Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

PxC denuncia una plaga d'insectes als Pisos Planas

PxC denuncia una plaga d'insectes als Pisos Planas

03/09/2015 - El Vendrell

El Vendrell | Redacció.- A Plataforma per Catalunya (PxC) hem rebut nombroses queixes dels veïns dels Pisos Planas per l’abandonament que pateixen per part del govern municipal. En aquest cas, més que queixes són un crit d’auxili per la plaga d’escarabats generalitzada que si no es resol alguns es plantegen de marxar. La no connexió dels Pisos Planas a la xarxa municipal de clavegueram genera males olors i fuites al carrer.

Els Pisos Planas estan patint un estat de degradació impròpia del segle XXI. No estem parlant en aquesta ocasió d'okupacions il·legals, delinqüència, tràfic de drogues o incivisme. Ara parlem d'un problema de salubritat que pot ocasionar greus conseqüències.

És de tots sabut que PxC ho ha exposat en els plens en nombroses ocasions que els blocs dels Pisos Planas no tenen connexió a la xarxa de clavegueram municipal, ja que les aigües fecals van a una fossa sèptica, fossa que pateix nombroses filtracions, i que s'omple tot sovint sortint les aigües fecals per l’escala i passadissos.

Per si no fossin suficients les males olors que pateixen els veïns, ara pateixen una veritable plaga d'insectes, com escarabats que envaeixen els espais comuns, els pisos i també les cuines, barrejant-se entre els aliments i electrodomèstics, per tot arreu, sense que els veïns puguin acabar amb ells, perquè no és un problema d'un pis determinat, és un problema general de salut pública que afecta a tot el bloc, que posa en greu risc a nens i grans, ja que aquests insectes són portadors de nombroses malalties.

Segons explica el regidor Joan Carrasco el problema rau en què “no n’hi ha prou que un veí individualment les elimini del seu pis perquè en trobar-se en tot el bloc de pisos, sempre tornen” i afegeix que “segons expliquen els veïns, la majoria dels pisos estan ocupats per immigrants, els quals no volen col·laborar per motius econòmics o pels seus propis costums, per la qual cosa la plaga s’eternitza”. Per això demana la intervenció de l’Ajuntament en un doble sentit “mitjançant la intermediació dels treballadors socials perquè els veïns immigrants s’avinguin a col·laborar, i; en segon lloc, que es connectin els Pisos Planas a la xarxa municipal de clavegueram”.

 

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube