Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

PxC denuncia un primer cap de setmana de temporada de platges sense salvament marítim

PxC denuncia un primer cap de setmana de temporada de platges sense salvament marítim

19/06/2016 - El Vendrell

L'Ajuntament deixa sense servei de socorrisme i salvament marítim els 6 km de costa en el primer cap de setmana de temporada de platges. PxC reclama la immediata implementació del servei.

Coma-ruga/El Vendrell | Redacció.- El regidor i portaveu del Grup Municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament del Vendrell, August Armengol, denuncia que fins a dia d'avui no s'ha posat en marxa el servei de vigilància de les zones de bany del municipi al llarg dels seus 6 km de costa. Aquest primer cap de setmana de temporada de platges ha brillat per la seva absència qualsevol servei relacionat amb el salvament marítim, socorrisme o vigilància de platges.

Després de 32 anys de servei en aquestes tasques per part de la Creu Roja, aquest any havia guanyat el concurs l'empresa 'Rescatadores de Canarias' rere una rocambolesca succesió de recursos i al·legacions entre ambdues entitats. Finalment i després d'haver-se adjudicat el servei des del 15 de juny al 15 de setembre, l'empresa no ha fet acte de presència ni de possessió de l'adjudicació del servei.

August Armengol, des de PxC, fa una crida a l'equip de govern per a una "immediata implementació del servei perquè els banyistes i usuaris de les platges estan completament desprotegits per la manca de qualsevol servei de vigilància, socorrisme i seguretat a les platges", a més, comenta que "mai no passi, però si a partir del 15 de juny hi hagués algun ofegat, l'alcalde com a màxim mandatari de l'Ajuntament en seria el responsable" i vol recordar que "el proper cap de setmana, pont de Sant Joan amb tres dies festius, és un dels de màxima afluència de tot l'estiu i per tant d'alerta màxima a les platges". El regidor afegeix que "aquesta situació, a més, té els banyistes i navegants desorientats ja que no oneja cap bandera verda, groga o vermella als màstils de la platja indicativa de l'estat de la mar" i acaba demanant que "se li apliqui tot el pes normatiu, contractual i fins i tot judicial si s'escaigués, a 'Rescatadores de Canarias' per incompliment de contracte".

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube