Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

DIARI DE TARRAGONA, 12/09/2009; PÀG.12 PxC PIDE CERRAR LOCUTORIOS SI INCUMPLEN LA NORMATIVA

DIARI DE TARRAGONA, 12/09/2009; PÀG.12 PxC PIDE CERRAR LOCUTORIOS SI INCUMPLEN LA NORMATIVA

12/09/2009 - El Vendrell

Hay una ordenanza

Locutorios en los que se corta el pelo, se cambia moneda e incluso se venden productos de alimentación. El Ayuntamiento del Vendrell aprobó con el apoyo de todos los grupos una ordenanza que regula la actividad pero desde PxC, en la opsición, se dice que no se está aplicando. Ahora presenta un añadido que contempla sanciones que permita cerrar estos establecimientos.

EL VENDRELL / José M. Baselga.- El Ayuntamiento del Vendrell "seguirá controlando las actividades de los locutorios y se cerrarán los que mantengan las irregularidades después de que se les haya avisado y se les dé un mes para que se pongan en orden", como señala la concejal de Comercio, Àngels Turdiu (CiU).

De hecho, hace tres meses el Ayuntamiento aprobó con una unanimidad de todos los grupos que se haría un seguimiento y que habría cierres. Sin embargo, desde Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición, se critica que pasado este tiempo no hay ningún locutorio cerrado cuando "de los 15 establecimientos de este tipo que hay en el Vendrell no hay ni uno solo que cumpla con la normativa", Como apunta el concejal August Armengol.

En Tarragona sí

PxC, además de criticar el incumplimiento de horarios de los locutorios, apuntó que "los hay que también son agencia de viajes, peluquería, se vende comida e incluso funcionan como pensión". Armengol apuntó que "en Tarragona ciudad se han cerrado 70 establecimientos comerciales. Si puede hacerse allí también podría hacerse en el Vendrell".

La concejal Àngels Turdiu explicó que "no sólo se realizarán seguimientos sino que en los que se detectan irregularidades se les da un plazo para que las subsanen. En el caso del locutorio que también servía de peluquería ya se ha solucionado". La concejal señala que van a mantener los controles "pero hay que dar un tiempo para que se adecúen a la normativa".

Sanciones

Sin embargo, Plataforma per Catalunya presentará en el próximo pleno municipal una propuesta de resolución para que se incluya un anexo a la Ordenanza reguladora de establecimientos de servicios telefónicos para uso público que señala que la actividad es incompatible con cualquier otra que no sea la de telefonía.

En junio se aprobó otra propuesta de resolución de PxC para que se hiciera cumplir esa ordenanza, pero no se han visto resultados efectivos. Por ello el partido presentará la propuesta de resolución que pretende ser un anexo a la ordenanza y en la que se establecen sanciones para las infracciones.

En la ordenanza municipal del Vendrell se establecía una separación mínima que debe haber entre los locutorios, pero según PxC no se establecía un régimen de sanciones que contemplan faltas graves en caso de reiteración y que además e sanciones económicas también se establece la posibilidad de cerrar locales en caso de reiteración.EL 3 DE VUIT, 10/09/2009; PÀG.10 PxC RECLAMA TANCAR TOTS ELS LOCUTORIS QUE NO COMPLEIXIN LA LLEI

ORDENANÇA: Vol modificar la normativa

ACA: També proposa la canalització del Torrent del Lluc

EL VENDRELL/Ricard Vinyals.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament del Vendrell presentarà al proper ple diverses peticions, entre les quals una proposta perquè l'equip de govern de CiU pugui tancar els locutoris del municipi que infringeixin l'ordenança reguladora d'aquests establiments de serveis telefònics per a ús públic. Segons PxC, cap de la quinzena de locutoris del Vendrell, regentat principalment per persones d'origen immigrant, compleix la normativa vigent des del febrer del 2006 i, en conseqüència, mots d'aquests locals han de tancar. PxC, en roda de premsa aquest dimarts, es va preguntar perquè la ciutat de Tarragona ha tancat en mig any "una setantena" d'establiments que incumplien les ordenances municipals i, en canvi, "al Vendrell no ha tancat cap locutori", més enllà d'un que ho va fer per iniciativa pròpia, segons PxC.

L'incompliment i proposta

PxC afirma que tots els locutoris del municipi del Vendrell incompleixen la normativa perquè, sempre segons aquest grup municipal. a més d'oferir serveis de telefonia n'hi ha que operen suposadament tambè com agències de viatge, empreses de transferència de diners, perruqueries i, fins i tot en algun cas, com a pensió. PxC recorda que el juny passat al ple vendrellenc, amb els vots del mateix grup, CiU i PP, va a aprovar dur a terme inspeccions en aquest tipus de locals, per mirar de determinar els incompliments de la normativa i, si s'esqueia, fer tancar l'establiment. PxC dui que al cap de tres mesos no s'ha fet res i ara proposa al govern de CiU una modificació puntual de l'ordenança, perquè es puguin establir "sancions i mesures cautelars". L'incompliment "molt greu" de la normativa haurà de suposar, segons PxC, la clausura del locutori en qüestió. Aquests casos serien aquells en els quals el local incompleixi greument l'ordenança durant un mínim d'un any. PxC, en la mateixa roda de premsa, va apuntar dimarts que l'ordenança per a la regulació dels locutoris al Vendrell va entrar en vigor el febrer del 2006 i que aleshores ja es va donar el termini d'un any perquè els locals que n'infringissin algun aspecte s'adequessin a la normativa. Passat aquest any, podrien començar a ser econòmicament sancionats i, en els casos més greus, clausurats. En no aplicar-se l'ordenaça, s'afirma des de PxC, el juny passat va proposar -i es van aprovar- les inspeccions per seguir la problemàtica de prop. Com que no ha donat cap actuació pràctica, PxC proposa ara per ple de modificar l'ordenança per fer-la més aplicable.

"Botellons" i mosquits

PxC també ha presentat al·legacions al Pla de Convivència i Civisme perquè l'aspecte anterior afecti el conjunt de nogocis del Vendrell, perquè es creï un "cos d'inspectors" amb la mateixa finalitat i perquè se apliquin mesures per impedir l'organització de "botellons" a la via pública. Això s'aconseguirà, segons PxC, si es prohibeix de manera expressa el consum d'alcohol de manera col·lectiva en carrers i places sense que hi hagi cap esdeveniment convocat.

I al proper ple tambè es debatran un parell de propostes més per part del grup PxC. En la primera, es demanarà una petició a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè "abans de la primavera" es canalitzi i s'habiliti un pendent per evitar l'estancament d'aigua en el tram de llera del torrent del Lluc que discorre pels barris del Pèlag i el Puig. El motiu, segons PxC, es acabar amb la proliferació de mosquits i altres insectes arran de l'aigua que s'acumula a l'indret des que es va posar en servei la depuradora supramunicipal a Santa Oliva.

I PxC també demana una tarifa reduïda per als usuaris del Patronat d'Esports que no utilitzen totes les instal·lacions, així, el preu de l'ús només del gimnàs o sala fitness hauria de passar a 15 euros mensuals. La tarifa única actual està fixada en els 28,5 euros.DIARI DE TARRAGONA, 10/09/2009; PÀG.10 PxC PIDE CANALIZAR EL TORRENTE CONTRA LOS MOSQUITOS

EL VENDRELL.- El grupo de Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición en el Vendrell pide que de forma urgente se canalice la riera a su paso por los barrios del Pèlag y del Puig. Ahora el agua que se libera de la depuradora baja por todo el cauce del torrente con lo que se crean charcos y zonas estancadas que son un foco de mosquitos. Los vecinos de los dos barrios ya se han quejado de la situación y piden medidas rápidas ante las nubes de mosquitos que sufren.

Desde PxC se considera necesario encauzar la bajada de agua en el tramo urbano para evitar que pueda quedarse estancada y corra hasta superar esa zona. El concejal August Armengol apuntó que la actuación debería hacerse en octubre.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 10/09/2009; PORTADA PxC DEMANA SANCIONS I TANCAMENTS DE LOCUTORIS (PÀG.10)


DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 10/09/2009; PÀG.9 PxC RECLAMA EL TANCAMENT DE LOCUTORIS


EL VENDRELL.- PxC proposa modificar les ordenances municipals aplicant elements sancionadors perquè no es compleix l'ordenança (pàg.10)


DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 10/09/2009; PÀG.10 PxC DEMANA UNA REVISIÓ DE L'ORDENANÇA DELS LOCUTORIS

Segons PxC, no n'hi cap que compleixi l'ordenança

EL VENDRELL/J.Ll.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al proper ple ordinari de setembre una proposta de modificació del règim sancionador dels locutoris.

En les ordenances municipals existeix un apartat sancionador, però segons PxC diu que cap dels 15 locutoris compleix la normativa, segons indica August Armengol. Per això, demana la modificació del punt número 8 de l'Ordenança Reguladora dels Establiments de Serveis Telefònics per a Ús Públic, que es refereix al Règim Sancionador. D'aprovar-se aqueta proposta es referiria a un concepte més ampli sobre el procediment sancionador i mesures cautelars, i que inclou els apartats: Òrgan Competent; Mesures Cautelars; Principi de Proporcionalitat; Infraccions Administratives; Classes d'Infraccions Administratives i Sancions.

Les ordenances municipals sobre aquest tipus d'establiments van entrar en vigor el febrer del 2007. El juny es va aprovar al ple de l'Ajuntament la proposta presentada per PxC perquè es fes complir aquesta ordenança, perquè s'inspeccionessin tots els locutoris de manera immediata, perquè se'ls denunciés i sancionés per les infraccions detectades i perquè es tanquessin tots aquells establiments que no s'haguessin adequat a la normativa.

PxC diu que tres mesos després, tots els locutoris segueixen incomplint l'ordenança i cap d'ells s'ha tancat, amb l'agreujant que segueixen anunciant les seves activitats no permeses en llurs aparadors. Mentrestant, l'autoritat municipal al·ludeix a una manca d'eines tant administratives com dispositives i de procediment, que no li permeten tancar aquests locals infractors, indica August Armengol.

Segons PxC els locutoris venen begudes; productes alimentaris; altres mercaderies; n'hi ha que operen com a agències de viatges, altres es dediquen a la realització d'operacions de transferència i recepció de diners, entre altres activitats no permeses, com oferir serveis de pensió. L'ordenança obliga a diposar, com a mínim, d'un servei d'higiene, fet que almenys un locutori incompleix, diu Armengol, portaveu de PxC.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 10/09/2009; PÀG.10 PxC PROPOSA REDUIR LA TARIFA DEL PATRONAT D'ESPORTS

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà una proposta al proper ple perquè al Patronat Municipal d'Esports estableixi una nova tarifa reduïda per als usuaris que només utilitzin el gimnàs o sala de fitness, que inclou les màquines de resistència muscular i les de resistència cardivascular i respiratòria. Aquest nou abonament podria tenir una quota mensual al voltant dels 15 euros.

Actualment només hi ha un tipus d'abonament per als usuaris del Patronat Municipal d'Esports, el qual dóna dret a totes les instal·lacions esportives que costa mensualment 28,5 euros i es unitari per a tothom independentment dels serveis que s'utilitzin.

PxC creu que nombrosos usuaris de les instal·lacions del Patronat es podrian veure beneficiats d'una tarifa reduïda pel fet que només utilitzen una part de les instal·lacions com ara la sala de fitness, que inclou les màquines de força i resistència muscular i les de resistència cardiovascular i respiratòria, no utilitzant mai altres instal·lacions com ara les piscines, els diferents cursets que s'organitzen o les instal·lacions a l'aire lliure. Tot plegat, tenint en compte el context de crisi.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 10/09/2009; PÀG.10 PxC PRESENTARÀ AL·LEGACIONS AL PLA DE CONVIVÈNCIA I CIVISME

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al·legacions al Pla de Convivència i Civisme en tres apartats. Proposarà establir una normativa semblant a la proposada per als locutoris però per a tot el comerç. Fent d'obligat compliment i de manera estricta la venda de productes pels quals els establiments estan autoritzats, sancions per incompliments d'horaris i normatives mediambientals. En aquest sentit, com a segon punt proposarà la cració d'un cos d'inspectors que controli totes aquestes infraccions. I per últim, proposa fer una ordenança per impedir el consum d'alcohol al carrer.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 10/09/2009; PÀG.9 ELS MOSQUITS NO DONEN DESCANS

PxC vol que l'ACA doni una solució defitiva als dolls de la llera

EL VENDRELL/Jordi Lleó.- Els veïns del Pèlag i el Puig han passat un mal estiu per culpa dels mosquits del torrent del Lluc. Pel torrent passa l'aigua que aboca la Depuradora Comarcal un cop realitzat el tractament terciari que permet la reutilització de l'aigua reciclada. A través de la llera es poden recarregar els aqüífers de la comarca.

Aquesta és la funció ecològica del perquè el torrent del Lluc ha esdevingut un riuet. Però a part de funció ecològica hi ha el fet social. El torrent del Lluc passa per llocs urbans, al costat d'una escola i una guarderia que en breu han d'iniciar el curs. L'aigua que s'estanca al torrent ha provocat una plaga de mosquits a la zona. Molts veïns no han pogut gaudir aquest estiu dels seus jardins o terrasses per culpa dels mosquits i s'han hagut de passar l'estiu amb les finestres tancades o fent safaris amb insecticides pel menjador i les habitacions.

L'Associació de Veïns del Puig i el Pèlag han tingunt diverses reunions amb l'Ajuntament del Vendrell i darrerament amb la direcció del CEIP Àngel Guimerà.

Fa uns mesos es van iniciar les fumigacions al torrent. Els veïns van notar una disminució dels mosquits durant uns dies, però els insectes han tornat a tenir la mateixa presència. L'altra mesure proposada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) és la de canalitzar el torrent amb terra per evitar dolls d'aigua estancada. Però aquesta solució no satisfà els veïns perquè ara ve època de pluges i qualsevol torrentada pot desfer les canalitzacions.

Plataforma per Catalunya (PxC) presentarà al proper ple ordinari de setembre una moció per demanar a l'ACA per via d'urgència la canalització del torrent del Lluc en el seu tram urbà, des de la caserna dels Bombers fins a la cruïlla a la riera de la Bisbal. D'aquesta manera no s'afectaria al recarregament d'aqüífers, se solucionarien els dolls i els problemes higiènics i sanitaris i males olors que s'han creat amb l'aigua endollada.DIARI DE TARRAGONA, 09/09/2009; PÀG.15 PxC PROPONE TARIFA REDUCIDA PARA LOS USUARIOS DEL GIMNASIO

EL VENDRELL.- El grupo de Plataforma per Catalunya (PxC) en la oposición en el Vendrell presentará en el próximo pleno municipal una moción para reclamar que se establezca una tarifa reducida para los usuarios que sólo usen el gimnasio o la sala de fitness pero no la piscina.

Ahora el abono es único para los usuarios del Patronat Municipal d'Esports y por 28,5 euros al mes da derecho a todos los servicios. Pero para PxC muchos vecinos que no usan la piscina se verían beneficiados de una tarifa reducida muy útil en la actual crisis. Para PxC esa tarifa sin piscina podría ser de unos 15 euros al mes.LA FURA, 28/08/2009 NO AL "BOTELLÓN"

EL VENDRELL.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha demanat a l’equip de govern (CiU) que actuï amb contundència per eradicar els botellons que segons PxC tenen lloc als parcs i jardins del municipi.

Segons Joan Carrasco, regidor de PxC, ja s’han rebut moltes queixes, sobretot dels veïns del parc de l’Enamorat de Coma-ruga, situat entre el carrer Monestir de Poblet i l’avinguda Brisamar. Segons Carrasco, els veïns estan cansats d’haver de trucar a la policia cada nit i demanen el suport de l’Ajuntament perquè aquesta situació es resolgui el més aviat possible.EL 3 DE VUIT, 04/09/2009; PÀG.17 AL PSC NO LI ARRIBA LA CRISI

CARTA AL DIRECTOR

Joan M. Carrasco
Regidor de PxC al Vendrell

Ara ja sabem per què els ciutadans del Vendrell ho tenen tan difícil per trobar feina, el motiu no és altre que l'excés de feina que ostenten els regidors del Partit Socialista (PSC) del Vendrell. En tenen tanta de feina que cap dels set regidors pot permetre's perdre 15 minuts per assistir a la Comissió Informativa d'Hisenda i Especial de Comptes de control al govern pel que fa al Pla Estatal d'Inversió Local, que ells mateixos van demanar i que se celebra cada dimarts a 2/4 d'11 del matí.En una de les úniques reunions a la qual van assistir, es va fer palès el seu cinisme en demanar que la reunió s'avancés a les 9 per tal d'aprofitar el recés de l'esmorzar, al cap i a la fi ells no es volen permetre perdre el temps per a aquesta comissió a compte del suculent sou que cobren com a regidors de l'Ajuntament, faltaria més... Aquesta setmana tampoc han comparegut.Aquesta és la democràcia que gasta el PSC del Vendrell: o feu les reunions a la nostra conveniència o no hi assistim, important-los un rave el que diguin els altres membres del consistori i molt menys els ciutadans del Vendrell. Des del grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) volem fer pública la nostra protesta pel que considerem una falta de respecte del PSC envers els seus companys regidors d'altres partits i envers els ciutadans del Vendrell.En fi, no vull acabar sense donar-los una recomanació als ciutadans del Vendrell que tinguin la desgràcia d'haver d'estar buscant feina en aquests moments de crisi, que no perdin el temps ni l'esperança anant a l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) del Camí Reial, sinó que vagin a la seu del PSC del Vendrell, que és manifestament on es troba la feina, molta feina, molta feina... Perquè al PSC no li arriba la crisi...DIARI DE TARRAGONA, 01/09/2009; PÀG.13 EL VENDRELL PREPARA UNA ORDENANZA PARA EVITAR EL "BOTELLÓN" EN LAS CALLES

Los vecinos denuncian diversos puntos de reunión

PxC inicia una campaña contra el "botellón"

José M. Baselga- El Vendrell.- El Parc de Catalunya, conocido como parque de los enamorados, en Coma-ruga, es una de las zonas que ha concentrado más grupos para practicar botellón. Los vecinos se lamentan de que «no hemos podido dormir las noches de los fines de semana». Además «también han empezado a pintar paredes y a destrozar mobiliario».

La situación se ha repetido en diferentes plazas. El concejal de Gobernación Raül Buira, señala que «una patrulla de la policía recorre las zonas de reunión de jóvenes para identificarlos». Pero la medida no pasa de disuasoria ya que el Ayuntamiento de El Vendrell no dispone de una ordenanza que prohíba el consumo de alcohol en la calle.

«Podemos intervenir si hay menores o si se hace ruido. Por eso ya se ha comenzado a redactar la ordenanza para que esté a punto para cuando empiece la próxima temporada». El concejal apunta que «de momento no son grandes grupos y es una situación controlable, pero pretendemos que no se instaure como práctica habitual». El grupo de Plataforma per Cataluya (PxC), en la oposición, también ha denunciado la situación.

Además de en el Parc de Catalunya, en la localidad otras plazas y zonas verdes como en la Muntanyeta o en los barrios marítimos que también han concentrado a grupos de jóvenes para pasar unas horas. El precio de las entradas en las discotecas o de las copas en los locales hace que muchos opten por esta forma de ocio.

Pero para los vecinos más próximos a las zonas donde se reúnen los jóvenes supone una molestia. Según explican residentes junto al parque de Catalunya, «durante los fines de semana antes de las dos de la madrugada no se puede dormir». No sólo por el ruido de los gritos, «sino por la gran cantidad de motos que llegan para participar en la fiesta».

La nueva ordenanza contemplará sanciones para los infractores. «La situación no se ha desbordado ya que son pequeños grupos de amigos. El objetivo es evitar que pueda establecerse como practica multitudinaria», señala Buira.

DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 28/08/2009: PÀG.11 PxC INICIA UNA CAMPANYA DE REBUIG AL "BOTELLÓN" DEL PARC DE COMA-RUGA

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha iniciat una campanya de rebuig dels "botellons" que tenen lloc en el parc situat entre el carrer Monestir de Poblet i l'avinguda Brisamar, entre d'altres ubicacions on no s'hi concentra tanta gent. PxC ha rebut diverses queixes de veïns pels sorolls que originen per la nit aquestes concentracions de joves als indrets indicats de Coma-ruga.EL 3 DE VUIT, 28/08/2009; PÀG.10 PLATAFORMA PER CATALUNYA ES QUEIXA DELS "BOTELLONS" QUE SE CELEBREN A LES PLATGES I JARDINS DEL VENDRELL

EL VENDRELL.- Els veïns del Parc de l'Enamorat a Coma-ruga estan cansats de veure i escoltar el xibarri constant de la gent que fa "botellón". Els ciutadans ja han trucat en diverses ocasions a la policia i s'han queixat d'aquesta situació. És per això que Plataforma per Catalunya (PxC) demana a l'equip de govern que actuï amb contundència per acabar amb aquest problema.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube