Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 04/03/2015; Armengol:

El Vendrell, 04/03/2015; Armengol: "no és casta política, és casta corrupta"

04/03/2015 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

August Armengol (PxC) denuncia el regidor Sergi Teruel (CiU) davant la Fiscalia Anticorrupció pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de fons públics


El Vendrell | Redacció.- El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol ha presentat públicament als mitjans de comunicació davant dels Jutjats del Vendrell la denúncia interposada davant la Fiscalia Anticorrupció contra el regidor de CiU Sergi Teruel pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de fons públics. El regidor identitari rebla "no és casta política, és casta corrupta", afegeix que "PxC es personarà com acusació popular quan s'incoïn diligències pels delictes denunciats" i acaba anunciant que "aquesta és només la primera denúncia d'una sèrie de corrupteles que hem detectat a l'Ajuntament i que estem estudiant".

Antecedents

Sergi Teruel és militant de CDC, membre del seu comitè local i secretari de les seves sectorials al Vendrell. És regidor de CiU des de 2011. Des del punt de vista acadèmic és tècnic en gestió administrativa. Govern monocolor de CiU a l'Ajuntament del 2007 al 2011, i des de 2011 en una coalició de govern quadripartit.

Fets 

 El 20 de gener de 2010, Sergi Teruel és donat d'alta com encarregat d'obres de l'empresa municipal Serveis Integrals SLM després de la valoració dels diferents curriculums presentats pel seu Consell d'Administració amb un sou de 24.959,63 euros l'any i posteriorment se'l fa fix a l'empresa amb contracte de durada indefinida. L'any 2011 esdevé regidor de CiU amb un sou de 46.000 euros l'any i demana l'excedència com a treballador municipal i l'any següent, el 2012, es decideix disoldre l'empresa essent subrogada la seva plaça a l'empresa adjudicatària dels serveis de manteniment dels edificis i instal·lacions municipals mitjançant un plec de clàusules administratives i econòmiques on es marca que el sou que rebria Sergi Teruel seria de 34.439,92 euros l'any.

Presumptes figures delictives

Prevaricació.- Es va dictar una resolució per la qual es va acordar contractar Sergi Teruel tot sabent que era injusta, arbitrària i no ajustada a dret, ja que tal contractació havia d'anar precedida per una convocatòria pública segons regeix la Llei 6/1997, de 14 d'abril, d'organització i funcionament de l'Administració General de l'Estat, la qual estableix en l'article 55.2 que la selecció de personal laboral d'aquestes entitats es realitzarà mitjançant convocatòria pública basada en els principis d'igualtat, mèrit i capacitat. Posteriorment quan es licita aquest servei no sols es beneficia de la conservació del seu lloc de treball sinó que a més aconsegueix un augment de sou totalment injustificat de 10.000 euros anuals més. El propi Sergi Teruel en acceptar càrrec públic sense concórrer als requisits legalment establerts també incorreria en delicte de prevaricació.

Tràfic d'influències.- És clar que en aquest cas s'ha utilitzat l'Administració Pública per satisfer interessos particulars i no generals. Va aconseguir la plaça tot simplement per tenir el carnet de CDC durant un govern monocolor de CiU. Ocupant un lloc de treball d'encarregat d'obres que en res es correspon amb la seva formació de gestió administrativa. I a més, obté un augment de sou del tot injustificat de 10.000 euros l'any en un sol any treballat estant CiU al govern i sent ell mateix regidor d’aquest govern.

Malversació de fons públics.- Sergi Teruel s'ha apoderat fraudulentament d'unes quantitats de diners més amunt esmentades i que provenen dels fons públics, sense la preceptiva convocatòria d'una oferta pública de places, mitjançant una resolució arbitrària i injusta per la qual cosa la resolució ni és vàlida ni és ajustada a dret ni justifica que l'Ajuntament hagués de pagar uns sous que no van complir els requisits legalment previstos.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 24/02/2015; 18:24 PxC denuncia a la Fiscalia Anticorrupció el regidor Sergi Teruel

Veuen irregular la contractació de Teruel per l’empresa Serveis Integrals SLM

Denuncien que es fa ver sense concurs públic, que era el que tocava per llei 

August Armengol, amb la denúncia que ha interposat Foto: Marc Guitart

Marc Guitart / EL VENDRELL.- La campanya electoral ja ha començat al Vendrell i ho ha fet de cop i volta i amb contundència de la mà de Plataforma per Catalunya (PxC). La formació ultradretana ha presentat una denúncia a la Fiscalia Anticorrupció per suposades irregularitats en la contractació de Sergi Teruel, actualment regidor de CiU, per l'empresa municipal Serveis Integrals SLM l'any 2010. A la denúncia, també hi apareixen els noms del regidor Jaume Domingo i de Salvador Ferrer. PxC creuen que es podria haver comès els delictes de prevaricació, tràfic d’influències i malversació de fons públics. 
 
La denúncia de PxC centra els fets denunciats en la contractació de Sergi Teruel el 2010 per part de l’empresa municipal Serveis Integrals SLM, que s’encarregava del manteniment d’edificis de titularitat municipal. Segons PxC, aquesta contractació es va fer sense concurs públic, un fet que, asseguren, és obligat per llei. Teruel va ser contractat com a encarregat d’obres, i Salvador Ferrer, com a peó. PxC destaca que en aquell moment Jaume Domingo era president del Consell d’Administració de l’empresa.
 
Plataforma explica que Teruel i Ferrer eren afiliats de Convergència i Unió (CiU), partit que en aquell moment governava em solitari al Vendrell. Tal com s’afirma a la denúncia, el partit d’Armengol creu que la seva contractació va ser «totalment arbitrària» i afegeix que l’acta del Consell Administratiu només apunta que «es van valorar diferents currículums presentats». També afirmen que la preparació de Teruel no té res a veure amb el càrrec pel qual va ser contractat.
 
Plataforma també denuncia que quan Teruel va passar a ser regidor de l’Ajuntament, l’any 2011, aquest no va renunciar a la seva feina, sinó que va demanar una excedència. Serveis Integrals SLM es va dissoldre el maig del 2012, però el plec de clàusules per a la nova concessió del servei especifica que l’empresa que se’n faci càrrec haurà de subrogar els contractes vigents, entre els quals hi ha el de Teruel, que és indefinit.
 
Per aquesta raó, August Armengol ha decidit presentar aquesta denúncia a la Fiscalia i ha avançat que el partit «es presentarà com a acusació particular» contra el que considera una «casta corrupta» que es val de les «habituals portes giratòries entre la política i l’empresa privada». Armengol també ha afirmat que aquesta només és la primera denúncia «d’una sèrie de corrupteles que hem detectat a l’Ajuntament i que estem estudiant».   

Ni Jaume Domingo ni Sergi Teruel han volgut valorar la denúncia posada per PxC, tot i que Teruel sí que ha puntualitzat que en el moment que va ser contractat, l'any 2010, no era militant de CiU, ja que no es va donar d'alta fins el 2011.

DIARI DE TARRAGONA, 25/02/2015; PORTADA Denuncian “enchufismo” para trabajar en el consistorio

PxC interpone una querella en fiscalía P 20

 

DIARI DE TARRAGONA, 25/02/2015; PÀG.20 Denuncian tratos de favor para entrar a trabajar en el Ayuntamiento

Los señalados en la querella califican la medida como de ataque electoralista

PxC denuncia que hay enchufismo para afines a CiU. La querella se ha presentado en Anticorrupción.

El Pleno de ayer con Jaume Domingo (tercero por la izquierda) y Teruel (primero por la derecha). FOTO JMB 

José M. Baselga/EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell, ha puesto en conocimiento de la Fis­calía Anticorrupción lo que considera "enchufismo" para entrar a trabajar en el Ayuntamiento y que habría favorecido a simpati­zantes de CiU.

Según la denuncia a la Fisca­lía, que pone en conocimiento unos hechos pero no acusa direc­tamente a personas, podrían pro­ducirse los delitos de prevaricación, tráfico de influencias y mal­versación de caudales públicos. 

El escrito señala que uno de los beneficiarios de las contra­taciones fue Sergi Teruel y apun­ta a Jaume Domingo como res­ponsable de la contratación. Am­bos son hoy concejales de CiU.

Serveis Integrals

La denuncia dice que Teruel, cuan­do todavía no era concejal, entró a trabajar en 2010 en la ya disuel­ta empresa municipal El Vendrell Serveis Integrals (SI). La empre­sa realizaba el mantenimiento de edificios e instalaciones del Ayuntamiento. 

La junta general de la empre­sa estaba formada por el pleno del Ayuntantiento, entonces con mayoría de CiU y presidida por el convergente Jaume Domingo. SI decidió aumentar personal en 2010 por el aumento de encargos que recibía del Consistorio.

Teruel, como encargado, y otra persona, como peón y a la que PxC también atribuye afinidad a CiU fueron los escogidos para incorporarse a la empresa.

Convocatoria pública

Según la denuncia, al tratarse de una empresa municipal, la selec­ción de personal debería haber seguido el procedimiento de una convocatoria pública "basada en principios de igualdad, mérito y capacidad", sistema que no se si­guió. PxC dice que "no se tiene constancia de que haya existido ninguna oferta pública de las va­cantes existentes en SI con la de­bida convocatoria y bases de la misma".

En su día, Domingo explicó que se acordó la contratación "a partir de un análisis y valoración de los curriculum". Así explica­ba que no era una contratación de funcionarios sometida a con­vocatoria, sino de una empresa mediante la recogida de solicitu­des. Pero PxC duda de la forma de obtener los curriculum y de los criterios de valoración.

"Presenté curriculum"

Sergi Teruel, que en el momento de la contratación no era toda­ vía afiliado a CiU, aunque sí sim­patizante, dice desconocer si hu­bo convocatoria pública. Explica que se enteró de que SI necesita­ba personal y presentó su currículum.

"En unos días me llamaron y tuve una entrevista con Jaume Domingo. Después me volvieron a llamar diciendo que me contra­tarían. Desconozco cómo fue el proceso de contratación".

En todo caso, en la junta ge­neral de la empresa también es­taba el representante de PxC. El Díari no ha podido confirmar el voto que emitió el representante del partido denunciante sobre las nuevas contrataciones. 

PxC cuestiona que Teruel, con formación en gestión adminis­trativa, fuese contratado como encargado de obras. "Parece in­dicar que, fuere como fuere, lo importante de Teruel no era su formación, sino su inclusión en la empresa".

Teruel ha explicado que en aquel momento él trabajaba en una empresa familiar de cons­trucción junto a su padre y de la que era administrador.

Un año después, concejal 

Fue un año después de su contra­tación cuando Teruel entró en el Consistorio como concejal del equipo de gobierno. Para ello pi­dió una excedencia en la empre­sa, una medida contemplada por Ley para quienes asumen un car­go público político.

En 2012 SI quedó disuelta y el Ayuntamiento convocó un concurso público para que se presen­tasen empresas que realizasen los trabajos que hasta entonces asumía la empresa municipal pa­ra mantenimiento de edificios e instalaciones municipales.

Asumir el personal

Las cláusulas del concurso, co­mo todos los de similares carac­terísticas, establecían que la nue­va empresa asumiese al personal que tenía SI, incluso detallando el sueldo que deben tener. 

La denuncia señala que lo que logra el ahora concejal es conser­var su puesto de trabajo dentro de la nueva empresa a la que el Ayun­tamiento encargará trabajos. No obstante, en estos casos es un trabajador más que puede ser despe­dido.

PxC tras presentar la denun­ciante los juzgados del Vendrell avisó que estaba preparando nue­vas querellas contra miembros del gobierno. 

DIARI DE TARRAGONA, 25/02/2015; PÀG.20 "Es un ataque político"

EL VENDRELL.- Sergi Teruel califica la denuncia de Plataforma per Catalunya (PxC) como una muestra "clara y contundente de ataque político contra las personas que van a tener continuidad en el Ayuntamiento".

El concejal es uno de los que con toda seguridad formará parte de las listas de CiU para las municipales, tras el anuncio de la marcha del hasta ahora candidato, Benet Jané.

 

 

 

RTVELVENDRELL.CAT, 25/02/2015 PxC denuncia Sergi Teruel a la Fiscalia Anticorrupció

EL VENDRELL.- Precisament, quan falten 90 dies per les eleccions municipals, la intensitat política i els atacs es fan palesos en rodes de premsa com la d’ahir de Plataforma per Catalunya (PxC). L’oposició ha denunciat a la Fiscalia Anticorrupció el regidor convergent Sergi Teruel. Segons PxC, Teruel va ser contractat al 2010 per l’empresa municipal El Vendrell Serveis Integrals sense seguir cap selecció de personal ni concurs públic.

EL 3 DE VUIT, 27/02/2015; PORTADA August Armengol duu a la Fiscalia Anticorrupció els vincles del regidor Sergi Teruel amb l’Ajuntament del Vendrell

Afirma que al consistori vendrellenc s’haurien produït diversos delictes en el procés de contractació del titular d’Esports //P12

 

EL 3 DE VUIT, 27/02/2015; PÀG.12 Armengol duu a Anticorrupció uns fets que impliquen Teruel

DENÚNCIA DE PxC - El regidor dEsports, possible beneficiari d'uns delictes de prevaricació, tràfic dinfluència i malversació

EL VENDRELL.-  El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol va presentar dimarts davant dels Jutjats del Vendrell la denúncia interposada davant la Fiscalia Anticorrupció per uns fets que impliquen el regidor de CiU Sergi Teruel, per ser presumptament constitutius d’uns delictes de prevaricació, tràfic dinfluències i malversació de fons públics. Armengol va dir que no és casta política, és casta corrupta, i va afegir d’entrada que PxC es personarà com a acusació popular quan s’incoïn diligències pels delictes denunciats. A més, el mateix regidor portaveu de va dir que aquesta és només la primera denúncia duna sèrie de corrupteles que hem detectat a lAjuntament del Vendrell i que estem estudiant.

Antecedents i fets

El portaveu de PxC al Vendrell va recordar d’entrada que Sergi Teruel és militant de CDC, membre del seu comitè local i secretari de les seves sectorials al Vendrell, i que és regidor de CiU des de l’any 2011. També va explicar que Teruel és tècnic en gestió administrativa. Tot seguit, August Armengol va anar detallant els fets que suposadament són constitutius dels citats delictes. Així, segons el regidor de PxC, el 20 de gener de 2010 Sergi Teruel és donat d’alta com encarregat d’obres de l’empresa municipal Serveis Integrals, SLM després de la valoració dels diferents currículums presentats pel seu Consell d’Administració amb un sou de 24.959,63 euros posteriorment se’l fa fix a l’empresa amb contracte de durada indefinida. L’any 2011 esdevé regidor de CiU amb un sou de 46.000 euros l’any i demana l’excedència com a treballador municipal, i l’any següent es decideix dissoldre l’empresa sent subrogada la seva plaça a l’empresa adjudicatària dels serveis de manteniment dels edificis i instal·lacions municipals mitjançant un plec de clàusules administratives i econòmiques on es marca que el sou que rebria Sergi Teruel seria de 34.439,92 euros l’any.

Presumptes figures delictives

Tot seguit August Armengol va detallar quins delictes presumptament implicarien el regidor convergent.

Prevaricació. En aquest sentit, el regidor de va recordar que es va dictar una resolució per la qual es va acordar contractar SergiTeruel tot sabent que era injusta, arbitrària i no ajustada a dret, ja que tal contractació havia d’anar precedida per una convocatoria pública segons regeix la Llei 6/1997, de 14 d’abril, d’organització i funcionament de l’Administració General de l’Estat, la qual estableix en l’article 55.2 que la selecció de personal laboral d’aquestes entitats es realitzarà mitjançant convocatòria pública basada en els principis d’igualtat, mèrit i capacitat. Posteriorment, quan es licita aquest servei no sols Sergi Teruel es beneficia de la conservació del seu lloc de treball, afirma Armengol en l’escrit dirigit al fiscal anticorrupció, sinó que a més a consegueix un augment de sou totalment injustificat de 10.000 euros anuals més. El mateix Sergi Teruel en acceptar càrrec públic sense concórrer als requisits legalment establerts també incorreria en delicte de prevaricació.

Tràfic d’influències. El regidor de PxC afirma que és clar que en aquest cas s’ha utilitzat l’Administració Pública per satisfer interessos particulars i no generals. Així, assegura que Sergi Teruel va aconseguir la plaça simplement per tenir el carnet de CDC durant un govern monocolor de CiU, entre els anys 2007 i 2011, ocupant un lloc de treball d’encarregat d’obres que en res es correspon amb la seva formació de gestió administrativa. I, a més, obté un augment de sou del tot injustificat de 10.000 euros l’any en un sol any treballat estant CiU al govern i sent ell mateix regidor d’aquest govern.

Malversació de fons públics. Segons la denúncia presentada per August Armengol, Sergi Teruel s’ha apoderat fraudulentament de les quantitats de diners ja esmentades i que provenen dels fons públics sense la preceptiva convocatòria d’una oferta pública de places, mitjançant una resolució arbitrària i injusta, per la qual cosa la resolució ni seria vàlida ni ajustada a dret ni justifica que l’Ajuntament del Vendrell hagués de pagar uns sous que no van complir els requisits legalment previstos.

DIARIMÉS, 25/02/2015; PÀG.11 PxC denuncia Sergi Teruel (CiU) per presumpta prevaricació

També per malversació de fons públics

EL VENDRELL-.El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell, August Armengol, ha denun­ciat davant la Fiscalia Anticor­rúpció el regidor de CiU, Sergi Teruel, per presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influ­ències i malversació de fons públics.

Segons PxC, "Sergi Teruel va ser donat d'alta com a encar­regat d'obres de l'empresa mu­nicipal Serveis Integrals SLM després de la valoració dels di­ferents currículums presentats pel seu Consell d'Administra­ció, amb un sou de 24.959,63 euros a l'any i, posteriorment, se'l va fer fixe a l'empresa amb contracte d'alta indefinida. L'any 2011 esdevé regidor de CiU amb un sou de 46.000 eu­ros a l'any i demana excedència com a treballador municipal. El 2012 es decideix dissoIdre l'em­presa, sent subrogada la seva plaça a I'empresa adjudicatària deIs serveis de manteniment dels edificis i instal·lacions mu­nicipals, mitjançant un pIec on s'acorda que el seu sou seria de 34.439.92 euros a l'any".

Per aquests motius, August Armengol detalla que "PxC es personarà com a acusació parti­cular. Aquesta és només la pri­mera denúncia d'una sèrie de corrupteles que hem detectat".

EIXDIARI.CAT, 24/02/2015; 07:40 PxC denuncia el regidor Sergi Teruel (CiU) per presumpta prevaricació i malversació de fons públics

Fiscalia Anticorrupció - Armengol: 'aquesta és només la primera denúncia d'una sèrie de corrupteles que hem detectat a l'Ajuntament i que estem estudiant'

PxC. El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol

EL VENDRELL.- El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol ha presentat públicament als mitjans de comunicació aquest migdia davant dels Jutjats del Vendrell la denúncia interposada davant la Fiscalia Anticorrupció contra el regidor de CiU Sergi Teruel pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de fons públics. El regidor ha explicat que "PxC es personarà com acusació popular quan s'incoïn diligències pels delictes denunciats" i ha anunciat que "aquesta és només la primera denúncia d'una sèrie de corrupteles que hem detectat a l'Ajuntament i que estem estudiant".

Antecedents

Sergi Teruel és militant de CDC, membre del seu comitè local i secretari de les seves sectorials al Vendrell. És regidor de CiU des de 2011. Des del punt de vista acadèmic és tècnic en gestió administrativa. Govern monocolor de CiU a l'Ajuntament del 2007 al 2011, i des de 2011 en una coalició de govern quadripartit.

Fets

El 20 de gener de 2010, Sergi Teruel és donat d'alta com encarregat d'obres de l'empresa municipal Serveis Integrals SLM després de la valoració dels diferents curriculums presentats pel seu Consell d'Administració amb un sou de 24.959,63 euros l'any i posteriorment se'l fa fix a l'empresa amb contracte de durada indefinida. L'any 2011 esdevé regidor de CiU amb un sou de 46.000 euros l'any i demana l'excedència com a treballador municipal i l'any següent, el 2012, es decideix disoldre l'empresa essent subrogada la seva plaça a l'empresa adjudicatària dels serveis de manteniment dels edificis i instal·lacions municipals mitjançant un plec de clàusules administratives i econòmiques on es marca que el sou que rebria Sergi Teruel seria de 34.439,92 euros l'any.

Presumptes figures delictives

Prevaricació.- Es va dictar una resolució per la qual es va acordar contractar Sergi Teruel tot sabent que era injusta, arbitrària i no ajustada a dret, ja que tal contractació havia d'anar precedida per una convocatòria pública segons regeix la Llei 6/1997, de 14 d'abril, d'organització i funcionament de l'Administració General de l'Estat, la qual estableix en l'article 55.2 que la selecció de personal laboral d'aquestes entitats es realitzarà mitjançant convocatòria pública basada en els principis d'igualtat, mèrit i capacitat. Posteriorment quan es licita aquest servei no sols es beneficia de la conservació del seu lloc de treball sinó que a més aconsegueix un augment de sou totalment injustificat de 10.000 euros anuals més. El propi Sergi Teruel en acceptar càrrec públic sense concórrer als requisits legalment establerts també incorreria en delicte de prevaricació.

Tràfic d'influències.- És clar que en aquest cas s'ha utilitzat l'Administració Pública per satisfer interessos particulars i no generals. Va aconseguir la plaça tot simplement per tenir el carnet de CDC durant un govern monocolor de CiU. Ocupant un lloc de treball d'encarregat d'obres que en res es correspon amb la seva formació de gestió administrativa. I a més, obté un augment de sou del tot injustificat de 10.000 euros l'any en un sol any treballat estant CiU al govern i sent ell mateix regidor d’aquest govern.

Malversació de fons públics.- Sergi Teruel s'ha apoderat fraudulentament d'unes quantitats de diners més amunt esmentades i que provenen dels fons públics, sense la preceptiva convocatòria d'una oferta pública de places, mitjançant una resolució arbitrària i injusta per la qual cosa la resolució ni és vàlida ni és ajustada a dret ni justifica que l'Ajuntament hagués de pagar uns sous que no van complir els requisits legalment previstos.

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 24/02/2015 PxC denuncia el regidor Sergi Teruel pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i malversació de cabals públics

EL VENDRELL.- August Armengol ha presentat públicament als mitjans de comunicació, aquest migdia davant dels Jutjats del Vendrell, la denúncia interposada davant la Fiscalia Anticorrupció contra el regidor de CiU Sergi Teruel pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i malversació de cabals públics. Armengol ha anunciat que “PxC es personarà com acusació popular quan s’incoïn diligències pels delictes denunciats” i ha afegit que “aquesta és només la primera denúncia d’una sèrie de corrupteles que hem detectat a l’Ajuntament i que estem estudiant”. Caldrà, primer, que la denúncia sigui admesa a tràmit.

Plataforma per Catalunya (PxC) ha emès un comunicat sobre el tema en el qual es fan les següents consideracions sobre el regidor de CiU Sergi Teruel, regidor d’Esports del Vendrell durant aquesta legislatura. Aquest és el contingut literal del comunicat:

Sergi Teruel és militant de CDC, membre del seu comitè local i secretari de les seves sectorials al Vendrell. És regidor de CiU des de 2011. Des del punt de vista acadèmic és tècnic en gestió administrativa. Govern monocolor de CiU a l’Ajuntament del 2007 al 2011, i des de 2011 en una coalició de govern quadripartit.

Fets

El 20 de gener de 2010, Sergi Teruel és donat d’alta com encarregat d’obres de l’empresa municipal Serveis Integrals SLM després de la valoració dels diferents curriculums presentats pel seu Consell d’Administració amb un sou de 24.959,63 euros l’any i posteriorment se’l fa fix a l’empresa amb contracte de durada indefinida. L’any 2011 esdevé regidor de CiU amb un sou de 46.000 euros l’any i demana l’excedència com a treballador municipal i l’any següent, el 2012, es decideix disoldre l’empresa essent subrogada la seva plaça a l’empresa adjudicatària dels serveis de manteniment dels edificis i instal·lacions municipals mitjançant un plec de clàusules administratives i econòmiques on es marca que el sou que rebria Sergi Teruel seria de 34.439,92 euros l’any.

Presumptes figures delictives

Prevaricació.- Es va dictar una resolució per la qual es va acordar contractar Sergi Teruel tot sabent que era injusta, arbitrària i no ajustada a dret, ja que tal contractació havia d’anar precedida per una convocatòria pública segons regeix la Llei 6/1997, de 14 d’abril, d’organització i funcionament de l’Administració General de l’Estat, la qual estableix en l’article 55.2 que la selecció de personal laboral d’aquestes entitats es realitzarà mitjançant convocatòria pública basada en els principis d’igualtat, mèrit i capacitat. Posteriorment quan es licita aquest servei no sols es beneficia de la conservació del seu lloc de treball sinó que a més aconsegueix un augment de sou totalment injustificat de 10.000 euros anuals més. El propi Sergi Teruel en acceptar càrrec públic sense concórrer als requisits legalment establerts també incorreria en delicte de prevaricació.

Tràfic d’influències.- És clar que en aquest cas s’ha utilitzat l’Administració Pública per satisfer interessos particulars i no generals. Va aconseguir la plaça tot simplement per tenir el carnet de CDC durant un govern monocolor de CiU. Ocupant un lloc de treball d’encarregat d’obres que en res es correspon amb la seva formació de gestió administrativa. I a més, obté un augment de sou del tot injustificat de 10.000 euros l’any en un sol any treballat estant CiU al govern i sent ell mateix regidor d’aquest govern.


Malversació de fons públics.- Sergi Teruel s’ha apoderat fraudulentament d’unes quantitats de diners més amunt esmentades i que provenen dels fons públics, sense la preceptiva convocatòria d’una oferta pública de places, mitjançant una resolució arbitrària i injusta per la qual cosa la resolució ni és vàlida ni és ajustada a dret ni justifica que l’Ajuntament hagués de pagar uns sous que no van complir els requisits legalment previstos.

 

DIARIDETARRAGONA, 25/02/2015; 10:28 Denuncian tratos de favor para entrar a trabajar en el Ayuntamiento del Vendrell

PxC denuncia que hay enchufismo para afines a CiU. La querella se ha presentado en Anticorrupción

José M. Baselga | EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell, ha puesto en conocimiento de la Fiscalía Anticorrupción lo que considera «enchufismo» para entrar a trabajar en el Ayuntamiento y que habría favorecido a simpatizantes de CiU. 

Según la denuncia a la Fiscalía, que pone en conocimiento unos hechos pero no acusa directamente a personas, podrían producirse los delitos de prevaricación, tráfico de influencias y malversación de caudales públicos.

El escrito señala que uno de los beneficiarios de las contrataciones fue Sergi Teruel y apunta a Jaume Domingo como responsable de la contratación. Ambos son hoy concejales de CiU. 

Serveis Integrals

La denuncia dice que Teruel, cuando todavía no era concejal, entró a trabajar en 2010 en la ya disuelta empresa municipal El Vendrell Serveis Integrals (SI). La empresa realizaba el mantenimiento de edificios e instalaciones del Ayuntamiento.

La junta general de la empresa estaba formada por el pleno del Ayuntamiento, entonces con mayoría de CiU y presidida por el convergente Jaume Domingo. SI decidió aumentar personal en 2010 por el aumento de encargos que recibía del Consistorio.

Teruel, como encargado, y otra persona, como peón y a la que PxC también atribuye afinidad a CiU, fueron los escogidos para incorporarse a la empresa.

Convocatoria pública

Según la denuncia, al tratarse de una empresa municipal, la selección de personal debería haber seguido el procedimiento de una convocatoria pública «basada en principios de igualdad, mérito y capacidad», sistema que no se siguió. PxC dice que «no se tiene constancia de que haya existido ninguna oferta pública de las vacantes existentes en SI con la debida convocatoria y bases de la misma»

En su día, Domingo explicó que se acordó la contratación «a partir de un análisis y valoración de los curriculum». Así explicaba que no era una contratación de funcionarios sometida a convocatoria, sino de una empresa mediante la recogida de solicitudes. Pero PxC duda de la forma de obtener los curriculum y de los criterios de valoración.

‘Presenté curriculum’ 

Sergi Teruel, que en el momento de la contratación no era todavía afiliado a CiU, aunque sí simpatizante, dice desconocer si hubo convocatoria pública. Explica que se enteró de que SI necesitaba personal y presentó su currículum.

«En unos días me llamaron y tuve una entrevista con Jaume Domingo. Después me volvieron a llamar diciendo que me contratarían. Desconozco cómo fue el proceso de contratación».

En todo caso, en la junta general de la empresa también estaba el representante de PxC. El Diari no ha podido confirmar el voto que emitió el representante del partido denunciante sobre las nuevas contrataciones.

PxC cuestiona que Teruel, con formación en gestión administrativa, fuese contratado como encargado de obras. «Parece indicar que, fuere como fuere, lo importante de Teruel no era su formación, sino su inclusión en la empresa».

Teruel ha explicado que en aquel momento él trabajaba en una empresa familiar de construcción junto a su padre y de la que era administrador. 

Un año después, concejal

Fue un año después de su contratación cuando Teruel entró en el Consistorio como concejal del equipo de gobierno. Para ello pidió una excedencia en la empresa, una medida contemplada por Ley para quienes asumen un cargo público político.

En 2012 SI quedó disuelta y el Ayuntamiento convocó un concurso público para que se presentasen empresas que realizasen los trabajos que hasta entonces asumía la empresa municipal para mantenimiento de edificios e instalaciones municipales.

Asumir el personal

Las cláusulas del concurso, como todos los de similares características, establecían que la nueva empresa asumiese al personal que tenía SI, incluso detallando el sueldo que deben tener.

La denuncia señala que lo que logra el ahora concejal es conservar su puesto de trabajo dentro de la nueva empresa a la que el Ayuntamiento encargará trabajos. No obstante, en estos casos es un trabajador más que puede ser despedido.

PxC tras presentar la denuncia ante los juzgados del Vendrell avisó que estaba preparando nuevas querellas contra miembros del gobierno.

'Es un ataque político' 

Sergi Teruel califica la denuncia de PxC como una muestra «clara y contundente de ataque político contra las personas que van a tener continuidad en el Ayuntamiento». El concejal es uno de los que con toda seguridad formará parte de las listas de CiU para las municipales, tras el anuncio de la marcha del hasta ahora candidato, Benet Jané.

RTVELVENDRELL.CAT, 25/02/2015 Teruel i Domingo, al marge del ‘joc polític’ de PxC

EL VENDRELL.- La denúncia de Plataforma per Catalunya (PxC) es remunta l’any 2010, quan Convergència i Unió governava amb majoria a l’Ajuntament del Vendrell. Jaume Domingo era el president del Consell d’Administració de l’empresa El Vendrell Serveis Integrals i qui va contractar Sergi Teruel. És per aquest motiu que, segons el mateix Teruel, ell no vol fer declaracions sobre la denúncia que li ha posat Plataforma. Teruel afirma que ell va ser contractat, i que per tant hauria de ser l’empresa qui pot donar explicacions al respecte. Jaume Domingo afirma que no vol fer declaracions perquè ja va respondre públicament en el seu moment davant les acusacions de Plataforma, i precisament ho va fer en un ple ordinari de fa uns mesos, on Jaume Domingo assegura que se’ls va facilitar tota la informació que requerien. Domingo ha afirmat a Televisió El Vendrell que es vol mantenir al marge d’aquest “joc polític”.

INFOPENEDES.COM, 25/02/2015 Sergi Teruel, en el punt de mira de PxC

EL VENDRELL.- El regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell, August Armengol, ha denunciat davant la Fiscalia Anticorrupció el regidor de CiU, Sergi Teruel, per presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i malversació de fons públics.

Segons PxC, «Sergi Teruel va ser donat d’alta com a encarregat d’obres de l’empresa municipal Serveis Integrals SLM després de la valoració dels diferents currículums presentats pel seu Consell d’Administració, amb un sou de 24.959,63 euros a l’any i, posteriorment, se’l va fer fixe a l’empresa amb contracte d’alta indefinida. L’any 2011 esdevé regidor de CiU amb un sou de 46.000 euros a l’any i demana excedència com a treballador municipal. El 2012 es decideix dissoldre l’empresa, sent subrogada la seva plaça a l’empresa adjudicatària dels serveis de manteniment dels edificis i instal·lacions municipals, mitjançant un plec on s’acorda que el seu sou seria de 34.439,92 euros a l’any».

Per aquests motius, August Armengol detalla que «PxC es personarà com a acusació particular. Aquesta és només la primera denúncia d’una sèrie de corrupteles que hem detectat».

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube