Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 20/01/2014; Martí Carnicer engega el seu costat més obscur: la mordaça contra PxC

El Vendrell, 20/01/2014; Martí Carnicer engega el seu costat més obscur: la mordaça contra PxC

20/01/2014 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

L’alcalde socialista Martí Carnicer posa en marxa la maquinària repressiva del seu govern quadripartit PSC-CiU-PP-ERC i aplica la mordaça i la censura informativa contra PxC. Li fan por les enquestes?

Redacció | El Vendrell.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha detectat diverses traces del costat més obscur de l'acció política de l’alcalde socialista Martí Carnicer, el qual ja ha engegat el seu projecte de mordaça contra PxC. August Armengol ja l'ha advertit diverses vegades en sessió plenària que "els electors més enllà de tenir un alcalde de dretes o d'esquerres el que volen és que sigui demòcrata, i ell està demostrant que no ho és", i afegeig que "això ho pagarà molt car a les urnes, tal com ja li va passar a l'exalcaldessa socialista Helena Arribas quan va instaurar la censura a PxC els darrers sis mesos del seu mandat a la TV del Vendrell, quan va convertir l'aleshores únic regidor de PxC, August Armengol, en un ninot mut sense veu a la pantalla".

Martí Carnicer va començar aquesta tardor eliminant qualsevol traça del debat polític dels plens de les actes escrites dels mateixos, com sempre s'havia fet, esborrant així el posicionament de PxC en tots els punts de l'ordre del dia debatuts i amagant aquesta informació a tots aquells vendrellencs interessats en el debat i que llegien aquestes actes o hi buscaven algun punt concret. Perquè no ens enganyem, el registre sonor que vol fer servir com a coartada no és el mateix, ni és fàcil trobar el que es busca en un registre d'un sol bloc de diverses hores.

A continuació, ha ordenat també esborrar el posicionament de PxC dels comunicats de premsa que emet el gabinet de comunicació de l'Ajuntament, que a més de penjar-se a la web municipal, s'envia als mitjans de comunicació. Ni una sola explicació de vot pel que fa a l'oposició, com si l'oposició no existís, mentre s'esplaia a plaer en els arguments del govern quadripartit PSC-CiU-PP-ERC. Amb això incompleix el seu compromís adquirit en el Ple d'octubre de 2012 d'adherir-se a la proposta de resolució de PxC "per tal de millorar la transparència de la informació municipal i la comunicació pública" que incloïa subsanar les mancances a la web municipal pel que feia a les "notícies sobre les actuacions dels membres de l’oposició relacionades amb el control de la gestió del govern". Aleshores la web suspenia amb un 49% de compliment dels criteris de transparència informativa i arran d'aquesta actuació de PxC es va passar al 80%, cosa que ara es pot perdre si Carnicer segueix per aquest camí equivocat de la “repressió informativa”.

Un altre exemple és “l'aplicació de la mordaça a la TV municipal del Vendrell”, en el recent tractament del debat de pressupostos emès el mateix 30 de desembre. Mentre l'alcalde i el tinent d'alcalde s'esplaiaven tot el que volien i més en una notícia de 6 mn 18 seg, dels quals 4 mn 9 seg corresponen a intervencions directes de viva veu d'ambdós mandataris. Mentre que la notícia de rèplica de PxC només ocupa 51 seg de pantalla dels quals només corresponen 20 seg a la intervenció directa de viva veu d'Araceli Bundó, portaveu de l'oposició. Pel que fa a la crònica escrita d'ambdues notícies a la web www.rtvelvendrell.cat a la primera notícia se li dediquen nou ratlles, i a la segona una de sola sense esmentar ni el partit a l'oposició ni cap posicionament d'aquest.

Des de PxC volem apel·lar a la professionalitat i a l'ètica dels professionals i tècnics de comunicació de l'Ajuntament i de la societat municipal 'El Vendrell Comunicació' perquè tal com recorda August Armengol "la Cort Internacional de Nuremberg no sols va condemnar aquells que manaven i donaven ordres, sinó també aquells que obeïen i les complien" i vol animar tots aquests treballadors "a complir els seus objectius informatius d'acord amb la seva consciència i llibertat d'informació únicament amb criteris periodístics i no pas per por o per coaccions pel poder polític del moment".

 

 

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube