Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 05/01/2015; Araceli Bundó:

El Vendrell, 05/01/2015; Araceli Bundó: "la gana no entén de calendaris ni de descansos" per la parada d’un mes dels menjadors socials

08/01/2015 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Anabel Nieto: "tinc la impressió a l’escoltar les paraules del regidor de Serveis Socials que estic debatent amb el senyor Rajoy 'ja no hi ha crisi, la crisi és història del passat'

Redacció | El Vendrell.- Proposta de resolució per al darrer Ple ordinari de l’any del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) "per tal de garantir una alimentació adequada a les famílies en situació de desprotecció". Presentada en roda de premsa per la regidora Araceli Bundó just al davant de la seu de Càritas al carrer de la Pau amb Santa Anna, tot expressant que “no volem que deixin de donar de menjar a una família per donar-li a una altra perquè la gana no entén de calendaris, ni de descansos, ni de recursos”, fent al·lusió a la parada nadalenca  dels menjadors socials i de la parada d’un mes de descans de les entitats que reparteixen els aliments. La regidora no entén tampoc “per què els ajuts alimentaris i de menjador social s’han d’interrompre un mes cada trimestre per valorar de nou si els afectats segueixen en la mateixa situació en lloc de valorar-ho durant el tercer mes de l’ajut i no haver-lo d’interrompre”.

Per això el que se sol·licitava al Ple era que: “1) es modifiquin els criteris necessaris a fi i efecte de disposar d'un triatge ràpid i fer l'adjudicació dels ajuts de manera directa en casos d'extrema urgència, solucionant els problemes de manera immediata, i; 2) que es facin  les modificacions de crèdit necessàries per tal d'incrementar de manera suficient la partida destinada a Serveis Socials dins dels pressupostos actuals, i es tingui en compte la situació dels vilatans pels pressupostos futurs per tal de donar suport i poder posar en pràctica l'ampliació dels criteris per concedir ajuts socials a totes aquelles famílies que ho necessitin, i de manera immediata quan així la situació ho requereixi".

La proposta va ser defensada al Ple per la jove regidora Anabel Nieto, que va quedar perplexa en anunciar el regidor socialista Hermini Caballero el vot en contra del govern quadripartit. La regidora identitaria es va expressar en els següents termes "tinc la impressió a l’escoltar les seves paraules que en lloc de debatre amb el regidor de Serveis Socials, estic debatent amb el senyor Rajoy, li sona a vostè allò de 'ja no hi ha crisi, la crisi és història del passat'. Nosaltres percebem tot el contrari, cada vegada hi ha més crisi a peu de carrer, la macroeconomia de Rajoy i de vostè és una cosa. Però la gent que pateix la crisi i que no té per menjar, li asseguro que pensen tot el contrari que vostè. Les entitats atenen les famílies 3 mesos i paren un mes, perquè, segons ha dit vostè, els recursos són limitats i no donen per a tothom. Però és vostè el que ha de cobrir les necessitats des de Serveis Socials. Per això demanem que s'incrementi la partida de Serveis Socials, per cobrir totes les famílies amb dèficit alimentari. No podem entendre l'obsessió d'aquest segon quadripartit de votar compulsivament contra tot el que proposa PxC. Com aquesta vegada, que a més és votar contra el ciutadà del Vendrell, especialment contra aquells més necessitats. M'estranya molt que pugui vostè defensar aquestes posicions des d'un govern com aquest ... que és majoritàriament d'esquerra, i vostè en particular del PSC. Pensava que li interessaven més els pobres, que tenia més sensibilitat social”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

RTVELVENDRELL.CAT, 10/12/2014 PxC demanarà al ple més fons per als Serveis Socials

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al ple de la propera setmana una proposta de resolució demanant que s’incrementi la partida destinada a Serveis Socials dins dels pressupostos actuals, i que es tingui en compte la situació dels vilatans per concedir ajuts a totes aquelles famílies que ho necessitin.

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 09/12/2014 PxC no admet la parada nadalenca d’un mes dels menjadors socials. PxC Vendrell

EL VENDRELL.- Aquest migdia en roda de premsa just al davant de la seu de Càritas al carrer de la Pau amb Santa Anna, la regidora Araceli Bundó ha presentat la nova proposta de resolució del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) per al proper ple de l’Ajuntament que tindrà lloc la semana vinent. La regidora identitària ha expressat que “no volem que deixin de donar de menjar a una família per donar-li a una altra perquè la gana no entén de calendaris, ni de descansos, ni de recursos”, fent al·lusió a la parada nadalenca dels menjadors socials i de la parada d’un mes de descans de les entitats que reparteixen els aliments. La proposta es presenta “per tal de garantir una alimentació adequada a les famílies en situació de desprotecció”, en els següents termes:

“Atès que cada cop hi han més famílies en risc de pobresa donat l’augment de l’atur a la nostra vila així com els treballs i pensions precaris que fan que moltes famílies depenguin dels ajuts socials, i que a la nostra vila cada cop hi ha més famílies patint gana al no poder adquirir els aliments necessaris. Entre aquests vilatans s’hi troben inclosos aquestes famílies arraconades al “limbo legal” de les ajudes socials. 

Atès que les entitats dedicades a pal·liar la situació de desempara de les famílies amb dèficit alimentari tenen contemplat a la seva normativa interna assistir a aquestes famílies durant tres mesos seguits i desprès fer una parada d’un mes de durada, deixant-les en situació de risc de malnutrició per manca de recursos. per Catalunya Plataforma entén que aquesta no es la solució al problema de la manca de recursos, ja que es deixen desemparades igualment les famílies necessitades, és a dir, “es despulla un sant per vestir-ne un altre”. 

Atès que és obligació de l’Ajuntament proporcionar els recursos necessaris per tal de garantir el benestar dels vilatans, especialment d’aquells que estan en una situació difícil, i que Plataforma per Catalunya creu que els recursos aportats actualment son del tot insuficients, tal com ens demostra el fet de l’esmentada parada d’un mes en l’ajut de tres mesos prestat per les entitats.

I atès que l’objectiu principal de Plataforma per Catalunya és eradicar la pobresa, tant genèrica com energètica, de tots els vilatans, incloses les famílies que queden arraconades en aquest anomenat “limbo legal” dels ajuts.

Per tots aquests motius, el grup municipal de PxC sol·licitarà al Ple l’adopció dels següents acords: 1) Que es modifiquin els criteris necessaris a fi i efecte de disposar d’un triatge ràpid i fer l’adjudicació dels ajuts de manera directa en casos d’extrema urgència, solucionant els problemes de manera immediata, i; 2) Que es facin les modificacions de crèdit necessàries per tal d’incrementar de manera suficient la partida destinada a Serveis Socials dins dels pressupostos actuals, i es tingui en compte la situació dels vilatans pels pressupostos futurs per tal de donar suport i poder posar en pràctica l’ampliació dels criteris per concedir ajuts socials a totes aquelles famílies que ho necessitin, i de manera immediata quan així la situació ho requereixi”.

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 10/12/2014; 09:38 PxC critica que els menjadors socials s'aturin un mes per Nadal

Demanen al consistori que es puguin donar aquests ajuts de manera immediata si és una urgència

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha emès un comunicat criticant que els menjadors socials facin una aturada d'un mes per les festes de Nadal. La regidora Araceli Bundó ha expressat que «no volem que deixin de donar de menjar a una família per donar-li a una altra perquè la gana no entén de calendaris, ni de descansos, ni de recursos», fent al·lusió a la parada nadalenca dels menjadors socials i de la parada d’un mes de descans de les entitats que reparteixen els aliments.

La proposta es presenta «per tal de garantir una alimentació adequada a les famílies en situació de desprotecció", donat que les entitats dedicades a pal·liar la situació de desempara de les famílies amb dèficit alimentari «tenen contemplat a la seva normativa interna assistir a aquestes famílies durant tres mesos seguits i desprès fer una parada d'un mes de durada, deixant-les en situació de risc de malnutrició per manca de recursos».

Plataforma per Catalunya apunta que aquesta no es la solució al problema de la manca de recursos, ja que es deixen desemparades igualment les famílies necessitades, és a dir, «es despulla un sant per vestir-ne un altre». Per això demanen que es modifiquin els criteris necessaris a fi i efecte de «disposar d'un triatge ràpid i fer l'adjudicació dels ajuts de manera directa en casos d'extrema urgència, solucionant els problemes de manera immediata».

EIXDIARI.CAT, 10/12/2014; 10:09 "La gana no entén de calendaris ni de descansos”

Menjadors socials

 

EL VENDRELL.- En roda de premsa just al davant de la seu de Càritas al carrer de la Pau amb Santa Anna, la regidora Araceli Bundó ha presentat la nova proposta de resolució del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) per al proper ple de l'Ajuntament que tindrà lloc la semana vinent. La regidora identitària ha expressat que no volem que deixin de donar de menjar a una família per donar-li a una altra perquè la gana no entén de calendaris, ni de descansos, ni de recursos, fent al·lusió a la parada nadalenca  dels menjadors socials i de la parada d’un mes de descans de les entitats que reparteixen els aliments. La proposta es presenta "per tal de garantir una alimentació adequada a les famílies en situació de desprotecció", en els següents termes:

"Atès que cada cop hi han més famílies en risc de pobresa donat l'augment de l'atur a la nostra vila així com els treballs i pensions precaris que fan que moltes famílies depenguin dels ajuts socials, i que a la nostra vila cada cop hi ha més famílies patint gana al no poder adquirir els aliments necessaris. Entre aquests vilatans s'hi troben inclosos aquestes famílies arraconades al "limbo legal" de les ajudes socials. 

Atès que les entitats dedicades a pal·liar la situació de desempara de les famílies amb dèficit alimentari tenen contemplat a la seva normativa interna assistir a aquestes famílies durant tres mesos seguits i desprès fer una parada d'un mes de durada, deixant-les en situació de risc de malnutrició per manca de recursos. Plataforma per Catalunya entén que aquesta no es la solució al problema de la manca de recursos, ja que es deixen desemparades igualment les famílies necessitades, és a dir, "es despulla un sant per vestir-ne un altre". 

Atès que és obligació de l'Ajuntament proporcionar els recursos necessaris per tal de garantir el benestar dels vilatans, especialment d'aquells que estan en una situació difícil, i que Plataforma per Catalunya creu que els recursos aportats actualment son del tot insuficients, tal com ens demostra el fet de l'esmentada parada d'un mes en l'ajut de tres mesos prestat per les entitats.

I atès que l'objectiu principal de Plataforma per Catalunya és eradicar la pobresa, tant genèrica com energètica, de tots els vilatans, incloses les famílies que queden arraconades en aquest anomenat "limbo legal" dels ajuts.

Per tots aquests motius, el grup municipal de PxC sol·licitarà al Ple l’adopció dels següents acords: 1) Que es modifiquin els criteris necessaris a fi i efecte de disposar d'un triatge ràpid i fer l'adjudicació dels ajuts de manera directa en casos d'extrema urgència, solucionant els problemes de manera immediata, i; 2) Que es facin  les modificacions de crèdit necessàries per tal d'incrementar de manera suficient la partida destinada a Serveis Socials dins dels pressupostos actuals, i es tingui en compte la situació dels vilatans pels pressupostos futurs per tal de donar suport i poder posar en pràctica l'ampliació dels criteris per concedir ajuts socials a totes aquelles famílies que ho necessitin, i de manera immediata quan així la situació ho requereixi".

LA FURA, 18/12/2014; PÀG.10 L’escola Àngel Guimerà s’ampliarà amb dues aules

L’actuació ha de permetre alliberar les aules d’informàtica i de música, que en els darrers anys s’han hagut d’ocupar per a fer classes convencionals.

EL VENDRELL.- L’Ajuntament ha anunciat que ha arribat a un acord amb el Departament d’Ensenyament per a construir dues noves aules a l’escola Àngel Guimerà. L’actuació, que segons l’alcalde Martí Carnicer respon a una redistribució de la població escolar de P3 al Vendrell, ha de permetre donar cabuda al volum d’alumnes que té el centre. I és que, en els darrers anys l’Àngel Guimerà s’ha consolidat com una escola de tres línies, fet que ha provocat que aules especialitzades com les d’informàtica o de música s’hagin hagut d’utilitzar per a impartir classes convencionals. 

Les dues noves aules, que es preveu que entrin en funcionament el setembre, coincidint amb l’inici del proper curs escolar 2015-2016, compten amb un pressupost inicial de 180.000 euros, que finançaran a parts iguals Consistori i Departament, que aportaran 90.000 euros cadascún.

El conveni de construcción d’aquestes aules va ser un dels punts principals del ple de desembre, celebrat ahir dijous. La corporació també va aprovar de forma definitiva les ordenances fiscals per al 2015 que, a trets generals, contemplen una pujada mitjana d’un 1%, fonamentalment provocada per l’augment d’un 1,9% del principal tribut municipal, l’IBI. Durant el debat d’aquest punt, el govern quadripartit va desestimar les al·legacions presentades per la Plataforma per Catalunya (PxC), que s’oposa a un nou augment dels tributs, pels paradistes del Mercat Municipal, que s’han mostrat en contra de l’increment d’un 3% de la taxa que els afecta, i per un industrial a nivell particular, que no està d’acord amb els tributs relacionats amb el gual. 

Tampoc van prosperar les mocions que (PxC) va presentar en favor de les famílies en situació de desprotecció. En nom del govern, Benet Jané argumenta que “es tracta de mocions oportunistes que no fan res més que complicar la situació” i assegura que “l’Ajuntament mai ha deixat sense ajuda a qui realmente ho ha necessitat”.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube