Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL 3 DE VUIT, 25/09/2009; PÀG.5 ÉS EL MOMENT DE FER UNA CONSULTA SOBIRANISTA?

EL 3 DE VUIT, 25/09/2009; PÀG.5 ÉS EL MOMENT DE FER UNA CONSULTA SOBIRANISTA?

25/09/2009 - El Vendrell

EL VENDRELL.- El Ple de l'Ajuntament del Vendrell de dilluns va rebutjar la moció d'ERC per a la realització d'una consulta popular sobre la hipotètica independència de Catalunya. Amb l'únic vot a favor del regidor republicà, tres abstencions de Plataforma per Catalunya (PxC) i el vot en contra del quart membre de PxC, els dos del PP i els set regidors de CiU. El PSC no va participar en la votació.

August Armengol (PxC) va acusar ERC de promoure un "festival preelectoral (...) i intentar confondre el país" en una qüestió que "jurídicament és inadequada i políticament una farsa, un brindis al sol; i, a més, no és vinculant".

Des d'ERC, Eladi Llop va centrar el seu discurs en la necessitat de començar a avançar cap a la independència de Catalunya des d'actes com el celebrat a Arenys de Munt.EL PUNT, 22/09/2009; PÀG.8 LA INDEPENDÈNCIA TAMBÉ TÉ ELS SEUS MATISOS

la crònica

AZAHARA PALOMARES / EL VENDRELL.- L'Ajuntament del Vendrell es va convertir ahir en el primer del Camp de Tarragona que ha debatut les ja famoses mocions relatives als referèndums sobre la independència, que, amb denominacions diverses, proliferen en diversos ordres del dia. Al matiner ple d'ahir al Vendrell la iniciativa va arribar a través de l'únic regidor republicà en un dels ajuntaments amb una aritmètica política més complicada (hi governa CiU en minoria, empatada en nombre de regidors amb el PSC i amb quatre edils de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'oposició). Per tant, la proposta d'Eladi Llop (ERC) era complicadíssim que pogués tirar endavant, molts ja ens ho ensumàvem, però poc ens esperàvem un exercici de malabarisme polític com el que va provocar que, finalment, sortíssim de la sala amb una segona moció sobre consultes populars aprovada, però amb el vot en contra del mateix republicà.

Però anem a pams. ERC apostava perquè l'Ajuntament enviés una delegació oficial a l'assemblea del dissabte 3 d'octubre que organitza la plataforma Decidim.cat, i a més reclamava «encoratjar» la societat civil vendrellenca perquè presentés una proposta de consulta semblant. El plantejament va arrencar, però, tot un seguit d'acusacions d'electoralisme que van deixar Llop sol defensant la moció de les votacions. El PP s'hi va oposar, és clar, i va afirmar que «no és el moment» de prioritzar aquest tipus de temes; la Plataforma per Catalunya va donar llibertat als seus regidors (tres es van abstenir i un va votar-hi en contra), i els regidors del PSC van decidir no decantar-se per cap opció i simplement van quedar de braços plegats, sense votar. «No hem de vendre fum, perquè només generarem frustració», va considerar el portaveu socialista, Josep Lluís Pascual.

I què va fer CiU? Doncs a banda de compartir amb els socialistes molts dels arguments en contra de la moció d'ERC, es va treure del sarral una segona moció que no esmentava la delegació a l'assemblea de Decidim.cat i que no encoratjava, sinó que donava senzillament suport a qualsevol entitat cívica que volgués impulsar una consulta popular. Això sí, la moció defensada pel convergent Jaume Domingo carregava tot el pes sobre les espatlles del govern de la Generalitat, al qual va demanar «que es pronunciï de forma clara i contundent a favor de les iniciatives de consulta popular», a banda que va fer una crida al Parlament de Catalunya perquè també voti una moció semblant. Els convergents sí que van aconseguir tirar endavant la proposta, ja que els vots dels seus set regidors van tenir més pes que els quatre contraris de la curiosa aliança del PP i ERC, però potser el contingut de fons va quedar desdibuixat enmig de tanta lluita pels matisos.L'ESPÍGOL, 25/09/2009; PÀG.18 CiU I PP DONEN SUPORT A PROPOSTA DE PxC D'ENDURIR LES INSPECCIONS I SANCIONS ALS LOCUTORIS

EL VENDRELL.- El Ple de l'Ajuntament del Vendrell del 21 de setembre també va aprovar una moció de la Plataforma per Catalunya (PxC), en la qual aquest grup demanava endurir les sancions als propietaris de locutoris del Vendrell que no compleixin amb la normativa. Al PxC els molesta, per exemple, que els locutoris venen menjar, begudes, o fan transferències de diners. La moció es va aprovar amb el suport del grup convergent i popular.LA FURA, 25/09/2009; PÀG.14 LOCUTORIS IRREGULARS

EL VENDRELL.- El Ple de l’Ajuntament va aprovar dilluns una moció presentada per la Plataforma per Catalunya (PxC), amb el suport de CiU i el PP, per tal de fer complir l’Ordenança que estableix que als locutoris no s’hi pot desenvolupar cap altra funció que no sigui la de telefonia. La PxC també demanava endurir les sancions quan obrin fora d’horari, venguin menjar o begudes, facin d’agència de viatges o transferències de diners, com denuncien que està succeint. El govern afirma que en els últims mesos ha obert deu expedients i alguns d’ells ja han tornat a la legalitat.WWW.DELCAMP.CAT, 21/09/2009 EL PLE DEL VENDRELL APROVA NETEJAR LES RIERES DEL TERME MUNICIPAL

La proposta, de PxC, ha sigut modificada pel PSC per abraçar totes les rieres que es troben en mal estat

Josep Maria Llauradó - El Vendrell (Baix Penedès).- Els grups municipals de Plataforma per Catalunya (PxC) i PSC demanen pressió a l'Agència Catalana de l'Aigua perquè netegi les rieres del Vendrell que es troben en una situació antihigiència. La proposta s'ha aprovat en el ple municipal i inicialment era de la Plataforma per Catalunya (PxC), que demanava la neteja d'un sol torrent, el del Lluc. Els regidors del PSC, per donar-hi suport, han matisat que són molts els torrents i les lleres que es troben en mal estat, com el Torrent del Culleré i la Riera de la Bisbal. Tot plegat es deu a l'allau de queixes sobre la presència del mosquit tigre, que amb la brutícia de les lleres tenen un ambient més propici per a quedar-s'hi.

Precisament s'ha exigit que "es doni especial atenció a les situacions de deixadesa i insalubritat que es dóna en alguns d’aquests espais naturals i s’atengui les demandes dels veïns de la zona".DIARI DE TARRAGONA, 22/09/2009; PÀG.19 PxC DENUNCIA A UN VENDEDOR DE LA ONCE POR BLOQUEAR LA ACERA

Lleva 14 años en el lugar

José M. Baselga / EL VENDRELL.- Lleva 16 años vendiendo cupones y 14 en el mismo sitio. En una esquina de la calle Doctor Robert del Vendrell. "Aquí todos me encuentran", explica el vendedor de la ONCE José Donoso. Ayer el concejal de Plataforma per Catalunya (PxC) Joan Carrasco pidió en el pleno que se le cambiase de ubicación ya que la acera es muy estrecha y molesta a peatones y carritos.

Donoso estaba escuchando la radio por la mañana. "Onda Rambla", explica y en un momento cambió el dial para escuchar el pleno municipal que emitía la radio local. El vendedor de la ONCE escuchó el ruego del concejal de PxC. "Me quedé frío. Estaba atendiendo a un cliente y no supe ni darle el cupón. He tenido dolor de cabeza todo el día".

El ruego de Joan Carrasco fue pedir que el vendedor cambiase de ubicación. "Es una acera muy estrecha y dificulta el paso. Sólo tiene que ponerse en el otro lado de la calle. Cuando pasa una silla de ruedas o un carrito no hay sitio".

José Donoso reconoce que la acera es pequeña, "pero cuando llega un carrito levanto el puesto y nadie se ha molestado". El vendedor de cupones señala que "parece que me persiguen". Carrasco respondía que "no tengo nada contra las personas con minusvalía, pero puede cambiar de acera y no se molestaría a los peatones. Los hay que se han quejado".DIARI DE TARRAGONA, 24/09/2009; PÀG.19 PxC DICE QUE "NO PERSIGUE A VENDEDORES DE LA ONCE"

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) señala que se limitó a pedir que un vendedor de la ONCE del Vendrell cambiase su ubicación para evitar impedir el paso de personas, especialmente a minusválidos y cochecitos de bebé ya que la acera es muy estrecha. PxC dice que "no nos dedicamos a perseguir vendedores de la ONCE" y pide que se cumplan las normas.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube