Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

PxC força un ple extraordinari per rebutjar les ordenances fiscals

PxC força un ple extraordinari per rebutjar les ordenances fiscals

13/12/2015 - El Vendrell

August Armengol: “Hem votat en contra de les Ordenances Fiscals perquè són un atac al poder adquisitiu de les clases populars i treballadores del Vendrell”.

El Vendrell | Redacció.- La presentació d’al·legacions per part de Plataforma per Catalunya (PxC) a les Ordenances Fiscals aprovades inicialment a l’octubre força un ple extraordinari i urgent per debatre-les de nou.

Araceli Bundó (PxC) ha manifestat el seu rebuig per aquesta proposta del govern local que manté la política dels últims anys que ha portat el Vendrell on és. Ha denunciat que pugen un global d'un 1%, concretades bàsicament amb l'augment d'un 1'8% de l'IBI, que en realitat és un 2,1% tenint en compte l’evolució dels preus al consum (IPC) que ha baixat el 0,3% anual en el conjunt de l’Estat a 30 de novembre”. Per això “ha reclamat una baixa generalitzada d’impostos, taxes i preus públics en aquesta quantia així com una revisió cadastral”. PxC ha destacat la importància de “fer una tarifa per les famílies que no es troben a Serveis Socials però que presenten mancances per arribar a final de mes, de crear bonificacions en l'impost de circulació pels vehicles de tracció mecànica a aquelles persones que no arribin al Salari Mínim Interprofessional i la necessària igualtat en la taxa d'escombraries”. Ha centrat també les seves crítiques en el PP, per proposar ara una bonificació per les taules i cadires de les terrasses dels bars, que ja havia fet PxC cada any des d’anys enrere i el PP era al govern i ho havia rebutjat.

El cas més ridícul, però, radica en el cas d’ERC que durant la campanya electoral de les municipals va prometre rebaixar els impostos i les taxes quan estiguessin al govern i fins i tot van repartir uns vals prometent la rebaixa. Al paper hi posava 'Val per una rebaixa d'impostos i taxes quan governem a l'Ajuntament'. ERC forma part del govern junt amb el PSC i CDC. C's, SSP i el PP han actuat com a còmplices de les desmesurades alces amb la seva abstenció.

August Armengol (PxC) en acabar el ple s’ha dirigit als mitjans de comunicació tot exclamant que “hem votat en contra de les Ordenances Fiscals perquè són un atac al poder adquisitiu de les clases populars i treballadores del Vendrell”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube