Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 17/10/2014; PxC va voler evitar la barbàrie de la “Festa del Xai” i el quadripartit s’hi va oposar

El Vendrell, 17/10/2014; PxC va voler evitar la barbàrie de la “Festa del Xai” i el quadripartit s’hi va oposar

17/10/2014 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

PxC va demanar un protocol d'actuació contra el maltractament animal en la  "Festa Musulmana del Xai" i que l'Ajuntament suspengués qualsevol aportació econòmica a l'FMC per pressumpta corrupció


El Vendrell | Redacció.- En roda de prensa al Centre Cívic l'Estació els regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) varen presentar públicament les dues propostes que el grup polític portaria al darrer Ple ordinari. La primera "per a l'eradicació del patiment dels animals destinats al consum humà en el momento del sacrifici" i la segona "per formalitzar la baixa de l'Ajuntament de la Federació de Municipis de Catalunya".

Joan Carrasco va obrir el torn per denunciar les irregularitats que es duen a terme al Vendrell en el sacrifici d'animals amb motiu de la celebració de la musulmana "Festa del Xai", que se celebraria el passat 4 d'octubre. És per això que “demanem un major control sobre aquesta festivitat que es basa en el sacrifici d'un animal degollant-lo sense adormir-lo. Des de PxC volem fer complir la legalitat vigent. Atès que al Vendrell tenim constància que moltes d'aquestes persones celebren aquesta festivitat sacrificant l'animal en banyeres, terrasses, patis i altres espais de forma clandestina i sense cap tipus de control sanitari”. Carrasco també va comentar que el fet que no hi hagi cap tipus de control “provoca problemes de convivència dins d'algunes comunitats de veïns on es duen a terme aquestes matances il·legals dins dels habitatges, cosa que comporta que es pateixin fortes olors que desprenen els animals morts, així com els crits de l'animal mentre s'està produint la matança, entre altres moltes molèsties". També va recordar que l'any passat “ja vam denunciar en el plenari en l'apartat de precs i preguntes dies abans que se celebrés aquesta festivitat, però no el quadripartit no va fer res per evitar aquesta BARBÀRIE. Per aquest motiu presentem aquesta proposta per activar un protocol de vigilància sobre les matances d'animals de manera il·legal i salvatge”. El regidor identitari  també va demanar que atès que el proper 4 d'octubre es tornaria a celebrar aquesta festivitat a la nostra ciutat, i que l'administració pública no pot permetre que s'incompleixi la normativa sanitària municipal i garantir la bona harmonia en les comunitats de veïns, “si algun ciutadà tingués constància que s'estigués o es produís aquesta atrocitat ho posés en coneixement de la policia o de PxC”.

Araceli Bundó es va encarregar de comentar la segona proposta perquè des de PxC considerem que la Fiscalia Anticorrupció té indicis de delicte en el pagament de dietes d’assistència i desplaçaments per part de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) als 44 alcaldes i alcaldesses que formen part del seu Comitè Executiu. Entre els beneficiaris d’aquestes retribucions, que estan xifrades en un total de 294.615 euros abonats entre el gener de 2011 i l’octubre de 2012, i que podrien constituir sobresous encoberts, hi ha batlles de CiU, PP, ERC, PSC i ICV-EUiA. Vist que el baròmetre del CIS del mes de juliol posa de manifest que la inquietud pels episodis de corrupció creix entre la ciutadania i es consolida com a segona màxima preocupació amb un 38,8% i que “l’ús fraudulent de fons públics és una pràctica reprovable que mereix la condemna i el rebuig social perquè sigui desterrada de la política. La gravetat d’aquesta activitat contrària als interessos generals s’accentua encara més en un context de crisi econòmica que empeny moltes famílies a viure amb precarietats i estretors, mentre es demana als ciutadans tota mena de sacrificis”. Per tots aquests motius va demanar que se “suspenguin les aportacions econòmiques i formalitzar la baixa de l’Ajuntament a la Federació de Municipis de Catalunya".

Com ja és habitual el quadripartit PSC-CiU-PP-ERC hi va votar en contra. Aquest, però, va ser el darrer ple del primer quadripartit del Vendrell, que es va trencar per donar pas al segon quadripartit amb PSC-CiU-ERC-RNA (Regidora No Adscrita).

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

RTVELVENDRELL.CAT, 24/09/2014 PxC demanarà al ple que es controli la matança d'animals en la Festa del Xai

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al proper ple municipal, dimarts que ve, dues propostes: una per evitar les matances d'animals en la "Festa del Xai" del 4 d'octubre, i l’altra que l'Ajuntament suspengui qualsevol aportació econòmica a la Federació de Municipis de Catalunya.

 

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 01/10/2014; 11:33 PxC acusa el govern de falta de valentia per no admetre l’error de l’escola de música

Lamenten que es vulguin «carregar les culpes en un funcionari que no és present per a defensar-se»

Marc Guitart/EL VENDRELL.- El principal partit a l’oposició de l’Ajuntament del Vendrell, Plataforma per Catalunya (PxC), va acusar ahir en el Ple municipal de falta de valentia al govern per no assumir l’error que pot comportar un sobrecost injustificat de 30 milions d’euros en el contracte de l’Escola Municipal de Música Pau Casals. La regidora Araceli Bundó va comminar el govern a «ser valent per assumir allò que s’ha fet malament».
 
En aquest sentit, la regidora va lamentar que els dirigents municipals vulguin «carregar totes les culpes en un funcionari que no es pot defensar», en al·lusió a l’anterior interventor municipal, Fernando Hinojo. L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, havia dit que aquesta desproporció al contracte l’havia d’haver advertit l’aleshores interventor, però que s’ha constatat que aquest no va fer cap informe en aquell moment, l’any 2009.
 
Des de PxC no entenen com els dirigents vendrellencs van poder signar un contracte «tant perjudicial sense ni mirar-s’ho» i van titllar tot l’embolic de «gran badada que ara es vol carregar en un funcionari». Carnicer va respondre dient que de  moment no s’estan buscant depurar responsabilitats, tot i que, sota el seu parer, el funcionari en qüestió «no va fer bé la seva tasca». El batlle també va recordar que la modificació del contracte va ser aprovada per unanimitat el 2009. En aquella època governava CiU en minoria, tot i que amb el suport de PxC i el PP per tirar endavant punts claus.

RTVELVENDRELL.CAT, 01/10/2014 El ple del Vendrell demana la gratuïtat de l'autopista AP 7

EL VENDRELL.- Els problemes de mobilitat han tornat a estar presents al ple ordinari de setembre. La sessió ha aprovat per unaniminat una moció per demanar al Ministeri de Foment i la Subdelegació del peatges gratuïts entre El Vendrell i Torredembarra per descongestionar la nacional 340. Una petició reiterada per un problema que es cronifica. L’urbanisme i l’ordenança de convivència i civisme també formaven part de l’ordre del dia. 

RTVELVENDRELL.CAT, 01/10/2014 Els grups municipals valoren el ple del Vendrell

EL VENDRELL.- En acabar el ple, els portaveus dels diferents grups municipals han valorat tant els acords de la sessió com els canvis en la composició de l’equip de govern.  

EL 3 DE VUIT, 03/10/2014; PÀG.10 El Vendrell anul·Iarà el contracte de l'Escola de Música Pau Casals

IRREGULARITAT - Una modificació el 2009 en el contracte inicial del 2006 encaria un 350% el que hauria de pagar l'Ajuntament en 35 anys

EL VENDRELL.- El pIe de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar aquest dimecres iniciar la revisió d'ofici per declarar nul de pIe dret un acord municipal del 29 d'abril del 2009 pel qual s'aprovava una modificació de les condicions econòmiques per a la construcció i posterior explotació de l'edifici de l'Escola Municipal de Música Pau Casals. Arran d'aquesta modificació d'un contracte d'adjudicació de l'obra el2006 a l'empresa - Vicsan Torredembarra, SA i per incloure treballs i materials no previstos en el contracte inicial el cost de l'equipament passava deIs 4,6 als 6,4 milions d'euros, IVA a part, segons es detalla en un contracte justi­ficat pel director deIs treballs. Tanmateix, el contracte d'explotació passava de costar 9,9 milions d'euros al cap d'un termini de 30 anys a haver de pagar l'Ajuntament 44,5 milions d'euros en 35 anys. Aixó

vol dir que el cost de l'obra amb el contracte modificat s'encaria un 40% es multiplicava per 1,4, peró el cost final a pagar pel consistori, amb interessos i despeses de manteniment, s'incrementava un 350% la xifra inicial es multiplicava per 4,5. El govern actual, en base a informes de la secretària i interventora sobre l'expedient de la citada modificació econòmica, ha constatat que aquesta dóna com a resultat un increment "desproporcionat" de les quotes anuals que es van acordar pagar i que "suposen un greu perjudici per l'Ajuntament". Això de banda, i sense que l'alcalde, Martí Carnicer, hagi pogut identificar-ne el motiu de l'absència, s'ha comprovat que en l'expedient de modificació del 2009 hi falten dos tràmits essencials: no hi consta cap informe de l'interventor municipal d'aleshores, obligat pels efectes econòmics que causava la modificació del contracte inicial; i tampoc no es va demanar un informe a la Comissió Jurídica Assessora dela Generalitat, també obligatori per llei quan la modificació supera el 10% o els 6 milions d'euros.

D'altra banda, el pIe vendrellenc va rebutjar les dues propostes de resolució presentades per Plataforma per Catalunya (PxC): “perquè el consistori es donés de baixa de la Federació de Municipis de Catalunya” i “per eradicar el patiment deIs animals en la festa del xai que la corriunitat musulmana celebra aquest dissabte”.

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 30/09/2014 El ple de l’Ajuntament del Vendrell demana la gratuïtat de l’AP7 entre Torredembarra i el Vendrell mentre no s’enllesteixi l’autovia A7

EL VENDRELL.- L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha obert la sessió posant en coneixement de la corporació i de la ciutadania en general dos fets produïts avui i que afecten la composició del govern. D’una banda, el fet que la regidora del grup municipal del Partit Popular, Elisabeth Rodríguez, ha entrat una instància al registre de l’Ajuntament comunicant la decisió de no seguir formant part del govern municipal. I d’altra banda, el fet que la regidora Maria Teresa Mercader ha presentat també una instància comunicant que deixa de pertànyer al Grup Municipal del Partit Popular. A conseqüència d’això, l’alcalde ha signat dos decrets: l’un, per revocar les competències delegades fins ara a la regidora Elisabet Rodríguez del grup popular i l’altre, que deixa sense efecte el nomenament de la regidora Teresa Mercader com a segon Tinent d’alcalde i com a membre de la Junta de Govern Local. Mercader passa a ser regidora no adscrita.

D’altra banda, el Ple d’aquest dimarts també ha aprovat la proposta de subrogació de l’Ajuntament del Vendrell als tres préstecs que té vigents la societat El Vendrell Esport i Lleure SLM, i que pugen 4,5M€. El punt ha quedat aprovat per 16 vots a favor (PSC, CiU, PP, ERC, RNA) i l’abstenció de Plataforma per Catalunya (PxC).

El ple ha desestimat les dues propostes de resolució presentades pel grup municipal de Plataforma per Catalunya. L’una demanava “formalitzar la baixa de l’Ajuntament de la Federació de Municipis de Catalunya” i l’altra, sol·licitava “l’eradicació del patiment dels animals destinats al consum humà en el moment del sacrifici”.

EIXDIARI.CAT, 01/10/2014; 12:22 El Vendrell reclama la gratuïtat de l'AP7 fins a Torredembarra mentre no s'enllesteixi l'autovia A-7

EL VENDRELL.- L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha obert la sessió posant en coneixement de la corporació i de la ciutadania en general dos fets produïts avui i que afecten la composició del govern. D’una banda, el fet que la regidora del grup municipal del Partit Popular, Elisabeth Rodríguez, ha entrat una instància al registre de l’Ajuntament comunicant la decisió de no seguir formant part del govern municipal. I d’altra banda, el fet que la regidora Maria Teresa Mercader ha presentat també una instància comunicant que deixa de pertànyer al Grup Municipal del Partit Popular. A conseqüència d’això, l’alcalde ha signat dos decrets: l’un, per revocar les competències delegades fins ara a la regidora Elisabet Rodríguez del grup popular i l’altre, que deixa sense efecte el nomenament de la regidora Teresa Mercader com a segon Tinent d’alcalde i com a membre de la Junta de Govern Local.  Mercader passa a ser regidora no adscrita.

El ple d’avui, a banda d’iniciar els tràmits per declarar nul l’acord de ple de l’abril del 2009, també obre un tràmit d’audiència per a les parts implicades i acorda sol·licitar un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora.

D’altra banda, el Ple d’aquest dimarts també ha aprovat la proposta de subrogació de l’Ajuntament del Vendrell als tres préstecs que té vigents la societat El Vendrell Esport i Lleure SLM, i que pugen 4,5M€. El punt ha quedat aprovat per 16 vots a favor (PSC, CiU, PP, ERC, RNA) i l’abstenció de Plataforma per Catalunya (PxC).

El ple ha desestimat les dues propostes de resolució presentades pel grup municipal de Plataforma per Catalunya. L’una demanava “formalitzar la baixa de l’Ajuntament de la Federació de Municipis de Catalunya” i l’altra, sol·licitava “l’eradicació del patiment dels animals destinats al consum humà en el moment del sacrifici”.

INFOPENEDES.COM, 01/10/2014 Unanimitat per demanar la gratuïtat de l’Ap7 entre Torredembarra i el Vendrell mentre no s’enllesteixi l’autovia A7

EL VENDRELL.- El ple ordinari del mes de setembre celebrat aquest dimarts a la tarda ha donat compte de dos decrets d’alcaldia de delegació de competències i nomenament del regidor Rafel Gosálvez com a membre de la Junta de Govern Local. Així mateix, a la sessió s’ha designat Gosálvez en substitució de Joan Josep Nin Esteban en les Comissions Informatives i Patronats Municipals.

D’altra banda, el Ple d’aquest dimarts també ha aprovat la proposta de subrogació de l’Ajuntament del Vendrell als tres préstecs que té vigents la societat El Vendrell Esport i Lleure SLM, i que pugen 4,5M€. El punt ha quedat aprovat per 16 vots a favor (PSC, CiU, PP, ERC, RNA) i l’abstenció de Plataforma per Catalunya (PxC).

El ple ha desestimat les dues propostes de resolució presentades pel grup municipal de Plataforma per Catalunya. L’una demanava “formalitzar la baixa de l’Ajuntament de la Federació de Municipis de Catalunya” i l’altra, sol·licitava “l’eradicació del patiment dels animals destinats al consum humà en el moment del sacrifici”

REVISTAESPIGOL.COM, 02/10/2014; 21:58 El PP del Vendrell abandona l’equip de govern pel tema de 9N i una regidora plega del partit

L’Ajuntament del Vendrell demana la gratuïtat de l’AP7 entre Torredembarra i El Vendrell

EL VENDRELL.- L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha obert la sessió posant en coneixement de la corporació i de la ciutadania en general dos fets produïts avui i que afecten la composició del govern. D’una banda, el fet que la regidora del grup municipal del Partit Popular, Elisabeth Rodríguez, ha entrat una instància al registre de l’Ajuntament comunicant la decisió de no seguir formant part del govern municipal. I d’altra banda, el fet que la regidora Maria Teresa Mercaderha presentat també una instància comunicant que deixa de pertànyer al Grup Municipal del Partit Popular. A conseqüència d’això, l’alcalde ha signat dos decrets: l’un, per revocar les competències delegades fins ara a la regidora Elisabet Rodríguez del grup popular i l’altre, que deixa sense efecte el nomenament de la regidora TeresaMercader com a segon Tinent d’alcalde i com a membre de la Junta de Govern Local.  Mercader passa a ser regidora no adscrita.

D’altra banda, el Ple d’aquest dimarts també ha aprovat la proposta de subrogació de l’Ajuntament del Vendrell als tres préstecs que té vigents la societat El Vendrell Esport i Lleure SLM, i que pugen 4,5M€. El punt ha quedat aprovat per 16 vots a favor (PSC, CiU, PP, ERC, RNA) i l’abstenció de Plataforma per Catalunya (PxC).

El ple ha desestimat les dues propostes de resolució presentades pel grup municipal de Plataforma per Catalunya. L’una demanava “formalitzar la baixa de l’Ajuntament de la Federació de Municipis de Catalunya” i l’altra, sol·licitava “l’eradicació del patiment dels animals destinats al consum humà en el moment del sacrifici”.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube