Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Al Vendrell anem a l’inrevés del món sencer; vergonya haurien de sentir alguns dirigents polítics

Al Vendrell anem a l’inrevés del món sencer; vergonya haurien de sentir alguns dirigents polítics

05/06/2018 - El Vendrell

Just quan fa una setmana el Ple del Vendrell va rebutjar la proposta de PxC per prohibir els plàstics a la platja se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

El Vendrell | Redacció.- Avui se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest any 2018 amb el lema “Sense contaminació per plàstic”, fent una crida a la població de tot el món a favor d’un planeta on la reducció del plàstic sigui una realitat. Recentment ha estat impactant la notícia de la balena morta per ofegament després d’empassar-se dotzenes de bosses de plàstic que ha impactat a tot el món. S’estima que cada any es vessen al mar vuit milions de tones de plàstics i aquests residus contaminants acaben en el nostre aire, el nostre sòl, als nostres oceans i en la nostra cadena alimentària. Per això la Unió Europea vol prohibir la venda de palletes, plats i coberts de plàstic i la Comissió Europea ha presentat un pla per acabar amb la contaminació que provoquen.

Mentrestant i segons manifesta el regidor de PxC, August Armengol, “al Vendrell anem ben a l’inrevés del món sencer”. Quan avui fa una setmana que el grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) va presentar la proposta de resolució  “per tal de protegir el medi ambient a les platges del Vendrell” per tal d’evitar la propaganda de plàstic en la franja marítimo-terrestre, que va ser rebutjada pel Ple amb els vots del PSC, CiU, SSP, SP, ERC i el RNA i només va rebre el suport del proposant PxC, amb Cs i PP.

El que més es va lluir en el plenari va ser el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Josep Mercadé (CiU), que sense cap mena d’escrúpol va buscar tota mena d’excuses absurdes per rebutjar la proposta i fins i tot per incomplir l’ordenança de Convivència i Civisme que el PP va introduir com esmena amb l’acord de PxC per tal de fer treure tota la propaganda política de plàstic groc contaminant instal·lada sense permís al mobiliari urbà de la façana marítima i a la pròpia platja. Armengol afegeix que “al regidor de Medi Ambient sembla ser que el medi ambient tant se li en fa, es veu que té altres prioritats”.

Capítol a part mereix el vergonyós posicionament del PSC, que es va alinear amb els partits separatistas estafant a tots els seus votants i va ser el que va decantar el sentit de la votació. Com justificaran a partit d’ara davant dels ciutadans del Vendrell els diners que es gasten en protegir les Madrigueres o la Reserva Marina de Masia Blanca si deixen que s’omplin les nostres platges de plàstics que tant perjudiquen al medi ambient, o els que es gasten en promoció turística a la fira internacional de turisme Fitur i altres, permetent la presència d’uns plàstics grocs en un espai públic que és de tots i que generen un missatge d’odi, amb el que senten molt incòmodes els nostres visitants de fora d’aquesta ‘República’ imaginària.

I per acabar, on s’amaguen els pretesos ecologistes del Vendrell i del Baix Penedès?

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube