Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Les aigües fecals guanyen terreny als carrers del barri dels Pisos Planas

Les aigües fecals guanyen terreny als carrers del barri dels Pisos Planas

30/12/2015 - El Vendrell

S’aprova per unanimitat la proposta de PxC per actuar d'ofici i solucionar el problema de salut pública per l'abocament d'aigües negres als carrers dels Pisos Planas que es produeix des de fa mesos

El Vendrell | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) va presentar una proposta de resolució al darrer Ple municipal de l’any celebrat el 24 de desembre “per tal de donar una solució urgent i definitiva al problema sanitari d’aigües fecals al barri dels Pisos Planas”, proposta que es va aprovar per unanimitat dels vuit grups polítics.

El problema rau en què les les aigües fecals van a parar a la via pública al barri dels Pisos Planas del Vendrell per l'embossament de diverses canaleres, especialment afectat és el carrer del Mig on l’aigua s’acumula en diversos punts originant greus problemes d’insalubritat. L'olor, especialment a la tarda, és inaguantable, segons els mateixos veïns. A banda de les plagues de paneroles que han de suportar els veïns als seus habitatges.

El problema el ve denunciant PxC des del mes setembre i per això la regidora Araceli Bundó ha comentat que "sembla mentida que estiguem al segle XXI i hàgim de parlar d’una verdadera emergència sanitària al centre d'una capital de comarca com és el Vendrell. El fet de veure les filtracions d'aigües fecals que arriben fins al carrer per on passen les persones i juguen els nens ens fa pensar a PxC que des de l'equip de govern, l'anterior i l’actual, no s'ha donat importància a les queixes dels veïns. És un deure del Consistori vetllar pel benestar dels vendrellencs i evitar qualsevol risc, sobretot si és de salut pública. En un cas tan flagrant com aquest l'Ajuntament hauria d'actuar d'ofici, garantint la seguretat sanitària dels vilatans. Si tenim fons de contingència per pagar impostos endarrerits, també l'hem de tenir per emergències com aquesta", rebla la regidora identitària.

Finalment la proposta va ser aprovada per unanimitat cosa que implica que l'Ajuntament es reunirà amb els veïns afectats per buscar la solució “mitjançant tots els mitjans humans i materials possibles i dins les seves competències de salut pública”, tal com indica la proposta. I si els propietaris no actuen “es demanarà l'autorització judicial per intervenir” en referència a una part important dels propietaris que són les entitats bancàries per l’embargament dels pisos.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube