Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Coma-ruga/El Vendrell, 26/03/2015; Armengol: “a què s’ha dedicat la socialista Laia Gomis aquests 4 anys a banda de cobrar 39.100 euros l’any?”

Coma-ruga/El Vendrell, 26/03/2015; Armengol: “a què s’ha dedicat la socialista Laia Gomis aquests 4 anys a banda de cobrar 39.100 euros l’any?”

27/03/2015 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Si August Armengol governa es compromet a desencallar un dels punts urbanístics més negres de Coma-ruga, el Pla Especial dels Edificis Modernistes del carrer Vilafranca

Coma-ruga/El Vendrell | Redacció.- En un dels llocs més cèntrics i visibles de Coma-ruga com és l’illa dels edificis modernistes del carrer Vilafranca que limiten amb la plaça Germans Trillas i la Via Palfuriana, s’hi troba un dels punts més negres de l’urbanisme a les platges.

Segons August Armengol, cap de llista i actual regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament, es tracta “d’una de les cares més negres que des de les nostres platges mostrem als turistes que ens visiten”. En un lloc tan cèntric i visible “no s’hi pot tenir tot un grup de cases abandonades, desocupades, en ruïnes i algunes d’elles tapiades i molt malmeses només per la paràlisi d’un Ajuntament que no ha sabut aprovar el Pla Especial urbanístic de protecció del conjunt d’edificis modernistes del carrer Vilafranca” ha reblat el regidor identitari.

Armengol es pregunta “a què s’ha dedicat Laia Gomis, regidora d’Urbanisme, aquests 4 anys a banda de cobrar 39.100 euros l’any?” per acabar afirmant que si ell guanya les eleccions del 24 de maig i governa “desencallarem aquest Pla Especial arribant a un acord amb els diversos propietaris i renovarem aquesta deplorable imatge que ens desprestigia com a municipi”.

Es tracta d’un conjunt de construccions unifamiliars aixecades als anys 20 del segle XX, en un estil arquitectònic tardomodernista i eclèctic; que ens remeten al turisme termal de les primeres dècades del segle passat a Coma-ruga i segueixen un mateix patró compositiu amb unes façanes amb barreja d’elements ornamentals, un cromatisme d’elements ceràmics vitrificats, remats i coronaments, i ocasionals mostres de forja. Ni l’interior ni les façanes posteriors no aporten cap valor ornamental al conjunt. Armengol explica que “la problemàtica rau en què el conjunt està en el precatàleg de bens arquitectònics de l’Ajuntament però actualment en molt mal estat de conservació”

"és una mentidera!"

Pel que fa a la rèplica de la regidora d'Urbanisme, Laia Gomis, August Armengol, ha desmentit les falses afirmacions de la socialista. En un moment de la seva rèplica Gomis diu que "s'està acabant de tancar un acord amb els propietaris" cosa que Armengol està en condicions de desmentir categòricament. "És tan senzill d'entendre com que no hi ha cap acord, els propietaris están en complet desacord amb la regidora perquè volen construir en les seves parcel·les i no pas en les que Gomis els hi vol endossar al barri del Tancat o al barri marítim de Sant Salvador". Això és tan evident com que Armengol s'ha reunit amb dos dels propietaris d'aquestes finques aquest mes de març, després que es reunissin aslgun d'ells amb Gomis. 

El regidor identitari, que té tota aquesta informació de primera mà pot afirmar que "a més a més els propietaris no volen saber res més de Laia Gomis i esperaran a tenir els propers contactes amb els nous representants del Consistori que sorgeixin de les eleccions del 24 de maig". Per acabar, el regidor etziba que "Laia Gomis és, senzillament, una gran mentidera, i la prova més fefaent és que en 4 anys no ha fet res de res per a aquest tema i l'única cosa que ha aconseguit és que aquests edificis emblemàtics estiguin sota el seu mandat més arruinats que mai!".

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

EL 3 DE VUIT, 20/03/2015; PÀG.17 L'estat de les cases del carrer Vilafranca enfronta PxC i Laia Gomis

POLÈMICA - August Armengol diu que si governa solucionarà el cas i la regidora l’acusa d’electoralisme

Ricard Vinyals/EL VENDRELL.- El Pla especial urbanístic de protecció del conjunt de cases modernistes del carrer Vilafranca que limiten amb la plaça Germans Trillas i la Via Palfuriana del barri marítim de Coma-ruga ha enfrontat aquesta setmana el regidor i alcaldable per Plataforma per Catalunya (PxC), August Armengol, i la regidora d’Urbanisme, Laia Gomis.

Armengol va qualificar l’indret com “una de les cares més negres que des de les nostres platges mostrem als turistes que ens visiten”, que aquell grup de cases estan ”abandonades, desocupades, en ruïnes i algunes d’elles tapiades”, suposadament perquè l’Ajuntament del Vendrell i la seva regidora d’Urbanisme en particular “no han estat capaços” de desencallar l’esmentat pla especial arribant a acords amb els propietaris de l’indret. El representant de PxC  assegura que, si governa, arribarà a aquests acords i “renovarem aquesta deplorable imatge que ens desprestigia com a municipi”.

Picabaralla

Laia Gomis va replicar PxC per dir que “ja fa temps” que el govern vendrellenc està treballant per arribar a aquells acords, tot i que hi ha “dues realitats irreconciliables, com són d’una banda la preservació de les cases incloses en el precatàleg i, de l’altra, la previsió del Pla General d’Ordenació Urbana”, el qual preveu poder edificar construccions de planta baixa més 3 plantes. Laia Gomis ha destacat que el consistori vol preservar aquelles construccions, per la qual cosa ha arribat a denegar llicències d’enderroc, i que des d’Urbanisme “s’han mantingut reunions amb tots els propietaris de les cases per manifestar-los la voluntat de procedir a la seva preservació i s’està acabant de tancar l’acord”. Amb tot, Laia Gomis reconeix que cal compensar els propietaris que perden edificabilitat per la protecció de les cases. Finalment, Laia Gomis acusa de fer electoralisme en aquesta fer. 

Tanmateix, August Armengol ha contrareplicat la regidora d’Urbanisme i en aquest sentit ha volgut destacar que “els propietaris estan en complet desacord amb la regidora perquè volen construir en les seves parcel·les i no pas en les que Gomis els vol endossar al barri del Tancat o al barri marítim de Sant Salvador”.

De fa prop d’un segle 

Les cases modernistes del carrer Vilafranca de Coma-ruga són un conjunt d’edificis unifamiliars aixecats a la dècada dels anys vint del segle passat, i presenten un estil arquitectònic tardomodernista i eclèctic. Les façanes originals barregen elements ornamentals, amb peces ceràmiques de diversos colors i, per exemple, estructures de forja. Tanmateix, ni l’interior ni les façanes construïdes posteriorment aporten cap valor ornamental al conjunt. “La problemàtica rau en que el conjunt està en el precatàleg de béns arquitectònics de l’Ajuntament, però actualment en molt mal estat de conservació”, diu Armengol.

RTVELVENDRELL.CAT, 18/03/2015 PxC critica que les cases modernistes de Coma-ruga estiguin ‘abandonades’

 

COMA-RUGA/EL VENDRELL.- Nova confrontació dialèctica entre oposició i equip de govern. Plataforma per Catalunya (PxC) critica que l’Ajuntament no actuï en l’illa dels edificis modernistes del carrer Vilafranca que limiten amb la plaça Germans Trillas i la Via Palfuriana, a Coma-ruga. Segons l’oposició, són un grup de cases abandonades i en mal estat, que no compten amb un Pla Especial de protecció, cosa que l’Ajuntament desmenteix. Es tracta d’un conjunt de construccions unifamiliars aixecades als anys 20 del segle XX, en un estil arquitectònic tardomodernista i que ens remeten al turisme termal de les primeres dècades de segle a Coma-ruga. Armengol assegura que la seva formació està disposada a desencallar aquest Pla Especial.  

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 17/03/2015 Armengol: “a què s’ha dedicat Laia Gomis aquests 4 anys a banda de cobrar 39.000 euros l’any?”

EL VENDRELL.- Si August Armengol governa a partir del juny, es compromet a desencallar un dels punts urbanístics més negres de Coma-ruga, el Pla Especial dels Edificis Modernistes del carrer Vilafranca.

En un dels llocs més cèntrics i visibles de Coma-ruga com és l’illa dels edificis modernistes del carrer Vilafranca que limiten amb la plaça Germans Trillas i la Via Palfuriana, s’hi troba un dels punts més negres de l’urbanisme a les platges.

Segons August Armengol, cap de llista i actual regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament, es tracta “d’una de les cares més negres que des de les nostres platges mostrem als turistes que ens visiten”. En un lloc tan cèntric i visible “no s’hi pot tenir tot un grup de cases abandonades, desocupades, en ruïnes i algunes d’elles tapiades i molt malmeses només per la paràlisi d’un Ajuntament que no ha sabut aprovar el Pla Especial urbanístic de protecció del conjunt d’edificis modernistes del carrer Vilafranca”.

Armengol es pregunta “a què s’ha dedicat Laia Gomis, regidora d’Urbanisme, aquests 4 anys a banda de cobrar 39.000 euros l’any?” per acabar afirmant que si ell guanya les eleccions del 24 de maig i governa “desencallarem aquest Pla Especial arribant a un acord amb els diversos propietaris i renovarem aquesta deplorable imatge que ens desprestigia com a municipi”.

Es tracta d’un conjunt de construccions unifamiliars aixecades als anys 20 del segle XX, en un estil arquitectònic tardomodernista i eclèctic; que ens remeten al turisme termal de les primeres dècades del segle passat a Coma-ruga i segueixen un mateix patró compositiu amb unes façanes amb barreja d’elements ornamentals, un cromatisme d’elements ceràmics vitrificats, remats i coronaments, i ocasionals mostres de forja. Ni l’interior ni les façanes posteriors no aporten cap valor ornamental al conjunt. Armengol explica que “la problemàtica rau en què el conjunt està en el precatàleg de bens arquitectònics de l’Ajuntament però actualment en molt mal estat de conservació”.

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 18/03/2015; 13:14 PxC lamenta l'abandonament de les cases modernistes de Coma-ruga

 

L'Ajuntament assegura que vol preservar les cases i que està negociant amb els propietaris

Els edificis modernistes de Coma-ruga Foto: Cedida

COMA-RUGA/EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha lamentat l'estat en què es troba l'illa d'edificis modernistes del carrer Vilafranca que limiten amb la plaça Germans Trillas i la Via Palfuriana de Coma-ruga. Segons August Armengol, aquest punt es tracta «d’una de les cares més negres que des de les nostres platges mostrem als turistes que ens visiten».

El cap de llista de PxC critica que en un lloc tan cèntric i visible «no s’hi pot tenir tot un grup de cases abandonades, desocupades, en ruïnes i algunes d’elles tapiades i molt malmeses només per la paràlisi d’un Ajuntament que no ha sabut aprovar el Pla Especial urbanístic de protecció del conjunt d’edificis modernistes del carrer Vilafranca». Un pla que Armengol es compromet a tirar endavant si PxC guanya els comicis del mes de maig.

Des de l'Ajuntament, la regidora d’Urbanisme, Laia Gomis, ha puntualitzat que ja fa temps que s’està treballant «per cercar una solució» i que la voluntat municipal «és clara, procedir a la preservació d’aquestes cases». Com a mostra inequívoca, Gomis afirma que es va produir la denegació de la llicència d’enderroc que van sol·licitar en un moment determinat els propietaris d’unes d’aquestes cases.

Tanmateix, des del departament d’Urbanisme s’han mantingut reunions amb tots els propietaris de les cases per manifestar-los la voluntat de procedir a la seva preservació i s’està acabant de tancar l’acord. Tot i això, recorda Gomis, «no es pot oblidar el mecanisme de compensació derivat del sostre que els propietaris perden davant la catalogació».

L'illa d'edificis modernistes es tracta d’un conjunt de construccions unifamiliars aixecades als anys 20 del segle XX, en un estil arquitectònic tardomodernista, que remeten al turisme termal de les primeres dècades del segle passat a Coma-ruga i segueixen un mateix patró compositiu amb unes façanes amb barreja d’elements ornamentals, un cromatisme d’elements ceràmics vitrificats, remats i coronaments, i ocasionals mostres de forja.

LA FURA, 20/03/2015; PÀG.15 PxC promet preservar les cases modernistes de Coma-ruga

COMA-RUGA/EL VENDRELL.- El candidat de Plataforma per Catalunya (PxC) August Armengol s’ha compromès a preservar l’important llegat de cases modernistes que hi ha a Coma-ruga si guanya les eleccions del 24 de maig al Vendrell. Ho farà amb l’aprovació del Pla Especial urbanístic de protecció del conjunt d’edificis modernistes del carrer Vilafranca, una illa que confronta la plaça Germans Trillas amb l’avinguda Palfuriana, on hi ha una illa de cases modernistes tapiades i en estat d’abandó. Les construccions unifamiliars aixecades als anys 20 del segle XX tenen un estil arquitectònic tardomodernista i eclèctic; que ens remeten al turisme termal de les primeres dècades del segle passat a Coma-ruga, i que segueixen un mateix patró compositiu amb unes façanes amb barreja d’elements ornamentals, un cromatisme d’elements ceràmics vitrificats, remats i coronaments i algunes mostres de forja.

DIARI DE TARRAGONA, 19/03/2015; PÀG. El Vendrell quiere salvar las últimas casas modernistas de Coma-ruga

HISTORIA –Ahora están tapiadas. Un propietario pidió licencia de derribo por ruina. 

Están catalogadas, pero el Plan General permite en la zona bloques de cuatro pisos y los dueños piden compensación. 

En la parte frontal de las casas hay un pequeño jardín. Foto: PxC 

La parte trasera  de las viviendas también muestra el avanzado deterioro de los edificios. Foto: PxC

José M. Baselga | COMA-RUGA/EL VENDRELL.- Son los últimos vestigios de construcción modernista en Coma-ruga. De cuando la zona atraía a visitantes por sus aguas termales. Pero a pesar de estar en el precatálogo de bienes arquitectónicos del Ayuntamiento, el conjunto de casas modernistas de Coma-ruga presentan un estado de abandono.

El problema es que la catalogación que protege a los edificios choca con el Plan General del municipio que para la zona permite edificios de hasta cuatro plantas. Y los propietarios reclaman esos derechos que les concede el ordenamiento del Vendrell, ya que es más rentable que las viviendas unifamiliares.

 

De hecho el propietario de una de las casas solicitó un permiso de derribo argumentando el riesgo de ruina de la vivienda, pero el Ayuntamiento la denegó. La concejal de Urbanismo, Laia Gomis (PSC) explica que «la voluntad es la preservación de estas casas» y así se lo ha hecho saber a los propietarios en diversas reuniones «y se está acabando de cerrar el acuerdo».

Compensar con suelo 

Para ello el Ayuntamiento debería compensar a los dueños por los derechos de techo que pierden según el Plan General y que les recorta la catalogación. Una posibilidad es compensar a los propietarios con suelo de propiedad municipal. La nueva legislación permitiría al Ayuntamiento compensar con suelo sin necesidad de destinarlo a vivienda de protección.

La situación de abandono que presentan las casas ha levantado las quejas de Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición, que consideran que «es actualmente uno de los puntos más negros del urbanismo de las playas». Para PxC la creciente degradación de las construcciones «es por una parálisis del Ayuntamiento al no aprobar un plan especial urbanístico que proteja el conjunto de casas»

Electoralismo 

La concejal de Urbanismo señala que PxC busca electoralismo, «pero llegan tarde porque hace meses que el Ayuntamiento trabaja para solucionar la situación».

Las casas están en la calle Vilafranca y limitan con la plaza Germans Trillas y la avenida Palfuriana. Las viviendas se levantaron en la zona donde se concentraba la actividad termal de Coma-ruga en las primeras décadas del siglo XX.

DIARIDETARRAGONA.COM, 19/03/2015; 09:00 El Vendrell quiere salvar las últimas casas modernistas de Coma-ruga

Están catalogadas, pero el Plan General permite en la zona bloques de cuatro pisos y los dueños piden compensación

En la parte frontal de las casas hay un pequeño jardín. Foto: PxC

José M. Baselga | COMA-RUGA/EL VENDRELL.- Son los últimos vestigios de construcción modernista en Coma-ruga. De cuando la zona atraía a visitantes por sus aguas termales. Pero a pesar de estar en el precatálogo de bienes arquitectónicos del Ayuntamiento, el conjunto de casas modernistas de Coma-ruga presentan un estado de abandono. 

El problema es que la catalogación que protege a los edificios choca con el Plan General del municipio que para la zona permite edificios de hasta cuatro plantas. Y los propietarios reclaman esos derechos que les concede el ordenamiento del Vendrell, ya que es más rentable que las viviendas unifamiliares.

De hecho el propietario de una de las casas solicitó un permiso de derribo argumentando el riesgo de ruina de la vivienda, pero el Ayuntamiento la denegó. La concejal de Urbanismo, Laia Gomis (PSC) explica que «la voluntad es la preservación de estas casas» y así se lo ha hecho saber a los propietarios en diversas reuniones «y se está acabando de cerrar el acuerdo».

Compensar con suelo 

Para ello el Ayuntamiento debería compensar a los dueños por los derechos de techo que pierden según el Plan General y que les recorta la catalogación. Una posibilidad es compensar a los propietarios con suelo de propiedad municipal. La nueva legislación permitiría al Ayuntamiento compensar con suelo sin necesidad de destinarlo a vivienda de protección.

La situación de abandono que presentan las casas ha levantado las quejas de Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición, que consideran que «es actualmente uno de los puntos más negros del urbanismo de las playas». Para PxC la creciente degradación de las construcciones «es por una parálisis del Ayuntamiento al no aprobar un plan especial urbanístico que proteja el conjunto de casas».

Electoralismo

La concejal de Urbanismo señala que PxC busca electoralismo, «pero llegan tarde porque hace meses que el Ayuntamiento trabaja para solucionar la situación».

Las casas están en la calle Vilafranca y limitan con la plaza Germans Trillas y la avenida Palfuriana. Las viviendas se levantaron en la zona donde se concentraba la actividad termal de Coma-ruga en las primeras décadas del siglo XX.

Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube