Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 29/12/2014; PxC proposa adequar els barems per no deixar fora dels ajuts la nova pobresa

El Vendrell, 29/12/2014; PxC proposa adequar els barems per no deixar fora dels ajuts la nova pobresa

31/12/2014 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Araceli Bundó: "la prioritat de PxC és la lluita per l'eradicació de la pobresa i alhora donar resposta a tota aquesta nova pobresa que se situa en un ‘limbo legal’ fora dels actuals barems"

 

El Vendrell | Redacció.- En roda de premsa just al davant de la seu de la regidoria de Serveis Socials, la regidora de Plataforma per Catalunya (PxC), Araceli Bundó, va presentar públicament una proposta de resolució per al Ple ordinari de l'Ajuntament del mes de desembre "per tal d'ajudar a les famílies en situación de desprotecció no contemplada dins dels barems de l'actual política d'ajuts socials". Segons paraules de la regidora identitària "la prioritat actual de PxC és la lluita per l'eradicació de la pobresa i alhora donar resposta a tota aquesta nova pobresa de gent de casa que se situa en un 'limbo legal' fora dels actuals barems d'ajuts socials". La proposta va ser del següent tenor:

“Atès que cada cop hi ha més famílies en risc de pobresa donat l'augment de l'atur a la nostra vila així com els treballs i pensions precaris que donen peu a la figura del "treballador pobre". 

Atès que a la normativa per poder accedir a qualsevol ajuda social els primers requisits són no tenir cap bé immoble en propietat i no tenir cap deute amb l'administració local o estatal. Situació que representa un greuge respecte als immigrants que tot i tenint propietats al seu país, sí se’ls concedeixen ajuts tant dels Serveis Socials de l’Ajuntament com de la Generalitat tal com s’ha demostrat recentment al Vendrell amb els detinguts per la major xarxa de traficants d'heroïna de Catalunya, gairebé tots ells immigrants estrangers.

Atès que aquests criteris deixen fora de bon principi a moltes famílies que tenen l'habitatge en propietat, malgrat que hipotecat, independentment de si pateixen l'obertura de procés de desnonament per manca de pagament, o es trobin en tràmit de separació o divorci. Així com molts autònoms que han hagut de cessar en la seva activitat per tancament de la seva empresa, cosa que malauradament cada cop passa més sovint al nostre municipi, quedant arraconats pels serveis socials en una mena de "limbo legal" on no tenen dret a cap ajut.

Atès que a la nostra vila cada cop hi ha més famílies patint gana i pobresa energètica al no poder adquirir els aliments necessaris o fer front al pagament dels serveis de llum, gas o aigua. Entre aquests vilatans s'hi troben inclosos aquestes famílies arraconades al "limbo legal" de les ajudes socials. 

I atès que l'objectiu principal de Plataforma per Catalunya és eradicar la pobresa, tant material com energètica, de tots els vilatans, incloses les famílies que queden arraconades en aquest anomenat "limbo legal" dels ajuts. 

Per tots aquests motius, el grup municipal de PxC va sol·licitar al Ple l’adopció dels següents acords: 1) Que es creïn els criteris necessaris per completar les bases i agilitzar l'adjudicació dels ajuts municipals per tal de no deixar fora aquestes famílies assentades en aquest "limbo legal" i se solucionin els problemes de manera inmediata, i; 2) Que es tingui en compte una partida dins dels pressupostos tan actuals com futurs per tal de donar suport a Serveis Socials i poder posar en pràctica l'ampliació dels criteris per concedir ajuts socials a totes aquelles famílies que ho necessitin”.

La insensibilitat social del segon quadripartit PSC-CiU-ERC-RNA va fer que la proposta social-identitària fos rebutjada.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 02/12/2014; 16:06 PxC demana que les ajudes dels Serveis Socials arribin a altres col·lectius

Creuen que l'Ajuntament hauria d'ajudar a autònoms o a gent gran amb pensions minses

Marc Guitart/El Vendrell.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat aquest dimarts la proposta de resolució que ha entrat de cara al proper Ple de l'Ajuntament, en què demana que s'ajudin «a les famílies en situació de desprotecció no contemplada dins dels barems de l'actual política d'ajuts socials», segons la regidora Araceli Bundó.


La proposta va en la línia d'augmentar els col·lectius que es poden beneficiar de les ajudes dels Serveis Socials. Aquests col·lectius són els que anomenen «famílies en risc de pobresa donat l'augment de l'atur a la nostra vila així com els treballs i pensions precaris que donen peu a la figura del treballador pobre». Aquí hi entren tant «autònoms com gent gran amb pensions minses o famílies monoparentals que no ho són per viudetat».  

Per això el partit demana que es creïn els criteris necessaris per completar les bases i agilitzar l'adjudicació dels ajuts municipals per tal de no deixar fora aquestes famílies, i que es tingui en compte una partida dins dels pressupostos tan actuals com futurs per tal de donar suport a Serveis Socials i poder posar en pràctica l'ampliació dels criteris per concedir ajuts socials a totes aquelles famílies que ho necessitin.

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 02/12/2014 La prioritat de PxC és la lluita per l’eradicació de la pobresa. PxC

EL VENDRELL.- Aquest migdia en roda de premsa just al davant de la seu de la regidoria de Serveis Socials, la regidora de Plataforma per Catalunya (PxC), Araceli Bundó, ha presentat públicament la proposta de resolució per al proper Ple de l’Ajuntament “per tal d’ajudar a les famílies en situación de desprotecció no contemplada dins dels barems de l’actual política d’ajuts socials”. Segons paraules de la regidora identitària “la prioritat actual de PxC és la lluita per l’eradicació de la pobresa i alhora donar resposta a tota aquesta nova pobresa de gent de casa que se situa en un ‘limbo legal’ fora dels actuals barems d’ajuts socials”. La proposta és del següent tenor:

Atès que cada cop hi ha més famílies en risc de pobresa donat l’augment de l’atur a la nostra vila així com els treballs i pensions precaris que donen peu a la figura del “treballador pobre”. 

Atès que a la normativa per poder accedir a qualsevol ajuda social els primers requisits són no tenir cap bé immoble en propietat i no tenir cap deute amb l’administració local o estatal. Situació que representa un greuge respecte als immigrants que tot i tenint propietats al seu país, sí se’ls concedeixen ajuts tant dels Serveis Socials de l’Ajuntament com de la Generalitat tal com s’ha demostrat recentment al Vendrell amb els detinguts per la major xarxa de traficants d’heroïna de Catalunya, gairebé tots ells immigrants estrangers. 

Atès que aquests criteris deixen fora de bon principi a moltes famílies que tenen l’habitatge en propietat, malgrat que hipotecat, independentment de si pateixen l’obertura de procés de desnonament per manca de pagament, o es trobin en tràmit de separació o divorci. Així com molts autònoms que han hagut de cessar en la seva activitat per tancament de la seva empresa, cosa que malauradament cada cop passa més sovint al nostre municipi, quedant arraconats pels serveis socials en una mena de “limbo legal” on no tenen dret a cap ajut. 

Atès que a la nostra vila cada cop hi ha més famílies patint gana i pobresa energètica al no poder adquirir els aliments necessaris o fer front al pagament dels serveis de llum, gas o aigua. Entre aquests vilatans s’hi troben inclosos aquestes famílies arraconades al “limbo legal” de les ajudes socials. 

I atès que l’objectiu principal de Plataforma per Catalunya és eradicar la pobresa, tant material com energètica, de tots els vilatans, incloses les famílies que queden arraconades en aquest anomenat “limbo legal” dels ajuts.

Per tots aquests motius, el grup municipal de PxC sol·licitarà al Ple l’adopció dels següents acords: 1) Que es creïn els criteris necessaris per completar les bases i agilitzar l’adjudicació dels ajuts municipals per tal de no deixar fora aquestes famílies assentades en aquest “limbo legal” i se solucionin els problemes de manera inmediata, i; 2) Que es tingui en compte una partida dins dels pressupostos tan actuals com futurs per tal de donar suport a Serveis Socials i poder posar en pràctica l’ampliació dels criteris per concedir ajuts socials a totes aquelles famílies que ho necessitin.

LAFURA.CAT, 17/12/2014; 15:54 L’escola Àngel Guimerà del Vendrell s’ampliarà amb dues aules de nova construcció

EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell ha anunciat que ha arribat a un acord amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per a construir dues noves aules a l’escola Àngel Guimerà. L’actuació, que segons l’alcalde Martí Carnicer és fruit d’una redistribució de la població escolar de P3 al Vendrell, ha de permetre donar cabuda al volum d’alumnes que té el centre. I és que, en els darrers anys l’Àngel Guimerà s’ha consolidat com una escola de tres línies, fet que ha provocat que aules especialitzades com les d’informàtica o de música s’hagin hagut d’utilitzar per a impartir classes convencionals.

Les dues noves aules, que es preveu que entrin en funcionament el setembre, coincidint amb l’inici del proper curs escolar 2015-2016, compten amb un pressupost inicial de 180.000 euros, que finançaran a parts iguals el Consistori i el Departament. Carnicer ha matisat que “hem estipulat un topall màxim perquè la dotació municipal no superi els 90.000 euros, en cas que en el transcurs de l’obra el projecte s’acaba encarint”.

El conveni de construcció d’aquestes dues noves aules és un dels punts principals que figura en l'ordre del dia del ple ordinari convocat per demà dijous. Un altre de les qüestions serà l'aprovació definitiva de la proposta d’ordenances fiscals per al 2015 que, a trets generals, contempla una pujada mitjana d’un 1% que prové, fonamentalment, de l’augment d’un 1,9% del principal tribut municipal, l’Impost de Béns Immobles.

El govern quadripartit ja avançat que desestimarà les al·legacions presentades per la Plataforma per Catalunya (PxC), que s’oposa a un nou augment dels tributs i reclama una baixada generalitzada de les ordenances, pels paradistes del Mercat Municipal, que s’han mostrat en contra de l’augment d’un 3% de la taxa que els afecta, i per un industrial a nivell particular, que no està d’acord amb els tributs relacionats amb el gual.

Tampoc donaran suport a les mocions que PxC, l’únic grup a l’oposició, presentarà “per millorar els barems de l’actual política d’ajuts socials a famílies en situació de desprotecció” i “per garantir a aquestes mateixes una alimentació adequada”. En nom del govern Benet Jané, argumenta que “es tracta de mocions oportunistes que no fan res més que complicar la situació” i assegura que “l’Ajuntament mai ha deixat sense ajuda a qui realment ho ha necessitat”.

EIXDIARI.CAT, 20/12/2014; 11:44 L'Ajuntament del Vendrell i la Generalitat acorden construir dues noves aules a l'escola Àngel Guimerà

PLE MUNICIPAL - La voluntat és que les dues noves aules entrin en funcionament el setembre del 2015

EL VENDRELL.- El ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar, per unanimitat, aquest dijous el conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per a la construcció de dues noves aules en un edifici annex a l’edifici principal de l’escola Àngel Guimerà.  Amb aquesta actuació, l’escola de primària guanyarà espai per poder encabir millor el seu alumnat i, també, recuperar les aules d'informàtica i de música. Les obres tenen un cost previst de 180.000 euros, dels quals el Consistori n'aportarà un màxim de  90.000 €, que s’inclouran en el pressupost per l'any vinent, mentre que la resta l'aportarà la Generalitat. La voluntat és que les dues noves aules entrin en funcionament el setembre del 2015.

La sessió d’aquest dijous també va aprovar, per unanimitat, la modificació dels estatuts del Consorci Universitari del Baix Penedès per tal que aquest organisme, del qual l’Ajuntament del Vendrell en forma part, pugui dedicar esforços a coordinar tasques en favor de l’ocupació a la comarca, dins del programa “Treball a les 7 comarques” del Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquest programa promou projectes ocupacionals i de desenvolupament local en les comarques que tenen una major necessitat de reactivació econòmica.
Un altre dels punts destacats del ple va ser la proposta de desestimació d’al·legacions i l’aprovació definitiva, amb 16 vots a favor (PSC, CiU, ERC, RNA i PP) i 5 en contra (PxC), de la modificació de les ordenances fiscals per al 2015. En concret, s’havien presentat tres al·legacions: una del grup municipal de Plataforma per Catalunya i una de la Junta del Mercat Municipal, en el sentit d’una demanda de rebaixa d’impostos, taxes i preus públics, i una tercera del Bingo Santven, per un desacord amb la taxa de gual. Totes tres van quedar desestimades pel govern en considerar que la proposta d’ordenances és conforme a dret i les ordenances fiscals per a l'exercici 2015 queden aprovades definitivament. Tal com es va dir en el Ple del passat 24 d'octubre, augmentaran un 1% de mitjana les ordenances de cara al 2015. El govern ha calculat que el cost anual que tindran els tributs municipals per una família vendrellenca mitjana al 2015 serà de 735,69 euros, uns set euros més que aquest any 2014. En una comparativa del cost anual dels tributs municipals, una família vendrellenca, aquest any passat, ha pagat un 11% menys respecte a altres municipis de l’entorn més proper, com ara Calafell, Cunit, Vilafranca, Vilanova i la Geltrú o Cambrils, entre d'altres. Amb aquest ajustament fiscal, es podrà continuar donant compliment al Pla d’Ajust, garantir els serveis públics municipals i amortitzar uns 7 milions d’euros de deute. 

En el ple, el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) va presentar una proposta de resolució demanant “ajudar a les famílies en situació de desprotecció no contemplada dins els barems de l’actual política d’ajuts socials”. I una segona proposta sol·licitant “garantir una alimentació adequada a les famílies en situació de desprotecció”. Amb 15 vots en contra (PSC, CiU, ERC i RNA), 5 a favor (PxC) i una abstenció (PP), totes dues propostes van quedar desestimades ja que el govern considera que totes les famílies i persones necessitades del municipi estan degudament ateses pels Serveis Socials i reben ajudes després d'una valoració de la situació de cada cas.

De la seva banda, l’equip de govern va presentar una moció per adherir-se a la declaració del comerç català en defensa del model propi del país signat per la Generalitat de Catalunya, les patronals i sindicats del comerç que, properament, serà presentat al Parlament. La moció, que referma la voluntat de tenir un model comercial propi de Catalunya i rebutja la creixent intromissió de l’administració central en el model comercial català, va ser aprovada amb 15 vots a favor (PSC, CiU, ERC i RNA) i 6 en contra (PxC i PP).

Finalment, es va aprovar una tercera moció de Plataforma per Catalunya per tal de “sol·licitar al Ministeri de Foment, a la Generalitat de Catalunya i a ADIF reduir la separació entre les andanes fins als vagons dels combois de tren a l'estació del Vendrell”. Es va aprovar per unanimitat amb la inclusió d'un paràgraf a la part explicativa, proposat pel regidor de Transport i Mobilitat, Kenneth Martínez, en què s’explica les raons que segons ADIF provoquen aquesta separació per tal que aquest organisme se centri en trobar una solució definitiva per reduir el risc que hi ha actualment.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube