Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

El Ple aprova implantar el sistema SDDR proposat per PxC

El Ple aprova implantar el sistema SDDR proposat per PxC

02/07/2016 - El Vendrell

PxC proposa endegar el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d’envasos (SDDR) per tal de millorar la gestió de residus i acomplir amb major efectivitat la normativa europea.

El Vendrell | Redacció.- El regidor i portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC), August Armengol, ha presentat la proposta de resolució al Ple municipal del 28 de juny "per seguir avançant en l'Estratègia Catalana Residu Zero al Vendrell i valorar la possibilitat d'endegar el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn envasos (SDDR) mitjançant màquines de reciclatge amb bonificació". El punt s’ha aprovat per àmplia majoria.

Mitjançant aquesta proposta Armengol fa èmfasi en el fet que "per aquest sistema la recuperació d'envasos pot ser del 99% cosa que ajudarà i molt a acomplir l'objectiu global de recollida selectiva d'almenys el 60% l'any 2019 al Vendrell" i la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals, Eva Mata (ERC), va qualificar la proposta com a “molt bona”.

El regidor identitari va donar a conèixer la proposta en els següents termes:

Atès que l’Ajuntament del Vendrell es va adherir a l’Estratègia Catalana Residu Zero en la sessió plenària del 16 de febrer i a valorar la possibilitat d’adoptar la Recollida Intel·ligent de Residus mitjançant Contenidors Intel·ligents equipats amb un sistema informàtic i un lector de targetes per tal d’incentivar la recollida selectiva mitjançant el principi que “qui més recicli menys pagui” en la sessió plenària del 17 de maig.

Atès que l’objectiu del Consistori és que la nostra taxa de reciclatge passi del decebedor 16% actual al menys al 60% per al 2019, per la qual cosa hem de seguir avançant per optimitzar els sistemes de recollida selectiva al municipi, amb la implicació de tots els veïns  i aplicant la metodologia més efectiva i eficient en cada nucli, en cada barri i en cada sector.

Atès que en el nostre terme municipal es generen milers d’envasos cada any dels quals molts van a parar “on no toca” i acaben als abocadors il·legals, al carrer, als parcs i jardins, a les platges o a les cunetes. Es tracta d’envasos d’aigua, sucs, cervesa o refrescos en els formats de vidre, plàstic, llauna o tetrabric.

I atès que en l’experiència alemanya mitjançant màquines de reciclatge d’aquests elements descrits s’arriben a recuperar el 99% dels envasos. Basant-se el sistema en la instal·lació d’aquestes màquines de reciclatge i dipòsit d’envasos en els comerços. La idea és que els consumidors abonin 10 cèntims per cadascun d’aquests envasos al comprar el producte i que els recuperin després al retornar l’envàs en un d’aquests punts mentre que els comerciants tindrien una bonificació de 2 cèntims en compensació per recollir, guardar i lliurar els envasos. Cosa que, a més, promocionaria els petits comerços ja que se sol comprar-ne grans quantitats als hipermercats però amb un retorn més fàcil en el comerç de proximitat.

Per tots aquests motius, el grup municipal de PxC va sol·licitar al Ple l’adopció del següent acord: “Que per tal de seguir avançant en l’Estratègia Catalana Residu Zero al Vendrell per assolir una taxa de reciclatge d’escombraries del 60% l’any 2019 s’inclogui en l’estudi aprovat en el darrer Ple la possibilitat d’endegar el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) mitjançant la instal·lació de màquines de reciclatge i dipòsit al comerç de proximitat amb bonificació, per tal de millorar la gestió de residus, reduir l’impacte sobre el medi ambient i acomplir amb major efectivitat la normativa europea”.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube