Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Constitució del nou ple a l'Ajuntament del Vendrell

Constitució del nou ple a l'Ajuntament del Vendrell

16/06/2015 - El Vendrell

COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA

El ple municipal es constitueix amb 3 regidors de Plataforma per Catalunya, que es consolida com a tercera força política

El Vendrell | Redacció.- Martí Carnicer ha estat investit alcalde aquest dissabte 13 de juny en el ple d'investidura amb els únics 4 vots dels regidors del PSC. En no tenir cap altre candidat majoria absoluta, ha estat proclamat alcalde per ser el líder de la llista més votada el dia 24 de maig. Fins ara no ha sabut o no ha pogut trobar cap soci de govern i la llei contempla 30 dies més perquè pugui arribar a acords amb altres forces. 

Tot seguit, cada grup va poder fer una ronda d'intervencions que va iniciar el PP coma grup més petit i va tancar el PSC com a grup més gran. 

August Armengol va intervenir en nom de Plataforma per Catalunya (PxC) agraïnt als seus 1798 votants la confiança dipositada en la seva candidatura i va declarar que treballarà per no fallar-los. PxC estrena el seu quart mandat al Consistori, el tercer consecutiu com a tercera força política del municipi. En un panorama consistorial multicolor amb 8 grups, August Armengol va reclamar “respecte institucional cap a tots els regidors i tots els grups polítics” malgrat que el seu tarannà polític sigui discrepant amb el d'altres candidatures. A més, Armengol va defensar en el seu discurs la “cultura catalana, hispànica, europea, democràtica i occidental”, ja que, segons PxC, un panorama amb diversitat de cultures tan sols pot conduir a múltiples conflictes que poden derivar a problemes com la pobresa o la pèrdua de benestar social, de drets dels treballadors i pèrdua d'dentitat. Va tancar el seu discurs antiglobalització i antiïmmigració afirmant que farà una “oposició clara, neta i transparent però alhora ferma, constructiva i responsable”.

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Notícies relacionades en altres mitjans de comunicació

RTVELVENDRELL, 14/06/2015; Constitució del nou ajuntament del Vendrell

Aquest dissabte, 13 de juny, la sala de plens ha acollit l’acte de constitució del nou plenari de l’Ajuntament del Vendrell per al mandat 2015-2019, fruit de les eleccions municipals celebrades el 24 de maig passat. 

En el ple, Martí Carnicer ha estat reelegit alcalde en qualitat de cap de la llista més votada, ja que en el procés de votació no ha obtingut la majoria, en rebre únicament 4 vots. També han presentat candidatura a l’alcaldia August Armengol (PxC), que ha obtingut 3 vots; Òscar Blasco (Sí Se Puede), que ha obtingut 2 vots i Rubén Suán (Som Poble), que ha obtingut 2 vots.  A partir d’ara s’obre el termini legal d’un mes per formar govern, ja que des del 24 de maig encara no ha estat possible tancar pactes de governabilitat atesa la diversitat de grups que han entrat a formar part del consistori. En línies generals, totes les formacions han apel·lat a la necessitat de diàleg i d’anteposar els interessos del Vendrell per sobre de les diferències polítiques.

EIXDIARI.CAT, 13/06/2015; Martí Carnicer (PSC) és investit alcalde del Vendrell, a l'espera de pactes de govern definitius

Martí Carnicer ha estat designat alcalde del municipi del Vendrell en segona volta al ple d'investidura que s'ha celebrat aquest dissabte a l'Ajuntament.

Després de l'entrega de la insígnia representativa que ha atorgat Martí Carnicer a cadascun dels regidors, s'ha iniciat la votació de l'alcalde del Vendrell. En aquest context, PSC – Progressistes del Vendrell, Som Poble i Plataforma per Catalunya s'han presentat com ha candidatura alcaldable obtenint un resultat de 4 vots per Martí Carnicer, 3 per August Armengol, 2 per Ruben Suan, 2 per Óscar Blasco i 10 abstencions. En no tenir cap representant majoria absoluta, Martí Carnicer ha estat proclamat alcalde per ser el líder de la llista més votada el dia 24 de maig.

Tot seguit, cada grup ha pogut fer una ronda d'intervencions que ha iniciat el Partit Popular. Encoratjant a Martí Carnicer en la seva tasca política, Elisabeth Rodríguez ha destacat que “els resultats electorals han marcat un abans i un després en la manera de fer política municipal” i que, per aquest motiu ha de primar la ciutadania per davant de les estratègies polítiques. Ha emfatitzat, doncs, en la necessitat de treballar pel “bé comú” adaptant-se als nous temps per tal de vetllar per la prosperitat del municipi.

Som Poble ha iniciat el seu parlament agraint als centenars de persones empresonades i assassinades pel franquisme la seva lluita ferma per aconseguir els seus somnis, amb un especial record pels regidors i alcaldes del Vendrell de l'època. S'han reafirmat en el vot cap al seu projecte i en el no suport cap al PSC sent fidels al seu tarannà de candidatura rupturista que vol acabar amb les dinàmiques dutes a terme fins al moment al consistori per part de partits com el PSC, CiU o el PP: “Tenim molt clar que aquest model de gestió és el responsable de la situació en què vivim”, ha afirmat Ruben Suan. En aquest sentit, aposten per una nova manera de treballar i organitzar el consistori, atès que “és de sentit comú que s'ha de canviar”. Per aquest motiu, optaran per fer una oposició constructiva.

Sí Se Puede volen ser “la veu, els ulls i les mans d'una part molt important del Vendrell”, tal com ha declarat Óscar Blasco. Per aquest motiu treballaran per aconseguir una política més participativa que treballi per millorar la situació de les persones amb familiars dependents, que recolzi els nous emprenedors, que lluiti contra els desnonaments, que treballi fortament amb els barris marítims i que tingui cura dels serveis públics especialment el sanitari, entre d'altres propostes de govern. Óscar Blasco s'ha adreçat als regidors i ha dit que, “en aquest sentit, vostès disposen de la nostra mà estesa per treballar amb vosaltres”.

Esquerra Republicana de Catalunya vol treballar per un municipi auster i transparent que treballi “pel Vendrell, per Catalunya i per la ciutadania”.

“La democràcia ha guanyat”, ha afirmat la líder de Ciutadans Mª Luz Ramírez. Ara però, destaquen que cal enfrontar-se al major dels reptes: l'adaptació a les necessitats actuals del municipi i els vilatans. Per aquest motiu, han afirmat que és prioritari establir un diàleg sense respondre a colors en favor del benestar dels veïns “on només hi hagi cabuda les bones formes i el respecte”. Ciutadans opta per una oposició constructiva.

Plataforma per Catalunya ha agraït als seus 1798 votants la confiança dipositada en la seva candidatura i ha declarat que treballarà per no fallar-los. En un panorama consistorial multicolor, August Armengol ha reclamat “respecte institucional cap a tots els regidors i tots els grups polítics” malgrat que el seu tarannà polític sigui discrepant amb el d'algunes candidatures. A més, Armengol ha defensat en el seu discurs la “cultura catalana, hispànica, europea i occidental”, ja que, segons PxC, un panorama amb diversitat de cultures tan sols pot conduir a múltiples conflictes que poden derivar a problemes com la pobresa o la pèrdua de benestar social i de drets dels treballadors. El partit ha esmentat que farà una “oposició clara, neta i transparent però alhora ferma, constructiva i responsable”.

La renovació en el si del partit és el primer que ha destacat Eva Serramià de candidatura de Convergència i Unió. La seva voluntat al llarg dels quatre anys vinents s'exemplifica en la necessitat de “fer del Vendrell una ciutat de la qual ens sentim orgullosos (…) esperant recollir els fruits polítics d'aquí a quatre anys”. Serramià també ha parlat de la necessitat que es valori i s'escolti la ciutadania, que es respecti el medi ambient i que es lluiti per aconseguir habitatges dignes per tothom i per fomentar el patrimoni del municipi, entre altres propostes, tot fet “des de la proposta i no des del recel” per tal que El Vendrell recuperi el seu esperit de capital.

El Partit Socialista – Progressistes del Vendrell, amb Kenneth Martínez com a portaveu, ha declarat la necessitat d'establir un equilibri i una igualtat “per consensuar els punts programàtics que permetin la governabilitat del Vendrell”. Entre les línies de treball properes ha destacat la sostenibilitat dels serveis públics, la problemàtica de la inserció laboral i les necessitats educatives. “Ens oferim a formar part d'un govern el més ampli possible (...) a ningú ens han votat per estar a l'oposició”. Entenent que “aquest govern ha d'estar obert a totes les forces polítiques”, Kenneth Martínez ha emfatitzat que en cap cas comptaran amb aquelles que no respectin la democràcia i la diversitat social.

A l'espera de conèixer els pactes que formin el govern definitiu, Martí Carnicer ha donat per acabat el ple d'investidura afirmant que tots ells es faran per millorar el municipi i la situació dels vilatans perquè les candidatures tenen “un objectiu comú: El Vendrell, el nostre poble”.

NACIODIGITAL.CAT, 13/06/2015; El Vendrell investeix alcalde Martí Carnicer amb només quatre vots

Ple d'investidura plàcid i previsible el que s'ha viscut aquest dissabte al Vendrell. Tal com estava anunciat, el candidat del PSC, Martí Carnicer, ha estat investit de nou alcalde de la ciutat, amb només els quatre vots del seu partit. CiU, ERC, C's i PP s'han abstingut en la votació, mentre que PxC, Sí Se Puede i Som Poble han votat els seus propis candidats.

D'aquesta manera, Carnicer encara el seu sisè mandat com a batlle del Vendrell. En el seu primer discurs com a alcalde reelegit, Carnicer ha celebrat que molts partits «hagin deixat la porta oberta a poder col·laborar i a l'entesa», i ha remarcat la necessitat d'arribar al «consens per poder donar una resposta adequada als ciutadans en un mandat que serà complicat i requerirà molt treball». 

La majoria dels portaveus del partit han mostrat bona voluntat per al diàleg, de cara a la formació d'un govern que s'ha de tancar abans del 13 de juliol. Eva Serramià, de CiU, ha apuntat que la prioritat és «ajudar al Vendrell a sortir de l'actual situació», remarcant que «seria molt fàcil quedar-nos expectants i traient els fruïts de veure com el govern s'estimba», en clara al·lusió a Som Poble. Serramià ha detallat les prioritats del seu partit, així com el desig de renovar la ciutat.

August Armengol ha retret a l'alcalde el fet de deixar de banda en les converses el seu partit, recordant que «és la tercera força de l'Ajuntament» i ha demanat respecte, abans de recuperar el discurs anti globalització i anti immigració, que durant la campanya va tenir amagat. Més receptiva s'ha mostrat Luz Ramírez, de Ciutadans, que ha animat els partit a «deixar de banda dretes i esquerres, autodeterminació o no», per centrar-se en donar resposta als ciutadans del Vendrell.

Josep Marrasé, d'ERC, també s'ha mostrat obert a buscar un acord basant-se en un «projecte en comú que inclogui responsabilitat, coherència i transparència, amb la vista posada en un futur estat sobirà». Inclús des de Sí Se Puede, que ja ha anunciat que es quedarà a l'oposició, Oscar Blasco ha ofert «mà estesa pel diàleg», tenint sempre com a prioritat les respostes socials davant «els desnonaments, l'atur i les situacions crítiques de les famílies en crisi».

El partit més combatent ha estat Som Poble, amb un Ruben Suan que ha carregat contra PSC, CiU i PP per 36 anys d'un model de gestió que, segons el partit, ha portat el Vendrell a la situació actual. Suan ha llegit una cançó d'Ovidi Montlló en la qual s'alerta sobre els pactes amb el dimoni. Per últim, Eli Rodríguez, del PP, ha demanat a Carnicer un compromís «per sumar esforços deixant de banda el partidisme i les iniciatives que separin els ciutadans».

14 nous regidors 

El ple d'investidura ha suposat la benvinguda de 14 nous regidors a l'Ajuntament del Vendrell. Camil·la Barnadas, Eva Serramià, Ferran Trillas, Josep Mercadé, Luz Ramírez, Mar Negro, Víctor Pérez, Josep Marrasé, Eva Mata, Oscar Blasco, Verónica Moreno, Ruben Suan, Alfredo Valdivielso i Jerónimo Merino han recollit les insígnies de benvinguda que els ha lliurat Martí Carnicer.  

DIARIBAIXPENEDES.CAT, 13/06/2015; Queda constituït l’Ajuntament del Vendrell amb Martí Carnicer com a alcalde

Aquest dissabte, 13 de juny, a partir de les 12 del migdia, la Sala de plens ha acollit l’acte de constitució del nou plenari de l’Ajuntament del Vendrell per al mandat 2015-2019, fruit de les eleccions municipals celebrades el 24 de maig passat. La sessió també s’ha pogut seguir en directe a través de Ràdio i Televisió El Vendrell.

En el ple, Martí Carnicer ha estat reelegit alcalde en qualitat de cap de la llista més votada, ja que en el procés de votació no ha obtingut la majoria, en rebre únicament 4 vots. També han presentat candidatura a l’alcaldia August Armengol (PxC), que ha obtingut 3 vots; Òscar Blasco (Sí Se Puede), que ha obtingut 2 vots i Rubén Suán (Som Poble), que ha obtingut 2 vots.  A partir d’ara s’obre el termini legal d’un mes per formar govern, ja que des del 24 de maig encara no ha estat possible tancar pactes de governabilitat atesa la diversitat de grups que han entrat a formar part del consistori. En línies generals, totes les formacions han apel·lat a la necessitat de diàleg i d’anteposar els interessos del Vendrell per sobre de les diferències polítiques.

L’acte ha començat amb la constitució de la Mesa d’edat, que estava presidida pel regidor electe de major edat, Martí Carnicer (PSC), i que tenia com a vocal el regidor electe de menor edat, Víctor Pérez (C’s). Tot seguit, els 21 regidors i regidores han promès o jurat el càrrec i ha quedat constituït el nou plenari. Aquest l’integren: Martí Carnicer, Kenneth Martínez, Camil·la Barnadas i Rafel Gosálvez de la llista Pdv-PSC-CP; Eva Serramià, Ferran Trillas i Josep Mercadé de la llista de CiU; August Armengol, Araceli Bundó i Juan Manuel Carrasco de la llista de PxC; María Luz Ramírez, Maria del Mar Negro i Víctor Pérez, de la llista de C’s; Josep Marrasé i Eva Mata de la llista d’ERC; Òscar Blasco i Verónica Moreno de la llista de Sí Se puede El Vendrell; Rubén Suan i Alfredo Valdivielso de la llista de SP-CUP-PA i Elisabet Rodríguez i Jerónimo Merino de la llista del PP.

Després d’acceptar el càrrec i fer-ne el jurament o la promesa, el nou alcalde ha assumit la presidència de la sessió i ha donat la paraula als portaveus dels diferents grups municipals. Finalment, ha tancat el ple amb una intervenció, en què ha apel·lat a la responsabilitat, humilitat i generositat de tots els grups polítics per aconseguir que el Vendrell no s’aturi per les diferències entre les formacions, sinó que avanci pels seus acords.

El ple íntegre es podrà seguir en diferit aquest cap de setmana dins de la programació de Televisió El Vendrell: en concret, dissabte i diumenge a les 15h i diumenge, també, a les 19.30h.

PxC a Youtube