Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL 3 DE VUIT, 24/04/2009; PÀG.59 EL PLE DE L'AJUNTAMENT TORNARÀ A DEBATRE DIMECRES NOMBROSES MOCIONS DELS GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS

EL 3 DE VUIT, 24/04/2009; PÀG.59 EL PLE DE L'AJUNTAMENT TORNARÀ A DEBATRE DIMECRES NOMBROSES MOCIONS DELS GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS

09/05/2009 - El Vendrell

Temes relacionats amb la crisi, entre altres qüestions

EL VENDRELL.- La propera sessió del ple de l'Ajuntament del Vendrell, prevista per dimecres que ve, a partir de les 5 de la tarda, comptarà amb diverses mocions presentades pels grups polítics municipals.

Tot seguit esmentem, de manera resumida, les propostes que han trascendit abans de la celebració de la sessió plenària corresponent a aquest mes d'abril.

Procés polític per afrontar la crisi

Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al ple una moció per reclamar l'obertura immediata d'un procés de concertació de totes les forces polítiques per tal d'afrontar la crisi econòmica i financera. PxC recorda el consens polític que hi va haver l'any 1977 amb els Pactes de la Moncloa i que ara cal un altre concert per unir partits polítics i forces socials i econòmiques amb un "mateix objectiu davant l'actual situació d'emergència nacional".

Sobre l'exposició "Jaume I. Geografia, fets i memòria"

PxC també ha decidit presentar una proposta de resolució perquè aquesta mostra s'exhibeixi al Vendrell, en commemoració dels 800 anys del naixement del rei Jaume I el Conqueridor. Segons PxC, l'exposició podria suposar una promoció turística i cultural de la vila per a tots aquells visitants que decidissin apropar-se per veure-la.DIARI DEL BAIX PENDÈS, 17/04/2009; PÀG.13 PxC ADVOCA PER UNA CONCERTACIÓ POLÍTICA PER LA CRISI

EL VENDRELL.- En el proper ple de l'Ajuntament, que tindrà lloc el dimecres 29 d'abril, Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà una moció per reclamar l'obertura immediata d'un procés de concertació de totes les forces polítiques per tal d'afrontar l'actual crisi econòmica i financera.

PxC entén que en aquests moments totes les dades econòmiques i financeres a l'àmbit estatal són molt negatives i apunten a empitjorar-se. PxC recorda l’èxit del consens aconseguit l’any 1977 amb els Pactes de la Moncloa, mentre sorgeixen veus de formacions polítiques i de mitjans de comunicació reclamant un altre procés de concertació com aquell, que uneixi totes les forces polítiques, econòmiques i socials en un mateix objectiu davant l’actual situació d’emergència nacional.

Des de PxC creiem que encara som a temps de treballar per un gran Pacte de consens, abans que la situació econòmica i social empitjori més, tant a les empreses com al carrer, apunta August Armengol.

PxC sol·licitarà al Ple reclamar al Govern de l’Estat i a la Generalitat de Catalunya l’obertura immediata d’un procés de concertació de totes les forces polítiques, econòmiques i socials per tal de formular polítiques econòmiques i socials consensuades amb mesures apropiades per al moment actual com de previsió de futur i que traslladin al ciutadà la confiança necessària, avui inexistent, i traslladar el present acord al president del Govern i al president de la Generalitat de Catalunya.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 09/04/2009; PÀG.36 PxC DEMANA QUE L'EXPOSICIÓ SOBRE JAUME I ES PUGUI VEURE AL VENDRELL

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha demanat que l'exposició Jaume I. Geografia, fets i memòria es pugui veure al Vendrell. Actualment, la mostra es pot visitar fins diumenge de la setmana vinent al monestir de Santes Creus, i anteriorment havia estat a Palma de Mallorca.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 27/03/2009; PÀG.5 EL FULLET DE LES MENTIDES

CARTA AL DIRECTOR

August Armengol
Regidor de PxC al Vendrell


El divendres 13 de març la socialista Helena Arribas va repartir un fullet del PSC ple de mentides i més mentides. N'hi havia tantes que no és possible analitzar-les totes en el present escrit, però val la pena abordar-ne almenys una de les més flagrants. Deia textualment: "Plataforma miente, cuando dice que los socialistas hacíamos una clase de reagrupamiento familiar exprés. El reagrupamiento familiar se hace desde la Subdelegación del Gobierno, no desde el Vendrell".

La mentida dels socialistes rau en què a l’article 44 del Reial Decret 864/2001, de 20 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament d’Execució de la Llei d’Estrangeria, s’estableix la documentació que ha de presentar l’estranger a l’hora de sol·licitar el reagrupament familiar. Però de forma més precisa, en el punt D d’aquest article, s’estableix l’obligació d'acreditar la disponibilitat d’un habitatge suficient per al reagrupant i la seva família, essent que aquest informe ha de ser expedit per la pròpia Corporació local. Per tant, aquest punt és d'estricta competència municipal.

El fet és que, quan governava la senyora Arribas, aquest informe que expedia l'Ajuntament i que després s'havia de presentar a la Subdelegació del Govern, es tramitava en 15 dies sense cap rigorositat. En aquest informe s'hi havia d’acreditar el títol que habilita per a l’ocupació de l’habitatge, sigui contracte de lloguer o escriptura de propietat, el nombre d’habitacions o dependències en què es distribueix l’habitatge i l’ús al qual es destina cadascuna d’aquestes, el nombre de persones que hi viuen i les condicions d’equipament de l'habitatge, com ara la disponibilitat d’aigua corrent, electricitat, sistema d’obtenció d’aigua calenta i xarxa de clavegueram.

Però el govern socialista es limitava a expedir el certificat sense fer cap altre comprovació, amb una manca total de qualsevol verificació de les dades. El resultat va ser que pràcticament a tots els expedients de sol·licitud de reagrupament familiar dels immigrants hi constaven els mateixos set pisos del Vendrell, que es trobaven als carrers Estela, Andreu Nin i Pisos Planas, entre d'altres. Adreces que anaven passant a la disposició rotatòria de l’immigrant de torn que sol·licitava la reagrupació. I a més a més, un d'aquests pisos ni tan sols existia, i per tant era un pis fantasma amb una adreça inexistent, fet que l'equip de govern va reconèixer durant el plenari d'octubre de 2007.

Aquesta era la política d'immigració que duia a terme el govern socialista de la senyora Helena Arribas, i aquest fullet és un exemple clar de la instrumentalització de la mentida com a fet habitual en el discurs socialista.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube