Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Vendrell, 02/02/2015; De voler aïllar PxC als plens, al quadripartit aïllat de la societat

Vendrell, 02/02/2015; De voler aïllar PxC als plens, al quadripartit aïllat de la societat

02/02/2015 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

L'últim Ple de l'Ajuntament va ser la prova més fefaent d'un canvi de cicle al Vendrell; d'un pretès i mai aconseguit aïllament de PxC, al quadripartit acorralat

El Vendrell | Redacció.- L'absència d’August Armengol de l'últim Ple de l'Ajuntament per motiu de les declaracions del clan Pujol-Ferrusola a la Ciutat de la Justícia de Barcelona en què Manos Limpias i Plataforma per Catalunya (PxC) comparteixen l'acusació popular, va infondre, si cap, molta més força al grup municipal de PxC.

D'entre els temes més significatius destaquem l'intent del govern per privatitzar la companyia municipal de l'aigua. La regidora identitària Araceli Bundó es va expressar en els següents termes "No podem acceptar aquesta política neoliberal extrema que du a terme aquest segon govern quadripartit en contra dels interessos de la majoria. Des de PxC ens oposem a la privatització de serveis bàsics i essencials com el servei de l'aigua. A més, en aquest cas hi ha hagut una manca de transparència que els ha obligat a repetir el concurs perquè l'anterior va ser impugnat i ara treuen una nova licitació per ordre judicial. No volem més escàndols en les seves privatitzacions!".

Pel que fa a la moció per "desmuntar" els rumors sobre la diversitat i la immigració Joan Carrasco va ser contundent "volem animar als polítics de totes les institucions que facin públiques les ajudes socials que atorguen discriminades per nacionalitat, però no ho fan perquè, de fer-ho, els rumors es convertirien en realitat. I que Catalunya és un focus de terroristes gihadistes no ho diu PxC ho diuen els serveis secrets de tot el món, que el 77% de les ajudes al lloguer de 2010 van anar a parar a immigrants són dades de la mateixa Generalitat, que des que ho vam denunciar públicament no els han tornat a fer públics, que el 60% de reclusos a les presons en l'última dècada són immigrants tampoc és un rumor, és una dada contrastable, si la població immigrada legal a Catalunya és del 13% i resulta que s’emporten el 77% de les ajudes al lloguer i que són el 60% dels presos, no ens expliquem els suposats beneficis de la multicultura. Si no hi hagués immigrants, no hauria calgut construir la meitat de les nostres presons, ni mantenir més de la meitat dels reclusos durant tants i tants anys", reblant "i què me’n diuen de la Sanitat Pública? Si a Catalunya hi ha més d'un milió dos-cents mil immigrants estrangers registrats i cada targeta sanitària surt aquest any 2015 per 1120 euros, vol dir que la immigració li costa al Departament de Salut de la Generalitat ni més ni menys que mil quatre-cents milions d'euros. I quant ens costa la seva Educació? I la Justícia? I la Seguretat Ciutadana? I les mil i una ajudes a la integració que els concedeixen? La veritat, ens perdríem en molts milers de milions d'euros només a Catalunya! ".

I respecte a la condemna del terrorisme islamista la jove Anabel Nieto va ser meridianament clara "aquesta moció és la prova més fefaent de la incapacitat de diàleg d'aquest govern absolutista que va ser incapaç d'acordar un text conjunt dels 21 regidors a partir de la nostra moció que es debatrà a continuació i que va ser la que es va registrar primer a la finestreta i que a més vam tenir el suficient tacte i sentit comú que el seu redactat fos perfectament assumible per a tots els grups presents en aquest Consistori. Però ni tan sols 17 cadàvers encara calents sobre la taula van ser suficients per sensibilitzar aquest govern contra la seva obsessió malaltissa contra PxC", per afegir que "lluny d'aïllar PxC, cosa que no han aconseguit en els més d’11 anys que portem a l’Ajuntament, amb barbaritats com aquesta l'únic que estan aconseguint és aïllar-se vostès sols, aïllar-se vostès mateixos del sentir de la societat vendrellenca" per acabar reblant "parlen vostès de convivència, d'integració i afirmen que el progrés social és la integració de la diversitat. Mentint com vostès o ignorant la realitat, es perd tota la raó. O potser vostès considerin més adequat callar i no ficar-se en embolics. Però amb aquesta actitud covarda no resoldran el problema, no és amagant el cap sota l'ala que resoldran res. A aquesta ideologia totalitària que ha declarat la guerra a la llibertat se la venç amb el cap ben alt i no sotmetent-se al seu fanatisme creient que així calmaran la bèstia".

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 27/01/2015; 18:43 El Vendrell aprova una moció per no difondre rumors en campanya

Els partits del govern es comprometen a no utilitzar prejudicis o estereotips en els seus discursos

PxC vota en contra de la moció i el PP s'absté

Marc Guitart/EL VENDRELL.- El ple del Vendrell celebrat aquest dimarts 27 de gener a la tarda ha aprovat una moció per declarar el municipi 'ciutat lliure de prejudicis i rumors vers la diversitat cultural'. Es tracta d'una moció impulsada per la Generalitat, la Diputació de Barcelona i les dues associacions de municipis catalanes (AMC i FMC) mitjançant la qual l'Ajuntament es compromet a «actuar per fer front als rumors negatius i prejudicis enfront la diversitat al seu municipi».

La moció apunta explícitament que els membres de la corporació local «es comprometen a no difondre ni utilitzar aquests rumors, prejudicis o estereotips de manera partidista en els seus discursos o campanyes», quan queden poc més de tres mesos perquè comenci la campanya per les eleccions municipals. La moció ha estat aprovada amb els vots dels tres partits que conformen el govern local (PSC, CiU i ERC), mentre que Plataforma per Catalunya (PxC) ha votat en contra i el PP s'ha abstingut.

Per Plataforma, la moció és «inversemblant i no té cap sentit», en paraules del regidor Juan Carrasco, que ha afegit que per acabar amb els rumors «s'han de fer públiques totes les ajudes que es donen per nacionalitat». Elisabet Rodríguez, del PP, creu que aquesta és «una iniciativa estèril, ja que falta concretar de quins rumors estem parlant i donar dades concretes».

Des del govern, el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, ha lamentat que els prejudicis i els rumors vinguin influïts «per alguns discursos polítics de caire partidista que assenyalen la immigració com a causa dels problemes del país» i ha afirmat que, davant d'aquests discursos, «les administracions públiques, de la mà de la societat civil, esdevenen actors imprescindibles, claus i privilegiats per trobar estratègies de treball conjunt per fer front als nous reptes i necessitats».

RTVELVENDRELL.CAT, 28/01/2015 Un pas més en la selecció del soci privat d’Aigües de Tomoví

EL VENDRELL.- El ple ordinari d’aquest dimarts a la tarda ha tingut un punt destacat a l’ordre del dia: l’aprovació del plec de clàusules per seleccionar un nou soci privat que, junt amb l’Ajuntament, gestionaran el servei d’aigua i sanejament. Aigües de Tomoví és una empresa mixta, el 51 per cent és públic i la resta, capital privat. Al 2007 es va fer un concurs per adjudicar l’empresa privada i crear la societat anònima, però hi va haver una mala interpretació en el seguiment i el Tribunal Superior de Justícia obliga a repetir el concurs.

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 28/01/2015; 13:08 El Vendrell aprova el plec de clàusules per licitar de nou el servei d'aigües

L'Ajuntament ha de seleccionar un nou soci privat per a l’empresa mixta Aigües de Tomoví

EL VENDRELL.- El servei d’aigües del municipi del Vendrell es presta per mitjà d’una societat mixta, amb capital majoritari de l’Ajuntament del Vendrell. L’adjudicació del 49% corresponent al capital privat es va efectuar mitjançant un concurs que va culminar el 30 de març del 2007 amb la constitució de la societat anònima mixta Aigües de Tomoví, en què l’adjudicatària del 49% corresponent al capital privat va ser Aqualia, que va ser l’única proposta que es va presentar, amb una concessió per a vint-i-cinc anys.

El procés de licitació i adjudicació va ser recorregut per Sorea i desestimat en primera instància pel Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona (2008). La resolució d’un nou recurs presentat per la mateixa societat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el 2010, va acordar anul·lar l’adjudicació per no haver-se efectuat la comissió informativa corresponent.

Per tal de resoldre el defecte de procediment i donar compliment a la sentència, el març del 2011, per unanimitat, el Ple de l’Ajuntament va ratificar l’acord d’adjudicació (l’anterior adjudicació l’havia aprovat la Junta de Govern). Finalment, el TSJC (2014) va considerar que aquest acord no és suficient i va dictar una resolució, que no te apel·lació possible, en el sentit que cal repetir el tràmit de convocatòria del concurs i adjudicació. A la vista d’aquesta resolució, l’Ajuntament va iniciar el procediment per convocar de nou la licitació del 49% d’Aigües de Tomoví.

Ja al setembre del 2014, el Ple va acordar prendre coneixement de la sentència del TSJC i acordar la pròrroga forçosa del vigent contracte. En concret, en el ple d’aquest dimarts 27 de gener s’ha aprovat el plec de clàusules econòmiques, administratives i tècniques per a la selecció del soci privat per a la constitució de l’empresa mixta.

Tant l’alcalde com el regidor d’Aigües, Jaume Escarré, han explicat que aquest procés no implicarà cap canvi en els usuaris, tot i que és possible que fins i tot es pugui incorporar alguna millora en el funcionament del servei, atès que el nou plec té com a base l’experiència en la gestió dels darrers 7 anys. La nova concessió, que es podrà fer efectiva en un termini aproximat de dos mesos, serà també per un termini de 25 anys. Aquest punt ha quedat aprovat per 13 vots a favor (PSC, CiU, ERC, PP) i 4 en contra de Plataforma per Catalunya (PxC).

EL 3 DE VUIT, 30/01/2015; PÀG.4 L'Ajuntament, obligat a buscar un nou soci privat a Aigües de Tomoví

SERVEI D’AIGÜES - Ha de convocar un altre concurs per una errada en la convocatòria inicial

EL VENDRELL.- Una sentència judicial obliga l'Ajuntament del Vendrell a convocar un nou concurs públic per triar el soci privat que gestioni el 49% de la societat mixta municipal Aigūes de Tomoví, la qual s’encanrega del servei d’aigües i clavegueram del municipi del Vendrell. El 51% restant del capital és en mans de l'administració pública. L'adjudicació del 49% corresponent al capital privat es va efectuar mitjançant un concurs que va culminar el 30 de març del 2007 amb la constitució de la societat anònima mixta Aigües de Tomoví, en què l'adjudicatària del 49% corresponent al capital privat va ser l'empresa Aquàlia, que va ser l'única proposta que es va presentar, amb una concessió per a 25 anys. El procés de licitació i adjudicació va ser recorregut per l'empresa SOREA i desestimat en primera instància pel Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona, l'any 2008. La resolució d'un nou recurs presentat per la mateixa societat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el 2010, va acordar anul·lar l'adjudicació per no haver-se efectuat la comissió informativa corresponent abans de l'esmentada aprovació per part de la Junta de Govern Local.

Per tal de resoldre aquest defecte de procediment i donar compliment a la sentència, el març del 2011, per unanimitat, el ple de l'Ajuntament del Vendrell va ratificar l'acord d'adjudicació, atès que, com apuntàvem, l'anterior adjudicació l'havia aprovat la Junta de Govern. Finalment, el TSJC va considerar l’any 2014 que aquest acord no és suficient i va dictar una resolució, que no té apel·lació possible, en el sentit que cal repetir el tràmit de convocatòria del concurs i adjudicació. A la vista d'aquesta resolució, l'Ajuntament del Vendrell va iniciar el procediment per convocar de nou la licitació del 49% d’Aigües de Tomoví. Ja al setembre passat, el ple vendrellenc va acordar prendre coneixement de la sentència del TSJC i acordar la pròrroga forçosa del vigent contracte.

Llum verda al plec de clàusules

En el ple municipal celebrat dimarts es va aprovar el plec de clàusules econòmiques, administratives i tècniques per a la selecció del soci privat per a la constitució de l'empresa mixta. Tant l’alcalde del Vendrell, Martí Canicer, com el regidor d'Aigües, Jaume Escarré, van explicar que aquest procés no implicarà cap canvi en els usuaris, tot i que és possible que fins i tot es pugui incorporar alguna millora en el funcionament del servei, atès que el nou plec té com a base l'experiència en la gestió dels darrers 7 anys. La nova concessió, que es podrà fer efectiva en un termini aproximat de dos mesos, serà també per un termini de 25 anys. Aquest punt es va aprovar per 13 vots a favor (PSC, CiU, ERC i PP) i 4 en contra (PxC). Plataforma per Catalunya va dir, en paraules d’Araceli Bundó, que “no podem estar d’acord amb la privatització del servei de l'aigua i el procés es va fer sense transparència”, la qual cosa va ser negada des del govern. “És transparent, eficient i dóna solució a la problemàtica que s'havia produīt anteriorment amb talls del subministrament”, va dir Jaume Escarré.

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 27/01/2015 L’Ajuntament del Vendrell licitarà de nou el 49% d’Aigües deTomoví, l’empresa mixta que gestiona el servei municipal de l’aigua

EL VENDRELL.- El servei d’aigües del municipi del Vendrell es presta per mitjà d’una societat mixta, amb capital majoritari de l’Ajuntament del Vendrell. L’adjudicació del 49% corresponent al capital privat es va efectuar mitjançant un concurs que va culminar el 30 de març del 2007 amb la constitució de la societat anònima mixta Aigues del Tomoví, en què l’adjudicatària del 49% corresponent al capital privat va ser Aqualia, que va ser l’única proposta que es va presentar, amb una concessió per a vint-i-cinc anys.

El procés de licitació i adjudicació va ser recorregut per SOREA i desestimat en primera instància pel Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona (2008). La resolució d’un nou recurs presentat per la mateixa societat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el 2010, va acordar anul·lar l’adjudicació per no haver-se efectuat la comissió informativa corresponent.

Per tal de resoldre el defecte de procediment i donar compliment a la sentència, el març del 2011, per unanimitat, el Ple de l’Ajuntament va ratificar l’acord d’adjudicació (l’anterior adjudicació l’havia aprovat la Junta de Govern). Finalment, el TSJC (2014) va considerar que aquest acord no és suficient i va dictar una resolució, que no te apel·lació possible, en el sentit que cal repetir el tràmit de convocatòria del concurs i adjudicació.

A la vista d’aquesta resolució, l’Ajuntament va iniciar el procediment per convocar de nou la licitació del 49% d’Aigües de Tomoví. Ja al setembre del 2014, el Ple va acordar prendre coneixement de la sentència del TSJC i acordar la pròrroga forçosa del vigent contracte. En concret, en el ple d’aquest dimarts s’ha aprovat el plec de clàusules econòmiques, administratives i tècniques per a la selecció del soci privat per a la constitució de l’empresa mixta. Tant l’alcalde com el regidor d’Aigües, Jaume Escarré, han explicat que aquest procés no implicarà cap canvi en els usuaris, tot i que és possible que fins i tot es pugui incorporar alguna millora en el funcionament del servei, atès que el nou plec té com a base l’experiència en la gestió dels darrers 7 anys. La nova concessió, que es podrà fer efectiva en un termini aproximat de dos mesos, serà també per un termini de 25 anys. Aquest punt ha quedat aprovat per 13 vots a favor (PSC, CiU, ERC, PP) i 4 en contra (PxC).

D’altra banda, la sessió d’aquest dilluns també ha aprovat, inicialment i per unanimitat, la modificació dels articles 24.6 i 14 del Reglament del servei urbà de taxi per millorar la redacció del precepte i evitar interpretacions que no s’ajustin a la norma. La modificació també s’ha fet per incorporar un tràmit preceptiu en la realització de diversos procediments, com l’atorgament de noves llicències o concessió d’autoritzacions, que fa referència a la necessitat d’incorporar informes tècnics que permetin comprovar el compliment dels requisits exigits.

El ple ha aprovat també per unanimitat la proposta perquè l’Ajuntament del Vendrell s’incorpori al sistema de contractació centralitzada del Consorci Català per al Desenvolupament Local (CCDL). Aquest sistema permet als ens locals aconseguir condicions econòmiques més avantatjoses o simplificació de tràmits administratius en l’adquisició de béns i la contractació de serveis, gràcies a la Central de Compres del CCDL.

En el ple d’avui, l’equip de govern ha presentat una moció d’impuls a les polítiques de sensibilització per desmuntar rumors enfront de la diversitat i en pro de la convivència a Catalunya. En concret, s’ha aprovat declarar el Vendrell “ciutat lliure de prejudicis i rumors vers la diversitat cultural” i s’ha acordat que l’Ajuntament es comprometi a actuar per fer front als rumors negatius i prejudicis enfront la diversitat al seu municipi i els membres de la corporació local de l’Ajuntament del Vendrell es comprometen a no difondre ni utilitzar aquests rumors, prejudicis o estereotips de manera partidista en els seus discursos o campanyes. El punt ha quedat aprovat per 12 vots a favor (PSC, CiU i ERC), 4 en contra (PxC) i 1 abstenció (PP).

En la sessió d’aquest dimarts, el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) havia presentat una proposta de resolució “per tal de dotar a la vila d’una zona d’esbarjo per a gossos per tal que els vendrellencs puguin gaudir lliurement de la seva mascota”. Finalment, PxC l’ha retirat, atès que des de l’equip de govern s’ha explicat que ja fa temps que s’estan estudiant aquestes i altres alternatives.

Els atemptats Jihadistes de París de principis de mes també han estat motiu de debat al Ple. Tant l’equip de govern com PxC han presentat una moció de condemna d’aquests atemptats. Les diferències insalvables en la part expositiva de les mocions no han permès consensuar-ne una de sola. La presentada pel govern ha quedat aprovada per 13 vots a favor (PSC; CiU, ERC i PP) i 4 abstencions (PxC). La moció presentada pel grup de PxC ha quedat rebutjada per 12 vots en contra (PSC, CiU, ERC) i 5 a favor (PxC i PP).

L’alcalde ha excusat l’absència del regidors següents: Sergi Teruel (CiU), Àngels Turdiu (CiU), Teresa Mercader (RNA) i August Armengol (PxC).

EIXDIARI.CAT, 27/01/2015; 09:05 El Vendrell fa un pas més per la convivència del municipi

PLE MUNICIPAL - La moció del govern per fer front als rumors sobre la immigració s'ha resolt amb 12 vots a favor (PSC, CiU i ERC), 4 en contra (PxC) i 1 abstenció (PP)

Ivet Carbajo/El Vendrell.- El servei d'aigües del Vendrell i l'aprovació de la moció per desmuntar rumors enfront de la diversitat i en pro de la convivència a Catalunya han estat els punts cabdals del Ple Municipal que s'ha celebrat aquest dimarts al Vendrell.

La proposta per la selecció d'un soci privat per a la constitució amb l'Ajuntament d'una empresa d'economia mixta que gestioni els serveis públics de proveïment d'aigua potable ha estat aprovada. D'aquesta manera, l'Ajuntament del Vendrell licitarà de nou el 49% de les Aigües de Tomoví. Jaume Escarré (CiU) ha emfatitzat en el tractament d'aquest tema d'una manera transparent i eficient per tal de garantir un servei efectiu com empresa.

La moció presentada per l'equip de govern amb l'objectiu de fer front als rumors i prejudicis davant de la diversitat així com la no difusió d'aquests en discursos i campanyes s'ha resolt amb 12 vots a favor (PSC, CiU i ERC), 4 en contra (PxC) i 1 abstenció (PP). Joan Carrasco ha afirmat que considerava “inverosímil” la declaració d'un municipi lliure de rumors mentre existeixen aspectes més importants de la societat, com pot ser la lluita contra la corrupció o contra la delinqüència immigrant. Davant la negativa de Plataforma per Catalunya (PxC) pel que respecta a la moció, Hermini Caballero (PSC) ha destacat que hi ha certs drets i deures que han de ser respectats per tots i que, en aquest sentit, s'ha de lluitar contra la construcció dels prejudicis negatius que neixen arran de rumors falsos i que “poden derivar en pràctiques discriminatòries i racistes”. Amb l'aprovació de la moció, El Vendrell s'ha declarat com “ciutat lliure de prejudicis i rumors vers la diversitat cultural”.

Per part de l'oposició hi ha hagut una proposta per habilitar una zona d'esbarjo per gossos. Aquesta ha estat retirada per Plataforma per Catalunya, ja que l'equip de govern ha exposat que ja s'estan estudiant projectes en aquest sentit. A més, PxC ha presentat una moció de condemna als atemptats terroristes islamistes i en favor de l'adhesió al dia europeu en record de les víctimes del terrorisme. Aquest punt ha tingut 12 vots en contra (CiU, PSC, ERC) i 5 a favor (PxC i PP). Jaume Domingo (CiU) ha justificat el vot en contra tot al·legant que no podien votar una moció que tingués com a rerefons un esperit molt diferent del de l'equip de govern.

Els regidors Sergi Teruel (CiU), Àngels Turdiu (CiU), Teresa Mercader (RNA) i August Armengol (PxC) han excusat la seva absència.

EL 3 DE VUIT, 30/01/2015; PORTADA El Vendrell es declara “ciutat lliure” de rumors contra la inmigració

HO VA APROVAR EL PLE DE DIMARTS

COMPROMÍS - Tots els grups excepte Plataforma per Catalunya (PxC), que ho va votar en contra, i PP, que es va abstenir, impulsen combatre els “prejudicis enfront de la diversitat”

CONDEMNA - Es va aprovar una moció pels atemptats de París

P3 i 4 

EL 3 DE VUIT, 30/01/2015; PÀG.3 El Vendrell, “Ciutat lliure” de rumors antiimmigració

EDITORIAL

EL VENDRELL.- El ple de ľAjuntament del Vendrell va aprovar aquest dimarts declarar la vila “ciutat lliure de prejudicis i rumors vers la diversitat cultural”. L'objectiu, segons que va aprovar el govern municipal (PSC, CiU i ERC), amb l'abstenció del PP i el vot en contra de Plataforma per Catalunya (PxC), és treballar per evitar l'estigmatització dels immigrants, els quals pateixen sovint la difusió de comentaris negatius que no ajuden a la seva plena integració en la societat autòctona d'acollida. El text aprovat apunta que els regidors es “comprometen a no difondre ni utilitzar aquests rumors, prejudicis o estereotips de manera partidista en els seus discursos o campanyes”. Malauradament, PxC hi va votar en contra i fins i tot va aprofitar el debat per llançar, un cop més, un missatge sobre el suposat tracte de favor que reben els estrangers a l'hora de rebre ajuts socials. I el PP no va acabar votant a favor de la moció perquè creu que és “estèril si no va acompanyada d'iniciatives per recolzar-la”.

Una moció d’aquest tipus hauria de ser inútil perquè tothom fos responsable a l'hora de fer segons quins comentaris sobre els immigrants. Però com que la realitat demostra que no ho és, doncs benvinguda sigui.

EL 3 DE VUIT, 30/01/2015; PÀG.4 El Vendrell, ciutat lliure

PLE MUNICIPAL

MOCIÓ - El ple de l'ajuntament es va comprometre dimarts a combatre els prejudicis enfront la diversitat

CONDEMNA - EI consistori també aprova un text del govern de rebuig als atemptat de París

Moment en què el govern del Vendrell aprova la moció contra els rumors antiimmigració | 3d8

Ricard Vinyals/EL VENDRELL.- El ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar dimarts un parell de mocions de l'equip de govern, una de les quals sobre la sensibilització per desmuntar rumors enfront la diversitat i en pro de la convivència a Catalunya -i, per tant, també a la vila del Vendrell -; i l’altra de condemna dels atemptats jihadistes d’aquest mes a París. En canvi, va rebutjar una altra moció sobre els mateixos atacs terroristes que va presentar el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC).

Moció anti rumors

Pel que fa a la moció anti rumorologia, aprovada amb els vots a favor del govern, l'abstenció del PP i l’oposició de PxC, declara el Vendrell “ciutat lliure de prejudicis i rumors vers la diversitat cultural”, compromet l'Ajuntament del Vendrell a “actuar per fer front als rumors negatius i prejudicis enfront la diversitat” al municipi i els membres de la corporació es “comprometen a no difondre ni utilitzar aquests rumors, prejudicis o estereotips de manera partidista en els seus discursos o campanyes”.

La moció és fruit de l'acord signat per l’Associació Catalana de Municipis, Federació de Municipis de Catalunya, Generalitat i Ajuntament de Barcelona per “treballar activament per fer fronta la difusió de mentides, percepcions negatives i prejudicis que dificulten la integració i la convivència” pel fet que es criminalitzen les “actituds socials o comunitàries” de la immigració. La moció parla de la necessitat de millorar la percepció dels immigrants perquè, entre d'altres raons, la Catalunya actual és “en gran part, resultat de les migracions de la darrera meitat del segle passat i principis d'aquest”. Els tòpics i estereotipus, afirma també el text, acaben derivant en “prejudicis negatius que no només dificulten la convivència intercultural, sinó que poden derivar en pràctiques discriminatòries i racistes”. En el debat d'aquest punt, el PP va dir que aquesta moció “genera un debat estèril si no va acompanyat d'iniciatives per respaldar-la (...) i els prejudicis tothom els pot interpretar de manera diferent”.

PxC va apuntar que la manera d'acabar amb els rumors sobre la immigració és, per exemple, dir que el 77% de les ajudes per lloguer atorgades per la Generalitat el 2010 eren per a immigrants. Publiquin les dades i s’acabaran els rumors”. I des del govern local, el regidor Hermini Caballero va remarcar la necessitat d'aprovar ”la moció per acabar amb les mentides i rumors” que sovint es difonen sobre els immigrants.

Condemna dels atemptats de París

Pel que fa a la moció sobre els atemptats jihadistes a París que va ser aprovada, amb els vots a favor del govern i PP i l’abstenció de PxC que va argumentar que la part de l'acord és pràcticament idèn tica a la moció presentada per aquest grupo, el text els condemna i reafirma l’Ajuntament del Vendrell “en la defensa irrenunciable dels valors democràtics i en l'homenatge i record de les víctimes del terrorisme”. La moció arran dels atacs al setmanari Charlie Hebdo i el supermercat Khoser afirma que aquests atemptats “són un atac directe contra tots nosaltres, perquè violenten el projecte de convivència i integració que volem per a Europa”. La moció també recorda que França va ser la primera nació en redactar la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà i la primera en proclamar la llibertat religiosa i la igualitat de tothom sense distinció de raça, valors que han esdevingut universals, i la qual està patint les conseqüències del fanatisme i la intolerància. I afegeix que cal reivindicar els valors democràtics en la lluita contra el terrorisme. “Caure en la por, l’odi o la desconfiança seria renunciar als nostres valors i acceptar imposicions dogmàtiques”, conclou.

D'altra banda, tot i que la part de l'acord anava en el mateix sentit que l'anterior moció, el ple va rebutjar la moció de PxC que condemnava els atemptats i demanava que l'ajuntament s’adherís al Dia Europeu en Record de les Víctimes del Terrorisme. Durant el debat, el PP va demanar a PxC que afegís al text una cita a la commemoració dels 70 anys de final de l'Holocaust jueu -la qual cosa no va ser possible, toti estar-hi PxC d'acord, perquè l'explicació de votes va fer amb la moció ja votada-. PxC va lamentar que el govern no hi donés suport únicament perquè ve de PxC. I des del govern es va remarcar que no podia votar a favor d'una moció que en què l'esperit previ de l'acord és innacceptable. PxC parlava, per exemple, que els musulmans volen implantar la llei islàmica a Europa i sofenen per caricatures, però no per lapidacions, violacions i atemptats suïcides, va dir la regidora Anabel Nieto.

Finalment, la moció de PxC que demanava “dotar el Vendrell d'una zona desbarjo per a gossos al parc de Mas den Gual” va quedar sobre la taula perquè el govern està treballant en la seva implantació en aquest o altres indrets.

L’OPCIÓ DEL BAIX PENEDÈS, 06/02/2015; PÀG.5 S'aprova eI plec de clàusules per seleccionar el nou SOCI privat d' aigües de Tomoví

SESSIÓ PLENÀRIA – L’Ajuntament del Vendrell licitarà de nou el 49% d’aigües de Tomoví

EL VENDRELL.- El servei d'aigües del municipi del Vendrell es presta per mitjà d'una so­cietat mixta, amb capital majoritari de l'Ajuntament del Vendrell. L'adjudicació del 49% corresponent al capital privat es va efectuar mitjançant un concurs que va culminar el 30 de març del 2007 amb la constitu­ció de la societat anònima mixta aigües de Tomoví, en què l'adjudicatària del 49% corresponent al capital pri­vat va ser AQUALIA, que va ser l'única proposta que es va presentar, amb una con­cessió per a vint-i-cinc anys.

El procés de licitació i adjudicació va ser recorre­gut per SOREA i desestimat en primera instància pel Jut­jat Contenciós Administra­tiu de Tarragona (2008). La resolució d'un nou recurs presentat per la mateixa societat davant del Tribu­nal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el 2010, va acordar anul·lar l'adjudi­cació per no haver-se efec­tuat la comissió informativa corresponent.

A la vista d'aquesta re­solució, l'Ajuntament va iniciar el procediment per convocar de nou la lícitació del 49% d'Aigües de Tomo­vÍ. Ja al setembre del 2014, el PIe va acordar prendre coneixement de la senten­ciá del TSJC i acordar la pròrroga forçosa del vigent contracte. En concret, en el pIe d'aquest dimarts s'ha aprovat el plec de clàusules econòmiques, administratives i tècniques per a la se­lecció del soci privat per a la constitució de l'empresa mixta. Tant l'alcalde com el regidor d'Aigües, Jaume Escarré, han explicat que aquest procés no implicarà cap canvi en els usuaris, tot i que és possible que fíns i tot es pugui incorporar al­guna millora en el funcío­nament del servei, atès que el nou plec té com a base l'experiència en la gestíó deIs darrers 7 anys. La nova concessió, que es podrà fer efectiva en un termini apro­ximat de dos mesos, serà també per un termini de 25 anys. Aquest punt ha quedat aprovat per 13 vots a favor (PSC, CiU, ERC, PP) i 4 en contra (PxC).

Altres punts

En el pIe, l'equip de govern va presentar una moció d'impuls a les políti­ques de sensibilització per desmuntar rumors enfront de la diversitat i en pro de la convivència a Catalunya. En concret s'ha aprovat decla­rar el Vendrell "ciutat lliure de prejudicis i rumors vers la diversitat cultural" i s'ha acordat que l'Ajuntament es comprometi a actuar per fer front als rumors negatius i prejudicis enfront la diver­sitat al seu municipi i els membres de la corporació local de l'Ajuntament del Vendrell es comprometen a no difondre ni utilitzar aquests rumors, prejudicis o estereotips de manera partidista en els seus dis­cursos o campanyes. El punt ha quedat aprovat per 12 vots a favor (PSC, CiU i ERC), 4 en contra (PxC) i 1 abstenció (PP).

En la sessió d'aquest dimarts, el grup municipal de Plataforma per Catalu­nya (PxC) havia presentat una proposta de resolució “per tal de dotar a la vila d'una zona d'esbarjo per a gossos per tal que els vendrellencs puguin gaudir lliurement de la seva mascota”. Finalrnent, PxC l'ha retirat, atès que des de l'equip de govern s'ha ex­plícat que ja fa temps que s'estan estudiant aquestes i altres alternatives.

Els atemptats jihadistes de París de principis de mes també han estat motiu de debat al pIe. Tant l'equip de govern com PxC han presen­tat una moció de condem­na d'aquests atemptats. Les diferències insalvables en la part expositiva de les mocions no han permès consensuar-ne una de sola. La presentada pel govern ha quedat aprovada per 13 vots a favor (PSC, CiU, ERC i PP) i 4 abstencions (PxC). La mo­ció presentada pel grup de PxC ha quedat rebutjada per 12 vots en contra (PSC, CiU, ERC) i 5 a favor (PxC i PP).

PxC a Youtube