Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 20/02/2015; Fortor de corrupció a l’Ajuntament

El Vendrell, 20/02/2015; Fortor de corrupció a l’Ajuntament

20/02/2015 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Per a August Armengol està molt clar que es tapen els uns als altres després negar-se a destituir l’exalcaldessa socialista Helena Arribas, imputada per corrupció, del Patronat Municipal Auditori Pau Casals 

 

El Vendrell | Redacció.- Un dels punts més polèmics del Ple de dimarts va ser el de precs i preguntes en el moment en què el regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol va exigir a l'alcalde la destitució de l'exalcaldessa socialista Helena Arribas del Patronat Municipal Auditori Pau Casals per la seva imputació per corrupció en el cas Mercuri.

Armengol va exigir a l'alcalde "la destitució de l'exalcaldessa Helena Arribas del Patronat Municipal Auditori Pau Casals ara que està imputada per corrupció en el cas Mercuri". El regidor identitari va afegir que “un Ajuntament net i transparent no sols no es pot permetre tenir imputats en els seus òrgans col·legiats sinó que el nom de la presumpta corrupta Helena Arribas embruta el nom del mestre, el nom de Pau Casals”. L’equip del govern quadripartit, amb l’alcalde al capdavant, s’hi va negar i manté Arribas en el seu càrrec. Està prou clar que en aquest Ajuntament es tapen els uns als altres.

Armengol ja ho va demanar en l'anterior Ple quan el fiscal demanava la seva imputació però es va topar amb la negativa de l'alcalde socialista i amb l'aferrissada defensa de l'ara imputada per part del convergent i primer tinent d’alcalde Benet Jané.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

DIARI DE TARRAGONA, 20/02/2015; PÀG.22 PxC pide la destitución de Arribas del Patronat Casals

EL VENDRELL-. Plataforma per Catalunya (PxC) ha pedido que la exalcaldesa del PSC del Vendrell. Helena Arribas sea destituida del puesto que ocupa en el Patronat Municipal Auditori Pau Casals. PxC argumenta la petición después de que Arribas, junto a otros exalcaldes y concejales de diversos municipios, hayan sido imputados en el caso Mercurio. 

Sin embargo, en el pleno en el que PxC hizo la petición, tanto el alcalde Martí Carnicer (PSC) como el teniente alcalde Benet Jané (CiU) rechazaron la medida ya que consideran que las imputaciones que ha hecho el juez se deben a unos errores administrativos contables. 

Arribas y otros siete alcaldes deberán declarar por las cantidades que ingresaron en concepto de dietas mientras eran miembros de la Federació de Municipis de Catalunya, pero que el juez quiere conocer si en realidad no eran sobresueldos encubiertos. Según se denunció, los ahora imputados recibían una canti­dad fija mensual.

PxC dijo en el pleno municipal que una persona que está bajo una investigación judicial no está muy en la línea que debería trasmitir un patronato que lleva el nombre de Pau Casals y los valores que representa.

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 16/02/2015; 11:07 PxC vol que es destitueixi Arribas del Patronat Auditori Pau Casals

Per la seva imputació en el cas Mercuri 

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha avançat aquest dilluns que August Armengol demanarà al ple ordinari de demà dimarts a l'alcalde, Martí Carnicer, «la destitució de l'exalcaldessa Helena Arribas del Patronat Municipal Auditori Pau Casals ara que està imputada per corrupció en el cas Mercuri»Armengol ja ho va demanar en l'anterior ple quan el fiscal demanava la seva imputació però es va topar amb la negativa de l'alcalde i la defensa que van fer tant Carnicer com Jané de l'exalcaldessa.

LA FURA, 20/02/2015; PÀG.12 Arribas declararà com a imputada pel cas Mercuri

EL VENDRELL.- L’exalcaldessa Helena Arribas ha estat citada a declarar el dilluns 2 de març davant del Jutjat de Sabadell com a imputada pel cas “Mercuri”, de presumpta trama de corrupció al voltant de la Federació de Municipis de Catalunya, quan Arribas era alcaldessa del Vendrell.

El Fiscal ja havia demanat la seva imputació al desembre i ara la magistrada que investiga el cas ha fet un altre pas per aclarir si hi ha haver cobrament de sobresous i desviament de capitals a l’associació municipalista entre 2004 i 2010, citant a declarar els càrrecs públics que en formaven l’Executiva.

Aprofitant la recent imputació, el cap de la Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell, August Armengol, va demanar públicament a l’alcalde en el ple de dimarts que cessés Arribas com a vocal del Patronat de l’Auditori Pau Casals, amb el benentès que “Pau Casals no ha d’estar barrejat amb la corrupció”. Martí Carnicer va replicar que la implicació d’Arribas era per “una qüestió merament administrativa, per uns pagaments que en comptes de fer-se d’una manera es van fer d’una altra”, i va aclarir que no estarà imputada fins que no s’obri el judici oral.

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 16/02/2015 Armengol exigirà a l’alcalde la destitució de l’exalcaldessa socialista Helena Arribas del Patronat Municipal Auditori Pau Casals per la seva imputació per corrupció en el cas Mercuri

EL VENDRELL.- En el torn de precs i preguntes intervindrà August Armengol per exigir a l’alcalde “la destitució de l’exalcaldessa Helena Arribas del Patronat Municipal Auditori Pau Casals ara que està imputada per corrupció en el cas Mercuri”. Armengol ja ho va demanar en l’anterior Ple quan el fiscal demanava la seva imputació però es va topar amb la negativa de l’alcalde i amb l’aferrissada defensa de l’ara imputada per part del convergent Benet Jané.

EIXDIARI.CAT, 16/02/2015; 11:46 Armengol exigeix la destitució d'Helena Arribas del Patronat de l'Auditori per la seva imputació per corrupció

CAS MERCURI - L’exalcaldessa socialista del Vendrell Helena Arribas declararà el 2 de març als jutjats de Sabadell per suposats sobresous a la Federació de Municipis

PSC. Helena Arribas

EL VENDRELL.- El líder de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell, August Armengol, exigeix a l'alcalde del Vendrell "la destitució de l'exalcaldessa socialista Helena Arribas del Patronat Municipal Auditori Pau Casals ara que està imputada per corrupció en el cas Mercuri". Armengol ja ho va demanar en l'anterior ple quan el fiscal demanava la seva imputació però es va topar amb la negativa de l'alcalde i “amb l'aferrissada defensa de l'ara imputada per part del convergent Benet Jané"

L’exalcaldessa socialista del Vendrell Helena Arribas haurà de declarar el proper 2 de març als jutjats de Sabadell que investiga el Cas Mercuri i els suposats sobresous que van cobrar diversos càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya en forma de dietes.

RTVELVENDRELL.CAT, 16/02/2015 Helena Arribas, citada a declarar com a imputada pel cas Mercuri

EL VENDRELL.- La jutge del ‘cas Mercuri’ ha citat a declarar en qualitat d’imputada a l’exalcaldessa socialista del Vendrell Helena Arribas. L’exalcaldessa ha estat citada junt amb set alcaldes més, pels suposats sobresous irregulars de la Federació de Municipis de Catalunya. La jutge la citada el proper 2 de març.  La resolució suposa un pas més en la investigació que està portant a terme la jutge del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell sobre els suposats sobresous que van cobrar diversos càrrecs de la Federació de Municipis a través de la percepció de dietes. Els imputats rebien una quantitat fixa mensual que la jutgessa creu que podrien ser sobresous. Helena Arribas va explicar a mitjans de desembre que ella cobrava les dietes pels costos de desplaçament i assistència a Barcelona, i que creia que tot plegat era degut a un possible error administratiu.

August Armengol demanarà a l’alcalde del Vendrell la destitució d’Helena Arribas del Patronat Municipal Auditori Pau Casals per la seva imputació en el cas Mercuri. Ho farà en el ple ordinari que l’Ajuntament ha convocat per demà dimarts a 2/4 de 5 de la tarda.

LAFURA.CAT, 18/02/2015; 18:26 L'exalcaldessa del Vendrell Helena Arribas declararà com a imputada pel cas Mercuri

EL VENDRELL.- L’exalcaldessa Helena Arribas ha estat citada a declarar el dilluns 2 de març davant del Jutjat de Sabadell com a imputada pel cas “Mercuri”, de presumpta trama de corrupció al voltant de la Federació de Municipis de Catalunya, quan Arribas era alcaldessa del Vendrell.

El Fiscal ja havia demanat la seva imputació al desembre i ara la magistrada que investiga el cas ha fet un altre pas per aclarir si hi ha haver cobrament de sobresous i desviament de capitals a l’associació municipalista entre 2004 i 2010, citant a declarar els càrrecs públics que en formaven l’Executiva.

Aprofitant la recent imputació, el cap de la Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell August Armengol va demanar públicament a l’alcalde en el ple de dimarts que cessés Arribas com a vocal del Patronat de l’Auditori Pau Casals, amb el benentès que “Pau Casals no ha d’estar barrejat amb la corrupció”. Martí Carnicer va replicar que la implicació d’Arribas era per “una qüestió merament administrativa, per uns pagaments que en comptes de fer-se d’una manera es van fer d’una altra”, i va aclarir que no estarà imputada fins que no s’obri el judici oral.

EL 3 DE VUIT, 20/02/2015; PÀG.5 Discussió entre govern i PxC pel cas Mercuri

PLE MUNICIPAL - Es va encetar arran duna intervenció dArmengol

R.V./EL VENDRELL.- El portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC), August Armengol, va parlar a l’apartat de precs i preguntes d’una qüestió que va originar una certa discussió amb l’alcalde, Martí Carnicer.

Petició de cessar Helena Arribas

PxC va reclamar a l’alcalde el cessament de l’exalcaldessa socialista Helena Arribas com a vocal del Patronat Municipal Auditori Pau Casals, en haver estat imputada finalment per l’anomenat cas Mercuri que investiga remuneracions suposadament irregulars en la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Martí Carnicer va respondre Armengol que el concepte d’imputat no vol dir cap culpabilitat, sinó “tenir dret a defensar-se davant del jutge”. Amb tot, l’alcalde va concloure que l’esmentat cas és “un tema administratiu: en lloc de fer-se d’una manera, uns pagaments es van fer d’una altra, segons el jutge”.

PxC a Youtube