Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 12/12/2008; PÀG.5 NO AL VOT DELS IMMIGRANTS

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 12/12/2008; PÀG.5 NO AL VOT DELS IMMIGRANTS

12/12/2008 - El Vendrell

ARTICLE D'OPINIÓ

August Armengol
Regidor de PxC al Vendrell

El Pacte Nacional per la Immigració, que estan ultimant els partits parlamentaris catalans i que el Govern de la Generalitat vol aprovar abans de Nadal, és la confirmació que han traït el seu propi poble i que s'han venut el poble català.

Aquest projecte, que costarà dos mil milions d’euros al llarg de quatre anys, inclou la proposta de concedir el dret de vot als comicis municipals als estrangers amb cinc anys de residència a Catalunya. Dos mil milions d’euros destinats a la integració dels immigrants mentre la gent de casa continua engrossint les xifres d’atur. Però, què és el què en pensa la gent de tot això? En una enquesta feta al portal web de La Vanguardia que plantejava si els immigrants amb residència legal a Espanya haurien de poder votar, un rotund 77% dels enquestats ha respost que NO. Al programa El món de RAC 1 dirigit per en Jordi Basté un significatiu 78% va manifestar-se en contra d’estendre el dret de vot als comicis locals als immigrants estrangers amb cinc anys de residència. La notícia va arribar també al mitjà televisiu, on un 89% dels televidents d’Els matins de Josep Cuní es va pronunciar en contra del vot immigrant. Com es pot aprovar aquest Pla amb la ferma oposició de la voluntat popular? Per què no es fa una consulta oficial sobre immigració en forma de referèndum per saber què es el què pensa la ciutadania? Potser perquè els polítics saben que els resultats serien molt similars als d'aquestes enquestes.

A aquestes alçades és evident que el divorci entre la classe política catalana i els ciutadans és una realitat. Mentre els ciutadans pensen d’una manera els polítics s’entossudeixen en què la gent pensi d’una altra, en virtut d’una espècie de veritat que només ells són capaços de conèixer. L’abisme que s’està obrint entre els polítics i els ciutadans en el tema de la immigració és enorme. Què faran ara? Titllar de xenòfobs i racistes a la majoria dels catalans?

Concedir el vot als immigrants és una mesura del tot electoralista i oportunista que respon només a la necessitat de buscar nous votants. És evident que, els immigrants, en cas de poder votar, donarien el seu vot als partits que aprovin aquesta mesura.

I tot això, per què? Amb l’horitzó de les eleccions autonòmiques de 2010 el tripartit és conscient que la gestió que està duent a terme està resultant desastrosa i no hi ha cap dubte que els votants tradicionals dels partits que són al Govern de Catalunya exerciran un vot de càstig contra ells i buscaran opcions que, com Plataforma per Catalunya (PxC), exerceixi de portaveu de la veritable voluntat dels catalans. Llur ineptitud els passarà factura.PLAÇA VELLA (Butlletí Municipal), 13/12/2008; PÀG.22 PxC FA TANCAR LOCALS D'IMMIGRANTS

ARTICLE D'OPINIÓ

Grup Municipal de PxC
Ajuntament del Vendrell

Arran de les nostres denúncies, l’Ajuntament ha precintat un establiment comercial regentat per immigrants a la carretera de Valls que ni tan sols tenia llicència d’obertura. La investigació segueix oberta per la sospita que els articles que s’hi venien procedien de robatoris. PxC va presentar un miler de signatures de veïns de la carretera de Valls, Pisos Planas i Ca l’Escori, perquè no s’obrís cap més local d’immigrants al barri; però els altres partits van votar contra la moratòria. Vam aconseguir, però, que es redactés un Pla Especial d’Usos Comercials per evitar que el barri es convertís en un gueto.

COMPROMESOS AMB EL MEDI AMBIENT. S’han aprovat dos projectes importants de PxC, decisius per a la protecció del medi ambient: la instal·lació d’una planta trituradora dels residus vegetals de poda que es generen als parcs i jardins, per al seu reciclatge i transformació en compost i abonaments orgànics, i la instal·lació de contenidors-bidonets especials per a la recollida selectiva dels olis vegetals domèstics generats a les cuines dels domicilis, per tal de poder-los aprofitar i reciclar mitjançant les noves tecnologies, ja que un sol litre d’oli vessat a l’aigüera contamina mil litres d’aigua.EL 3 DE VUIT, 12/12/2008; PÀG.48 PROPOSTES DE PLATAFORMA PER CATALUNYA DEL VENDRELL PER AL FONS D'INVERSIÓ DE L'ESTAT AL MUNICIPI

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell, arran dels projectes susceptibles de rebre diners dels Fons d'Inversió Municipal de l'Estat per lluitar en contra de l'atur en plena crisi econòmica, a banda del Pla de voreres i accessibilitat, la millora d'espais públics, de seguretat vial i d'abastament d'aigua potable proposats per l'alcalde, Benet Jané, en la reunió informativa sobre l'esmentat Fons -dijous passat-, va decidir proposar altres obres i mesures. Aquestes les havia de formular en una nova reunió convocada per a ahir amb aquesta edició ja tancada.

Així les coses, PxC ha informat en un comunicat que com a obra civil el partit proposarà la construcció d'un Casal Jove i del nou Esplai d'Avis del Tancat, ja que l'actual -diu PxC- ha quedat petit i obsolet en només tres anys. Aquest projecte s'hauria de fer en la nova ubicació d'un solar ja requalificat de la urbanització Jané Parera. A més, PxC proposa la construcció d'una Casa Rural Familiar en l'entorn natural del Fondo del Mata.

I pel que fa a diverses millores del paisatge urbà, PxC vol destacar la necessitat de remodelar la degradada subzona del barri de França corresponent als voltants de la cruïlla dels carrers Roda, Cristina Alta i Josep Maria de Segarra. I aprofitar per fer "un rentat de cara a fons" del poble de Sant Vicenç de Calders, "on fa molts anys que no s'hi fa res" -afirma PxC-, i dels barris "més antics i abandonats de Coma-ruga, com ara el seu barri més emblemàtic com és la zona de Brisamar, on caldria accelerar l'inici de l'execució del Pla d'Obres i Millores de carrers i voreres, així com el soterrament de cables i l'actuació per prevenir les habituals inundacions".

Finalment, PxC també proposa que les obres siguin adjudicades per petits trams, per tal d'afavorir que l'execució la duguin a terme petites empreses locals amb treballadors autòctons, "i no pas mitjançant grans concursos i contractes que només poden afrontar les grans constructores forànies", conclou l'esmentada nota de premsa de PxC.L'ESPÍGOL, 18/12/2008; PÀG.14 LA JUNTA DE PORTAVEUS ESTÀ CONSENSUANT ELS PROJECTES PER AL FONS ESTATAL

EL VENDRELL.- L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, va convocar a principis de desembre la Junta de Portaveus per tal de consensuar entre els grups polítics del consistori els projectes que l'Ajuntament presentarà al Fons d'Inversió Municipal de l'Estat. La quantitat que correspon al Vendrell és gairebé d'uns 6 milions d'euros.

El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) va donar suport a la iniciativa de l'alcalde i a més proposa la construcció d'un casal jove, el nou esplai d'avis del Tancat, una casa rural familiar en l'entorn natural del Fondo del Mata, la remodelació de la subzona del barri de França corresponent als voltants de la cruïlla dels carrers Roda, Cristina Alta i Josep M. de Segarra, un "rentat de cara" de Sant Vicenç de Calders i el Pla d'Obres i Millores dels Barris Marítims, especialment dels barris més antics i abandonats de Coma-ruga.LA FURA, 12/12/2008; PÀG.25 FONS D'INVERSIÓ

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell va proposar noves mesures en la reunió d’ahir sobre el Fons d’Inversió Municipal de l’Estat. Dintre de les mesures proposades destaquen la construcció d’un casal jove i d’un nou esplai d’avis del Tancat en la nova ubicació del solar ja requalificat de la urbanització Jané Parera, ja que l’actual s’ha quedat petit en només tres anys. També proposen la construcció d’una casa rural familiar en l’entorn natural del Fondo del Mata.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 12/12/2008; PÀG.14 EL FONS D'INVERSIÓ MUNICIPAL

Ajuts per reactivar les economies locals i el treball

EL VENDRELL.- El Fons d'Inversió Municipal creat pel Govern central és una eina per reactivar les economies locals i generar ocupació. En aquest sentit, al Vendrell li pertoquen més de 6 milions d'euros.

Les condicions per accedir a aquest fons són que els projectes presentats generin nous llocs de treball exclusius per a gent en situació d'atur.

Plataforma per Catalunya (PxC) dóna suport al pla de voreres i accessibilitat, la millora d'espais públics, de seguretat vial i d'abastament d'aigua potable com a propostes de l'alcalde per fer amb el finançament d'aquest fons. Però també proposa la construcció d'un Casal Jove, el nou Esplai del Tancat, la construcció d'una casa rural familiar al Fondo del Mata, millores al barri de França, Sant Vicenç de Calders, als barris marítims, camí de Roda i la riera de la Bisbal. PxC considera que aquestes actuacions s'han de fer per petits trams amb empreses locals.EL 3 DE VUIT, 19/12/2008; PÀG.76 EL PxC VOL QUE ES CREÏ UNA BRIGADA D'INTERVENCIÓ RÀPIDA

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al proper ple, que tindrà llocdilluns, una proposta de resolució per crear i posar en marxa una brigada d'intervenció ràpida.

Segons PxC, als veïns els preocupen els petits desperfectes, les deficiències i l’estat de conservació de la via pública, i l’Ajuntament té l’obligació de vetllar per un estat de manteniment exemplar dels carrers i espais oberts de la ciutat, tenint cura especialment del mal estat de les voreres i de la reparació del paviment. A més, PxC considera que moltes d’aquestes situacions caldria resoldre-les de manera urgent, pel potencial perill per als ciutadans. Així, el grup a l'oposició municipal creu que les situacions urgents s'haurien de solucionar en un màxim 24 hores, aquelles valorades com a prioritàries s’haurien de resoldre en 3 dies i les de prioritat normal podrien resoldre's en 10 dies.

Una manera d'aconseguir aquests objectius, considera PxC, seria crear l'esmentada brigada d'intervenció ràpida, la qual, a més, rebaixaria la pressió a la feina de la brigada municipal, "que a partir d’ara es podria dedicar a tasques en què es requereixi una execució d’obres més important", es diu des de PxC.

Així, PxC demanarà al ple de l'Ajuntament que es creï i es posi en funcionament la brigada d’intervenció ràpida. I també es demana que l'acord inclogui els esmentats terminis d’execució de reparacions segons la prioritat, i que la brigada s'adjudiqui a la nova empresa municipal de serveis.


DIARI DE TARRAGONA, 16/12/2008; PÀG.12 PxC PIDE CREAR UNA BRIGADA DE INTERVENCIÓN RÁPIDA EN EL VENDRELL

Servicios - Considera que hay situaciones que requieren agilidad de actuación

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) pedirá en el pleno municipal del Vendrell del próximo lunes la creación de una brigada municipal de intervención rápida, encargada principalmente del mantenimiento de calles.

El concejal de PxC, August Armengol señala la preocupación de los vecinos "por los pequeños desperfectos, las deficiencias y el estado de conservación de la vía pública" y que el Ayuntamiento "tiene la obligación de velar por el estado de mantenimiento ejemplar de las calles y espacios abiertos de la ciudad con especial atención del mal estado de las calles y de la reparación del pavimento".

La Brigada d'Intervenció Ràpida debería centrarse en pequeñas reparaciones en la vía pública sin necesidad de esperas prolongadas y debería asumir las actuaciones en reparaciones del mobiliario como farolas, baldosas del pavimento o en los bancos. PxC considera que la brigada de intervención debe rebajar la presión de la brigada municipal, que podría centrarse en obras más importantes.AQUÍ, 16/12/2008; PÀG.12 PxC DEMANA UNA BRIGADA D'INTERVENCIÓ RÀPIDA

EL VENDRELL.- En el proper Ple de l'Ajuntament que tindrà lloc el dilluns dia 22 de desembre, Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell presentarà una proposta de resolució "per crear i posar en marxa una Brigada d'Intervenció Ràpida". Segons PxC, aquest servei podria resoldre petites reparacions de la via pública sense esperes prolongades com fins ara, i permetria donar una resposta operativa, ràpida i àgil als petits problemes, desperfectes i mancances que sorgeixin en el dia a dia del mobiliari urbà.LA FURA, 19/12/2008; PÀG.27 INTERVENCIÓ RÀPIDA

EL VENDRELL.- La Plataforma per Catalunya (PxC) demana la creació d’una brigada d’intervenció ràpida per solucionar desperfectes que es puguin ocasionar a la via pública de manera immediata. Arranjar fanals en mal estat, voreres malmeses, canviar rajoles trencades i reparar fustes de bancs serien algunes de les actuacions encomanades.EL 3 DE VUIT, 12/12/2008; PÀG.15-16 NO AL VOT DELS IMMIGRANTS

CARTA AL DIRECTOR

August Armengol
Regidor de PxC al Vendrell

El Pacte Nacional per la Immigració, que estan ultimant els partits parlamentaris catalans i que el Govern de la Generalitat vol aprovar abans de Nadal, és la confirmació que han traït el seu propi poble i que s'han venut el poble català.

Aquest projecte, que costarà dos mil milions d’euros al llarg de quatre anys, inclou la proposta de concedir el dret de vot als comicis municipals als estrangers amb cinc anys de residència a Catalunya. Dos mil milions d’euros destinats a la integració dels immigrants mentre la gent de casa continua engrossint les xifres d’atur. Però, què és el què en pensa la gent de tot això?

En una enquesta feta al portal web de La Vanguardia que plantejava si els immigrants amb residència legal a Espanya haurien de poder votar, un rotund 77% dels enquestats ha respost que NO. Al programa El món de RAC 1 dirigit per en Jordi Basté un significatiu 78% va manifestar-se en contra d’estendre el dret de vot als comicis locals als immigrants estrangers amb cinc anys de residència. La notícia va arribar també al mitjà televisiu, on un 89% dels televidents d’Els matins de Josep Cuní es va pronunciar en contra del vot immigrant.

Com es pot aprovar aquest Pla amb la ferma oposició de la voluntat popular? Per què no es fa una consulta oficial sobre immigració en forma de referèndum per saber què es el que pensa la ciutadania? Potser perquè els polítics saben que els resultats serien molt similars als d'aquestes enquestes.

A aquestes alçades és evident que el divorci entre la classe política catalana i els ciutadans és una realitat. Mentre els ciutadans pensen d’una manera els polítics s’entossudeixen a què la gent pensi d’una altra, en virtud d’una espècie de veritat que només ells són capaços de conèixer. L’abisme que s’està obrint entre els polítics i els ciutadans en el tema de la immigració és enorme. Què faran ara? Titllar de xenòfobs i racistes a la majoria dels catalans?

Concedir el vot als immigrants és una mesura del tot electoralista i oportunista que respon només a la necessitat de buscar nous votants. És evident que, els immigrants, en cas de poder votar, donarien el seu vot als partits que aprovin aquesta mesura. No hi ha cap dubte que, en les eleccions catalanes de 2010, els votants tradicionals dels partits que són al Govern de Catalunya exerciran un vot de càstig contra ells i buscaran opcions que, com Plataforma per Catalunya (PxC), exerceixi de portaveu de la veritable voluntat dels catalans. Llur ineptitud els passarà factura.
AQUÍ, 10/12/2008; PÀG.5 NO AL VOT DELS IMMIGRANTS: ENFRONTAMENT SOCIETAT-POLÍTICS

ARTICLE D'OPINIÓ

August Armengol Rofes
Regidor de PxC al Vendrell

El Pacte Nacional per la Immigració és la confirmació que han traït el seu propi poble i que s'han venut el poble català.
Aquest projecte, que costarà dos mil milions d’euros al llarg de quatre anys, inclou la proposta de concedir el dret de vot als comicis municipals per als estrangers amb cinc anys de residència a Catalunya. Dos mil milions d’euros destinats a la integració dels immigrants mentre la gent de casa continua engrossint les xifres d’atur. Però, què és el què en pensa la gent d'això?

En una enquesta feta al portal web de La Vanguardia que plantejava si els immigrants amb residència legal a Espanya haurien de poder votar, un rotund 77% dels enquestats ha respost que NO. Al programa "El món de RAC 1" un significatiu 78% va manifestar-se en contra d’estendre el dret de vot als comicis locals als immigrants estrangers amb cinc anys de residència. La notícia va arribar també al mitjà televisiu, on un 89% dels televidents d’Els matins de Josep Cuní es va pronunciar en contra del vot immigrant.

Com es pot aprovar aquest Pla amb la ferma oposició de la voluntat popular? Per què no es fa una consulta oficial sobre immigració en forma de referèndum per saber què és el què pensa la ciutadania?

A aquestes alçades és evident que el divorci entre la classe política catalana i els ciutadans és una realitat. Mentre els ciutadans pensen d’una manera els polítics s’entossudeixen en què la gent pensi d’una altra, en virtud d’una espècie de veritat que només ells són capaços de conèixer. L’abisme que s’està obrint entre els polítics i els ciutadans en el tema de la immigració és enorme. Què faran ara? Titllar de xenòfobs i racistes a la majoria dels catalans?

Concedir el vot als immigrants és una mesura del tot electoralista i oportunista que respon només a la necessitat de buscar nous votants. És evident que, els immigrants, en cas de poder votar, donarien el seu vot als partits que aprovin aquesta mesura.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube