Català - Castellà
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

PxC denuncia la situació de l'alberg de Santa Maria del Mar on s'instal·len immigrants menors no acompanyats

PxC denuncia la situació de l'alberg de Santa Maria del Mar on s'instal·len immigrants menors no acompanyats

27/09/2018 - El Vendrell

COMA-RUGA/EL VENDRELL.- La nit del dimecres 19 al dijous 20 de setembre dos immigrants magribins menorsd'edat no acompanyats (MENA) un de 16 anys i l'altre menor de 14, que es troben instal·lats a l'alberg de Santa Maria del Mar de Coma-ruga (El Vendrell) van abusar sexualment presuntament d'una jove turista de 16 anys que es trobava estiuejant al mateix alberg. La Generalitat gestiona aquest centre i tutela als menor d'edat mitjantçant la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescènca (DGAIA).

Des de Plataforma per Catalunya (PxC), que des de fa molt de temps diem que no volem acollir a més immigració descontrolada, observem amb absoluta preocupació diversos fets.

Primer, existeix un grup cada cop més nombrós de menors d'edat, motls d'ells d'origen magribí, possiblement, sense cap més feina que la d'imitar els seus companys que cometen furts i delictes contra turistes a la plaça Catalunya de Barcelona, prenent rellotges, bosses, carteres o tot aquell objecte que pugui tenir cert valor. En paraules del coordinador de PxC al VendrellJordi de la Fuente, “això perjudica absolutament la imatge del municipi i el turisme que pretenem atraure, i ens consta que diversos monitors organitzadors de les colònies de turistes a l'alberg comuniquen que mentre hi hagi aquesta 'convivència', no tornaran al Vendrell”.

Segon, hem tingut coneixement de l'existència d'aquesta situació de MENAs al Vendrell quan ha saltat a la llum pública aquest escàndol d'abús sexual, perquè l'Ajuntament s'ha guardat bé de no informar a la ciutadania de la situació d'aquests menors, i encara pitjor: assegura que no en sabia res de la situació d'aquests menors no tutelats a l'alberg. 

Tercer, com des dels defensors del “bon govern” del PSC i CiU, s'assegura que el problema no són els menors d'edat no tutelats i que delinqueixen o poden delinquir, sinó d'aquelles opinions crítiques amb aquesta gestió, com fa PxC i milers de vendrellencs que, encara que fins ara hagin votat a altres opcions que no siguin PxC, ara ja pensen que cal més seguretat i control real de la immigració. De la Fuente diu que “és lamentable que des de tot l'arc polític del Vendrell menys PxC s'afanyin a condemnar el suposat racisme però no els abusos sexuals a les dones o les menors com en aquest cas”.

Des de PxC manifestem que no és lògic ni adequat fer coincidir l'alberg de colònies amb un centre improvisat d'acollida per a menors d'edat immigrants. De la Fuente assegura que “ja no és estrictament l'opinió de Plataforma, ho estàvem anunciant i els fets ens donen la raó i cada dia més gent pensa de la mateixa manera. On han d'estar aquests menors és amb les seves famílies, no generant situacions problemàtiques al nostre municipi”.

 

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
PxC a Youtube