Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 24/12/2013; PxC denuncia la crema dels nous contenidors, dels vehicles adjacents i del robatori de gasoil als camions

El Vendrell, 24/12/2013; PxC denuncia la crema dels nous contenidors, dels vehicles adjacents i del robatori de gasoil als camions

24/12/2013 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

PxC ja va advertir diverses vegades de la crema dels nous contenidors; ja se n’han incendiat una trentena, i ara també cremen els vehicles adjacents, i a més, roben gasoil dels camions aparcats.

El Vendrell | Redacció.- Des del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ja varem advertir diverses vegades en els darrers plens de l'Ajuntament de la perillositat que representen els nous contenidors d'escombraries.

La regidora Anabel Nieto durant la presentació de la proposta de resolució "per endagar un Pla Urgent per a la Neteja del Municipi i una Comissió de Seguiment de la Neteja del Municipi" va tornar a advertir "de la perillositat d'aquests contenidors de plàstic fàcilment inflamables i que a més durant les darreres ventades al Vendrell eren arrossegats pel vent i escampant la porqueria per mig carrer", fent-ne el govern quadripartit PSC-CiU-PP-ERC cas omís a través de l'avorrida, demagògica, tergiversada i inacabable intervenció de Jaume Domingo.

Des de la seva recent instal·lació ja n'han cremat una trentena. El primer cap de semana del mes, la nit del dissabte al diumenge se’n van incendiar cinc a la zona del Tancat i del Mas d'en Gual. Dos dels quals al carrer Roda a l'alçada del parc, on se n'han cremat un per a la recollida selectiva de plàstic i un altre per al cartró, amb la fatalitat que un vehicle adjacent ha estat parcialment cremat en la seva part posterior. I l’endemà diumenge en van cremar quatre més al mateix barri, al carrer Garraf a 1/4 de 8 del vespre. Amb aquests, ja se sobrepassa amb escreix la xifra de 30 contenidors incendiats al Vendrell des de la col·locació dels nous contenidors de plàstic i aviat s'assolirà la barrera dels 40 contenidors cremats si l'Ajuntament no hi fa res, com fins ara. El regidor de PxC, Josep Mitjans, es va personar al lloc dels fets i va poder copçar l'opinió d'alguns veïns dels voltants.

És dóna que la setmana anterior va ocórrer el mateix amb un grup de contenidors de la carretera de Valls amb el resultat que es va incendiar un cotxe tot sencer que no va tenir la "sort" del vehicle del carrer Roda que almenys es va lliurar de cremar-se del tot. Per això des de PxC demanem al govern que adopti les determinacions oportunes per evitar aquests fets i solucionar aquesta problemàtica fins i tot plantejant-se el recanvi d'aquest tipus de contenidors de plàstic que des de la seva instal·lació no han fet res més que provocar problemes.

Transportistes en peu de guerra

Roben gasoil dels camions aparcats al Vendrell. El mateix cap de setmana van robar gasoil dels camions aparcats al voltant del quarter de la Guàrdia Civil, un barri tranquil i sense edificar on aparquen els camions a la nit, cap de setmana o en trànsit. El robatori esmentat i que s'ha denunciat equival segons els propis xofers a uns 1500 euros en gasoil. Els transportistes, segons ens expliquen, volen plantejar de constituir una plataforma en contra de l'Ajuntament pels nombrosos robatoris de gasoil i palets europeus que encabat es poden vendre fins i tot a preu de mercat. Els transportistes comenten que no val la pena portar els camions a l'aparcament a l'efecte de La Cometa perquè tampoc no tenen seguretat i per l'elevat preu que se'ls demana. 

Des de PxC ens preguntem si aquest gasoil robat o una part del mateix és el que es fa servir per incendiar els contenidors de la brossa, ja que hi ha testimonis que ens expliquen que aquell mateix dissabte a les 15:40 es va alertar a la policia que sortia fum d'un contenidor que feia olor a gasoil al voltant del CAP.

 

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 03/12/2013 PxC afirma que els nous contenidors són 'altament inflamables'

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-afirma-que-els-nous-contenidors-s%C3%B3n-altament-inflamables

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) recorden que en els darrers plens de l'Ajuntament han tractat la perillositat que, segons aquesta formació, representen els nous contenidors d'escombraries. Al·leguen que són fàcilment inflamables i que durant les darreres ventades eren arrossegats pel vent  escampant les deixalles. Plataforma per Catalunya mostra en aquesta fotografia que els darrers incidents afectaven parcialment la part posterior d’un vehicle. Per això demanen a l’equip de govern que plantegi una solució immediata. Plataforma per Catalunya també posa de manifest que a la matinada del dissabte al diumenge al Vendrell van robar gasoil dels camions aparcats al voltant del quarter de la Guàrdia Civil. El robatori equival segons els propis xofers a uns 1500 euros en gasoil. Segons PxC, els transportistes no volen portar els camions a l'aparcament deLa Cometa perquè no tenen seguretat i per l'elevat preu que se'ls demana. El grup a l’oposició es pregunta si aquest gasoil robat o una part del mateix és el que es fa servir per incendiar els contenidors.

 

 

 

 

DIARI DE TARRAGONA, 08/12/2013; PÀG.20 Alertan del robo de gasoil en camiones

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell, denuncia el robo de gasoil en camiones aparcados junto al cuartel de la Guardia Civil. La zona está por edificar y los camioneros dejan allí sus vehículos porque hay calles anchas. Los ladrones suelen vender ese combustible.

WWW.DIARIBAIXPENEDES.CAT, 03/12/2013 Enxampen els pressumptes autors de la crema de contenidors al Vendrell, eren menors d’edat

http://www.diaribaixpenedes.cat/enxampen-els-pressumptes-autors-de-la-crema-de-contenidors-al-vendrell-eren-menors-dedat/

EL VENDRELL.-La Policia Municipal del Vendrell, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, ha aconseguit identificar aquest passat diumenge 1 de desembre, i gràcies a la col·laboració ciutadana, a un grup de joves com a presumptes autors de la crema de contenidors i diversos incendis forestals. Hores d’ara els Mossos d’Esquadra estan investigant els fets, però els indicis apunten a que es tracta d’un grup de menors d’edat que, especialment els caps de setmana, serien els autors d’aquests incidents. Els Mossos d’Esquadra han tramès diligències ala Fiscalia de Menors i investiguen si els menors identificats són també responsables d’altres cremes de contenidors que han tingut lloc en les darreres setmanes. El balanç, des del mes de novembre, és d’una vintena de contenidors cremats al Vendrell, als què cal sumar desperfectes en un fanal i danys a dos vehicles.

La imatge que ilustra aquesta notícia formava part d’una nota de premsa de Plataforma per Catalunya (PxC) en la qual aquesta formació mostrava el seu rebuig a la crema de contenidors, a banda de fer altres consideracions sobre el tema.

PxC a Youtube