Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 07/02/2014; Representants de l’empresa del cens dels guals són de l’entorn d’ERC

El Vendrell, 07/02/2014; Representants de l’empresa del cens dels guals són de l’entorn d’ERC

07/02/2014 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Hi ha xanxullo o no hi ha xanxullo? El representant de l’empresa adjudicatària del contracte del cens dels guals és Francesc Alemany, regidor i cap de llista d’ERC a Palafolls (Maresme).

El Vendrell | Redacció.- El Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha revisat la informació sobre l’expedient de la licitació i posterior contractació dels serveis prestats pel treball de camp i assessorament per a l’actualització del padró dels guals, a través de la qual l'Ajuntament ha practicat diverses i controvertides liquidacions en els exercicis de 2011 i següents de les noves altes de gual. Un tema molt polèmic i en el que sempre des de PxC ens hem posicionat en contra d’aquesta alta indiscriminada que ha dut a terme el govern quadripartit amb l’únic afany de fer caixa, i a favor del pobre contribuent que prou escanyat va.

Sobre aquest procediment, SORPRESA! Per doble partida. En primer lloc sabem que persones responsables de l’empresa adjudicatària, que és ATC-SIG, SL, pertanyen a l’entorn d’ERC. Crida l’atenció que el seu responsable sigui Francesc Alemany Martínez, cap de llista d’ERC i regidor a l’oposició a l’Ajuntament de Palafolls (Maresme), ara governat per PSC i ICV. I en segon lloc, crida poderosament l’atenció que l’operació s’aprovés per Junta de Govern el 13/07/2011 i el contracte se signés el 12/08/2011, només aterrar el govern quadripartit a l’Ajuntament.

Si tenim en compte que de totes les empreses que hi ha al nostre territori, se n’ha contractat una de l'entorn d'una de les formacions polítiques que conformen el govern quadripartit, el fet és, si més no, força sorprenent. Una empresa radicada a Girona i amb seu social a Palafolls.

A més i molt important, també hem de posar al plat de la balança el fet que s’ha contractat una empresa de fora del nostre territori (Baix Penedès) per fer una feina que els propis tècnics d’Urbanisme i/o de Gestió Tributària podrien haver fet, sense cap despesa afegida pels tan malmesos comptes del consistori vendrellenc. Abans de començar la crisi aquests treballadors municipals havien de gestionar al voltant de 1.700 permisos d’obres per construir habitatges mentre que ara, en temps de crisi, aquest nombre a baixat a entre 20 i 40 expedients l’any. I és que pagar el que s’ha pagat per una feina que es podria haver fet amb recursos propis, amb els temps que corren, és del tot incoherent i sense cap sentit.

L’adjudicació, segons la informació facilitada pel Consistori, es va fer per 17.542 euros més 3.157,56 d’IVA. Cosa que no ens creiem, perquè sospitem que per aquest servei s’han estat pagant factures complementàries i relacionades amb aquest tema durant aquests dos anys per un valor aproximat de 70.000 euros, factures que no hem pogut verificar ni veure. Factures “menors” que són aquelles de menys de 3.000 euros i que no passen cap més control.

August Armengol després d’exposar el fet al barrer Ple de l’Ajuntament, va llançar la pregunta del milió “Hi ha xanxullo o no hi ha xanxullo?” Però minuts abans el regidor d’ERC, Jaume Piñol, havia sortit de la sala. “Per por de donar la cara?” va reblar Armengol.

 

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

WWW.DIARIBAIXPENEDES.CAT, 27/01/2014 PxC aixeca sospites contra ERC en el tema del contracte de la taxa de guals del Vendrell

http://www.diaribaixpenedes.cat/pxc-aixeca-sospites-contra-erc-en-el-tema-del-contracte-de-la-taxa-de-guals-del-vendrell/

EL VENDRELL.- El Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell ha emès un comunicat explicant que ha revisat la informació sobre l’expedient de la licitació i posterior contractació dels serveis prestats pel treball de camp i assessorament per a l’actualització del padró dels guals, a través de la qual l’Ajuntament ha practicat liquidacions en els exercicis de 2011 i següents de les noves altes de gual.

PxC assegura en el seu comunicat que “persones responsables de l’empresa adjudicatària, que és ATC-SIG, SL, pertanyen a l’entorn d’ERC. Crida l’atenció que el seu responsable sigui Francesc Alemany Martínez, cap de llista d’ERC i regidor a l’oposició a l’Ajuntament de Palafolls (Maresme), ara governat per PSC i ICV”. I també que “crida poderosament l’atenció que l’operació s’aprovés per Junta de Govern el 13/07/2011 i el contracte se signés el 12/08/2011, només aterrar el govern quadripartit a l’Ajuntament”.

Aquest grup polític diu també que “l’adjudicació, segons la informació facilitada pel Consistori, es va fer per 17.542 euros més 3.157,56 d’IVA. Cosa que no ens creiem, perquè sospitem que per aquest servei s’han estat pagant factures complementàries i relacionades amb aquest tema durant aquests dos anys per un valor aproximat de 70.000 euros, factures que no hem pogut verificar ni veure. Factures “menors” que són aquelles de menys de 3.000 euros i que no passen cap més control”.

 

 

 

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 28/01/2014 ATC, l'empresa que ha actualitzat el cens de guals al Vendrell

http://rtvelvendrell.cat/noticies/atc-lempresa-que-ha-actualitzat-el-cens-de-guals-al-vendrell

EL VENDRELL.- L’empresa que s’ha encarregat de censar els guals del Vendrell és, segons Plataforma per Catalunya (PxC), de l’entorn d’Esquerra Republicana. Així ho explica la formació en una nota, en què destaquen que el seu responsable és regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Palafolls, al Maresme. El consistori del Vendrell, de la seva banda, explica que aquesta adjudicació va seguir els processos habituals d’un concurs públic. Per aquest motiu declina fer declaracions al respecte.

 

WWW.BAIXPENEDESDIARI.CAT, 30/01/2014; 19:06 El govern del Vendrell xifra en 20.000 euros el cost de l’informe dels guals

http://www.naciodigital.cat/delcamp/baixpenedesdiari/noticia/766/govern/vendrell/xifra/20000/euros/cost/informe/dels/guals

El consistori facilita a l’oposició el cost de la licitació i el contracte del treball de camp

PxC creu que la xifra és superior i critica el fet que l’empresa adjudicatària sigui de l’entorn d’ERC

Marc Guitart / El Vendrell.- L’actualització del padró de guals del Vendrell, que ha servit de base per aplicar la nova taxa municipal, ha tornat a ser protagonista del ple del mes de gener, celebrat aquest dijous dia 30. El govern quadripartit ha assegurat a l’oposició que el cost de la licitació i la contractació del treball de camp i l’informe d’actualització del padró de guals ha tingut un cost pel consistori de prop de 20.000 euros.
 
Aquesta informació havia estat demanada no només per Plataforma per Catalunya (PxC), sinó per altres partits sense representació al consistori com la CUP o EUiA. En el ple de la corporació, el portaveu de la oposició, August Armengol, ha dubtat de les xifres rebudes i ha apuntat que «es poden haver pagat diferents factures més per valor de 3.000 euros a l’empresa, que sumades arribarien als 70.000 euros». Per aquesta raó les ha sol·licitat totes elles a l’ajuntament.
 
Armengol també ha criticat que l’empresa adjudicatària, ATC-SIG, tingui com a responsable a Francesc Alemany Martínez, cap de llista d’ERC a Palafolls, afegint que l’actuació del govern podria haver respost a interessos partidistes. Des del govern, Joan Maria Diu ha assegurat que no tenia constància de l’afiliació política del responsable d’ATC-SIG, «donat que no pregunto a la gent en quin partit milita». Diu ha apuntat que totes les factures que ha demanat PxC els seran entregades.
 
Manca de transparència
 
La CUP i EUiA, els altres partits que estan esperant informació al voltant de l’informe dels guals, han lamentat la «manca de transparència» de l’ajuntament, que «dóna ales a la ultradretana PxC», fent servir aquesta informació «per potenciar el seu discurs populista i demagògic i visualitzar-se com l’única oposició al govern quatripartit». Pels dos partits d’esquerra, la informació dels 70.000 euros que dóna PxC és poc fiable i s’ha d’agafar «amb pinces». 

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube