Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 14/11/2014; Mentre la inflació baixa el 0,2% el Vendrell segueix pujant impostos i taxes

El Vendrell, 14/11/2014; Mentre la inflació baixa el 0,2% el Vendrell segueix pujant impostos i taxes

16/11/2014 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Mentre la inflació interanual baixa, el segon quadripartit segueix pujant impostos i taxes amb l'únic vot en contra de PxC. August Armengol carrega contra el cinisme del PP en la moció del 9N

El Vendrell | Redacció.- El Ple de l'Ajuntament va aprovar una nova alça d'impostos, taxes i preus públics amb el vot a favor del segon govern quadripartit (PSC-CiU-ERC-RNA) i l'únic vot en contra dels cinc regidors de Plataforma per Catalunya (PxC).

Araceli Bundó (PxC) va desmuntar punt per punt totes les afirmacions de l'alcalde i alhora regidor d'Hisenda, Martí Carnicer. La regidora identitària va reclamar una baixada generalitzada de les Ordenances Fiscals en base a una taxa interanual negativa del 0,2% en l'IPC.al setembre "Ha sigut una gran decepció veure com gairebé tots els ajuntaments del nostre entorn baixen o congelen les ordenances fiscals aquest any, a l'excepció del nostre, que segueix pujant i pujant els impostos, taxes i preus públics en detriment dels veïns, treballadors i empresaris del Vendrell". I ha continuat afirmant que "aquí es paguen tants o més impostos que a les altres capitals de comarca del nostre entorn per rebre menys i pitjors serveis", tot afegint “no n'han tingut prou amb pujar durant els tres primers anys de govern les escombraries un 110%, l’IBI 38%, l’aigua 17% el tram bàsic, Patronat d’Esports 65% la família tipus, o el transport escolar fins el 78,5%, més la consegüent indignació ciutadana pel polèmic abús dels 4 anys de retroactivitat pels guals". Per afegir "una vegada més, no s'han quedat curts aquest any: 2% l'IBI urbà que és el principal impost municipal, 3% el clavegueram, 3,5% el transport públic, 3,5% el cànon de l'aigua i el 12% els comptadors i la conservació,  o entre el 3,5-10% l'Escola de Música, que l'estant convertint en una escola elitista".

Moció del PP sobre el 9N

PxC va carregar durament contra el cinisme i la hipocresia del PP en la seva proposta sobre el 9N, que només va rebre el suport, gairebé irònic però, de PxC, ja que August Armengol va carregar durament contra Rodríguez i contra els populars. 

August Armengol va recordar que PxC havia presentat una moció molt similar en un Ple anterior i que el PP no la va votar a favor quan en va tenir l'oportunitat. Per això va criticar durament "el cinisme i la hipocresia política" de Rodríguez, a qui va acusar de "no veure la biga al propi ull en tres anys i mig en els quals va estar governant junt amb una majoria d’independentistes com ERC, CiU o el PSC del Vendrell" sense que hagués fet mai cap crítica en aquests assumptes. "Tot i que va ser la regidora de Via Pública durant tres anys i mig ara se n'adona que al Vendrell hi ha estelades i cintes grogues, a qui vol enganyar?" va reblar el regidor identitari.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

LA FURA, 31/10/2014; PÀG.10 L’Ajuntament augmentarà un 1% de mitjana els tributs municipals el 2015

La pujada prové, fonamentalment, de l’augment d’un 1’9% del principal impost municipal, l’IBI. La resta de tributs bàsics (vehicles, escombraries i guals) no augmenten i queden amb el mateix cost que aquest 2014. La tarifa de l’aigua també es manté en el primer tram, però puja un 1’2% en la resta de trams.

L’Ajuntament va aprovar divendres la proposta d’ordenances fiscals per al 2015 que, en compliment del Pla d’Ajust aprovat el 2012, contempla seguir pujant els tributs municipals per eixugar el fort endeutament del consistori (enguany s’ha fixat amortitzar 7 milions d’euros) i garantir els serveis públics.

Si bé en els darrers tres exercicis els impostos s’havien incrementat de mitjana un 3% (2012), un 4,4% (2013) i un altre 3% (2014), enguany l’augment proposat és d’un 1%. Un augment provocat fonamentalment per la pujada d’un 1,9% del principal tribut municipal: l’Impost de Béns Immobles (IBI).

La resta de tributs bàsics (vehicles, escombraries i guals) no augmentaran i es quedaran amb el mateix cost que aquest 2014. La tarifa de l’aigua també es mantindrà en el primer tram (0,05%/ m3), però incrementarà un 1,2% en la resta de trams. 

En total, hi haurà 31 ordenances que no s’incrementaran i una vintena que pujaran entre un 2% i un 3%. Aquests darrers són tributs no obligatoris, com poden ser els de les piscines municipals o els de la zona blava.

En resum, i a tall d’exemple, el govern quadripartit calcula que el cost anual que tindrà una família mitjana en concepte de tributs municipals serà de 735,69 euros, uns set euros més que aquest 2014. Malgrat aquest nou increment, l’executiu defensa que el Vendrell no és un dels municipis que presenta una fiscalitat més alta. En una comparativa del cost anual dels tributs locals, una família vendrellenca, aquest any passat, ha pagat menys respecte a altres poblacions com ara Calafell, Cunit, Vilafranca, Vilanova o Cambrils. 

La proposta plantejada pel govern va prosperar amb els 14 vots que formen l’executiu (PSC, CiU, JpV i la regidora no adscrita Teresa Mercader). La regidora del PP Elisabet Rodríguez es va abstenir i els 5 regidors de la Plataforma per Catalunya (PxC) s’hi van oposar.

En nom de la PxC, Araceli Bundó va reclamar una baixada generalitzada de les ordenances en concordança a un IPC interanual negatiu del 0,2%. “Ha estat una gran decepció veure com gairebé tots els ajuntaments de l’entorn baixen o congelen ordenances a excepció del nostre, que segueix apujant els impostos, taxes i preu públics en detriment dels vendrellencs”, va lamentar Bundó, que també va afirmar que “aquí es paguen tants o més impostos que a les altres capitals de comarca del nostre entorn per rebre menys i pitjors serveis”.

Bundó va criticar els augments que han patit alguns impostos després de tres anys consecutius de pujades com per exemple la taxa d’escombraries (110%), l’IBI (38%) o el tram bàsic de l’aigua (17%) així com la implantació de la taxa de guals amb quatre anys de retroactivitat, la qual va generar un fort rebuig ciutadà. “Enguany tampoc s’han quedat curts”, va etzibar Bundó, que va retreure al govern que es torni a incrementar l’IBI així com altres ordenances com el clavegueram (3%), el transport públic (3,5%) o els preus de l’Escola de Música (entre un 3’5% i un 10%).

EL 3 DE VUIT, 31/10/2014; PÀG.9 El Vendrell apuja impostos i taxes una mitjana de l’1%

L'aprovació provisional de les ordenances fiscals pera l'any 2015 va Comptar amb els vots a fau/Orde PSC, CiU, ERC i la regidora no adscrita, I'abstenció del PP i el vot en contra de PxC 

EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell va aprovar provisionalment, en la sessió plenària de carácter ordinari del mes d’octubre celebrada divendres passat, la proposta d’ordenances fiscals per al pròxim exercici de l’any2015 presentada pel govern municipal i les quals experimenten una pujada mitjana de l’1%. L'acord es va prendre amb els vots a favor de l'equip de govern que des de fa unes setmanes formen PSC, CiU, ERC i la regidora no adscrita Maria Teresa Mercader, l’abstenció de la regidora del PP ara a l'oposició, Elisabet Rodríguez, i els 5 vots en contra dels regidors de Plataforma per Catalunya (PxC)

Segons va destacar l'equip de govern vendrellenc, aquest ha previst per l'any vinent una pujada mitjana d'impostos i taxes en el citat percen­tatge d'un 1%, que prové fonamentalment de l'augment d'un 1,9% de l'lmpost de Béns Immobles (lBl). La resta de tributs bàsics (impost de vehicles i taxes d'escombraries i guals) no augmenten i, per tant, queden congelades en el mateix cost que aquest 2014. En concret, hi hanra un total de 31 ordenances que no s'incrementaran, mentre que la vintena restant pujarà entre un 2% i un 3%. Aquests darrers són tributs no obligatoris, com poden ser els de les piscines municipals o els de la zona blava.

Pel que fa a la tarifa d'aigua, també es mantindrà igual en el primer tram de consum (0,05 euros/m3), mentre que per la resta de trams pujarà un 1,2%. 

Des del govern del Vendrell també s'ha volgut remarcar que, per segon any consecutiu, l'Ajuntament no utilitzarà l'autorització per incrementar els valors cadastrals, com han fet el 41% dels ajuntaments catalans i, per exemple, un 47% dels ajuntaments de la demarcació de Tarragona. A més, ha previst una reducció del coeficient de la tributació de l'impost de la plusvàlua dels últims cinc anys.

Exemple pràctic

En un exemple pràctic del que suposarà la pressió fiscal al municipi del Vendrell l'any que ve, el govern del PSG, CiU i ERC ha calculat que el cost anual que tindran els tributs municipals per una familia mitjana al 2015 serà de 735,69 euros, uns 7 euros més que aquest any 2014. En una comparativa del cost anual dels tributs municipals al Vendrell, una família mitjana ha pagat aquest any pas­sat un 11% menys respecte a altres municipis de l'entorn més proper, com ara Calafell, Cunit, Vilafranca, Vilanova i la Geltrú o Cambrils, entre altres.

Amb aquest ajustament fiscal, l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va destacar divendres que "es podrà continuar donant compliment al Pla d'Ajust financer en vigor, garantir els serveis públics municipals i amortitzar uns 7 milions d'euros de deute". 

Crítiques de PxC

Com apuntàvem, l'aprovació provisional de les ordenances fiscals del Vendrell per al 2015 va comptar amb eIs únics vots en contra de Plataforma per Catalunya, que ha criticat que “mentre la inflació interanual baixa el 0,2%, el segon quadri­partit (PSC, CiU, ERC i la regidora no adscrita) segueix apujant impostos i taxes". Segons la regidora de PxC Araceli Bundó, "ha estat una gran decepció veure com gairebé tots eIs ajuntaments del nostre entorn baixen o congelen les ordenances fiscals aquest any, a excepció del nostre, que segueix apujant i apujant els impostos, taxes i preus públics en detriment dels veïns, treballadors i empresaris del Vendrell". Segons Bundó, al Vendrell "paguem tants o més impostos que a les altres capitals de comarca del nostre entorn per rebre menys i pitjors serveis". PxC recorda, per exemple, que la taxa d'escombraries al Vendrell ha pujat un 110% en els darrers tres anys, I'lBI, el 38%; el tram bàsic de consum de l'aigua, un 17%; el transport escolar, un 78,5%; i també es va donar la “consegüent indignació ciutadana pel polèmic abús deIs 4 anys de retroactivitat deIs guals". Segons va concloure la regidora de PxC, I'IBI s'apuja un 2%, la taxa de clavegueram, el 13 %; i el transport públic i el canon de I'aigua, un 3,5%. 

A banda de la modificació de les ordenances fiscals de l’any que ve, aquesta sessió plenaria al Vendrell va donar compte d'entrada de dos decrets d'alcaldia de revocació de delegació de competències de la regidora Elisabet Rodríguez de Castro i per deixar sense efecte el nomenament com a membre de la Junta de Govern Local i com a segon tinent d'alcalde de la regidora Maria Teresa Mercader. Aixi mateix, i a conseqüència deIs recents canvis en el govern municipal, el regidor socialista Kenneth Martínez assumirà les regidories de Transport i Mobilitat i el convergent Sergi Teruel, l’àrea de Via Pública.

Moció del PP sobre el 9-N

Per últim, no va prosperar la proposta de resolució presentada pel PP del Vendrell en relació al procés participatiu que, a l'espera de comm acabi tot el procediment, ha de substi­tuir la consulta no referendà­ria prevista per diumenge de la setmana que ve, 9 de no­vembre. Per 14 vots en contra (PSC, CiU, ERC i RNA -regidora no adscrita-) i 6 a favor (PxC i PP), no va prosperar la moció que instava l'alcalde, Martí Carnicer així com el govern municipal, a no col·laborar ni contribuir, de cap manera, en el procés participatiu del 9-N en considerar que es tracta d'una "estafa política". El govern va desestimar la proposta argumentant que el ple vendrellenc ja va aprovar recentment oferir el seu suport a la consulta sempre que es faci en termes legals.

En relació a aquesta qüestió, PxC ha carregat contra el "cinisme i hipocresia" del PP en la proposta, tot i que els dos partits actualment junts a l'oposició van votar a favor de la moció que no va acabar prosperant. Segons recorda PxC, aquest partit va presentar en un pIe anterior una moció molt similar a la darrera del PP i aleshores els populars no la van votar a favor quan en van tenir oportunitat. En aquest sentit, el portaveu de PxC, August Armengol, va acusar la regidora popular, Elisabet Rodriguez, de "no veure la biga al propi ull en tres anys i mig en els quals va estar go­vemant junt amb una majoria d'independentistes com ERC, CiU o el PSC del Vendrell", sense que mai no hagués formulat cap crítica en aquests assumptes. Armengol va concloure: “Tot i que va ser la regidora de Via Pública durant tres anys i mig, ara s'adona que al Vendrell hi ha estelades i cintes grogues? A qui vol enganyar (Rodríguez)?".

EIXDIARI.CAT, 27/10/2014; 06:13 Mentre la inflació interanual baixa el 0,2% el segon quadripartit segueix pujant impostos i taxes

PLE DE L’AJUNTAMENT - August Armengol carrega contra el cinisme i la hipocresia del PP en la moció del 9N 

PxC. Estat de bruticia al Passeig Marítim de Coma-ruga

EL VENDRELL.- Aquest divendres dia 24 es va celebrar el Ple de l'Ajuntament que va aprovar una nova alça d'impostos, taxes i preus públics amb el vot a favor del segon govern quadripartit (PSC-CiU-ERC-RNA) i l'únic vot en contra dels cinc regidors de Plataforma per Catalunya (PxC).

Araceli Bundó (PxC) va desmuntar punt per punt totes les afirmacions de l'alcalde i alhora regidor d'Hisenda, Martí Carnicer. La regidora identitària va reclamar una baixada generalitzada de les Ordenances Fiscals en base a una taxa interanual negativa del 0,2% en l'IPC. "Ha sigut una gran decepció veure com gairebé tots els ajuntaments del nostre entorn baixen o congelen les ordenances fiscals aquest any, a l'excepció del nostre, que segueix pujant i pujant els impostos, taxes i preus públics en detriment dels veïns, treballadors i empresaris del Vendrell". I ha continuat afirmant que "aquí es paguen tants o més impostos que a les altres capitals de comarca del nostre entorn per rebre menys i pitjors serveis". Les imatges que s'adjunten en són un clar exemple. "No n'han tingut amb pujar durant els tres primers anys de govern les escombraries un 110%, l’IBI 38%, l’aigua 17% el tram bàsic, Patronat d’Esports 65% la família tipus, o el transport escolar fins el 78,5%, més la consegüent indignació ciutadana pel polèmic abús dels 4 anys de retroactivitat pels guals". Per afegir "una vegada més, no s'han quedat curts aquest any: 2% l'IBI urbà que és el principal impost municipal, 3% el clavegueram, 3,5% el transport públic, 3,5% el cànon de l'aigua i el 12% els comptadors i la conservació,  o entre el 3,5-10% l'Escola de Música, que l'estant convertint en una escola elitista".

Moció del PP sobre el 9N

PxC va carregar durament contra el cinisme i la hipocresia del PP en la seva proposta sobre el 9N, que només va rebre el suport, gairebé irònic però, de PxC, ja que August Armengol va carregar durament contra Rodríguez i contra els populars.

August Armengol va recordar que PxC havia presentat una moció molt similar en un Ple anterior i que el PP no la va votar a favor quan en va tenir l'oportunitat. Per això va criticar durament "el cinisme i la hipocresia política" de Rodríguez, a qui va acusar de "no veure la biga al propi ull en tres anys i mig en els quals va estar governant junt amb una majoria d’independentistes com ERC, CiU o el PSC del Vendrell" sense que hagués fet mai cap crítica en aquests assumptes. "Tot i que va ser la regidora de Via Pública durant tres anys i mig ara se n'adona que al Vendrell hi ha estelades i cintes grogues, a qui vol enganyar?" va reblar el regidor identitari.

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 24/10/2014; 19:30 El PP del Vendrell critica la «impunitat» amb què actua l’ANC

Els populars demanen a l’alcalde que no doni cap tipus de suport al procés participatiu del 9-N

PxC carrega contra el «cinisme i la hipocresia» del PP

EL VENDRELL.- El Partit Popular (PP) del Vendrell ha aprofitat el primer ple municipal en què ha actuat com a partit de l’oposició per presentar una proposta de resolució en la qual ha demanat al govern vendrellenc que no doni suport al procés de participació del proper 9 de novembre. La regidora popular, Elisabet Rodríguez, també ha criticat la «impunitat» amb la qual actuen «des d’algunes entitats independentistes» en relació a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’ús que fan de l’espai públic.
 
Rodríguez ha preguntat a l’alcalde, Martí Carnicer, si havia donat autorització a l’ANC per penjar les banderes i cel·lofanes que hi ha en fanals o arbres. La regidora del PP també ha aconsellat al batlle que rectifiqui i no aporti cap tipus de recurs, ni humà ni logístic, a un procés participatiu que ha titllat «d’estafa política». Segons Rodríguez, «molts ciutadans del Vendrell estan farts i es troben indefensos» davant la deriva independentista d’un govern «amb clar color nacionalista».    
 
Des del govern vendrellenc, Jaume Domingo ha recordat que la nova consulta «no està impugnada, amb el qual no és il·legal» i ha defensat el procés per «ser una bona manera d’escoltar el que pensen tots els vendrellencs». La proposta del PP només ha rebut el suport, gairebé irònic, de Plataforma per Catalunya (PxC), ja que des de l’altre partit de l’oposició han carregat durament contra Rodríguez i contra els populars.
 
August Armengol ha recordat que PxC havia presentat una moció molt similar fa uns mesos que el PP no va votar a favor. Per això ha criticat durament «el cinisme i la hipocresia política» de Rodríguez, a qui ha acusat de «no veure la biga al propi ull en tres anys en els quals ha estat governant junt amb una majoria d’independentistes» sense que hagi fet mai cap crítica en aquests assumptes. 

LAFURA.CAT, 27/10/2014; 11:09 Els vendrellencs veuran incrementats un 1% de mitjana els tributs municipals el 2015

EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell va aprovar divendres, de forma provisional, la proposta d’ordenances fiscals per al 2015, que contempla una pujada mitjana d’un 1% que prové, fonamentalment, de l’augment d’un 1,9% del principal tribut municipal, l’Impost de Béns immobles (IBI).

La resta de tributs bàsics (vehicles, escombraries i guals) no augmenten i queden amb el mateix cost que aquest 2014. La tarifa de l’aigua també es mantindrà igual en el primer tram (0,05%/m3), però incrementarà un 1,2% en la resta de trams.

En total, hi haurà 31 ordenances que no s’incrementaran i una vintena que pujaran entre un 2% i un 3%. Aquests darrers són tributs no obligatoris, com poden ser els de les piscines municipals o els de la zona blava.

En resum, i a tall d’exemple, el govern quadripartit  calcula que el cost anual que tindran els tributs municipals per una família vendrellenca mitjana serà de 735,69 euros, uns set euros més que aquest any 2014. En una comparativa del cost anual dels tributs municipals, una família vendrellenca, aquest any passat, ha pagat un 11% menys respecte a altres municipis de l’entorn més proper com ara Calafell, Cunit, Vilafranca, Vilanova o Cambrils, entre altres.

Amb aquest nou increment fiscal, el govern preveu donar compliment al Pla d’Ajust aprovat el 2012 per eixugar el seu fort endeutament bancari (enguany s’ha fixat amortitzar 7 milions d’euros de deute) i garantir els serveis públics municipals.

La proposta plantejada pel govern municipal va prosperar amb els 14 vots que formen l’executiu (PSC, CiU, ERC i la regidora no adscrita Teresa Mercader), l’abstenció de la regidora del PP Elisabet Rodríguez i l’oposició dels 5 regidors de la Plataforma per Catalunya (PxC).

En nom de la PxC, Araceli Bundó va reclamar una baixada generalitzada de les ordenances en concordança a un IPC interanual negatiu del 0,2%. “Ha estat una gran decepció veure com gairebé tots els ajuntaments del nostre entorn baixen o congelen les ordenances a excepció del nostre, que segueix pujant i pujant els impostos, taxes i preu públics en detriment dels veïns, treballadors i empresaris del Vendrell”, va lamentar Bundó, que també va afirmar que “aquí es paguen tants o més impostos que a les altres capitals de comarca del nostre entorn per rebre menys i pitjors serveis”.

EIXDIARI.CAT, 27/10/2014; 12:44 L'Ajuntament del Vendrell augmentarà un 1% de mitjana les ordenances de 2015

Ordenances municipals 

El govern recorda que els vendrellencs paguen un 11% menys de mitjana en impostos respecte a altres municipis dels voltants amb una població similar

Ajuntament del Vendrell. Ple municipal del Vendrell 

EL VENDRELL.- En el Ple ordinari celebrat aquest divendres 24 d’octubre s’ha aprovat de forma provisional la proposta d'ordenances fiscals per al 2015 presentada pel govern municipal amb 14 vots a favor (PSC, CiU, ERC i RNA), 1 abstenció (PP) i 5 vots en contra de Plataforma per Catalunya (PxC).

El govern ha previst per l’any vinent una pujada mitjana d’un 1%, que prové fonamentalment de l’augment d’un 1’9% de la taxa de l’Impost de Béns Immobles (IBI). La resta de tributs bàsics (vehicles, escombraries i guals) no augmenten i queden amb el mateix cost que aquest 2014.  En concret, hi haurà un total de 31 ordenances que no s’incrementaran, mentre que la vintena restant pujarà entre un 2% i un 3%. Aquests darrers són tributs no obligatoris, com poden ser els de les piscines municipals o els de la zona blava. La tarifa d’aigua també es mantindrà igual en el primer tram (0.05%/m3), mentre que per la resta de trams pujarà un 1’2%.

Des del govern també s’ha volgut remarcar que, per segon any consecutiu, l’Ajuntament del Vendrell no utilitzarà l’autorització per incrementar els valors cadastrals, com han fet el 41% dels ajuntaments catalans i un 47% dels ajuntaments de la demarcació de Tarragona. A més, ha previst una reducció del coeficient de la tributació de l’impost de la plusvàlua dels últims cinc anys.

En resum, i a tall d’exemple, el govern ha calculat que el cost anual que tindran els tributs municipals per una família vendrellenca mitjana al 2015 serà de 735,69 euros, uns set euros més que aquest any 2014. En una comparativa del cost anual dels tributs municipals, una família vendrellenca, aquest any passat, ha pagat un 11% menys respecte a altres municipis de l’entorn més proper, com ara Calafell, Cunit, Vilafranca, Vilanova i la Geltrú o Cambrils, entre altres.

Amb aquest ajustament fiscal, es podrà continuar donant compliment al Pla d’Ajust, garantir els serveis públics municipals i amortitzar uns 7 milions d’euros de deute.

Altres acords de la sessió de ple

El Ple ha donat compte de dos decrets d’alcaldia de revocació de delegació de competències de la regidora Elisabet Rodríguez de Castro i per deixar sense efecte el nomenament com a membre de la Junta de Govern Local i com a segon tinent d’alcalde de la regidora M. Teresa Mercader.

Així mateix, i a conseqüència dels recents canvis en el govern municipal, el Ple ha donat compte de les delegacions següents: Kenneth Martínez (PSC) assumirà les regidories de Transport i Mobilitat i Sergi Teruel (CiU)  la de Via Pública.

El ple també ha donat assabentament de les obligacions previstes a la llei de Bases del Règim Local en matèria de personal eventual.

Així mateix, la sessió ha aprovat, per unanimitat, la designació de nous membres del Comitè d’Avaluació del Pla de Barris: un motivat per un canvi en la presidència d’una entitat veïnal que ja en formava part, i l’altra, per la incorporació de la regidora Elisabet Rodríguez en representació del Partit Popular, atès que anteriorment en formava part la regidora Teresa Mercader, que ara és regidora no adscrita.

Com a conseqüència de la dissolució de la societat El Vendrell Esport i Lleure el Ple ha aprovat la subrogació de les obligacions i drets derivats dels contractes en vigor d’aquesta societat en relació a les piscines cobertes municipals.  Aquest punt ha quedat aprovat per 15 vots a favor (PSC, CiU, ERC, PP i RNA) i 5 en contra (PxC).

La sessió també ha donat llum verda a una modificació de crèdits, que permetrà transferir una partida prevista per la societat Vendrell Esport i Lleure per poder fer front al pagament dels préstecs pendents, que ara han estat traspassats a l’Ajuntament del Vendrell. Aquest punt ha quedat aprovat amb 15 vots a favor (PSC, CiU, ERC, PP i RNA) i 5 abstencions (PxC). 

Per últim, el ple ha rebutjat la proposta de resolució presentada pel Partit Popular del Vendrell en relació al procés participatiu que substitueix la consulta no referendària, per 14 vots en contra (PSC, CiU, ERC, RNA) i 6 a favor (PxC i PP).  El PP instava  l’Alcalde, així com al Govern Municipal, a no col·laborar ni contribuir, de cap manera, en el procés participatiu del 9N en considerar que es tracta d’una “estafa política”. El govern ha desestimat la proposta argumentant que el Ple ja va aprovar recentment oferir el seu suport a la consulta sempre que es faci en termes legals.

L’alcalde ha excusat l’absència al ple de la regidora Àngels Turdiu (CiU).

RTVELVENDRELL.CAT, 27/10/2014 El ple del Vendrell ratifica el suport al nou 9N

EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell manté el seu suport a la nova consulta del 9 de novembre. El ple ordinari del passat divendres va ratificar la col·laboració amb un procés participatiu legal. La sessió també va aprovar provisionalment, tal com els haviem avançat, les ordenances fiscals per l’any vinent. Les principals taxes pugen de mitjana un 1 per cent i representaran uns 735 euros per família.

DIARIMÉS, 27/10/2014, PÀG.17 Les ordenances fiscals augmentaran un 1% de mitjana al Vendrell al 2015

EL VENDRELL.- L'lBI pujará un 1,9 per cent durant el 2015 al Vendrell. Les ordenances fiscals, de fet, registraran un augment d'1% de mitjana. El PIe ordinari va aprovar divendres, de forma provisional, la proposta d'or­denances fiscals per al 2015 presentada pel govern muni­cipal amb 14 vots a favor (PSC, CiU, ERC i RNA), 1 abstenció (PP) i 5 vots en contra de Plataforma per Catalunya (PxC). El govern ha previst per l'any vi­nent una pujada mitjana d'un 1%, que prové fonamental­ment de l'augment d'un 1'9% de la taxa de l'Impost de Béns lmmobles (lBI). La resta de tributs bàsics (vehicles, escom­braries i guals) no augmenten i queden amb el mateix cost que aquest 2014. Hi haurà un total de 31 ordenances que no s'incrementaran.

 

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 16/10/2014; 09:00 El PP del Vendrell se n'adona ara que hi ha estelades als fanals

Elisabet Rodríguez denuncia la «passivitat» del consistori, tot i que la regidoria de Via Pública els últims tres anys la duia ella

Demanen multes per l’ANC

EL VENDRELL.- El Partit Popular (PP) del Vendrell ha presentat una instància demanant al govern tripartit (PSC, CiU, ERC) que retiri «els elements de l’ANC que romanen en diferents espais públics, com els fanals o l’arbrat de la localitat». Els populars critiquen l’ús dels espais públics que fa l’ANC per posar-hi «banderes, banderoles o cel·lofanes de color groc».

 
La portaveu del PP, Elisabet Rodríguez, demana al consistori que faci actuar els serveis jurídics i el departament de Gestió Tributària «per tal de prendre les accions oportunes», que haurien de ser sancions pels responsables, «tal com contempla l’ordenança fiscal reguladora de les taxes per aprofitament del domini públic».
 
Aquesta és la primera queixa que emeten al respecte els populars en aquest mandat, després de tres anys on ha compartit govern amb el PSC, CiU i ERC. De fet, Elisabet Rodríguez ocupava la regidoria de Via Pública sense que mai hagués realitzat cap acció contra la presència d’estelades o altres elements de l’ANC a l’espai públic.
 
Fins i tot des de Plataforma per Catalunya (PxC) havien criticat amb duresa la regidora l’estiu del 2013, quan van denunciar la presència massiva d’estelades als barris marítims, que a tenor seu espantaven els turistes. Plataforma va dir en aquell moment que Rodríguez era «col·laboracionista amb el separatisme». Paradoxalment, el PP denúncia ara, només dues setmanes després de deixar el govern, la «passivitat de l’equip de govern davant aquesta situació d’incompliment de l’Ordenança de Civisme i Convivència». 

L’OPCIÓ DEL BAIX PENEDÈS, 07/11/2014; PÀG.2 L’Ajuntament del Vendrell augmentarà un 1% de mitjana les ordenances de cara al 2015

EL VENDRELL.- En el Ple ordinari celebrat aquest divendres 24 d’octubre s’ha aprovat de forma provisional la proposta d'ordenances fiscals per al 2015 presentada pel govern municipal amb 14 vots a favor (PSC, CiU, ERC i RNE), 1 abstenció (PP) i 5 vots en contra Plataforma per Catalunya (PxC).

El govern ha previst per l’any vinent una pujada mitjana d’un 1%, que prové fonamentalment de l’augment d’un 1’9% de la taxa de l’Impost de Béns Immobles (IBI). La resta de tributs bàsics (vehicles, escombraries i guals) no augmenten i queden amb el mateix cost que aquest 2014.  En concret, hi haurà un total de 31 ordenances que no s’incrementaran, mentre que la vintena restant pujarà entre un 2% i un 3%. Aquests darrers són tributs no obligatoris, com poden ser els de les piscines municipals o els de la zona blava. La tarifa d’aigua també es mantindrà igual en el primer tram (0.05%/m3), mentre que per la resta de trams pujarà un 1’2%. 

Des del govern també s’ha volgut remarcar que, per segon any consecutiu, l’Ajuntament del Vendrell no utilitzarà l’autorització per incrementar els valors cadastrals, com han fet el 41% dels ajuntaments catalans i un 47% dels ajuntaments de la demarcació de Tarragona. A més, ha previst una reducció del coeficient de la tributació de l’impost de la plusvàlua dels últims cinc anys.

En resum, i a tall d’exemple, el govern ha calculat que el cost anual que tindran els tributs municipals per una família vendrellenca mitjana al 2015 serà de 735,69 euros, uns set euros més que aquest any 2014. En una comparativa del cost anual dels tributs municipals, una família vendrellenca, aquest any passat, ha pagat un 11% menys respecte a altres municipis de l’entorn més proper, com ara Calafell, Cunit, Vilafranca, Vilanova i la Geltrú o Cambrils, entre altres.

Amb aquest ajustament fiscal, es podrà continuar donant compliment al Pla d’Ajust, garantir els serveis públics municipals i amortitzar uns 7 milions d’euros de deute.  

Altres acords de la sessió de Ple 

El Ple ha donat compte de dos decrets d’alcaldia de revocació de delegació de competències de la regidora Elisabet Rodríguez de Castro i per deixar sense efecte el nomenament com a membre de la Junta de Govern Local i com a segon tinent d’alcalde de la regidora M. Teresa Mercader. 

Així mateix, i a conseqüència dels recents canvis en el govern municipal, el Ple ha donat compte de les delegacions següents: Kenneth Martínez (PSC) assumirà les regidories de Transport i Mobilitat i Sergi Teruel (CiU)  la de Via Pública.

El ple també ha donat assabentament de les obligacions previstes a la llei de Bases del Règim Local en matèria de personal eventual.

Així mateix, la sessió ha aprovat, per unanimitat, la designació de nous membres del Comitè d’Avaluació del Pla de Barris: un motivat per un canvi en la presidència d’una entitat veïnal que ja en formava part, i l’altra, per la incorporació de la regidora Elisabet Rodríguez en representació del Partit Popular, atès que anteriorment en formava part la regidora Teresa Mercader, que ara és regidora no adscrita. 

Com a conseqüència de la dissolució de la societat El Vendrell Esport i Lleure el Ple ha aprovat la subrogació de les obligacions i drets derivats dels contractes en vigor d’aquesta societat en relació a les piscines cobertes municipals.  Aquest punt ha quedat aprovat per 15 vots a favor (PSC, CiU, ERC, PP i RNA) i 5 en contra (PxC).

La sessió també ha donat llum verda a una modificació de crèdits, que permetrà transferir una partida prevista per la societat Vendrell Esport i Lleure per poder fer front al pagament dels préstecs pendents, que ara han estat traspassats a l’Ajuntament del Vendrell. Aquest punt ha quedat aprovat amb 15 vots a favor (PSC, CiU, ERC, PP i RNA) i 5 abstencions (PxC).

Per últim, el ple ha rebutjat la proposta de resolució presentada pel Partit Popular del Vendrell en relació al procés participatiu que substitueix la consulta no referendària, per 14 vots en contra (PSC, CiU, ERC, RNA) i 6 a favor (PxC i PP). El PP instava l’Alcalde, així com al Govern municipal, a no col·laborar ni contribuir, de cap manera, en el procés participatiu del 9N en considerar que es tracta d’una “estafa política”. El govern ha desestimat la proposta argumentant que el Ple ja va aprovar recentment oferir el seu suport a la consulta sempre que es faci en termes legals.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube