Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Plataforma per Catalunya no vol que l'Ajuntament col·labori amb una consulta il·legal

Plataforma per Catalunya no vol que l'Ajuntament col·labori amb una consulta il·legal

21/02/2014 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

Anabel Nieto posa contra les cordes el PSC proposant que l’Ajuntament no cedeixi el padró, mitjans humans, tècnics ni materials per a la consulta il·legal

El Vendrell | Redacció.- La regidora de Plataforma per Catalunya Anabel Nieto ha presentat una proposta al ple de l’Ajuntament per tal que no cedeixi el padró, ni col·labori amb mitjans materials, humans, ni tècnics per a la realització d'una consulta il·legal.

En el seu discurs la regidora ha argumentat que la cessió del padró municipal per part de l’alcalde Martí Carnicer el situaria en un escenari d’inseguretat jurídica i processal perquè contravé el marc legal, essent que la Llei de Protecció de Dades prohibeix la cessió de dades privades del padró sense l’autorització del Govern d’Espanya.

Nieto també ha defensat que no se cedeixin mitjans materials, humans, ni tècnics per a la celebració d'una votació il·legal i ha afirmat que "la democràcia, sí, és votar, però primer i abans de tot, la democràcia és el compliment estricte de les lleis que ens hem donat a través de les nostres institucions i, per tant, el compliment de la legalitat vigent".

La regidora ha asseverat que "sóc catalana i espanyola, i pretendre qualsevol altra cosa és voler crear conflictes i divisions entre catalans allà on no n'hi ha, només per tapar la desastrosa gestió política i financera dels actuals dirigents".

Malestar al PSC i el PP

La sorpresa va ser no només que el PSC la votés en contra, sinó que el PP s'abstingués, fets tots dos que el portaveu de PxC a l'Ajuntament, August Armengol, va posar en coneixement de les direccions provincials i nacionals de tots dos partits "per la confusió que estan generant en si dels seus respectius electorats tradicionals al Vendrell ", dirigint-se per correu electrònic a Josep Fèlix Ballesteros i Pere Navarro per part del PSC, i a Alejandro Fernández i Alícia Sánchez-Camacho per part del PP.

A més, al sortir de l'Ajuntament, diversos simpatitzants del PP van increpar a la portaveu del PP, Elisabet Rodríguez de Castro, a la plaça Vella, escridassant-li «traidora, separatista, das vergüenza».

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

LA FURA, 17/01/2014; PÀG.9 | PxC, antiindependentista

EL VENDRELL.- La Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà en el proper ple una moció que demana a l’Ajuntament que no col·labori cedint el padró municipal per a la consulta sobre el futur de Catalunya convocada pel 9 de novembre. La regidora Anabel Nieto vol que “l’Ajuntament no cedeixi el padró, ni col·labori amb mitjans materials, humans, ni tècnics per a la realització d’una consulta il·legal”. Nieto ha dit que “la cessió del padró municipal per part de l’alcalde el situaria en un escenari d’inseguretat jurídica i processal perquè contravé el marc legal, essent que la Llei de Protecció de Dades prohibeix la cessió de dades privades del padró sense l’autorització del Govern de l’Estat”.

A continuació, la regidora del partit ultra ha afirmat que “la democràcia és votar, però abans de tot és el compliment estricte de les lleis que ens hem donat a través de les nostres institucions i, per tant, el compliment de la legalitat vigent”.

Amb dos blocs amb posicions clares, PxC+PP (7 regidors) contraris a la consulta i CiU+ERC (7 regidors) favorables, el vot dels 7 regidors del PSC serà determinant en la resolució de la moció.

DIARI DE TARRAGONA, 16/01/2014; PÀG.17 | PxC pide al alcalde que no entregue el padrón para realizar la consulta del 9 de noviembre

EL VENDRELL.- El grupo de Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell presentará una moción al pleno en la que pide que el Ayuntamiento no ceda los datos del padrón  municipal a la Generalitat para lo que define como “consulta ilegal y no consensuada con el Gobierno del Estado”. PxC pide que el Ayuntamiento no colabore en la celebración de la votación del 9 de noviembre. El alcalde Martí Carnicer (PSC) ya dijo que no tendría problema en ceder el padrón dentro de la legalidad.  

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 15/01/2014; 11:18 | PxC exigeix a l’ajuntament que no col·labori amb la consulta del 9-N

http://www.naciodigital.cat/delcamp/baixpenedesdiari/noticia/678/pxc/exigeix/ajuntament/no/col/labori/amb/consulta/9-n

El partit presentarà una moció al proper ple del Vendrell demanant que no es cedeixi el padró ni s’aportin mitjans materials ni humans


EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell ha anunciat que presentarà al proper ple una moció sol·licitant a l’alcalde i a l’ajuntament «que no cedeixi el padró ni col·labori amb mitjans materials, humans o tècnics» a la realització de la consulta del 9 de novembre, que titllen d’«il·legal». La moció que es debatrà al ple ha estat presentada als mitjans per la regidora Anabel Nieto.
 
Segons Nieto, la cessió del padró per part de l’alcalde, Martí Carnicer, el situaria «en un escenari d’inseguretat jurídica i processal perquè contravé el marc legal», recordant que la Llei de Protecció de Dades «prohibeix la cessió de dades privades sense l’autorització de l’estat». Per la regidora, «la democràcia és votar, però primer de tot, la democràcia és el compliment estricte de les lleis i de la legalitat vigent».
 
L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va afirmar en declaracions a Televisió el Vendrell que no hi hauria problema en cedir el padró en cas que es fes la consulta  ja que entén que, de produir-se aquesta, «seria legal». Carnicer ja va puntualitzar que un alcalde no por prendre cap decisió sobre cedir o no un padró, sinó que ha d’obeir les lleis i la normativa marcada.

RTVELVENDRELL.CAT, 15/01/2014 | PxC demana a l'Ajuntament que no cedeixi el padró, material ni personal per la consulta

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-demana-lajuntament-que-no-cedeixi-el-padr%C3%B3-material-ni-personal-la-consulta

 EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) demana a l’Ajuntament del Vendrell que no cedeixi el padró municipal, material ni personal per la consulta sobre la independència. És una de les mocions que presenarà al ple d’aquest mes. La formació també proposa redactar una ordenança municipal que reguli l’enllumenat públic.

EL 3 DE VUIT, 17/01/2014; PÀG.11 | Plataforma per Catalunya demanarà al ple del Vendrell que l’ajuntament no col·labori amb “una consulta il·legal”

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) entén que el consistori vendrellenc no ha de cedir dades del padró municipal a la Generalitat i tampoc no ha de col·laborar amb mitjans materials, humans ni tècnics per a la celebració de la consulta sobiranista al país, prevista per al proper 9 de novembre. PxC recorda que la consulta no s’ha consensuat amb el govern de l’Estat, que és qui l’ha d’autoritzar. 

LAFURA.CAT, 14/01/2014; 19:53 | PxC no vol que l'Ajuntament del Vendrell “col·labori amb una consulta il·legal”

http://lafura.cat/noticies/pxc-vol-lajuntament-del-vendrell-col-labori-consulta-il-legal

EL VENDRELL.- La Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà en el proper ple una moció que demana a l’Ajuntament del Vendrell que no col·labori cedint el padró municipal per a la consulta sobre el futur de Catalunya convocada pel 9 de novembre.

La regidora Anabel Nieto vol que "l'Ajuntament no cedeixi el padró, ni col·labori amb mitjans materials, humans, ni tècnics per a la realització d'una consulta il·legal". I Nieto ha dit que "la cessió del padró municipal per part de l’alcalde el situaria en un escenari d’inseguretat jurídica i processal perquè contravé el marc legal, essent que la Llei de Protecció de Dades prohibeix la cessió de dades privades del padró sense l’autorització del Govern de l’Estat”.

A continuació, la regidora del partit ultra ha afirmat que "la democràcia sí, és votar, però primer i abans de tot, la democràcia és el compliment estricte de les lleis que ens hem donat a través de les nostres institucions i, per tant, el compliment de la legalitat vigent".

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 06/02/2014 | August Armengol fa de “doble espia” al Vendrell per a les direccions de PSC i PP

http://www.diaribaixpenedes.cat/august-armengol-fa-de-doble-espia-al-vendrell-per-a-les-direccions-de-psc-i-pp/

EL VENDRELL.- Quan molts creien que ja ho havíem vist tot en l’àmbit polític, el lider del Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell ha estat capaç d’anar una mica més enllà. Aquesta setmana ha enviat sengles correus electrònics a Alicia Sánchez Camacho i Pere Navarro informant els màxims dirigents de PSC i PP de com havien votat els seus representants polítics al ple del Vendrell la moció de PxC que pretenia impedir que l’Ajuntament del Vendrell lliuri el cens per a la consulta que va anunciar el President de la Generalitat sobre la independència de Catalunya. El paper de doble espia polític d’August Armengol pot ser considerat un dels episodis més folclòrics de la política municipal i catalana dels útims anys. Orgullós de la seva maniobra de suposada delació, Armengol ha fet públic el contigut dels correus electrònics que ha fet arribar a Navarro i Sánchez Camacho. El Tothosap, conscient de la excepcionalitat del document, obsequia els seus lectors amb el texte íntegre dels correus.

Mails enviats per August Armengol:

1) PSC – Distingits senyors, en el Ple de l’Ajuntament del Vendrell celebrat ahir es va presentar i posteriorment votar una proposta de resolució de la que podreu trobar el contingut íntegre en l’arxiu adjunt i que respon a l’enunciat “per a què l’Ajuntament no cedeixi el padró, ni col·labori amb mitjans materials, humans, ni tècnics per a la realització d’una consulta il·legal”. L’alcalde socialista Martí Carnicer Vidal i els altres sis regidors del grup municipal socialista van votar-hi en contra, juntament amb CiU i ERC. Fet que poso en el vostre coneixement per si és del vostre interès, donada la confusió que alguns sectors del PSC estan sembrant en el si del tradicional electorat socialista. A més, per al proper ple de febrer estan preparant conjuntament amb l’ANC local, CiU i ERC una declaració independentista.

2) PP – Distingida senyora, distingit senyor, en el Ple de l’Ajuntament del Vendrell celebrat ahir es va presentar i posteriorment votar una proposta de resolució de la que podreu trobar el contingut íntegre en l’arxiu adjunt i que respon a l’enunciat “per a què l’Ajuntament no cedeixi el padró, ni col·labori amb mitjans materials, humans, ni tècnics per a la realització d’una consulta il·legal”. La regidora i portaveu del PPC local, Elisabet Rodríguez de Castro, s’hi va abstenir, fet que va representar, en la pràctica, alinear-se amb el vot en contra de PSC, CiU i ERC. Fet que poso en el vostre coneixement per si és del vostre interès, donada la confusió que aquesta regidora popular està sembrant en el si del tradicional electorat del PP del Vendrell. A més, al sortir de l’Ajuntament, diversos simpatitzants del PP la van increpar a la plaça Vella, escridassant-li “traidora, separatista, das vergüenza”.

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 06/02/2014; 13:28 Armengol es «xiva» a Navarro i a Sánchez-Camacho

http://www.naciodigital.cat/delcamp/baixpenedesdiari/noticia/816/armengol/es/xiva/navarro/sanchez-camacho

El líder de PxC al Vendrell envia correus a les direccions del PSC i del PP informant dels moviments dels regidors vendrellencs respecte a la consulta

EL VENDRELL.- El portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament del Vendrell, August Armengol, ha trobat la via per no quedar-se en fora de joc en el debat de la consulta sobre la independència de Catalunya, concretament a través del circ mediàtic. Després que cap dels partits del govern local votés a favor de la moció presentada per PxC a l’últim ple demanant que el consistori no col·laborés amb una hipotètica consulta, Armengol ha decidit informar a les direccions del PSC i del PP sobre els moviments dels regidors vendrellencs.

D’aquesta manera, i segons ell mateix s’ha encarregat de fer saber a la premsa, ha enviat correus electrònics tant a la president del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, com al primer secretari del PSC, Pere Navarro, explicant que els regidors populars i socialistes de l’ajuntament no van donar suport a la moció per no col·laborar a la consulta. Just abans de fer-se la votació, Armengol ja havia dit amb picardia que esperava que PSC i PP votessin junt amb PxC, en concordança amb el que pensaven les direccions dels dos partits.

PSC va votar en contra de la moció – igual que CiU i ERC -, mentre que el PP es va abstenir. Als dos mails, que reproduïm a sota la notícia, Armengol expressa la «confusió» que poden crear aquests regidors entre els electorats socialista i popular. En el cas del PP, Armengol inclús afegeix que la regidora Elisabeth Rodríguez va ser «increpada per diversos simpatitzants del PP en sortir del ple». Els mateixos mails han estat enviats al primer secretari del PSC a Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i al president del PP tarragoní, Alejandro Fernández.

Correus electrònics enviats per August Armengol:

1) PSC  - Distingits senyors, en el Ple de l'ajuntament del Vendrell celebrat ahir es va presentar i posteriorment votar una proposta de resolució de la que podreu trobar el contingut íntegre en l'arxiu adjunt i que respon a l'enunciat «per a què l'ajuntament no cedeixi el padró, ni col·labori amb mitjans materials, humans, ni tècnics per a la realització d'una consulta il·legal». L'alcalde socialista Martí Carnicer Vidal i els altres sis regidors del grup municipal socialista van votar-hi en contra, juntament amb CiU i ERC. Fet que poso en el vostre coneixement per si és del vostre interès, donada la confusió que alguns sectors del PSC estan sembrant en el si del tradicional electorat socialista. A més, per al proper ple de febrer estan preparant conjuntament amb l'ANC local, CiU i ERC una declaració independentista.

PP  - Distingida senyora, distingit senyor, en el Ple de l'ajuntament del Vendrell celebrat ahir es va presentar i posteriorment votar una proposta de resolució de la que podreu trobar el contingut íntegre en l'arxiu adjunt i que respon a l'enunciat «per a què l'ajuntament no cedeixi el padró, ni col·labori amb mitjans materials, humans, ni tècnics per a la realització d'una consulta il·legal». La regidora i portaveu del PPC local, Elisabet Rodríguez de Castro, s'hi va abstenir, fet que va representar, en la pràctica, alinear-se amb el vot en contra de PSC, CiU i ERC. Fet que poso en el vostre coneixement per si és del vostre interès, donada la confusió que aquesta regidora popular està sembrant en el si del tradicional electorat del PP del Vendrell. A més, al sortir de l'Ajuntament, diversos simpatitzants del PP la van increpar a la plaça Vella, escridassant-li «traidora, separatista, das vergüenza».

 

DIARI DE TARRAGONA, 09/02/2014; PÀG.22 | PxC advierte a las cúpulas de PSC y PP de los votos locales

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell ha enviado a las cúpulas del PSC y del PP una carta revelando los votos que emitieron los partidos  en la localidad. PxC presentó  una moción contra la cesión del padrón para hacer la consulta sobre la independencia.

PxC recuerda que el PSC votó en contra y que PP se abstuvo, lo que PxC considera que crea confusión en los electorados de ambos partidos, cuyas cúpulas nacionales han marcado otra línea ideológica.

 

WWW.RTVELVENDRELL.CAT, 06/02/2014 | PxC informa les direccions de PSC i PP del vot dels regidors a l'Ajuntament del Vendrell

http://rtvelvendrell.cat/noticies/pxc-informa-les-direccions-de-psc-i-pp-del-vot-dels-regidors-lajuntament-del-vendrell

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha informat a les direccions del Partit Popular i el PSC de la votació de la proposta perquè l’Ajuntament no cedeixi el padró per un referèndum sobiranista. August Armengol explica que ha escrit correus electrònics als dos partits per exposar el sentit del vot dels regidors al Vendrell. PxC ha informat a les direccions del Partit Popular i el PSC de la votació de la proposta perquè l’Ajuntament no cedeixi el padró per un referèndum sobiranista. August Armengol explica que ha escrit correus electrònics als dos partits per exposar el sentit del vot dels regidors al Vendrell.

EL 3 DE VUIT, 07/02/ 2014; PÀG.11 Mocions rebutjades

EL VENDRELL.- El ple vendrellenc va rebutjar dijous algunes mocions presentades per l’oposició. Així per exemple, no va prosperar la voluntat de Plataforma per Catalunya (PxC)“per a què l’Ajuntament del Vendrell no cedeixi el padró ni col·labori amb mitjans materials, humans ni tècnics per a la realització de la consulta del 9 de novembre”, que PxC considera il·legal. Van votar en contra de la proposta PSC, CiU i ERC, mentre que el PP es va abstenir il·lògicament, PxC va donar-hi suport. I una proposta de resolució de l’oposició “per a l’elaboració d’una ordenança municipal reguladora de l’enllumenat exterior” va ser desestimada atès que segons ha explicat el regidor d’Enllumenat Jaume Escarré, ja fa gairebé dos anys que l’Ajuntament del Vendrell va encarregar una auditoria energètica i de les instal·lacions de l’enllumenat públic del municipi amb l’objectiu d’iniciar les actuacions d’optimització energètica de les instal·lacions i introduir-hi millores.

WWW.EIXDIARI.CAT, 05/02/2014; 04:10; 'Serà August Armengol qui haurà de posar ordre dins del PP i del PSC del Vendrell?'


Eix. August Armengol

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) va presentar al Ple de l'Ajuntament de dijous passat la proposta de resolució "per a què l'Ajuntament no cedeixi el padró, ni col·labori amb mitjans materials, humans, ni tècnics per a la realització d'una consulta il·legal".

Proposta que va defensar el regidor  August Armengol, qui va començar dient que es mostrava convençut de la seva aprovació amb els vots més que suficients de PSC, PxC i PP. No en va, les direccions nacionals de PP i PSC van en aquesta direcció. Però la sorpresa va arribar en la votació, votant en contra el PSC i abstenint-se la regidora del PP Elisabet Rodríguez.

Després dels shows mediàtics del cap de setmana dels dos grans partits de l'Estat a Catalunya, el PP amb Mariano Rajoy i el PSC amb Susana Díaz, "qui pot entendre la postura tan incoherent i tan contradictòria d'aquests mateixos partits al Ple del Vendrell?", exclama Armengol. I més, després de l'altre show protagonitzat pel PSC al Parlament amb els seus tres diputats díscols amenaçats d'expulsió. "Per què no ha amenaçat també d'expulsió el PSC a Martí Carnicer per un fet del tot equiparable?", es pregunta Armengol.

El regidor identitari es pregunta, al cap i a la fi, "serà August Armengol qui haurà de posar ordre dins del PP i del PSC del Vendrell?". I per això l'endemà del Ple, va enviar els dos següents correus electrònics per informar dels fets per una banda a Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP, i a Alejandro Fernández, president del PP de Tarragona; i per altra banda, a Pere Navarro, primer secretari del PSC, i a Josep Félix Ballesteros, primer secretari del PSC a Tarragona i alcalde de la ciutat, que a més, ja ha manifestat que ell no cedirà el padró per a una "consulta il·legal".

Mails enviats per August Armengol:

1) PSC - Distingits senyors, en el Ple de l'Ajuntament del Vendrell celebrat ahir es va presentar i posteriorment votar una proposta de resolució de la que podreu trobar el contingut íntegre en l'arxiu adjunt i que respon a l'enunciat "per a què l'Ajuntament no cedeixi el padró, ni col·labori amb mitjans materials, humans, ni tècnics per a la realització d'una consulta il·legal". L'alcalde socialista Martí Carnicer Vidal i els altres sis regidors del grup municipal socialista van votar-hi en contra, juntament amb CiU i ERC. Fet que poso en el vostre coneixement per si és del vostre interès, donada la confusió que alguns sectors del PSC estan sembrant en el si del tradicional electorat socialista. A més, per al proper ple de febrer estan preparant conjuntament amb l'ANC local, CiU i ERC una declaració independentista.

2) PP - Distingida senyora, distingit senyor, en el Ple de l'Ajuntament del Vendrell celebrat ahir es va presentar i posteriorment votar una proposta de resolució de la que podreu trobar el contingut íntegre en l'arxiu adjunt i que respon a l'enunciat "per a què l'Ajuntament no cedeixi el padró, ni col·labori amb mitjans materials, humans, ni tècnics per a la realització d'una consulta il·legal". La regidora i portaveu del PPC local, Elisabet Rodríguez de Castro, s'hi va abstenir, fet que va representar, en la pràctica, alinear-se amb el vot en contra de PSC, CiU i ERC. Fet que poso en el vostre coneixement per si és del vostre interès, donada la confusió que aquesta regidora popular està sembrant en el si del tradicional electorat del PP del Vendrell. A més, al sortir de l'Ajuntament, diversos simpatitzants del PP la van increpar a la plaça Vella, escridassant-li "traidora, separatista, das vergüenza".

 

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube