Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 30/04/2015; August Armengol:

El Vendrell, 30/04/2015; August Armengol: "no volem cap mesquita al Vendrell"

03/05/2015 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC) 

PxC demana una moratòria per a què no es concedeixin llicències per a l'obertura de mesquites i dotar a la policia local d'armilles antibales perquè són objectiu del terrorisme islamista

El Vendrell | Redacció.- Els regidors de Plataforma per Catalunya (PxC), August ArmengolJoan Carrasco, han presentat respectivament dues propostes al darrer Ple d'aquest mandat que s’ha celebrat el dimarts dia 28. La primera "per a la suspensió de l'atorgament de llicències per a centres de culte a la ciutat del Vendrell per al període d'un any", i l'altra "per tal de dotar la policia local dels mitjans i el material necessari per a què puguin ocupar el seu lloc de treball amb el màxim de seguretat possible".

August Armengol declara que "aquest moment electoral és el marc ideal per a què els partits que es presenten a les eleccions es posicionin de forma clara i transparent davant l'electorat. Que diguin -i votin al Ple- si volen o no volen una mesquita al Vendrell. Nosaltres som clars, no la volem". Continua el regidor afirmant que "no és una proposta electoralista, sinó que darrerament hem vist representants de la comunitat magrebina, imams i altres líders musulmans locals desfilar pels despatxos de l'Ajuntament i ens temem que el quadripartit ja hagi pactat la mesquita amb ells a esquenes del poble que els va votar. Per això demanem que no enganyin a ningú i que siguin clars: o la volen, o no la volen". De fet, generen conflictes de convivència entre els veïns de la ciutat, representen un efecte crida que podria atreure més immigrants dels que ja tenim, i tendeixen a comprar o llogar vivendes a prop dels centres de culte, cosa que forma més guetos. El segon govern quadripartit va votar en contra, cosa que significa que estan a favor de fer una mesquita al Vendrell, tret de PxC.

El regidor Joan Carrasco va acusar al govern quadripartit d'incomplir l'article 40.2 de la Constitució que obliga als poders públics a vetllar per la seguretat en el treball i en l'article de 14 de l'Estatut dels Treballadors es determina que tenen dret a la seva integritat física i en aquest cas a disposar de l'equip de protecció individual. El regidor va manifestar que "en aquests temps d'amenaces gihadistes en què els cossos de seguretat són objectiu del terrorisme islamista res protegeix més a un policia que l'armilla antibales i per això no demanem, sinó que exigim al govern, que doti a la policia local de tot el necessari per a la seva protecció personal" i acaba explicant que "difícilment la policia pot garantir la seguretat dels ciutadans si no té els mitjans per protegir la seva pròpia". Finalment la proposta va ser aprobada per unanimitat de tots els grups municipals.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

LA FURA, 24/04/2015; PÀG.12 La PxC no vol mesquita

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà en el proper ple municipal, que tindrà lloc dimarts, una proposta de resolució sol·licitant “una moratòria d’un any perquè no es concedeixin llicències per a l’obertura de centres de culte, com ara mesquites”. En la mateixa proposta, la formació ultradretana, que s’ha mostrat sempre contrària a la immigració, insta a què aquesta moratòria sigui de renovació anual. És la seva manera de pressionar perquè el Vendrell no s’hi obri mai cap mesquita que, al seu parer, “poden generar conflictes de convivència entre els veïns i, a més, representar un efecte crida que podria atraure més immigrants”.

En plena campanya de les municipals, el líder de la PxC, August Armengol, ha tornat a utilitzar la immigració amb fins electoralistes i insta a tots els partits a manifestar-se públicament, de forma clara i transparent, si volen o no una mesquita al Vendrell.

DIARI DE TARRAGONA, 22/04/2015; PÀG.23 PxC pide chalecos antibala para la Policía Local

‘Por la amenaza yihadista’ 

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell, ha pedido que la Policía Local disponga de chalecos antibala. La petición es porque “en estos momentos de amenazas yihadistas los cuerpos de seguridad son objetivo” y consideran que los chalecos son la protección más efectiva.

La propuesta la hará en el próximo pleno municipal. En la misma sesión reclamará “la suspensión para conceder licencias para centros de culto en el Vendrell durante el plazo de un año”.

El concejal de PxC August Armengol pidió al resto de partidos en el Consistorio “que digan claramente si quieren una mezquita o no”. El partido cree que el gobierno está negociando la apertura de una nueva mezquita en la localidad.

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 24/04/2015; 08:40 La comunitat musulmana del Vendrell no renuncia a una nova mesquita

Esperen que el consistori valori positivament el seu projecte per l’antiga caserna dels Mossos

Marc Guitart/EL VENDRELL.- La important comunitat musulmana que viu al Vendrell manté l’esperança de trobar un emplaçament adequat que els pugui servir de mesquita. L’actual espai que ocupen des de fa prop de set anys, una nau situada al terme de Santa Oliva però enganxada al Vendrell, se’ls ha quedat petit i no compleix els mínims requisits necessaris per a fer-hi una activitat.

«Els divendres ens podem arribar a reunir unes 500 persones, de les quals 200 vénen d’altres punts de la comarca», explica a BaixPenedèsDiari.cat el president de la Comunitat Islàmica del Vendrell, Abdelaouhab El Youssoufi. Això fa que molts d’ells hagin d’estar a fora perquè no hi ha espai, a més dels problemes amb la calor que hi ha durant els mesos d’estiu.

La Comunitat Islàmica ha posat la mirada des de fa temps en l’antiga caserna dels Mossos d’Esquadra, situada a l’entrada del Vendrell per la C-51, propera al polígon La Cometa. Abandonat des que els Mossos van anar a la nova caserna, l’espai va ser retornat a l’Ajuntament per part de la Generalitat, però presenta un estat deplorable, ja que ha estat desmantellat en bona part.

De fet, la mateixa Generalitat va calcular que reformar l’antiga caserna costaria prop de 500.000 euros, donat que les instal·lacions estan «molt malmeses, havent patit robatoris de material de construcció i de maquinària que fan inservible l’edifici en el seu estat». Des de la Comunitat Islàmica es mostren disposats a assumir la reforma de l’espai, per la qual cosa ja buscarien l’ajut —material o humà— dels diferents membres que la integren.

Segons El Youssoufi, des de l’Ajuntament els han explicat que a partir del setembre es podran presentar els diferents projectes d’aquells col·lectius o entitats interessats en l’espai. Després s’haurà de considerar quin és més beneficiós pel municipi. L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, admet que «s’ha de buscar una solució» per les necessitats de la comunitat musulmana del Vendrell, i que l’antiga caserna és «una opció», tot i que recorda que l'actual ordenança municipal no permet que als polígons hi hagi activitats religioses.

Des de Plataforma per Catalunya (PxC) ja han avançat que presentaran una proposta al proper ple municipal, l’últim del mandat, perquè se suspengui durant un any «l’atorgament de llicències per a centres de culte a la ciutat del Vendrell». August Armengol es mostra en contra de les mesquites perquè creu que «generen conflictes de convivència entre els veïns de la ciutat i representen un efecte crida que podria atreure més immigrants».

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 28/04/2015 El Ple del Vendrell rebutja la proposta de PxC que pretenia impedir la construcció d’una mesquita

EL VENDRELL.- L’Ajuntament del Vendrell ha aprovat avui en el ple ordinari del mes d’abril una modificació de crèdits, un dels quals és de 30.000 euros que servirà per dotar el Vendrell de diversos desfibril·ladors al carrer. Segons ha explicat el primer tinent d’alcalde i regidor de Sanitat, Benet Jané, aquests aparells s’instal·laran en façanes d’edificis públics i en tres vehicles de la Policia Municipal. L’Ajuntament farà un concurs públic per escollir l’empresa que s’encarregarà de la col·locació dels aparells. Una part de la partida pressupostària es destinarà a la formació que faran membres del Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat, el SEM, a diferents persones, en especial, a la Policia Municipal. Amb tot, el regidor de Sanitat ha detallat que els desfibril·ladors que s’instal·laran al Vendrell són d’última generació i fàcils d’utilitzar per qualsevol persona que, en cas d’emergència, podrà emprar-los seguint les instruccions que es donen al mateix aparell. La modificació de crèdits ha quedat aprovada per 15 vots a favor (PSC, CiU, PP, ERC, RNA) i 5 en contra (PxC).

D’altra banda, el ple ha tractat tres punts entorn el procés de selecció d’un soci privat per a la constitució d’una empresa mixta de gestió del servei d’aigües. D’una banda, el ple ha donat compte de l’acord de la Junta de Govern Local del passat 13 d’abril d’ampliació del termini de presentació d’ofertes de la licitació. També s’ha donat compte de l’acord de la Junta per desestimar la sol·licitud de l’empresa Sorea de suspensió de la licitació en curs. I per últim, el ple ha donat compte de l’acord de la Junta del passat 23 d’abril d’aprovació de les al·legacions a l’escrit presentat per Sorea, davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

En un altre àmbit, el ple ha aprovat adherir-se a la pròrroga de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica destinat als ens locals de Catalunya adjudicat pel Consorci Català per al desenvolupament local a l’empresa Endesa i que permet un estalvi mitjà del 3,11% en la tarifa del subministrament d’energia elèctrica del municipi. Aquest punt ha estat aprovat amb 15 vots a favor (PSC, CiU, ERC, PP, RNA) i 4 abstencions (PxC). 

A més, el ple ha aprovat per unanimitat el conveni entre l’Ajuntament i l’Associació de Voluntaris de Protecció civil per a l’exercici 2015. 

Així mateix, la sessió ha aprovat, de forma inicial i per unanimitat, el reglament d’ús dels centres cívics del municipi i el del magatzem municipal de l’Avinguda de la Riera de la Bisbal (El Cau del foc). 

El ple d’aquest dimarts ha fet també l’aprovació inicial de l’ordenança “El Vendrell. L’art al carrer” que ha de permetre regular l’actuació d’artistes, tant de música com d’altres espectacles, a la via pública. En concret, en aquesta ordenança s’estableixen diferents punts i dies d’actuació per tal de minimitzar les molèsties que pugui ocasionar l’activitat, es determina el nombre d’artistes per punt d’actuació, com han de sol·licitar les acreditacions, etc. El punt s’ha aprovat amb 15 vots a favor (PSC, CiU, PP, ERC. RNA) i 5 abstencions (PxC).

D’altra banda, la sessió de ple també ha servit per aprovar, inicialment i per unanimitat, l’actualització dels estatuts del Patronat Municipal de Serveis Culturals.

El ple també ha donat llum verda, per unanimitat, a iniciar la incoació de l’expedient de declaració de Vil·la Casals com a Bé Cultural d’Interès Local.

A més, s’ha aprovat el conveni per a la transmissió de la concessió a favor de la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell de part de la finca de Santa Maria del Mar de Coma-ruga, en concret, la zona de platja i de lleure on ja fa temps que hi està realitzant diverses activitats d’oci. El punt ha quedat aprovat amb 15 vots a favor (PSC, CiU, PP, ERC, RNA) i 5 en contra (PxC).

El ple també ha aprovat que l’Ajuntament assumeixi el personal i els contractes de l’empresa Vendrell Serveis Integrals, com la vigilància d’edificis i de l’estació d’autobusos, atès que el 10 de març de 2015 es va acordar dissoldre aquesta societat. El punt ha quedat aprovat amb 15 vots a favor (PSC, CiU, PP, ERC, RNA) i 5 abstencions (PxC). 

Aquesta tarda també s’ha fet l’aprovació inicial de la modificació de la relació de llocs de treball, conseqüència de l’avaluació de llocs de treball feta recentment i que ha provocat el canvi de diverses categories i classificació d’una dotzena de treballadors i treballadores municipals. En conseqüència, el ple també ha aprovat, inicialment, la modificació de la plantilla de l’Ajuntament del Vendrell i dels seus organismes autònoms per a l’exercici 2015. Aquests dos punts han quedat aprovats per unanimitat. 

D’altra banda, s’ha donat compte al ple dels plans pressupostaris a mig termini, aprovats per la Junta de Govern Local, un tràmit fixat pel Ministeri d’Hisenda.

El ple també ha fet l’aprovació inicial, per unanimitat, de la modificació de pressupost 2015 per esmenar un error en una de les partides.

El grup de Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat tres propostes. La primera demanava dotar a la policia local dels mitjans i el material necessari per tal que puguin ocupar el seu lloc de treball amb el màxim de seguretat possible. Sobre aquest punt, el regidor de Policia Municipal, Rafel Gosálvez, ha explicat que ja fa temps que s’està treballant en aquest sentit, en concret, per dotar els agents d’armilles interiors antibales i antiganivetades. El regidor ha manifestat que l’Ajuntament es compromet a dotar tota la plantilla d’aquests elements de forma progressiva. En una primera compra, en un termini breu, es dotarà tres quartes parts de la plantilla i després, en funció de la disponibilitat pressupostària, s’anirà dotant la resta. Finalment, per unanimitat s’ha aprovat una proposta alternativa a iniciativa del govern, que dóna suport a les actuacions efectuades tant des de la regidoria com del comandament de la policia local per dotar als membres de la policia local dels mitjans necessaris per garantir la seva seguretat i per continuar aplicant les mesures d’autoprotecció davant de qualsevol requeriment de situacions extraordinàries o especials.

La segona proposta de PxC demanava dotar de mitjans econòmics a les entitats protectores d’animals per al bon desenvolupament de les seves tasques. La proposta ha quedat aprovada per unanimitat, amb un petit afegit. En concret, s’ha acordat que s’endureixin les sancions per comportament incívic dels propietaris de mascotes així com les de maltractament animal per tal de produir un efecte dissuasori dels mateixos; que els ingressos recaptats resultants de les sancions esmentades siguin destinats, preferentment, a totes aquelles entitats sense afany de lucre ubicades al Vendrell, ja que duen a terme la tasca de refugi de mascotes que hauria de fer la protectora d’animals municipal de la que manca la nostra vila.

La tercera proposta de PxC demanava la suspensió de l’atorgament de llicències per a centres de culte al Vendrell pel període d’un any. El punt ha quedat rebutjat per 13 vots en contra (PSC, CiU, ERC, RNA) i 6 a favor (PxC i PP). La regidora d’urbanisme, Laia Gomis, ha explicat que actualment l’Ajuntament no està estudiant ni tramitant cap figura de planejament urbanístic i que, per tant, no és possible fer cap suspensió de llicències, ja que seria un acord il·legal.

L’alcalde ha excusat la presència al ple del regidor Joan Maria Diu (CiU).

LAFURA.CAT, 22/04/2015; 18:00 La PxC insisteix en què no vol mesquita al Vendrell

EL VENDRELL.- La Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà en el proper ple municipal, que tindrà lloc dimarts, una proposta de resolució sol·licitant una moratòria d’un any perquè no es concedeixin llicències per a l’obertura de centres de culte, com ara mesquites. En la mateixa proposta, la formació ultradretana, que s’ha mostrat sempre contrària a la immigració, insta a què aquesta moratòria sigui de renovació anual. És la seva manera de pressionar perquè el Vendrell no s’hi obri mai cap mesquita que, al seu parer, “poden generar conflictes de convivència entre els veïns i, a més, representar un efecte crida que podria atraure més immigrants”.

En plena campanya de les municipals, el líder de la PxC, August Armengol, ha tornat a utilitzar la immigració amb fins electoralistes i insta a tots els partits a manifestar-se públicament, de forma clara i transparent, si volen o no una mesquita al Vendrell.

EL 3 DE VUIT, 30/04/2015; PÀG.22 El Vendrell avança per ser un municipi cardioprotegit


ORDENANÇA - El ple també aprova regular les activitats artístiques a la via pública 

EL VENDRELL.- El ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar dimarts una modificació de crèdits, un dels quals és de 30.000 euros i que servirà per dotar el municipi del Vendrell de diversos desfibril·ladors al carrer. Segons va explicar el primer tinent d’alcalde i regidor de Sanitat, Benet Jané, aquests aparells s’instal·laran en façanes d’edificis públics i en tres vehicles de la Policia Municipal. L’Ajuntament del Vendrell farà un concurs públic per escollir l’empresa que s’encarregarà de la col·locació dels aparells. Una part de la partida pressupostària es destinarà a la formació que faran membres del Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat (SEM) a diferents persones, en especial a la Policia Municipal. Amb tot, el regidor de Sanitat va detallar que els desfibril·ladors que s’instal·laran al Vendrell són d’última generació i fàcils d’utilitzar per qualsevol persona que, en cas d’emergència, podrà emprar-los seguint les instruccions que es donen al mateix aparell.

D’altra banda, el ple vendrellenc va tractar tres punts entorn el procés de selecció d’un soci privat per a la constitució duna empresa mixta de gestió del servei d’aigües. D’una banda, el ple va donar compte de l’acord de la Junta de Govern Local del passat 13 d’abril d’ampliació del termini de presentació d’ofertes de la licitació. També va donar compte de l’acord del govern per desestimar la sol·licitud de l’empresa Sorea de suspensió de la licitació en curs. I per últim el ple va donar compte de l’acord de govern per a l’aprovació de les al·legacions a l’escrit presentat per Sorea, davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. En un altre àmbit, el ple del Vendrell va aprovar adherir-se a la pròrroga de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica destinat als ens locals de Catalunya adjudicat pel Consorci Català per al desenvolupament local a l’empresa Endesa i que permet un estalvi del 3,11% en la tarifa del subministrament d’energia elèctrica del municipi. Aquest punt va ser aprovat amb l’abstenció de PxC i la resta de vots a favor.

 Ordenança reguladora de lart a la via pública

 El ple vendrellenc també va aprovar inicialment l’ordenança El Vendrell. L’art al carrer que ha de permetre regular l’actuació d’artistes, tant de música com d’altres espectacles, a la via pública. En concret, en aquesta ordenança s’estableixen diferents punts i dies d’actuació per tal de minimitzar les molèsties que pugui ocasionar l’activitat, es determina el nombre d’artistes per punt d’actuació, com han de sol·licitar les acreditacions, etcètera. En uns altres punts d’aquest ple es va aprovar iniciar la incoació de l’expedient de declaració de la Vil·la Casals com a Cultural d’Interès Local i el conveni per a la transmissió de la concessió a favor de la Fundació Privada SantaTeresa del Vendrell de part de la finca de Santa Maria del Mar de Coma-ruga en concret, la zona de platja i de lleure on ja fa temps que està realitzant diverses activitats d’oci. PxC va votar en contra d’aquest darrer punt.

Propostes de PxC rebutjades

Finalment, val a dir que Plataforma per Catalunya (PxC) va presentar tres propostes. La primera, per la qual es va aprovar un text alternatiu de suport a la regidoria i al cap de la Policia Local, demanava “dotar la policia dels mitjans i el material necessari perquè puguin ocupar el seu lloc de treball amb el màxim de seguretat posible”. Sobre aquest punt, el regidor de Policia Municipal, Rafel Gosálvez, va explicar que ja fa temps que s’està treballant en aquest sentit en concret, per dotar els agents d’armilles interiors antibales i antiganivetades. El regidor va manifestar que l’Ajuntament es compromet a dotar tota la plantilla d’aquests elements de manera progressiva. La segona proposta de PxC demanava “dotar de mitjans econòmics les entitats protectores danimals per al bon desenvolupament de les seves tasques”. La proposta va ser aprovada per unanimitat, però amb un petit afegit. En concret, es va acordar que s’endureixin les sancions per comportament incívic dels propietaris de mascotes, així com les de maltractament animal per tal de produir un efecte dissuasiu dels mateixos; i que els ingressos recaptats resultants de les sancions esmentades siguin destinats, preferentment, a totes aquelles entitats sense afany de lucre ubicades al Vendrell, ja que duen a terme la tasca de refugi de mascotes que hauria de fer la protectora d’animals municipal de la qual manca la vila. I la tercera proposta de PxC demanava la “suspensió de latorgament de llicències per a centres de culte al Vendrell pel període dun any” i va ser rebutjada. La regidora d’Urbanisme, Laia Gomis, va explicar que actualment l’Ajuntament del Vendrell no està estudiant ni tramitant cap figura de planejament urbanístic i que, per tant, no és possible fer cap suspensió de llicències,ja que seria un acord il·legal.

 

PxC a Youtube