Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

PxC demana la dissolució de la Comissió de Salut i la dimissió dels regidors Ferran Trillas i Òscar Blasco

PxC demana la dissolució de la Comissió de Salut i la dimissió dels regidors Ferran Trillas i Òscar Blasco

15/11/2016 - El Vendrell

PxC denuncia que els 9 membres de la Comissió Municipal de Salut en representació de l’Hospital i del CAP van ser ‘nomenats’ a dit per ‘Sí se puede’ sense el coneixement de la Xarxa de Santa Tecla

El Vendrell | Redacció.- Davant del Centre d’Assistència Primària (CAP) del Vendrell, August Armengol, regidor i portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC), ha donat a conèixer als mitjans de comunicació l’escàndol de la Comissió Municipal de Salut (CMS).

Fa gairebé un any de l’aprovació per Ple de la constitució de la CMS i “PxC va ser l’únic grup que va votar en contra perquè l’Ajuntament no té competències en matèria d’assistència sanitària i per tant no servirà per a res”. La primera reunió, tot i que informal perquè el Reglament i els membres s’han d’aprovar abans per Ple, es va celebrar el dilluns 10 d’octubre.

L’escàndol va venir per diverses bandes:

1) Ferran Trillas, com a regidor de Sanitat i per tant president de la CMS, va nomenar vicepresident Òscar Blasco, regidor de Sí se puede (SSP) tot i que el Reglament especifica que aquest càrrec ha de ser ocupat per un representat del sector sanitari i no pas polític. La seva resposta davant les queixes d’Armengol va ser “doncs canviarem el Reglament”. Blasco va demostrar un total desconeixement del funcionament de la Sanitat al Vendrell tot afirmant que aquí no s’hi practica la medicina preventiva i van ser membres de la comissió qui li van haver d’esmenar la plana en tota regla. El ridícul del ‘vicepresident’ va ser majúscul.

2) Ferran Trillas no va avisar, ni notificar, ni advertir a la gerència de la Xarxa de Santa Tecla, ni a la direcció de l’Hospital que se celebrava aquesta reunió informal prèvia a l’aprovació del Reglament i nomenament oficial dels membres de la CMS en el Ple del 25 d’octubre.

3) Fet que va aprofitar Òscar Blasco per ‘nomenar’ ell pel seu compte i risc a dit com en el més pur estil franquista i antidemocràtic als pretesos membres de la CMS depenents de l’Hospital (7) i del CAP (2). De tal manera que de la composició de 19 membres, 10 eren de la confiança d’Òscar Blasco i de SSP.

Dissolució de la CMS i dimissions

August Armengol, membre de la CMS en representació del grup municipal de PxC, escandalitzat per aquest espectacle llastimós i veient la dinàmica del tot negativa d’una CMS que neix en aquestes circumstàncies, sol·licita “la dimissió del regidor de Sanitat per no haver anunciat la formació de la CMS als estaments oficials de la Xarxa de Santa Tecla que és la que gestiona la Sanitat pública al Vendrell i per la seva submissió a Òscar Blasco i a SSP per a què la CMS fos controlada de llarg per aquest partit polític”. El regidor identitari demana també “la dimissió d’Òscar Blasco com a regidor per haver usurpat una representació orgànica de la Xarxa de Santa Tecla que no té, per haver nomenat uns càrrecs de forma il·legítima enganyant a l’Ajuntament i als ciutadans del Vendrell, i per haver-ho fet utilitzant mètodes no democràtics”. Armengol afegeix que demana “la dissolució de la CMS per la manera com l’han volgut constituir i perquè no servirà per a res”.

No obstant Armengol admet que “si es posposa la constitució de la CMS i les coses es fan bé tot esmenant aquest escàndol i es modifica el Reglament per incloure representants del sector farmacèutic i del sector privat com ara la Policlínica Comarcal, nosaltres hi estarem d’acord”

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube