Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL VENDRELL, 18/02/2010; BATALLA CAMPAL EN ELS PISOS PLANAS DEL VENDRELL PROTAGONITZADA PER UN COL•LECTIU MAGREBÍ

EL VENDRELL, 18/02/2010; BATALLA CAMPAL EN ELS PISOS PLANAS DEL VENDRELL PROTAGONITZADA PER UN COL•LECTIU MAGREBÍ

18/02/2010 - El Vendrell

COMUNICAT DE PREMSA:

Qui parlava de "pau social"? La guerra ètnica ja ha començat

El Vendrell.-
Les reaccions del partit Plataforma per Catalunya (PxC) liderat per a Josep Anglada, no s'han fet esperar. Per Anglada, la batalla campal a la capital del Baix Penedès s'estendrà arreu del país "com una taca d'oli".

PxC, partit que en les passades eleccions va aconseguir quatre regidors a l'Ajuntament del Vendrell amb el 18% de vots i que basa el seu programa electoral en "un millor control de la immigració i més seguretat ciutadana", no ha tardat en valorar la batalla campal d'ahir a Pisos Planas del Vendrell.

Per el líder de PxC, la batussa d'ahir és el primer símptoma que "la guerra ètnica ha començat" i assegura que "s'estendrà arreu del país com una taca d'oli, igual que ha passat als suburbis de París".

Per al president de PxC, els col•lectius d'immigrants d'origen magrebí "volen viure en guetos per poder crear zones aïllades dintre de les ciutats on no hi hagi cap mena de llei i on ells hi tinguin el control total".

El regidor de PxC a l’Ajuntament de Vendrell, August Armengol, també ha declarat que “quan els Mossos d'Esquadra han volgut entrar en aquestes zones sense llei s'han trobat amb aquests actes violents, que per altra banda, nosaltres ja vam avisar”, ha alertat Armengol.

Per a Armengl, els Pisos Planas és un dels barris amb major concentració de persones d'origen immigrant que hi ha actualment al Vendrell. Armengol ha assegurat que, “en aquest barri ja no hi queden gaires persones espanyoles ja que tothom qui ha tingut prou recursos ha marxat d'aquest barri sense llei."

PxC
El Vendrell, 18 de febrer de 2010
COMUNICADO DE PRENSA:

EL VENDRELL, 18/02/2010; BATALLA CAMPAL EN LOS PISOS PLANAS DEL VENDRELL PROTAGONIZADO POR UN COLECTIVO MAGREBÍ

Quién hablaba de "paz social"? La guerra étnica ya ha comenzado

El Vendrell.-
Las reacciones del partido Plataforma per Catalunya (PxC) liderado por Josep Anglada no se han hecho esperar. Para Anglada, la batalla campal en la capital del Baix Penedès se extenderá en cualquier parte del país "como una mancha de aceite".

PxC, partido que en las pasadas elecciones consiguió cuatro concejales en el Ayuntamiento del Vendrell con el 18% de votos y que basa su programa electoral en "un mejor control de la inmigración y más seguridad ciudadana", no ha tardado en valorar la batalla campal de ayer en los Pisos Planas del Vendrell.

Para el líder de la PxC, la trifulca de ayer es el primer síntoma que "la guerra étnica ha comenzado" y asegura que "se extenderá a cualquier parte del país como una mancha de aceite, igual como ocurrió en los suburbios de París".

Para el presidente de la PxC, los colectivos de inmigrantes de origen magrebí "quieren vivir en guetos para poder crear zonas aisladas dentro de las ciudades dónde no haya el menor atisbo de ley y donde ellos tengan el control total".

El concejal de PxC en el Ayuntamiento del Vendrell, August Armengol, también ha declarado que “cuando los Mossos d'Esquadra han querido entrar en estas zonas sin ley se han encontrado con estos actos violentos, que por otra parte, nosotros ya avisamos”, ha alertado Armengol.

Para Armengol, los Pisos Planas es uno de los barrios con mayor concentración de personas de origen inmigrante que hay actualmente en El Vendrell. Armengol ha asegurado que “en este barrio quedan pocas personas españolas puesto que todo el mundo que ha tenido los suficientes recursos se ha marchado de este barrio sin ley”.

PxC
El Vendrell, 18 de febrero de 2010
E-NOTICIES.CAT, 18/02/2010; "LA GUERRA ÈTNICA JA HA COMENÇAT"
L'ultradretana PxC alerta que incidents com els del Vendrell "s'estendran arreu del país com una taca d'oli"

Redacción.-
El líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha assegurat que "la guerra ètnica ja ha començat", arran de l'enfrontament entre agents dels Mossos d'Esquadra i membres de la comunitat magrebina al barri dels Pisos Planes del Vendrell (Baix Penedès).

En els enfrontaments van resultar ferits cinc policies autonòmics i quatre persones van resultar detingudes.

Anglada s'ha preguntat "qui parlava de pau social?" i ha afegit que el que ha passat al Vendrell "s'estendrà arreu del país com una taca d'oli, igual que ha passat als suburbis de París".

Per el president de PxC, els col•lectius d'immigrants d'origen magrebí "volen viure en guetos per poder crear zones aïllades dintre de les ciutats on no hi hagi cap mena de llei i on ells hi tinguin el control total".

El regidor de PxC en aquest ajuntament, August Armengol, ha declarat que “quan els Mossos d'Esquadra han volgut entrar en aquestes zones sense llei s'han trobat amb aquests actes violents, que per altra banda, nosaltres ja vam avisar”.MINUTO DIGITAL.COM, 19/02/2010; ANGLADA: “LA GUERRA ÉTNICA HA COMENZADO”

Redacción.- El líder de Plataforma por Cataluña, Josep Anglada, ha asegurado que “la guerra étnica ha comenzado”, a raíz del enfrentamiento entre agentes de los Mossos d’Esquadra y miembros de la comunidad magrebí en el barrio de los Pisos Planes de El Vendrell. En los enfrentamientos resultaron heridos cinco policías autonómicos y cuatro personas resultaron detenidas.

Anglada se ha preguntado “¿quién hablaba de paz social?” y ha añadido que lo ocurrido en El Vendrell “se extenderá por todo el país como una mancha de aceite, al igual que ha pasado en los suburbios de París”.

Para el presidente de PxC, los colectivos de inmigrantes de origen magrebí “quieren vivir en guetos para poder crear zonas aisladas dentro de las ciudades donde no haya ningún tipo de ley y donde ellos tengan el control total”.

El concejal de PxC en este ayuntamiento, August Armengol, ha declarado que “cuando los Mossos d’Esquadra han querido entrar en estas zonas sin ley se han encontrado con estos actos violentos, que por otra parte, nosotros ya advertimos”.EL 9 NOU, 19/02/2010; PÀG. 22 LA TACA D’OLI MEDIÀTICA S’ESCAMPA

J.C.-
Nota de premsa de PxC arran d’uns incidents ocorreguts al Vendrell, on s’hi haurien vist implicats alguns immigrants marroquins. Per Anglada, segons diu la nota de premsa, la batussa és el primer símptoma que “la guerra ètnica ha començat” i afegeix que “s’estendrà arreu del país com una taca d’oli, com ha passat als suburbis de París”. Ara ja sabem (de fet, ja ho sospitàvem) què pensa (potser desitja?) Anglada. Algú sap o pot fer-hi alguna cosa?ES.NOVOPRESS.INFO, 19/02/2010 PXC: BATALLA CAMPAL EN LOS PISOS PLANES DEL VENDRELL PROTAGONIZADO POR EL COLECTIVO MAGREBÍ

Redacción.- Las reacciones del partido Plataforma por Catalunya (PxC) liderado por Josep Anglada no se han hecho esperar. Para Anglada, la batalla campal en la capital del Baix Penedès se extenderá en cualquier parte del país “como una mancha de aceite”.

PxC, partido que en las pasadas elecciones consiguió cuatro regidores en el Ayuntamiento del Vendrell con el 18% de votos y que basa su programa electoral en “un mejor control de la inmigración y más seguridad ciudadana”, no ha tardado en valorar la batalla campal de ayer en los Pisos Planas del Vendrell.

Para el líder de la PxC, la trifulca de ayer es el primer síntoma que “la guerra étnica ha empezado” y asegura que “se extenderá en cualquier parte del país como una mancha de aceite, igual que ha pasado en los suburbios de París”.

Para el presidente de la PxC, los colectivos de inmigrantes de origen magrebí “quieren vivir en guetos para poder crear zonas aisladas dentro de las ciudades dónde no haya el menor asomo de ley y donde ellos tengan el control total”.

El regidor de PxC en el Ayuntamiento del Vendrell, August Armengol, también ha declarado que “cuando los Mossos d’Esquadra han querido entrar en estas zonas sin ley se han encontrado con estos actos violentos, que por otra parte, nosotros ya avisamos”, ha alertado Armengol.

Para Armengol, los Pisos Planas es uno de los barrios con mayor concentración de personas de origen inmigrante que hay actualmente en El Vendrell. Armengol ha asegurado que “en este barrio ya no quedan demasiados personas españolas puesto que todo el mundo que ha tenido los suficientes recursos se ha marchado de este barrio sin ley”.

PxCEL PAÍS, 19/02/2010 LA IRA DE PISOS PLANAS SACUDE EL VENDRELL

El alcalde llama a respetar la legalidad tras la batalla campal que dejó a cinco 'mossos' heridos

Los vecinos de la barriada protestan por la actuación policial

Vecinos de Pisos Planes lamentan la falta de trabajo, el menudeo y el celo policial

FERRAN BALSELLS - EL VENDRELL.-
Indignación y piedras. En la barriada del Vendrell (Baix Penedès) conocida como Pisos Planes se amontonaban ayer los cascotes con los que un centenar de vecinos, en su mayoría inmigrantes marroquíes, respondieron a una detención policial el pasado miércoles. El enfrentamiento empezó cuando los Mossos d'Esquadra solicitaron la documentación a un joven marroquí de 19 años que llevaba hachís y se comportó de forma "sospechosa", según la policia, que sostiene que el joven se encaró violentamente con los agentes.

En Pisos Planes se cuenta otra historia: cuatro agentes agredieron sin motivo aparente a un marroquí, luego a su hermano y luego a su padre. Los vecinos se amotinaron y arreció la lluvia de piedras. La refriega, en la que participaron una treintena de agentes y que obligó a cerrar la barriada, se zanjó con cuatro detenidos y cinco agentes contusionados.

El alcalde, Benet Jané (CiU), lamentó ayer los hechos, que calificó de "aislados". "Aquí no hay problemas de convivencia", dijo antes de avisar que se se mantendrá la presión policial -"si alguien se salta la legalidad vigente, pueden ocurrir cosas"- y pedir a los propios marroquíes responsabilidad porque episodios como éstos "estigmatizan a todo el colectivo".

El incidente motivó reacciones en todos los partidos. La xenófoba Plataforma per Catalunya (PxC) se ganó los reproches de todos los partidos al calificar la pelea de "síntoma de que la guerra étnica ha empezado". El PSC cargó contra los "grupúsculos de extrema derecha que pretenden sacar réditos electorales del enfrentamiento". Para el PP, el incidente muestra "el fracaso de las políticas buenistas" hacia los inmigrantes. Pisos Planas es uno de los puntos calientes del Vendrell: área degradada, conflictiva y habituada al menudeo de drogas. Se distribuye en apenas tres calles en las que viven 300 personas que son el principal núcleo de población magrebí del municipio, con el 17% de inmigrantes, el 9% de origen marroquí. "Hay problemas por la propia dinámica de concentración de determinados ciudadanos", precisó el alcalde.

Por las calles de Pisos Planas se palpa cierta familiaridad propia de los que se consideran perseguidos de forma injusta. Dista mucho de ser un gueto, aunque comparte ingredientes: conciencia de aislamiento, sensación de marginación y ánimos deprimidos al calor de la crisis. "La policía nos persigue, viene a por nosotros. Pero si los llamas por algún problema, llegan una hora tarde", resume frustrado Ahmed, joven en el paro, entre el aplauso colectivo.

Said, marroquí de 34 años empleado en la construcción, recoge un canto y simula los lanzamientos del día anterior. "Se veía venir. Aquí hay mucha gente sin trabajo, cada vez pasan más tiempo en la calle. La policía siempre nos trata como a animales", dice con aflicción.

"Los Mossos cargaban contra todos. Si hay que ser racista, lo soy. Pero no pueden tratarles así sólo por ser extranjeros", lamentó Margarita Moya, otra vecina, de nacionalidad española. Como ella, la mayoría de los nacionales residentes en Pisos Planas apoya plenamente al colectivo marroquí. "Es falso que fuera un enfrentamiento entre inmigrantes y mossos. Fue todo el barrio contra la policía: españoles incluidos. Los agentes repartieron sin mirar a quién", precisa Sergio Gil, vecino de 28 años, indignado tras ver cómo la barriada aparece en los telediarios. "Nadie cuenta la verdad: la pelea la empezaron los Mossos, sólo intentamos defendernos".

La pelea ha erizado los ánimos de una barriada habitualmente tensa. El dueño del bar Tras Tras, centro neurálgico de Pisos Planas donde se recogen firmas contra la actuación policial, advierte de futuros riesgos. "La gente no tiene dinero, no hay trabajo y pasan el tiempo fumando porros. Hay droga, pero por cuatro traficantes pagamos todos. La policía teme no controlar el barrio, pero con violencia sólo irá a peor".

El Ayuntamiento admite que el parón económico ha agrietado Pisos Planas: más gente en la calle, más tiempo, más droga en movimiento. "Nos detuvieron por la cara", afirma Allan, marroquí de 23 años, uno de los detenidos por resistencia a la autoridad. Dice que sólo trató de auxiliar a su hermano, el joven detenido. Ambos salieron ayer del juzgado y regresaron, a la espera del juicio, a la barriada. No tienen empleo al que acudir.EL PAÍS, 20/02/2010; EL VENDRELL CREARÁ UN CUERPO DE AGENTES CÍVICOS PARA BARRIOS COMO PISOS PLANES

FERRAN BALSELLS - El Vendrell -
El Ayuntamiento de El Vendrell (Baix Penedès, 36.000 habitantes) busca nuevas herramientas para gestionar la inmigración. Tras los incidentes del pasado miércoles, cuando un centenar de vecinos, en su mayoría de origen magrebí, reaccionaron a pedradas contra los Mossos d'Esquadra tras la detención de un marroquí por posesión de hachís, el Consistorio creará un cuerpo de agentes cívicos. Este rango de nuevo cuño permitirá gestionar las zonas con elevado número de población inmigrante sin tener que aumentar la presencia policial. "El objetivo es rebajarla en algunas zonas sin que ello implique un menor control", subrayó el concejal de Civismo, Jaume Domingo (CiU).

Los agentes tendrán capacidad para abrir expedientes sancionadores, pero sus funciones serán similares a las de un mediador social. Los vecinos de Pisos Planes, suburbio en el que ocurrió la refriega, llevaban ayer recogidas más de un centenar de firmas en protesta por la actuación de los Mossos, que consideran excesiva. "Los nuevos agentes son parte de un proyecto previsto desde el inicio de este mandato, con el objetivo de mejorar la convivencia", precisó Domingo.

El Consistorio prevé disponer agentes cívicos en al menos dos zonas, comentó el concejal a este diario: la barriada de Pisos Planes y la franja oriental del municipio, que concentra cinco centros educativos con fuerte presencia de alumnado inmigrante. Esta área genera problemas ya que en ella se ha producido cierto auge de bandas juveniles y en la actualidad está supervisada por vigilantes privados de seguridad. La medida se potenciará con otros 35 proyectos incluidos en el plan de convivencia y civismo, que deberá recibir el aval municipal en el pleno del próximo miércoles. CiU, que gobierna en minoría, espera contar con el apoyo del PP y ERC para salvar el bloqueo del plan.El plan incluye la implantación de dinamizadores juveniles de calle -figura ideada para facilitar la integración de jóvenes de entre 14 y 20 años-, asociaciones, talleres y actividades deportivas. "¿Qué tenemos en Pisos Planes? Mucha gente joven, en el paro y con problemas para integrarse. Queremos que pasen menos horas en la calle", comentó el concejal. El plan también incluye un programa de mejora formativa para las mujeres extranjeras. "Es importante para el colectivo magrebí, porque en algunos casos que se integren o no depende en buena medida de la voluntad del imán. Y cuesta", añadieron fuentes municipales. Finalmente prevé potenciar la plantilla de mediadores sociales para las escuelas con alto porcentaje de inmigración. "Los incidentes del miércoles muestran que hay mucho en juego por la convivencia en el municipio", subrayó Domingo.

La situación es la siguiente: una inmigración del 17% acuciada por la escasez de la crisis junto a una población cuyo recelo hacia los extranjeros cala hasta las urnas. Las elecciones municipales de 2007 fueron históricas, según el partido de tinte xenófobo Plataforma per Catalunya. La formación halló un bastión en El Vendrell al obtener cuatro concejales, los únicos en la provincia, pero tres más que los logrados en 2003. Es la mayor presencia de este partido en Cataluña, igualada en número de concejales con la de Vic (Osona).

Esos comicios explican parte del desasosiego que sienten algunos colectivos. "La gente no quiere magrebíes en El Vendrell. Nos quieren fuera", lamentó ayer Mohamed, mecánico sin empleo, de 46 años, de los que lleva siete en el municipio. Junto a él, una cuarentena de inmigrantes que acudieron a la mezquita para la oración del viernes insistieron en lamentar el enfrentamiento entre mossos y vecinos. "Si un chico fuma porros, que lo detengan. No tienen por qué pegarle", se quejó Hammadi el Khattadi, prejubilado de 60 años y llegado al municipio en 1974. Luego lamentó la falta de apoyos al colectivo. "Algunos marroquíes llevamos viviendo en El Vendrell desde hace 40 años y no tenemos ni un local municipal para reunirnos", dijo. A su lado, un recinto recubierto de alfombras y uralita al que insiste en llamar mezquita. "No tenemos otro sitio", se excusa El Khattadi.WWW.DEL CAMP.CAT, 17/02/2010 PER LA PxC, AL VENDRELL, "LA GUERRA ÈTNICA HA COMENÇAT"

Les reaccions del partit identitari liderat per August Armengol, no s'han fet esperar. Per la PxC, la batalla campal a la capital del Baix Penedès s'estendrà arreu del país "com una taca d'oli".

Guillem RS - El Vendrell (Baix Penedès).- Plataforma per Catalunya (PxC), partit que en les passades eleccions va aconseguir quatre regidors a l'Ajuntament del Vendrell i que basa el seu programa electoral en "millorar el control de la immigració", no ha tardat en valorar la batalla campal d'ahir a Pisos Planes del Vendrell.

Per August Armengol, líder del partit identitari al Vendrell, la batussa d'ahir és el primer símptoma que "la guerra ètnica ha començat" i, segons augura Armengol, "s'estendrà arreu del país com una taca d'oli, igual que ha passat als suburbis de París".

Per la PxC, els col·lectius d'immigrants d'origen magrebí "volen viure en 'guetos' per poder crear zones aïllades dintre de les ciutats on no hi hagi cap mena de llei i on ells hi tinguin el control total". Armengol creu que quan els Mossos d'Esquadra han volgut entrar en aquestes zones "sense llei" i s'han trobat amb aquests actes violents, que per altra banda, "nosaltres ja vam avisar", ha alertat Armengol.

Pisos Planes és un dels barris amb major concentració de persones d'origen immigrant que hi ha actualment al Vendrell. Segons Armengol, en aquest barri ja no hi queden gaires "persones espanyoles" ja que tothom "qui ha tingut prou recursos" ha marxat d'aquest barri "sense llei."
DIARI DE TARRAGONA, 19/02/2010; PORTADA CALMA TENSA TRAS LA BATALLA CAMPAL ENTRE MOSSOS Y MARROQUÍS El Vendrell pág.13
DIARI DE TARRAGONA, 19/02/2010; PÁG.13 EL VENDRELL CALIFICA DE "HECHO AISLADO" LA BATALLA ENTRE MOSSOS Y MARROQUÍS

EL VENDRELL / JOSÉ M. BASELGA.- El barrio de Pisos Planas en el Vendrell, donde se enfrentaron decenas de vecinos marroquís contra mossos d'esquadra, vivía ayer una calma tensa y pocos querían hablar. Vecinos, tanto de origen musulmán como nacionales, recogen firmas y denunciarán lo que consideran "desproporcionada" actuación de los agentes.

El enfrentamiento ha crispado los ánimos de los magrebís que critican "un acoso de la policía. No podemos ir a ningún sitio. Nos persiguen". Algunos vecinos coinciden con ellos, pero otros apuntan el exceso de población inmigrante en Pisos Planas.

Pero nadie quiere dar su nombre. La dependienta de un comercio de la zona explicaba que "hoy la cosa está caliente. A los de Antena 3 les han amenazado con romperles la cámara". Una vecina que presenció la batalla desde su balcón señalaba que "los moros se pasaron".

"Hecho aislado"

El alcalde, Benet Jané (CiU), daba la versión del Ayuntamiento sobre los hechos " Consideramos que es un hecho aislado y puntual en el municipio, que nunca ha presentado situaciones graves de convivencia".

En este sentido Jané señala que "no se debe hacer un alarmismo de este hecho puntual ya que nada hace pensar que se deban repetir nuevos incidentes como los que han sucedido".

De la llamada de prudencia a la "guerra étnica"

Plataforma per Catalunya (PxC), en la oposición, considera que el enfrentamiento es "una guerra étnica" que "ya ha comenzado", como señala el concejal August Armengol. El partido considera que "la batalla campal en la capital del Baix Penedès se extenderá por el país como una mancha de aceite, igual que ha pasado en los suburbios de París". PxC dice que "los colectivos de inmigrantes de origen magrebí quieren vivir en guetos para crear muchas zonar aisladas dentro de las ciudades donde no haya ninguna ley y donde ellos tengan el control total". Armengol considera que cuando los mossos han querido entrar "en estas zonas sin ley", se han encontrado con actos de violencia.
DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 19/02/2010; PORTADA BATALLA CAMPAL ALS PISOS PLANAS

El Vendrell - Un grup de més de 200 persones agredeix quatre Mossos d'Esquadra i després s'enfronta als antiavalots (pàg.11)
DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 19/02/2010; PÀG.11 LA "BATALLA" DELS PISOS PLANAS ATIA EL DEBAT SOBRE IMMIGRACIÓ

Cinc mossos ferits i quatre ciutadans detinguts en un control rutinari

Desenes de magribins apedreguen la policia autonòmica

EL VENDRELL / E.PRUNERA.- La baralla entre Mossos d'Esquadra i magribins que va tenir lloc el dimecres al migdia als Pisos Planas, una de les zones més deprimides del Vendrell, ha atiat el debat sobre la immigració. Plataforma per Catalunya (PxC) ja ha avisat d'un hipotètic problema de convivència. La resta de partits i, fins i tot, l'equip de govern encara no s'havien pronunciat a l'hora de tancar l'edició del DIARI.

El que ja es coneix com la batalla dels Pisos Planas va començar quan els Mossos d'Esquadra van iniciar un control rutinari en el barri, conegut pels problemes de tràfic de droga. Segons la versió de la policia autonòmica, un individu a qui se li hauria trobat una peça d'haixix va començar a mostrar una actitud agressiva i una forta resistència, motiu pel qual va ser detingut.

En aquests moments, desenes de veïns de la zona es van apropar al lloc dels fets i van començar a llançar objectes contundents contra els agents. Un d'aquests objectes hauria colpejat el detingut mentre se'l traslladava a una dotació policial per protegir-lo. Davant la gravetat dels fets, els Mossos van demanar reforços.

En total es van trobar a la zona set vehicles policials més, algun dels quals, de la unitat d'antiavalots. Veïns de la zona han explicat al DIARI que la presència de més policies encara va encrespar més els ànims del col·lectiu magrebí, ètnia a la qual pertany el detingut. Els magribins van continuar amb les agresions als agents durant bona estona.

Cinc agents de la policia autonòmica van patir contusions de diversa consideració pel llançament d'objectes i per la lluita cos a cos que en alguns moments hi va haver.

Reaccions polítiques

A l'hora de tancat l'edició del DIARI, el primer partit amb representació municipal en mostrar la seva opinió respecte la batalla dels Pisos Planas ha estat PxC, formació que té com un dels seus principals eixos ideològics el control de la immigració, i que té quatre regidors a l'Ajuntament.

En un breu comunicat, signat pel seu portaveu municipal, August Armengol, ha asegurat que el fets de dimecres "s'estendran com una taca d'oli per tot el país, igual com ha passat als suburbis de París".

Per al líder de PxC, els magribins "volen viure en guetos per poder crear zones aïllades dintre de les ciutats, on no hi hagi cap mena de llei, i on ells tinguin el control total". Armengol creu que quan els mossos volen entrar en aquestes zones "sense llei, s'han trobat amb uns actes violents que, per altra banda, nosaltres ja vam avisar".

El comunicat de PxC finalitza assegurant que els Pisos Planas és un dels barris amb major concentració de persones d'origen immigrant que hi ha actualment al Vendrell. Una situació que, a parer d'Armengol, provoca "que ja no hi quedin persones espanyoles, ja que tothom qui ha tingut prou recursos ha decidit marxar d'aquest barri sense llei".LA FURA, 26/02/2010 BATALLA CAMPAL ENTRE IMMIGRANTS DE LA DEPAUPERADA ZONA DELS PISOS PLANAS I AGENTS DELS MOSSOS D'ESQUADRA

Dimecres de la setmana passada al migdia hi va haver una batalla campal entre desenes d’immigrants residents a la zona dels Pisos Planas i agents dels Mossos d’Esquadra, que estaven detenint un veí per possessió d’una peça d’haixix. Desenes de veïns es van abraonar sobre els agents, cinc dels quals van resultar ferits.

EL VENDRELL.- Segons el comunicat dels Mossos, quan l’home que es trobava en possessió d’haixix era identificat, va mostrar una actitud agressiva i una forta resistència, de manera que van procedir a detenir-lo. Durant el procés, desenes de veïns de la zona es van apropar al lloc dels fets llançant objectes contundents contra els agents, que van haver de demanar reforços. Cinc dels agents van resultar ferits i al final es van detenir quatre persones. Altres fonts no oficials indiquen, en canvi, que els agents van actuar amb excessiva contundència amb el detingut, fet que hauria propiciat la reacció veïnal.

Les reaccions polítiques a la batussa policial han estat nombroses. L’alcalde Benet Jané (CiU) i Helena Arribas (PSC) han coincidit a qualificar-ho com “un fet aïllat” en un municipi on sempre hi ha hagut “bona convivència”. El PSC exclama que “ningú pot fer alarmisme i provocar divisions socials” que trenquin la convivència, ni fomentar la “por” per part de “grupuscles d’extrema dreta” amb l’objectiu per treure’n rèdit electoral, en clara al·lusió a la Plataforma per Catalunya (PxC), que té quatre dels 21 regidors de l’Ajuntament i és el tercer grup municipal. Finalment, el PSC apel·la a què sigui la policia i la justícia qui apliquin la llei.

Per la seva part, l’alcalde lamenta que fets com aquests “estigmatitzen el col·lectiu immigrant” i reclama al propi col·lectiu que en prengui consciència i que compleixi la llei. Jané també pensa que no s’ha de fer alarmisme “ja que res fa pensar que s’hagin de registrar nous incidents” com aquest.

La PxC va més enllà que ningú i el seu regidor August Armengol afirma que “la guerra ètnica ha començat” i alerta que els col·lectius magribins “volen viure en guetos per poder crear zones aïllades dins les ciutats on no hi hagi cap mena de llei i ells hi tinguin el control total”.

L’Associació Cultural Àrab del Vendrell i del Baix Penedès es va reunir dimarts amb l’alcalde i els Mossos d’Esquadra i els va manifestar el seu suport en l’acompliment de la legalitat i el manteniment de l’ordre públic.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube