Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

La Fiscalia investiga l'Ajuntament del Vendrell per presumptes contractacions irregulars d'obres

La Fiscalia investiga l'Ajuntament del Vendrell per presumptes contractacions irregulars d'obres

26/09/2016 - El Vendrell

PxC ha denunciat que la regidora de Convergència, Eva Serramià, va adjudicar contractes a l’aleshores seu marit quan era funcionària

El Vendrell | Redacció.- La Fiscalia Anticorrupció de Tarragona investiga si l'Ajuntament del Vendrell va adjudicar obres públiques de forma irregular durant els anys 2009 i 2010. El cas neix d'una denúncia del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) presentada el 28 d’abril de 2015 per August Armengol, portaveu de PxC, acusant l'actual regidora de Convergència, Eva Serramià, d'haver afavorit l'adjudicació d'obres al seu marit quan ella era funcionària i participava de la Mesa de Contractació.

Aquest dimarts, una desena d’agents dels Mossos d’Esquadra sense uniforme policial van entrar a l’Ajuntament per recollir documentació relativa als expedients de contractació a requeriment de la Fiscalia.

Malgrat que inicialment el cas va ser arxivat, PxC va demanar a la Fiscalia que reobrís la investigació i el dimarts 20 de setembre els Mossos d'Esquadra es van presentar al consistori per requerir els expedients de les obres adjudicades presumptament de forma irregular. Des del consistori recorden que abans de l'arxiu ja havien facilitat un informe de la secretària de l'Ajuntament requerida en l'inici de la investigació i asseguren que aquest dimarts han lliurat tota la informació sol·licitada, "amb la voluntat de col·laborar amb els estaments oficials".

La denúncia de PxC assegura que quan Serramià era responsable de Secretaria i Contractació, va afavorir l'adjudicació d'obres a l'arquitecte Frederic Porta, qui aleshores era el seu marit. Segons la formació política, el conjunt d'obres adjudicades presumptament de forma irregular entre els anys 2009 i 2010 formaven part dels plans FEIL i FEOS.

Des de PxC es denuncia el fet que Serramià no s'hagués absentat de les votacions en la mesa de contractació en el moment de les adjudicacions d'obres, atès que el seu marit era un dels arquitectes aspirants. Alhora, en la denúncia, PxC també apunta la possibilitat que Frederic Porta hagués disposat d'informació confidencial per poder presentar la millor oferta cap als seus competidors i obtenir així l'adjudicació del contracte.

D'aquesta manera, PxC acusa Eva Serramià dels delictes de prevaricació, tràfic d'influències, suborn i malversació de fons públics. La Fiscalia va obrir diligències al maig de 2015, setmanes després de la presentació de la denúncia, i va requerir informació al consistori, que va emetre un informe negant qualsevol irregularitat.

Davant la resposta, el cas va ser arxivat. Amb tot, PxC demana la reobertura de la investigació perquè considera que la secretària també formava part de la Taula de Contractació i el que correspon és analitzar tota la documentació referent als expedients.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube