Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Vendrell, 15/05/2015; August Armengol (PxC) denuncia Eva Serramià (CiU) davant la Fiscalia Anticorrupció

El Vendrell, 15/05/2015; August Armengol (PxC) denuncia Eva Serramià (CiU) davant la Fiscalia Anticorrupció

15/05/2015 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

La cap de llista de CiU va adjudicar a l’aleshores seu marit prop de 2 milions d’euros com a funcionària i cap de contractació de l’Ajuntament. I aquesta persona vol ser alcaldessa?


El Vendrell | Redacció.- El regidor i cap de llista de Plataforma per Catalunya (PxC), August Armengol, ha presentat públicament als mitjans de comunicació al Centre Cívic l’Estació la denúncia interposada davant la Fiscalia Anticorrupció contra la cap de llista de CiU, Eva Serramià, pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències, malversació de fons públics i frau de l’article 436 del Codi Penal. El regidor identitari ha demanat “la dimissió immediata de Serramià com a cap de llista i si té la barra de negar-s’hi apel·lo a tots els membres honestos i honrats de la seva llista, que també n’hi ha, que renunciïn davant la Junta Electoral de Zona per no quedar empastifats com a còmplices polítics”. Armengol ha volgut recordar que “els n.4 i l’11 de la llista, l’actual regidor Sergi Teruel i el treballador municipal Salva Ferré estan també denunciats davant la Fiscalia Anticorrupció per haver estat presumptament contractats irregularment per l’anterior administració de CiU” afegeix que "PxC es personarà com acusació popular quan s'incoïn diligències pels delictes denunciats" i acaba etzibant que “si com a funcionària va fer el que va fer, què no farà com a alcaldessa? I aquesta persona vol ser alcaldessa?”

Fets

Eva Serramià va entrar a l’Ajuntament l’any 1984 com auxiliar administrativa i va culminar la seva carrera fulgurant com interventora de fons accidental nomenada per un alcalde de CiU el 25/10/2010 càrrec que va ostentar fins el 24/03/2015, després de dos mesos de compaginar-lo amb el seu nomenament com a cap de llista de CiU. Mentre va ser cap de contractació de l’Ajuntament durant els anys 2009 i 2010 i com a cap de la mesa de contractació va adjudicar a l’aleshores seu marit un total d’1.811.971,30 euros per un total de 15 projectes, memòries, obres i coordinació, per les seves prestacions de serveis professionals com arquitecte. Sorprèn que l’arquitecte Frederic Porta sempre feia ofertes “just per sota” de les altres pliques, cosa que fa sospitar que la senyora Serramià coneixia presumptament l’import dels altres pressupostos i és de suposar que li facilitava la informació a l’aleshores seu marit, ja que d’altra manera no s’entendria. També sorprèn que la senyora Serramià malgrat el parentiu que la unia al seu marit mai es va absentar de la mesa de contractació ni de la sala d’adjudicacions en cap moment. També sorprèn el seu desconeixement de l’apartat 6 de l’art.9 de la llei 9/1991, de 22 de març, que indica la incompatibilitat per contractar el cònjuge per part de qualsevol funcionari. També costa d’entendre que si tan bon professional era el senyor Porta que durant els exercicis 2009 i 2010 se li van adjudicar per la mesa de contractació -que presidia l’aleshores seva esposa- la immensa majoria d’obres, com pot ser que arran de la seva separació conjugal al juliol de 2010 ja no se li concedís mai més cap adjudicació?

Presumptes figures delictives

Prevaricació administrativa.- Les contractacions s’han d’ajustar als principis de no discriminació i igualtat de tracte dels candidats i no pas a l’exercici arbitrari del poder. La forma de procedir de la senyora Serramià ha estat irregular en eliminar els mecanismes que s’estableixen per a l’actuació administrativa. La seva actuació és patent, palmària, evident i esperpèntica. En els fets exposats no s’hi aplica el dret sinó la sola voluntat de la funcionària i aprofundint encara més, potser, fins i tot els seus propis interessos patrimonials i econòmics.

Tràfic d'influències.- És prou clar que s’ha utilitzat l’Administració Pública per satisfer interessos particulars i no pas generals, invertint deliberadament els valors i principis que legitimen l’actuació de l’Administració. Aprofitant el seu càrrec de cap de contractació, presumptament busca aconseguir com única finalitat que les adjudicacions al seu aleshores  marit li poguessin generar directament o indirectament un benefici econòmic per a si mateixa o “per a un tercer”. Aquest delicte és l’esglaó previ per a la comissió d’altres delictes de corrupció com la prevaricació i el suborn. Ha faltat presumptament a la imparcialitat, transparència i objectivitat que exigia el seu càrrec en l’exercici de la funció pública.

Malversació de fons públics.- Amb la seva actuació dolosa i arbitrària perjudica directament els fons públics.

Frau de l’article 436 del Codi Penal.- Funcionari públic que en la contractació pública defraudi a l’ens públic.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

BAIXPENEDESDIARI.CAT, 12/05/2015; 14:23 PxC porta a Serramià a la Fiscalia per suposades adjudicacions irregulars

Armengol acusa a la candidata de CiU d'adjudicar 15 projectes al seu marit quan era cap de la mesa de contractació

Serramià lamenta els atacs «sense fonament» i recorda que no tenien responsabilitats en la contractació

Josep Rull, Eva Serramià i Benet Jané, al Vendrell Foto: M.G.

Marc Guitart/EL VENDRELL.- S'esperava de feia dies i finalment ha arribat. La campanya electoral al Vendrell ha apujat el nivell de tensió després que el partit Plataforma per Catalunya (PxC) hagi anunciat que ha portat a la Fiscalia Anticorrupció a la cap de llista de Convergència i Unió (CiU), Eva Serramià. PxC ha posat en coneixement de la Fiscalia una sèrie d'adjudicacions d'obres dels anys 2009 i 2010 atorgades a l'aleshores marit d'Eva Serramià, Frederic Porta. Durant aquests anys, Serramià era cap de la mesa de contractació de l'Ajuntament.

Segons August Armengol, el consistori va adjudicar un total de 15 projectes per un valor de gairebé dos milions d'euros a Porta, bàsicament dels Plans FEIL, FEOS i el Plan E, conegut com el 'Plan Zapatero'. PxC remarca que durant aquests dos anys es van adjudicar una trentena d'aquestes obres, de les quals gairebé la meitat van anar a parar al marit de Serramià.

Pel partit ultradretà, això pot comportar delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de fons públics, ja que hi ha «una incompatibilitat per contractar el cònjuge per part de qualsevol funcionari», apunta Armengol. També afegeix que Porta «sempre feia ofertes just per sota de les altres pliques, cosa que fa sospitar que Serramià pogués facilitar informació al seu marit».

Des de CiU, Eva Serramià s'ha mostrat «molt tranquil·la» i convençuda que la seva tasca professional ha estat «impecable». La candidata ha respost que ella no tenia cap responsabilitat en els òrgans de contractació, «ja que no tenia cap càrrec polític», donant a entendre que qui aprovava les adjudicacions era el regidor d'aquesta àrea. També ha lamentat que PxC es dediqui a atacar «sense fonaments i sense proves».

Serramià ha rebut el suport de l'anterior líder de la formació al Vendrell, Benet Jané, i del secretari tercer del Parlament de CiU, Josep Rull. Jané ha considerat una «infàmia» les paraules de PxC, mentre Rull ha afegit que el partit d'Armengol ha d'estar «molt desesperat per recórrer a aquestes calúmnies».

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 12/05/2015 August Armengol acusa Eva Serramià de prevaricació administrativa, tràfic d’influències i malversació de cabals públics

EL VENDRELL.- El cap de llista de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell, August Armengol, ha presentat públicament als mitjans de comunicació aquest migdia al Centre Cívic l’Estació la denúncia interposada davant la Fiscalia Anticorrupció contra la cap de llista de CiU, Eva Serramià, pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències, malversació de fons públics i frau de l’article 436 del Codi Penal. Armengol ha demanat “la dimissió immediata de Serramià com a cap de llista i si té la barra de negar-s’hi apel·lo a tots els membres honestos i honrats de la seva llista, que també n’hi ha, que renunciïn davant la Junta Electoral de Zona per no quedar empastifats com a còmplices polítics”. Armengol ha volgut recordar que “els n.4 i l’11 de la llista, l’actual regidor Sergi Teruel i el treballador municipal Salva Ferré estan també denunciats davant la Fiscalia Anticorrupció per haver estat presumptament contractats irregularment per l’anterior administració de CiU” afegeix que “PxC es personarà com acusació popular quan s’incoïn diligències pels delictes denunciats” i acaba etzibant que “si com a funcionària va fer el que va fer, què no farà com a alcaldessa? I aquesta persona vol ser alcaldessa?”.

Segons l’escrit de PxC “Eva Serramià va entrar a l’Ajuntament l’any 1984 com auxiliar administrativa i va culminar la seva carrera fulgurant com interventora de fons accidental nomenada per un alcalde de CiU el 25/10/2010 càrrec que va ostentar fins el 24/03/2015, després de dos mesos de compaginar-lo amb el seu nomenament com a cap de llista de CiU. Mentre va ser cap de contractació de l’Ajuntament durant els anys 2009 i 2010 i com a cap de la mesa de contractació va adjudicar a l’aleshores seu marit un total d’1.811.971,30 euros per un total de 15 projectes, memòries, obres i coordinació, per les seves prestacions de serveis professionals com arquitecte. Sorprèn que l’arquitecte Frederic Porta sempre feia ofertes “just per sota” de les altres pliques, cosa que fa sospitar que la senyora Serramià coneixia presumptament l’import dels altres pressupostos i és de suposar que li facilitava la informació a l’aleshores seu marit, ja que d’altra manera no s’entendria. També sorprèn que la senyora Serramià malgrat el parentiu que la unia al seu marit mai es va absentar de la mesa de contractació ni de la sala d’adjudicacions en cap moment. També sorprèn el seu desconeixement de l’apartat 6 de l’art.9 de la llei 9/1991, de 22 de març, que indica la incompatibilitat per contractar el cònjuge per part de qualsevol funcionari. També costa d’entendre que si tan bon professional era el senyor Porta que durant els exercicis 2009 i 2010 se li van adjudicar per la mesa de contractació -que presidia l’aleshores seva esposa- la immensa majoria d’obres, com pot ser que arran de la seva separació conjugal al juliol de 2010 ja no se li concedís mai més cap adjudicació?”

Presumptes figures delictives, segons PxC; “Prevaricació administrativa.- Les contractacions s’han d’ajustar als principis de no discriminació i igualtat de tracte dels candidats i no pas a l’exercici arbitrari del poder. La forma de procedir de la senyora Serramià ha estat irregular en eliminar els mecanismes que s’estableixen per a l’actuació administrativa. La seva actuació és patent, palmària, evident i esperpèntica. En els fets exposats no s’hi aplica el dret sinó la sola voluntat de la funcionària i aprofundint encara més, potser, fins i tot els seus propis interessos patrimonials i econòmics.

Tràfic d’influències.- És prou clar que s’ha utilitzat l’Administració Pública per satisfer interessos particulars i no pas generals, invertint deliberadament els valors i principis que legitimen l’actuació de l’Administració. Aprofitant el seu càrrec de cap de contractació, presumptament busca aconseguir com única finalitat que les adjudicacions al seu aleshores marit li poguessin generar directament o indirectament un benefici econòmic per a si mateixa o “per a un tercer”. Aquest delicte és l’esglaó previ per a la comissió d’altres delictes de corrupció com la prevaricació i el suborn. Ha faltat presumptament a la imparcialitat, transparència i objectivitat que exigia el seu càrrec en l’exercici de la funció pública.
Malversació de fons públics.- Amb la seva actuació dolosa i arbitrària perjudica directament els fons públics.
Frau de l’article 436 del Codi Penal.- Funcionari públic que en la contractació pública defraudi a l’ens públic”
.

LAFURA.CAT, 12/05/2015; 17:11 La PxC del Vendrell porta a Eva Serramià (CiU) davant la Fiscalia Anticorrupció en plena campanya de les municipals

August Armengol, cap de llista de PxC

EL VENDRELL.- En plena campanya de les eleccions municipals, la Plataforma per Catalunya (PxC) ha denunciat a la Fiscalia Anticorrupció la cap de llista de CiU, Eva Serramià, pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències, malversació de fons públics i frau. Segons el cap de llista identitari, August Armengol, durant el període que Serramià va ser cap de contractació de l’Ajuntament, els anys 2009 i 2010, “va adjudicar a l’aleshores el seu marit, l’arquitecte Frederic Porta, un total de 15 projectes per valor de prop de 2 milions d’euros”. Des de la PxC s’assegura que Porta sempre feia ofertes “just per sota de les altres pliques, cosa que fa sospitar que Serramià coneixia l’import dels altres pressupostos i li facilitava la informació”. “També sorprèn”, continua la formació ultradretana, “que Serramià no s’absentés mai de la mesa de contractació malgrat el parentiu que la unia amb el seu marit” i encara menys, que “després de la seva separació conjugal, el juliol de 2010, ja no se li tornés a concedir cap altra adjudicació”.

Serramià ha contestat les greus acusacions lamentant que “les formacions polítiques no treballin per fer projectes potents per treure el Vendrell de la crisi i es dediquin a dir mentides trencant la cohesió del municipi i tacant la imatge d’una institució com l’Ajuntament”. “Estic tranquil·la i penso que la política no s’ha de decidir als tribunals, la política es parla per construir i estar al servei del ciutadà”, ha afegit. La candidata per CiU a l’alcaldia ha rebut el suport de l’exbatlle Benet Jané, que ha defensat que la situació de l’Eva és impecable i quedarà demostrat que no es pot anar amb infàmies”, i del coordinador general de CDC, Josep Rull, que ha manifestat que “el discurs populista d’alguns partits demostra la desesperació d’aquests”.

Les denúncies a Fiscalia Anticorrupció formen part de l'estratègia electoral de PxC. I és que, aquesta és la quarta denúncia que la formació ultradretana interposa contra un membre de CiU en menys de quatre mesos. El primer a estar al punt de mira va ser el regidor d'Esports Sergi Teruel, que va ser denunciat al febrer per irregularitats en la seva contractació a l'empresa municipal Serveis Integrals SLM l'any 2010. El van seguir els regidors Jaume Domingo i Jaume Escarré, els mesos de març i abril. En el primer dels casos, per irregularitats en l'adjudicació de l'elaboració d'una web municipal, i en el segon, per mala gestió del Botafoc.

EIXDIARI.CAT, 12/05/2015; 19:13 August Armengol (PxC) denuncia Eva Serramià (CiU) davant la Fiscalia Anticorrupció

La denúncia és pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències, malversació de fons públics i frau

PxC. August Armengol

EL VENDRELL.- L'alcaldable de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell, August Armengol, ha presentat públicament als mitjans de comunicació aquest migdia la denúncia interposada davant la Fiscalia Anticorrupció contra la cap de llista de CiU, Eva Serramià, pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències, malversació de fons públics i frau. El regidor ha demanat “la dimissió immediata de Serramià com a cap de llista i si té la barra de negar-s’hi apel·lo a tots els membres honestos i honrats de la seva llista, que també n’hi ha, que renunciïn davant la Junta Electoral de Zona per no quedar empastifats com a còmplices polítics”. Armengol ha volgut recordar que “els n.4 i l’11 de la llista, l’actual regidor Sergi Teruel i el treballador municipal Salva Ferré estan també denunciats davant la Fiscalia Anticorrupció per haver estat presumptament contractats irregularment per l’anterior administració de CiU” afegeix que "PxC es personarà com acusació popular quan s'incoïn diligències pels delictes denunciats" i acaba etzibant que “si com a funcionària va fer el que va fer, què no farà com a alcaldessa? I aquesta persona vol ser alcaldessa?”.

Segons explica el candidat de PxC, Eva Serramià va entrar a l’Ajuntament l’any 1984 com auxiliar administrativa i "va culminar la seva carrera com a interventora de fons accidental nomenada per un alcalde de CiU el 25/10/2010 càrrec que va ostentar fins el 24/03/2015, després de dos mesos de compaginar-lo amb el seu nomenament com a cap de llista de CiU". Mentre va ser cap de contractació de l’Ajuntament durant els anys 2009 i 2010 i com a cap de la mesa de contractació "va adjudicar a l’aleshores seu marit un total d’1.811.971,30 euros per un total de 15 projectes, memòries, obres i coordinació, per les seves prestacions de serveis professionals com arquitecte", segons Armengol.

La formació diu que "sorprèn que l’arquitecte Frederic Porta sempre feia ofertes “just per sota” de les altres pliques, cosa que fa sospitar que la senyora Serramià coneixia presumptament l’import dels altres pressupostos i és de suposar que li facilitava la informació a l’aleshores seu marit, ja que d’altra manera no s’entendria. També sorprèn que la senyora Serramià malgrat el parentiu que la unia al seu marit mai es va absentar de la mesa de contractació ni de la sala d’adjudicacions en cap moment".

DIARI MÉS, 13/05/2015; PORTADA PxC denuncia l’alcaldable de CiU al Vendrell davant la Fiscalia

Acusen Eva Serramià per presumptes adjudicacions irregulars. P12

DIARI MÉS, 13/05/2015; PÀG.12 PxC denuncia la cap de llista de CiU al Vendrell per presumpta prevaricació

La convergent, Eva Serramià, diu estar «tranquil·la» després que PxC l’hagi denunciat per suposades adjudicacions irregulars

Josep Rull, coordinador de CDC, critica el «discurs populista d’alguns partits»                                    

S. Jiménez / EL VENDRELL.- «Estic tranquil·la i penso que la política no s’ha de decidir als tribunals, la política es parla per construir i estar al servei del ciutadà». D’aquesta manera es defensava ahir l’alcaldable de CiU al Vendrell, Eva Serramià, davant la denúncia que ahir mateix Plataforma per Catalunya (PxC) va presentar davant la Fiscalia Anticorrupció contra la cap de llista convergent per haver –presumptament– adjudicat quinze projectes al seu marit quan era cap de la mesa de contractació durant els anys 2009 i 2010.                                         

Segons el cap de llista de Plataforma per Catalunya, August Armengol, el consistori hauria adjudicat un total de 15 projectes per un valor de gairebé dos milions d’euros a Porta, bàsicament dels Plans FEIL, FEOS i el Plan E. Armengol assegura que, durant els dos anys esmentats, es van adjudicar una trentena d’aquestes obres, de les quals gairebé la meitat van anar a parar al marit de Serramià. Plataforma per Catalunya apunten als presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i malversació de fons públics.                                              

«Lamento que les formacions polítiques no treballin per fer projectes potents per treure el Vendrell de la crisi i es dediquin a dir mentides trencant la cohesió del municipi i tacant la imatge d’una institució com l’Ajuntament», deia ahir Eva Serramià.                                      
Per la seva banda, Benet Jané, sortia en defensa de l’alcaldable convergent tot assegurant que «la situació de l’Eva és impecable i quedarà demostrat que no es pot anar amb infàmies». Tanmateix, Josep Rulll, coordinador general de CDC, qui acompanyava ahir la candidata al Vendrell, criticava l’estratègia de PxC de presentar la denúncia en plena campanya electoral. «El discurs populista d’alguns partits demostra la desesperació d’aquests i que el partit està al costat de CiU el Vendrell per la feina ben plantejada que estan fent», deia ahir convergent Josep Rull.                                              

Potenciar els tres eixos                                                  

La candidatura de CiU al Vendrell presentava ahir les seves propostes per dinamitzar el comerç en els tres eixos comercials de la ciutat: les platges, el Tancat i el centre. Serramià proposa col·laborar amb els comerciants tot facilitant la implantació de noves empreses en locals actualment buits.

DIARI DE TARRAGONA, 13/05/2015; PÁG.27 PxC denuncia a la candidata de CiU por unas adjudicaciones

El VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha denunciado en la Fiscalía Anticorrupción a la candidata de CiU y exinterventora del Ayuntamiento del Vendrell, Eva Serramià. PxC dice que Serramià, siendo jefa de contratación del Consistorio, valoró adjudicaciones de proyectos de obras, que sumaron unos dos millones de euros, y que se concedieron a la empresa de quien entonces era su marido, Frederic Porta.

La candidata de CiU ha negado cualquier irregularidad y señala que todos los procesos de contratación se hicieron de forma impecable. Serramià también negó que existiesen incompatibilidades en sus funciones respecto a elaborar informes para las adjudicaciones, como ha denunciado PxC en la Fiscalía. La denuncia hace referencia al periodo entre 2009 y 2010, cuando Serramià era jefa de servicio de secretaría y contratación del Ayuntamiento, antes de ser interventora. Según PxC en ese periodo se adjudicaron unos proyectos y memorias, de las que la mitad fueron para el entonces marido de Serramià.

El partido que lidera August Armengol ve «sospechoso» que la empresa a la que se adjudicaron gran parte de los proyectos «presentase presupuestos un poco más bajos que el resto de ofertas». Armengol dice que «hace sospechar que Serramià conocía presuntamente el importe de los otros presupuestos presentados para las obras. Es de suponer que le facilitaba esa información a su entonces marido». Serramià argumenta que ella no era la responsable de la contratación.

RTVELVENDRELL.CAT, 13/05/2015 PxC porta Eva Serramià a la Fiscalia

 

EL VENDRELL.- August Armengol denuncia Eva Serramià a la Fiscalia Anticorrupció. Segons Plataforma per Catalunya (PxC), la candidata de CiU va adjudicar a l’empresa del que llavors era el seu marit 15 projectes d’obres, per valor d’1 milió 800.000 euros. August Armengol l’acusa de prevaricació i tràfic d’influències mentre ocupava el càrrec de cap de contractació de l’Ajuntament del Vendrell.

EL 3 DE VUIT, 15/05/2015; PORTADA PxC acusa Eva Serramià de delictes en adjudicacions al Vendrell

La candidata de CiU es defensa i lamenta les “mentides” //P14


EL 3 DE VUIT, 15/05/2015; PÀG.14 PxC denuncia a la Fiscalia Anticorrupció la tasca d’Eva Serramià

CAS - L’acusa de prevaricar i altres delictes en 15 contractacions

REACCIÓ - Serramià, tranquil·la

Ricard Vinyals/EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha encès aquesta setmana la campanya electoral al Vendrell amb l'anunci que ha decidit portar la candidata de CiU, Eva Serramià, davant la Fiscalia Anticorrupció perquè aquest organisme investigui si Serramià va incórrer en uns delictes de prevaricació, tràfic d’influències, malversació de fons públics i frau de l'article 436 del Codi Penal. El motiu, segons PxC, van ser una quinzena d’adjudicacions de projectes, memòries, obres i tasques de coordinació a l'arquitecte Frederic Porta, aleshores marit de la candidata convergent, entre els anys 2009 i 2010 i quan Eva Serramià era la cap de contractació de l'Ajuntament del Vendrell i de la mesa de contractació de la mateixa administració local. August Armengol, novament alcaldable per PxC, va xifrar dimarts en roda de premsa l’import total d’aquestes adjudicacions en prop de 2 milions d’euros, exactament 1.811.971,30 euros, i que la quinzena de contractes a Porta serien pràcticament la meitat dels adjudicats pel consistori vendrellenc durant aquells dos anys.

Per la seva banda, Eva Serramià va respondre PxC tot just en un acte electoral celebrat posteriorment a l'anunci d'Armengol i va negar qualsevol irregularitat, es va mostrar “molt tranquil·la perquè en la meva tasca professional he estat sempre impecable i, per tant, no he de tenir cap por de res; al contrari”, i va lamentar que PxC es dediqués a escampar “mentides”.

Arguments de PxC

En l’exposició d’aquest cas, PxC també va explicar que sorprèn que Frederic Porta sempre feia ofertes just per sota de les altres pliques, cosa que fa sospitar que la senyora Serramià coneixia presumptament l'import dels altres pressupostos i és de suposar que li facilitava la informació a l'aleshores marit seu, ja que daltra manera no s'entendria. I August Armengol va afegir dimarts que malgrat el parentiu que la unia al seu marit, Eva Serramià mai no es va absentar de la mesa de contractació ni de la sala d’adjudicacions; a més de destacar que si tan bon professional era el senyor Porta, que durant els exercicis 2009 i 2010 se li van adjudicar per la mesa de contractació, que presidia laleshores esposa, la immensa majoria dobres, com pot ser que arran de la seva separació conjugal al juliol del 2010 ja no se li concedís mai més cap adjudicació.

Segons vol que investigui la Fiscalia Anticorrupció, PxC considera que Eva Serramià hauria estat autora d’un delicte de prevaricació administrativa, per suposadament no respectar els principis de no discriminació i igualtat de tracte dels candidats a una adjudicació; tràfic d'influències, perquè s'hauria aprofitat de l'Administració pública per satisfer interessos particulars per sobre dels generals; malversació de fons públics, perquè PxC considera que amb l'actuació de Serramià en aquests casos va perjudicar directament els fons públics; i frau de l'article 436 del Codi Penal, perquè hauria defraudat l’ens públic vendrellenc com a funcionària.

August Armengol va demanar la dimissió de la candidata de CiU o, donat el cas, que pleguin la resta de companys de la seva llista, i concloure que PxC no es querellarà contra l'alcaldable convergent, sinó que informa dels presumptes delictes a la Fiscalia Anticorrupció, perquè el tràmit és més senzill i, a més, moltes vegades quan demanem informació triguem mig any a tenir-la.

Reacció de Serramià, Rull i Jané

Com apuntàvem, Eva Serramià, que va negar cap incompatibilitat en la seva tasca, va respondre PxC el mateix dimarts i es va mostrar molt tranquil·la en aquest cas. “És més, així podré demostrar la meva innocència a la Fiscalia”, va dir Serramià, que també va lamentar que PxC -a qui no va citar pel nom- “en lloc de treballar pels interessos dels ciutadans i del Vendrell i fer un projecte potent per treure la vila de la crisi, la seva única tasca sigui la d’atacar les persones sense fonament, amb mentides, injúries i sense proves, com es demostrarà”. Serramià també va criticar la judicialització de la política. La candidata de CiU va rebre el suport explícit del coordinador de CDC, Josep Rull, de campanya al Vendrell, i de l’excandidat Benet Jané. “Denunciem actituds com la de PxC, que van a trencar i insultar”, va dir Rull, mentre que Jané va defensar Serramià fins al punt que va manifestar: “Em deixo tallar la mà perquè la conec de fa anys i té una actuació impecable en tots els afers”.

LA FURA, 15/05/2015; PÀG.13 La PxC porta l’alcaldable de CiU del Vendrell a la Fiscalia Anticorrupció

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha denunciat a la Fiscalia Anticorrupció la cap de llista de CiU, Eva Serramià, pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències, malversació de fons públics i frau. Segons el cap de llista identitari, August Armengol, durant el període que Serramià va ser cap de contractació de l’Ajuntament, els anys 2009 i 2010, “va adjudicar a l’aleshores el seu marit, l’arquitecte Frederic Porta, un total de 15 projectes per valor de prop de 2 milions d’euros”. Des de la PxC s’assegura que Porta sempre feia ofertes “just per sota de les altres pliques, cosa que fa sospitar que Serramià coneixia l’import dels altres pressupostos i li facilitava la informació”. “També sorprèn”, continua la formació ultradretana, “que Serramià no s’absentés mai de la mesa de contractació malgrat el parentiu que la unia amb el seu marit” i encara menys, que “després de la seva separació conjugal, el juliol de 2010, ja no se li tornés a concedir cap altra adjudicació”.

 

PxC a Youtube