i  l’altra demanarà un pla de neteja al municipi. Segons Plataforma per Catalunya, han rebut diverses queixes per la brutícia als carrers de la vila i els impostos que paguen els ciutadans.

WWW.BAIXPENEDESDIARI.CAT, 20/11/2013; 10:41 El Vendrell substitueix les actes escrites dels plens per arxius d’àudio

http://www.naciodigital.cat/delcamp/baixpenedesdiari/noticia/327/vendrell/substitueix/actes/escrites/dels/plens/arxius/audio

L’oposició critica que és una manera d’amagar informació a la ciutadania

MARC GUITART/EL VENDRELL.- El Vendrell ha aprovat definitivament la substitució de les actes escrites dels plens per arxius d’àudio, que contenen la totalitat del ple. Així s’ha aprovat en la última sessió plenària del mes de novembre, després de desestimar-se l’única al·legació presentada pel partit Plataforma per Catalunya (PxC). Amb això es confirma el canvi a l’article 29.1 del Reglament Orgànic Municipal.
 
D’aquesta manera, tots els ciutadans que vulguin accedir al contingut dels diferents plens ho hauran de fer només telemàticament a través d’un arxiu d’àudio. Des del govern, el regidor de Règim Intern, Joan Maria Diu, va explicar al ple que aquesta actuació “forma part del procés per a modernitzar l’administració local”. Per Diu, amb aquest model “no es perd res d’informació i s’aconsegueix una transcripció fidedigna” del que s’ha tractat al ple.
 
No ho veu d’igual manera l’oposició, que pensa que amb l’eliminació de les actes escrites “s’amaga la informació a simple vista”. Per August Armengol, les actes escrites s’haurien de mantenir junt amb els arxius d’àudio, ja que “tenen un valor incalculable i permeten trobar més fàcilment la informació que no pas en un arxiu d’àudio, on es fa difícil trobar els talls de veu en una línia que pot durar hores”.
 
Joan Maria Diu afirma que aquest sistema ha estat validat per altres administracions i per la secretaria de l’ajuntament. De fet, des del mes de setembre les actes dels plens de l’ajuntament del Vendrell ja només es poden trobar en àudio, amb un enllaç al web municipal que redirigeix a la web de Ràdio Televisió el Vendrell. Abans d’això, les actes escrites i els arxius d’àudio van coexistir durant uns mesos. 

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 20/11/2013 Infraestructures, la taxa de gual i la neteja de carrers i recollida d’escombraries centren el ple de novembre

http://www.rtvelvendrell.cat/noticies/infraestructures-la-taxa-de-gual-i-la-neteja-de-carrers-i-recollida-d%E2%80%99escombraries-centren

EL VENDRELL.- La sessió d’ahir va donar llum verda a una nova reivindicació de l’administració local per tenir trens a Barcelona cada 30 minuts. Arran una moció de l’oposició demanant la retirada de la taxa de guals, l’equip de govern ha plantejat que els ciutadans que considerin injust el tribut poden demostrar que no utilitzen l’entrada de vehicles instal·lant una pilona.

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 24/10/2013 PxC critica la neteja viària de Coma-ruga

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-critica-la-neteja-vi%C3%A0ria-de-coma-ruga

COMA-RUGA/EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) recupera la informació que emetíem en ple agost sobre uns fulletons que es van repartir per Coma-ruga de forma anònima i qualificant Coma-ruga, com el barri marítim més brut d'Europa. Segons August Armengol, i responent a l’afirmació de l’Ajuntament, “els fulletons no donen una mala imatge de Coma-ruga sinó que reflecteixen una realitat i un problema”. PxC demana que durant la temporada baixa, que tot just comença, es planifiqui de cara l’estiu vinent un pla de neteja viària realista. L’oposició critica que el govern només parli del gran volum de visitants que han tingut les platges vendrellenques, però no s’atenguin les denúncies veïnals ni de l'oposició municipal. Aquestes fotografies fetes per Plataforma per Catalunya d’aquest mateix dimarts demostren, segons aquesta formació, la brutícia d’aquest barri. Un cop més critiquen l’augment dels impostos si els ciutadans no reben a canvi millors serveis.

 

WWW.XARXAPENEDES.CAT, 20/11/2013 PxC torna a crispar el ple del Vendrell

http://xarxapenedes.cat/pxc-torna-a-crispar-el-ple-del-vendrell/

EL VENDRELL | REDACCIÓ.- Els regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) han tornat a crispar la sessió del ple del Vendrell celebrada ahir dimarts 19 de novembre. No és la primera ocasió en què generen que els regidors de la formació generen tensió en gairebé cada punt de l’ordre del dia.

Un dels moment de major tensió ha estat quan el regidor de PxC Joan M. Carrasco ha dit que donaven suport a les mocions presentades per l’equip de govern per millorar l’estació de trens i demanar un increment de servei a la línia R4, però ha afegit que tot plegat són “xorrades”. L’alcalde li ha demanat que retirés l’expressió i Carrasco ha respost: “Ho retiro i ho canvio per gilipollades”. L’alcalde li ha fet tornar a retirar.

També hi ha hagut molt mal ambient quan, al torn de precs i preguntes, el cap de llista de la formació, August Armengol, ha assegurat que a l’escola Teresina Martorell (on una part important de l’alumnat és d’origen immigrant) els nens i nenes canten a classe cançons en àrab. I ha afegit que entendria i permetria que es cantessin cançons en anglès perquè considera que és cultura, però en canvi considera que no es pot permetre si són en àrab.

Al ple d’aquest mes, els regidors de PxC han dirigit una de les queixes contra l’article 29.1 del Reglament Orgànic Municipal. El seu argument era que els sembla una regressió democràtica el fet que part de la transcripció dels plens sigui en format audiovisual, ja que segons ells no és tant fàcil accedir-hi com si estigués tot en format de paper o digital.

Aprovat un nou endeutament

El ple del Vendrell també ha aprovat, només amb els vots de l’equip de govern, una nova opearació d’endeutament a llarg termini per poder pagar als proveïdors de les entitats locals. Aquesta mesura arriba a un dels municipis catalans més endeutats, ja que ja acumula un deute de 2.355 euros per habitant.

Villa Buenaventura, bé cultural d’interès local

Un dels punts de l’ordre del dia que s’ha aprovat per unanimitat ha estat la declaració com a bé cultural d’interès local la Villa Buenaventura. Aquest immoble d’estil noucentista està situat entre l’avinguda de la Generalitat i el passeig Marítim.

WWW.INFOPENEDES.COM, 17/10/2013 Caballero para els peus a PxC que volia un ‘tracte preferent’ dels Serveis Socials

http://www.infopenedes.com/?p=4146

EL VENDRELL.- Un dels moments més tensos del darrer ple es va viure quan Hermini Caballero i diversos regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) es van discutir per la manera de funcionar dels Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell.

Els regidors de PxC van demanar durant aquest ple, un tracte preferent de les persones que anessin a Serveis Socials del Vendrell enviades o recomanades des de PxC. Aquest no és el primer cop que des de la Plataforma intenten que gent del seu entorn passi per davant de la resta de ciutadans.

La resposta d’Hermini Caballero, regidor de Serveis Socials, va ser clara i contundent. Primer de tot va deixar clar que cap ciutadà passarà davant d’un altre per pressions polítiques, com pretenia PxC, sinó que els criteris els estableixen els treballadors de Serveis Socials. A més, va afegir que ha donat indicacions concretes afirmant que: “Truqui el regidor que truqui demanant hora per un usuari no se l’atendrà. Ha de ser el propi usuari qui ho demani”.

Aquesta sentència va encendre les files de PxC que van començar a criticar durament la feina dels professionals de Serveis Socials. Davant d’aquest fet, Hermini Caballero va acabar la seva intervenció fent una encesa defensa dels treballadors dels Serveis Socials, feina posada en dubte per PxC.

Caballero va explicar també que a Serveis Socials tots els ciutadans són iguals, no es cedirà a les exigències de PxC per atendre a uns abans que altres.

 

 

WWW.LAFURA.CAT, 19/11/2013; 19:21 L’Ajuntament del Vendrell demana a la Generalitat que dobli la freqüència de pas de trens

http://lafura.cat/noticies/ajuntament-del-vendrell-demana-generalitat-dobli-frequencia-trens

EL VENDRELL.- El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat dimarts per unanimitat demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que dobli la freqüència de pas de trens pel Vendrell. Ho aconseguiria tan sols fent que els trens que acaben trajecte a Vilafranca, arribin fins a Coma-ruga.

Per enèsima vegada, el Consistori vendrellenc traslladarà a la Generalitat la seva reclamació de millorar el pas de trens per l’estació del Vendrell. Actualment, només hi passa un comboi en cada sentit de circulació cada hora; es dóna la circumstància que la meitat dels trens de la línia R4 tenen com a destí final l’estació de Vilafranca, i des de l’Ajuntament del Vendrell demanen que aquells trens arribin fins a l’estació de Sant Vicenç de Calders, de manera que arribarien 14 trens més al dia, amb un cost mínim, i hi hauria tren cada 30 minuts.

A més de doblar el nombre de trajectes, la mesura també permetria millorar la coordinació de trens amb la línia R2 Sud, és a dir, la que va de Coma-ruga en direcció Tarragona. Actualment, la connexió horària entre una i altra línia és pèssima.

Totes dues millores tindrien una rellevància especial durant l’estiu, per facilitar l’atracció de turistes, la seva comoditat a l’hora de fer transbordaments, i també evitar el col·lapse d’alguns combois.

D’altra banda, el mateix ple ha aprovat també per unanimitat una altra moció presentada igualment per l’equip de govern de PSC-CiU-PP-ERC, que demana a l’Adif que possibiliti l’expedició de bitllets de tren per als usuaris de les línies de llarg recorregut amb parada a Sant Vicenç. Actualment, a l’estació de la platja només s’hi emeten bitllets de Rodalies i de Regionals, però no dels trens de llarg recorregut que hi tenen parada. S’hi pot agafar el tren, però cal haver comprat el bitllet a l’estació de Sants o de Tarragona (com a més properes). El regidor de la Plataforma per Catalunya (PxC) Joan Carrasco afirma que “tenim una estació que hauria de ser de primera categoria i tenim serveis que no són ni de baixador”. També va suggerir que en comptes d’aprovar una moció, la regidora del PP Elisabet Rodríguez fes servir els seus contactes amb el partit per entrevistar-se amb la ministra Ana Pastor i solucionar-ho d’una vegada.

Finalment, el mateix plenari ha aprovat amb el vots de tots els partits fer pressió al Parlament per tal que la ciutadania del Baix Penedès tingui les autopistes gratuïtes, almenys fins que hi hagi alternatives ràpides de circulació de franc.

 

 

 

WWW.DIARIBAIXPENEDES.CAT, 20/11/2013 El ple demana més trens a la línia de l’interior i peatges de franc a les autopistes de la comarca

http://www.diaribaixpenedes.cat/el-ple-demana-mes-trens-a-la-linia-de-linterior-i-peatges-de-franc-a-les-autopistes-de-la-comarca/

EL VENDRELL.- En el Ple ordinari, celebrat el dimarts 19 de novembre, es va aprovar per unanimitat la moció presentada per l’equip de govern per demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat un increment del servei de la línia R4 a les estacions del Vendrell i Sant Vicenç de Calders per tal d’aconseguir un interval de pas de trens de 30 minuts a cadascuna. Per fer-ho, el consistori vendrellenc proposa la prolongació fins a Sant Vicenç de Calders del servei de rodalies procedent de Barcelona i que hores d’ara finalitza a Vilafranca del Penedès.

Alhora, per unanimitat, també es va aprovar una altra moció presentada per l’equip de govern per sol·licitar a ADIF la dotació dels equipaments necessaris a l’estació de Sant Vicenç de Calders per tal que puguin emetre bitllets vàlids per als usuaris de serveis de llarg recorregut que fan parada a la mateixa. Actualment, Sant Vicenç de Calders, que tot i ser un important nus ferroviari que rep servei de rodalies, regionals i trens de llarg recorregut, tan sols emet bitllets de trens de rodalies i trens regionals.

En el mateix Ple es van prendre els acords següents:
- per unanimitat es va aprovar la proposta per donar conformitat a la documentació continguda a l’expedient per declarar com a bé cultural d’interès local l’immoble conegut com a “Villa Buenaventura” situat al barri marítim de Coma-ruga.
- amb 15 vots a favor (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 en contra (PxC), es van desestimar les al·legacions de Plataforma per Catalunya (PxC) i es va aprovar definitivament la modificació de l’article 29.1 del Reglament Orgànic Municipal en relació a la substitució de les actes del Ple en format escrit per un suport àudio de les intervencions dels regidors i regidores.
- amb 15 vots a favor (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 en contra (PxC), es va aprovar la concertació de l’operació d’endeutament a llarg termini per finançar les obligacions de pagament abonades al mecanisme de finançament pel pagament als proveïdors de les entitats locals, per una quantitat resultant de 3.680.768,46 euros, una vegada descomptades les obligacions reconegudes per la Generalitat de Catalunya per un import de 1.880.699,36 euros sobre el total de 5.561.467,82 euros corresponent al deute a proveïdors.
- per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada per PxC per a la promoció dels productes de proximitat amb una esmena presentada per l’equip de govern en què es diu que la Regidoria de Promoció Econòmica intensificarà les campanyes per afavorir el comerç de proximitat i la venda de productes amb el distintiu “Venda de proximitat”.
- amb 15 vots en contra (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 a favor (PxC), es va rebutjar la proposta de PxC per endegar un pla urgent per a la neteja del municipi i una comissió de seguiment de la neteja del municipi.

- amb 15 vots en contra (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 afavor (PxC), es va rebutjar la proposta de resolució de PxC per aturar l’alta indiscriminada de la taxa de guals per part de l’Ajuntament sense proves de l’aprofitament del domini públic i perquè es retornin les liquidacions en què no es pugui demostrar tal aprofitament, així com la depuració de responsabilitats de tan mala praxi. El govern va reiterar que la revisió de la taxa ha servit per garantir l’equitat tributària i va explicar que s’han estimat un 22% del total de les al·legacions resoltes.
- i per unanimitat, es va aprovar la moció presentada per l’equip de govern sobre la gratuïtat de les autopistes al Baix Penedès.

WWW.EIXDIARI.CAT, 20/11/2013; 12:15 El Vendrell reclama un increment de la freqüència de trens

http://www.eixdiari.cat/territori/doc/45133/el-vendrell-reclama-un-increment-de-la-frequencia-de-trens.html

Existeix un problema de coordinació horària de serveis entre els usuaris de la línia R4 a la seva arribada a l’estació de Sant Vicenç de Calders amb el servei de rodalies R2sud i les línies regionals

EL VENDRELL.- El ple municipal que es va celebrar ahir al Vendrell va servir per aprovar per unanimitat la moció presentada per l'equip de govern per demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat un increment del servei de la línia R4 a les estacions del Vendrell i Sant Vicenç de Calders per tal d’aconseguir un interval de pas de trens de 30 minuts a cadascuna. Per fer-ho, el consistori vendrellenc proposa la prolongació fins a Sant Vicenç de Calders del servei de rodalies procedent de Barcelona i que hores d’ara finalitza a Vilafranca del Penedès.

Alhora, per unanimitat, també es va aprovar una altra moció presentada per l'equip de govern per sol·licitar a ADIF la dotació dels equipaments necessaris a l’estació de Sant Vicenç de Calders per tal que puguin emetre bitllets vàlids per als usuaris de serveis de llarg recorregut que fan parada a la mateixa. Actualment, Sant Vicenç de Calders, que tot i ser un important nus ferroviari que rep servei de rodalies, regionals i trens de llarg recorregut, tan sols emet bitllets de trens de rodalies i trens regionals.

En el mateix Ple es van prendre els acords següents:
- per unanimitat es va aprovar la proposta per donar conformitat a la documentació continguda a l'expedient per declarar com a bé cultural d'interès local l'immoble conegut com a “Villa Buenaventura” situat al barri marítim de Coma-ruga.
- amb 15 vots a favor (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 en contra (PxC), es van desestimar les al·legacions de Plataforma per Catalunya (PxC) i es va aprovar definitivament la modificació de l'article 29.1 del Reglament Orgànic Municipal en relació a la substitució de les actes del Ple en format escrit per un suport àudio de les intervencions dels regidors i regidores.
- amb 15 vots a favor (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 en contra (PxC), es va aprovar la concertació de l'operació d'endeutament a llarg termini per finançar les obligacions de pagament abonades al mecanisme de finançament pel pagament als proveïdors de les entitats locals, per una quantitat resultant de 3.680.768,46 euros, una vegada descomptades les obligacions reconegudes per la Generalitat de Catalunya per un import de 1.880.699,36 euros sobre el total de 5.561.467,82 euros corresponent al deute a proveïdors.
- per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada per PxC per a la promoció dels productes de proximitat amb una esmena presentada per l'equip de govern en què es diu que la Regidoria de Promoció Econòmica intensificarà les campanyes per afavorir el comerç de proximitat i la venda de productes amb el distintiu “Venda de proximitat”.
- amb 15 vots en contra (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 a favor (PxC), es va rebutjar la proposta de PxC per endegar un pla urgent per a la neteja del municipi i una comissió de seguiment de la neteja del municipi.

- amb 15 vots en contra (PSC, CiU, PP i ERC) i 5 afavor (PxC), es va rebutjar la proposta de resolució de PxC per aturar l'alta indiscriminada de la taxa de guals per part de l'Ajuntament sense proves de l'aprofitament del domini públic i perquè es retornin les liquidacions en què no es pugui demostrar tal aprofitament, així com la depuració de responsabilitats de tan mala praxi. El govern va reiterar que la revisió de la taxa ha servit per garantir l'equitat tributària i va explicar que s'han estimat un 22% del total de les al·legacions resoltes.
- i per unanimitat, es va aprovar la moció presentada per l'equip de govern sobre la gratuïtat de les autopistes al Baix Penedès.

 

LA FURA, 22/11/2013; PÀG.12 L’Ajuntament demana a la Generalitat que dobli la freqüència de pas de trens

L’estació de trens del Vendrell té una freqüència de pas molt inferior a qualsevol altra capital de comarca del seu volum de població

El ple de l’Ajuntament va aprovar dimarts per unanimitat demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que dobli la freqüència de pas de trens pel Vendrell. Ho aconseguiria tan sols fent que els trens que acaben trajecte a Vilafranca, arribin fins a Coma-ruga.

COMA-RUGA/EL VENDRELL.- Per enèsima vegada, el Consistori vendrellenc traslladarà a la Generalitat la seva reclamació de millorar el pas de trens per l’estació del Vendrell. Actualment, només hi passa un comboi en cada sentit de circulació cada hora; es dóna la circumstància que la meitat dels trens de la línia R4 tenen com a destí final l’estació de Vilafranca, i des de l’Ajuntament del Vendrell demanen que aquells trens arribin fins a l’estació de Sant Vicenç de Calders, de manera que arribarien 14 trens més al dia, amb un cost mínim, i hi hauria tren cada 30 minuts.

A més de doblar el nombre de trajectes, la mesura també permetria millorar la coordinació de trens  amb la línia R2 Sud, és a dir, la que va de Coma-ruga en direcció Tarragona. Actualment, la connexió horària entre una i altra línia és pèssima.

Totes dues millores tindrien una rellevància especial durant l’estiu, per facilitar l’atracció de turistes, la seva comoditat a l’hora de fer transbordaments, i també evitar el col·lapse d’alguns combois.

D’altra banda, el mateix ple va aprovar també per unanimitat una altra moció presentada igualment per l’equip de govern de PSC-CiU-PP-ERC, que demana a l’Adif que possibiliti l’expedició de billets de tren per als usuaris de les línies de llarg recorregut amb parada a Sant Vicenç. Actualment, a l’estació de la platja només s’hi emeten bitllets de Rodalies i de Regionals, però no dels trens de llarg recorregut que hi tenen parada. S’hi pot agafar el tren, però cal haver comprat el bitllet a l’estació de Sants o de Tarragona (com a més properes). El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC), Joan Carrasco afirma que “tenim una estació que hauria de ser de primera categoria i tenim serveis que no són ni de baixador”. També va suggerir que en comptes d’aprovar una moció, regidora del PP Elisabet Rodríguez fes servir els seus contactes amb el partit per entrevistar-se amb la ministra Ana Pastor i solucionar-lo d’una vegada.

PxC a Youtube