Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

LA FURA, 02/10/2009; PÀG.16 L’EXALCALDESSA HELENA ARRIBAS (PSC) I LA PxC DIRIMEIXEN ALS JUTJATS L'AFER DEL "PELOTAZO" URBANÍSTIC

LA FURA, 02/10/2009; PÀG.16 L’EXALCALDESSA HELENA ARRIBAS (PSC) I LA PxC DIRIMEIXEN ALS JUTJATS L'AFER DEL "PELOTAZO" URBANÍSTIC

03/10/2009 - El Vendrell

Fragment del vídeo de la roda de premsa de PxC del pelotazo.

Fragment del vídeo de la roda de premsa de PxC del pelotazo.

Dimecres va tenir lloc un acte de conciliació en què l’exalcaldessa Helena Arribas exigia una indemnització de 10.000 euros a cada regidor de la PxC. Havien esbombat que el seu marit estava involucrat en un possible cas d’especulació urbanística en haver comprat una casa que sabia que l’Ajuntament li hauria d’expropiar i que s’ha revaloritzat un 300% en tres anys.

EL VENDRELL.- L’exalcaldessa i el seu marit van convocar els quatre regidors de la Plataforma per Catalunya (PxC) a un acte de conciliació als jutjats, exigint-los disculpes i una indemnització de 10.000 euros a cadascun per haver difós a la premsa un possible cas d’especulació urbanística que, en cas de confirmar-se, afectaria de ple el marit d’Arribas.

Segons la PxC, el marit d’Arribas va comprar ara fa tres anys, quan la regidora socialista era alcaldessa, una casa en estat ruïnós ubicada al carrer Barceloneta Baixa núm. 25, per valor de 27.000 euros, sabent que l’Ajuntament l’hauria d’expropiar ja que estava afectada per un expedient d’alineació del carrer i s’havia d’enderrocar. La PxC es pregunta quina altra finalitat podia tenir la compra de la finca al 2006, si no era per tornar-la a vendre més cara, sabent que la compraria l’Ajuntament.

El mes de febrer d’enguany l’Ajuntament va iniciar les converses amb el propietaris per iniciar l’expropiació. En va demanar 109.364 euros basant-se en una valoració feta per la Direcció General de Tributs, òrgan del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat. L’Ajuntament no ho va acceptar ja que presentava una plusvàlua del 304% en relació al preu de tres anys enrere, i va fer una contraoferta de 61.683 euros. El marit d’Arribas no la va acceptar i va presentar una última proposta de venda per 72.000 euros. Finalment, en el ple municipal de 21 de setembre es va aprovar per unanimitat el pagament màxim de 61.683 euros i també es va ratificar el decret d’alcaldia de 7 de setembre on queda palès el pagament de 30.000 euros per l’expropiació de la vivenda. En el mateix decret s’especifica que ha de ser la Junta de Just i Preu de Tarragona qui decideixi si el Consistori ha de pagar més diners per l’expropiació. La PxC demanarà a la Junta de Just i Preu que es mantinguin els 30.000 euros, ja que s’acostarien al preu pagat per IPC de tres anys.

Els quatre regidors de la PxC, que es van presentar dimecres als jutjats, han presentat un escrit al·legant que el fet d’haver difós la temptativa de “pelotazo” no és cap calúmnia ja que primer s’ha de provar si hi ha delicte. L’advocat del grup ultradretà està disposat, a més, a presentar-se com a acusació particular per tal de que el jutge i el fiscal estudiïn si hi ha hagut indicis de delicte, concretament de prevaricació, tràfic d’influències o blanqueig de diners.

D’altra banda, des de la PxC troben indignant que ara el matrimoni anunciï que els diners que guanyaran amb la plusvàlua de la venda de la casa, els destinaran a Càritas. Segons el grup ultradretà, sense la seva intervenció no hauria estat així.DIARI DE TARRAGONA, 01/10/2009; PÀG.16 ARRIBAS DENUNCIA POR CALUMNIAS A LOS CONCEJALES DE PxC

EL VENDRELL.- Ayer se celebró en los juzgados del Vendrell un acto de conciliación entre la concejal socialista Helena Arribas y su marido con los concejales de Plataforma per Catalunya (PxC) sin que hubiese acuerdo. Ante la falta de avenencia, Helena Arribas pide recibir una indemnización de 10.000 euros de cada uno de los cuatro concejales de PxC al considerar que ha recibido injurias y calumnias. Por parte de los concejales del PxC se señala que no han cometido tales y se niegan a abonar las cantidades.

La polémica comenzó cuando Arribas y su marido compraron una casa en la calle Barceloneta Baixa del Vendrell por 27.000 euros cuando la finca estaba afectada por la apertura de una futura calle. Posteriormente cuando a causa de la afectación la casa debe ser derribada, los propietarios pidieron una indemnización de 109.000 euros, “lo que es una revalorización del 309%”, señalan desde las filas del PxC, que definen la situación como “pelotazo”.

No obstante los propietarios buscaron un nuevo perito que valoró la finca en 72.000 euros y el Ayuntamiento a su vez obtuvo otra valoración de 61.000 euros, que como apunta PxC supone una revalorización del 125%. PxC ha recurrido al Tribunal de Justicia el precio para que valore la finca.

Beneficios a Cáritas

Arribas denunció a los concejales de PxC por injurias y calumnias y además de una retractación reclama una indemnización de 10.000 euros a cada uno de los cuatro concejales. Además amenaza con poner una denuncia en la que se pidan dos años de cárcel para cada uno de ellos. El concejal de PxC, August Armengol señala que “nos mantenemos en nuestra postura y hemos presentado al tribunal los documentos necesarios de las diferentes valoraciones”. Apuntan además que el precio de las cosas no debe tener gravamen y en este caso la finca estaba afectada de expropiación.

La familia Arribas negó en todo momento que adquiriese la casa con la intención de hacer un negocio con la expropiación y señaló que los beneficios de la venta los destinaría a Cáritas. De momento no se sabe la cantidad por la que será indemnizada la vivienda ya que depende del Tribunal de Justicia.

Ante la falta de acuerdo en el acto de conciliación deberá ser un tribunal quien resuelva. También un tribunal deberá fijar el precio real de la vivienda. PxC pide al alcalde que no se entregue ni un céntimo a los propietarios y que ante notario ese dinero vaya directamente a Cáritas del Vendrell.EL 3 DE VUIT, 02/10/2009; PÀG.14 EL CAS DE LA FINCA DEL MARIT D'ARRIBAS, AL JUTJAT

Expropiació polèmica

Fracassa un acte de conciliació previ a la judicialització de l'afer

Ricard Vinyals/El Vendrell.- El grup de Plataforma per Catalunya (PxC) a l’Ajuntament del Vendrell va fer públic dimarts que l’endemà els seus regidors havien estat citats als Jutjats del Vendrell a un acte de conciliació arran de fer públic al ple el cas de la compra d’una finca per part del marit de l’exalcaldessa socialista Helena Arribas i que, suposadament, la va adquirir sabent que en podria treure més endavant algun benefici perquè l’immoble havia de ser expropiat i enderrocat perquè estava afectat per un projecte del Pla de Barris.

Això és el que defensa PxC i per la qual cosa Arribas i el seu marit podrien acabar denunciant judicialment els quatre regidors del grup, com a suposats autors d’un delicte de calúmnies. Ho va fer públic dimarts el portaveu de PxC, August Armengol, que, al seu torn i a més d’anunciar una possible denúncia contra l’entorn d’Arribas per suposats delictes de “prevaricació, blanqueig de diner, tràfic d’influències i maquinació per alterar el preu de les coses”, també va avançar que el grup no pensava rectificar ni tampoc abonar la petició d’una “indemnització” de 10.000 euros per regidor per part del familiar de l’exalcaldessa del PSC.

Helena Arribas no ha volgut entrar en el “joc polític brut” que afirma que duu a terme PxC i s’ha limitat a manifestar que el cas “està en mans del jutjat i serà un tribunal d’expropiació el que dirà el que caldrà pagar per la finca”.

Dades

En una roda de premsa convocada dimarts, PxC va resumir que el marit d’Arribas va adquirir l’any 2006 l’esmentada propietat, per 27.045 euros. La casa, de força anys, havia quedat afectada pel POUM el 2000, i el 2007 va quedar inclosa en el projecte del Pla de Barris presentat per l’anterior govern del PSC. A partir del procés d’expropiació iniciat el juny d’aquest 2009, la propietat de l’immoble va reclamar a l’Ajuntament del Vendrell 109.364 euros, segons la valoració que es va fer des de la Direcció General de Tributs d’Economia i Finances de la Generalitat. El consistori, de la seva banda, va oferir d’abonar 61.683 euros, mentre que una segona demanda de la propietat fixa el preu en 72.000 euros. Tanmateix, com dèiem, al final serà un tribunal qui fixi el “preu just” definitiu.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 02/10/2009; PORTADA ARRIBAS I EL SEU MARIT DENUNCIEN PxC PER INJÚRIES I CALÚMNIES

EL VENDRELL.- Demanen a cada regidor del partit d'Armengol 10.000 euros d'indemnització i que demanin disculpes. Pàg.10DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 02/10/2009; PÀG.10 HELENA ARRIBAS PORTA PxC ALS TRIBUNALS

EL VENDRELL.- L'exalcaldessa del Vendrell i actual regidora del PSC, Helena Arribas, ha denunciat els quatre regidors de Plataforma per Catalunya (PxC), per difamació, injúries i calúmnies. La denúncia es deu a l'acusació que la formació liderada per August Armengol va fer al marit d'Helena d'haver-se aprofitat d'informació privilegiada per guanyar diners.

Els fets arrenquen del 2006, quan Helena era alcaldessa. Llavors, el seu marit va comprar una casa al carrer Barceloneta Baixa per 27.000 euros. Temps després, l'immoble va ser expropiat per l'Ajuntament perquè estava afectat per la Llei de Barris, aprovada dos anys abans de la compra de l'immoble. El consistori va pagar per la casa 61.000 euros.

Per aquest motiu, PxC va acusar el marit d'Helena de treure un benefici gràcies a la informació privilegiada de què gaudia Helena com a alcaldessa. Des del primer moment, el marit de l'Helena va dir que els diners guanyats serien donats a Càritas.

Malgrat tot, el matrimoni ha decidit denunciar els quatre regidors que PxC té a l'Ajuntament. En concret els demana que es disculpin públicament i que cadascun d'ells els pagui 10.000 euros.

Dimecres va tenir lloc als Jutjats del Vendrell l'acte de conciliació d'ambdues parts, però no es va arribar a cap acord, ja que els quatre regidors denunciats (August Armengol, Teresa Montserrat, Juan Carrasco i Joan Parera) es van negar a demanar disculpes públicament.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube