Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

b>IDENTITAT CATALANA, NÚM.1, 17/09/2009; PORTADA I PÀG.4 AUGUST ARMENGOL, REGIDOR DEL VENDRELL I VICEPRESIDENT DE LA PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

b>IDENTITAT CATALANA, NÚM.1, 17/09/2009; PORTADA I PÀG.4 AUGUST ARMENGOL, REGIDOR DEL VENDRELL I VICEPRESIDENT DE LA PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

24/10/2009 - El Vendrell

“Estem en contra de la instal·lació d’immigrants musulmans perquè pot suposar a mig termini una clara amenaça per a la nostra cultura”

August Armengol és avui un dels “motors” de la PxC i un valor de futur, no solament en la política tarragonina, sinó en la política del Principat

És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1981) amb la qualificació d’excel·lent, i especialista en Pediatria per la Universitat de Lovaina (Bèlgica, 1987), per la qual cosa va viure a Brussel·les durant cinc anys. Ha sigut Professor Associat de la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili, i després d’haver estat el número 1 de la seva promoció de Pediatres de la Generalitat de Catalunya, actualment pertany al cos de Pediatres de l’Institut Català de la Salut.

August Armengol volia treballar per la seva terra i per la seva gent i ho està fent en la seva triple qualitat de pediatre, regidor pel Vendrell i vicepresident de la PxC. Amb ell hem tingut una agradable trobada. Aquest és el seu balanç de la situació catalana...

IC. August Armengol és el vicepresident de la Plataforma per Catalunya (PxC), una formació política que diu en veu alta el que molts catalans pensen sobre la immigració. Què li va impulsar a alçar la veu i comprometre’s en aquest projecte polític?

AA.- Catalunya, Espanya i Europa estan sumits en una pendent de desintegració social de difícil retorn si no fos per l’esperança que generen partits com el nostre que s’oposen al multiculturalisme, a la “diversitat” i al procés d’islamització, aquest darrer potser és el fenomen més perillós de cara a la destrucció de la nostra civilització occidental. El meu ferm compromís amb la PxC està íntimament lligat a la solidesa del lideratge de Josep Anglada; sense un líder fort no hi pot haver un partit fort amb possibilitats d’èxit.

IC. Per què manté que avui el principal problema per a Catalunya és la immigració?

AA.- Jo diria que de problemes principals n’hi ha dos: el de la invasió dels immigrants, i el dels polítics que l’han permès. Per això el primer pas fóra un canvi global de perspectiva i de classe política i, per tant, la derrota de tots els partits actuals en tant que partits sotmesos a la influència del pensament únic. Una nova cultura de la política prepararà el terreny a una nova cultura en general. Per això, PxC aposta per impulsar una profunda reflexió dels ciutadans a fi de superar els tòpics caducs de la dreta i l’esquerra, i mirar els problemes de cara, primer requisit per solucionar-los de debò.

IC. Catalunya és la zona de l’Estat amb més presència islàmica. El nombre de mesquites és creixent amb la complicitat dels governs de CIU i del Tripartit. Quina opinió li mereix aquesta irresponsabilitat política?

AA.- La meva primera aparició pública al Vendrell com a representant de la PxC es remunta al maig de 2002, i la vaig dedicar a oposar-me a la llavors pretesa mesquita del Vendrell, des d’aleshores mai més cap partit s’ha atrevit a plantejar aquest tema ja que saben que tot el poble es posicionaria a favor de la PxC. Estem en contra de la instal•lació d’immigrants musulmans perquè pot suposar a mig termini una clara amenaça per a la nostra cultura, ja que entenem que l’islam, i en concret la xara o llei islàmica, comporta elements ideològics de rebuig als Drets Humans i, per tant, no podem tolerar que aquesta forma reaccionària de religió adquireixi preponderància a casa nostra. Estic d’acord amb les declaracions d’Heribert Barrera, expresident del Parlament de Catalunya, quan va dir que no entenia què hi guanyem amb tenir mesquites i cada cop més musulmans. Jo, però, vaig més lluny, i sóc conscient que quan siguin majoria utilitzaran la democràcia per instal·lar la llei islàmica i a la fi aboliran la democràcia.

IC. Una Catalunya? oberta, multicultural i multiètnica? és el programa comú dels partits tradicionals catalans. No seria més lògic defensar una Catalunya catalana?

AA.- És clar que sí. Sempre he defensat que la immigració massiva i descontrolada augmenta la delinqüència, l’atur i la despesa social, planteja conflictes lingüístics, religiosos i culturals, bosses de marginació social, constituint una seriosa amenaça per a la identitat i cohesió social de Catalunya.

IC. En les últimes eleccions municipals la PxC va passar de 1 a 4 regidors al Vendrell alçant-se amb el 18%. La conclusió és que el seu missatge s’escolta i es comparteix...

AA.- És cert. Cada dia hi ha més vendrellencs que comparteixen el nostre missatge i molta gent voldria que les eleccions municipals fossin ara mateix per poder-nos votar i poder fer el canvi que el Vendrell necessita. Portem 6 anys a l’Ajuntament i una trajectòria política de diàleg, moderació i prudència des de l’oposició tranquil·la i constructiva que estem duent a terme, cosa que ens ha fet guanyar la confiança dels vendrellencs, fins i tot de molts que inicialment recelaven a causa de la imatge distorsionada i extremista que altres partits volien transmetre sobre nosaltres. Però la feina ben feta acaba donant un rèdit positiu.

IC. Com afecta la immigració a la vida diària del ciutadà del Vendrell?

AA.- El primer que van notar els vendrellencs va ser la pèrdua primer paulatina però constant i després massiva de tota l’ajuda social com ara material escolar, menjador o transport escolar. També hi va haver una època en què se’ls pagava als immigrants el carnet de conduir, fins que nosaltres vàrem aparèixer i ho vam denunciar. En segon lloc la immigració va portar més delinqüència, atracaments, tràfic de droga i violència entre bandes rivals, coses que generen por i desconfiança entre la població. I en tercer lloc, la sensació de ser estranger en el teu propi país, perquè els immigrants magribins “ocupen” el territori, primer una comunitat de veïns, després un carrer, després una illa i encabat barris sencers. Que ningú no s’enganyi, això no són guetos com ens volen fer creure, són territoris de conquesta.

IC. El cicle electoral que marcaran les autonòmiques de 2010 i les municipals de 2011 pot ser decisiu per al creixement de la PxC. Quins són les seves expectatives?

AA.- Si la PxC no hagués existit, algú l’hauria d’inventar. Perquè l’espectre ideològic que nosaltres representem s’ha convertit en una necessitat per a molts ciutadans que d’altra manera s’haguessin quedat òrfans políticament en aquests moments de convulsions socials que ens tocaran viure i que se’ls han escapat de les mans als partits de sempre. Dit això, es desprèn que les nostres perspectives electorals són força esperançadores. Les enquestes ja ens situen dins del Parlament de Catalunya l’any vinent, i de cara a les municipals, passarem a ser la primera o la segona força en molts municipis. Actualment ja som la segona força a Vic o la tercera al Vendrell, i ens plantegem millorar aquests resultats d’aquí a dos anys.

IC. Passant a altre terreny. La Comunitat Valenciana i les Illes Balears són zones on la immigració s’ha convertit en un problema de primer ordre i amb les quals Catalunya manté llaços de llengua i cultura. Opina que hauria d’haver una major integració entre aquests tres territoris?

AA.- Aquest és un aspecte molt controvertit que té tants partidaris com detractors, m’estic referint als Països Catalans. El que nosaltres sí que contemplem és l’aparició de forces polítiques afins a la nostra en aquests territoris i la consegüent col·laboració política per assolir “un millor control de la immigració” de manera coordinada i conjunta. Aquesta hipotètica conjuntura ens podria portar a constituir una federació de partits o plataformes sota el lideratge de Josep Anglada per afrontar amb més garanties el seriós problema que ens afecta a tots, i fins i tot podria ser una eina vàlida per afrontar eleccions generals o europees en el futur.

IC. Cada vegada més veiem partits europeus, com el Vlaams Belang o la Llega Nord que uneixen la seva oposició a la immigració massiva amb la defensa de les seves peculiaritats culturals. La PxC també sembla estar en aquesta línia.

AA.- Efectivament. La nostra obsessió és preservar la nostra cultura i la nostra identitat, que actualment estan en perill pel fet de la immigració masiva. Se’ns posa la pell de gallina quan veiem que a Rotterdam, la principal ciutat holandesa, l’alcalde és un immigrant musulmà, o quan ens anuncien que a Holanda l’any 2025 el 50% de la població escolar serà d’origen musulmà. Avui dia en diversos districtes de la capital europea, Brussel·les, el 90% dels seus representants electes són musulmans. Això col·loca la identitat europea i occidental en seriós perill d’extinció. Però, insisteixo, els verdaders culpables són els partits que mitjançant polítiques suïcides ens han dut a aquesta dramàtica situació arreu d’Europa. El paper de la PxC i dels partits afins com el Vlaams Belang flamenc o la Lliga Nord italiana, és revertir aquesta situació en els propers anys. I això només ho podrem aconseguir amb el suport massiu i democràtic de la població. Si no és així, serà massa tard i Europa tal i com la coneixem, desapareixerà.

IC. Digui’ns concretament, considera que els valors culturals europeus són compatibles amb l’arribada de milions d’immigrants islàmics al nostre continent?

AA.- Afirmo rotundament que els nostres valors són del tot incompatibles amb l’arribada massiva de musulmans. Perquè l’Islam és incompatible amb la democràcia, amb l’estat de dret, amb els drets humans, amb la llibertat d’expressió, amb la igualtat de la dona, amb la llibertat de culte, amb la innovació i en definitiva, amb el nostre model de societat. L’Islam és molt més que una simple religió, no imposa solament unes creences religioses, sinó que imposa un model polític que és la dictadura teocràtica, una legislació basada en el llibre sagrat, l’Alcorà, el qual és una verdadera crida a la guerra santa contra tots els no musulmans, un insult als Drets de l’Home i una absoluta contradicció amb la nostra concepció humanista de la societat i amb la nostra manera d’entendre la vida. Per això diem en el nostre programa polític que s’hauria de reduir a zero el contingent d’immigrants procedents de la cultura islàmica. En definitiva, l’Islam és l’amenaça més gran per a les democràcies europees en aquest segle XXI.LA FURA, 16/10/2009; PÀG.18 ENTREVISTA A IDENTITAT

EL VENDRELL.- En el primer número de la revista mensual Identitat Catalana (setembre), es publica una entrevista a August Armengol, regidor del Vendrell i alhora vicepresident de Plataforma per Catalunya (PxC). En la qual afirma, entre d'altres, que de cara a les properes eleccions municipals el seu partit passarà a ser primera o segona força.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube