Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

EL PUNT, 28/02/2010; PÀGS.PORTADA, 8-9 DE LA PERCEPCIÓ A LA REALITAT

EL PUNT, 28/02/2010; PÀGS.PORTADA, 8-9 DE LA PERCEPCIÓ A LA REALITAT

26/02/2010 - El Vendrell

El Vendrell, amb un 17% de població immigrada, ha fet dels nouvinguts un tema d'una disputa política molt marcada per la presència de PxC

Al Vendrell viuen més de 6.000 persones d'origen estranger, i gairebé la meitat són d'origen marroquí. La majoria s'han concentrat a l'entorn del nucli antic, a punts com la Carretera de Valls o Pisos Planas. Per millorar-ne la integració, l'Ajuntament ha aprovat ara un pla de convivència.

EL VENDRELL/Azahara Palomares.- El Vendrell no és, ni de bon tros, el municipi de la Costa Daurada tarragonina que acumula més proporció de població immigrada entre els veïns. Poblacions com ara Cambrils i Salou superen amb escreix el 17% d'empadronats d'origen estranger que registraven el gener passat les oficines de la capital del Baix Penedès. Tot i això, el Vendrell és segurament el municipi de la zona que més titulars i més debats polítics ha provocat en els darrers anys amb la immigració com a tema central.

Tot plegat ha provocat una contradicció entre la percepció externa de conflictivitat i la realitat vendrellenca que és una de les constants a l'hora d'aproximar-se a la convivència dins d'aquesta ciutat, que en poc més de deu anys ha vist com el seu volum d'habitants creixia un 50%. Un procés que s'ha viscut paral·lelament a l'ascens polític de Plataforma per Catalunya (PxC), que actualment és la tercera força política al consistori, amb prop del 18% dels vots, i que marca, ni que sigui de reüll, la majoria de discursos sobre immigració que es fan en aquesta població de més de 36.000 habitants.

«Al Vendrell tenim molt de soroll a l'hora de parlar sobre immigració, i costa fer-ho, perquè tot el que diguis se't pot manipular», confessa el regidor de Convivència i Civisme, Jaume Domingo (CiU). El municipi va començar a tenir un índex considerable de població estrangera a partir de l'any 2004, quan els immigrats superaven ja el 10% del padró, però un any abans la percepció que els vendrellencs tenien d'aquests nouvinguts ja havia possibilitat l'entrada de PxC al consistori amb un únic regidor.

Majoria marroquina

Pel que fa a aquesta desconfiança als nouvinguts, moltes veus hi troben una explicació en la procedència majoritària d'aquests nous veïns, i els perjudicis que hi solen anar associats. Segons les dades facilitades pel consistori, gairebé un 43% dels més de 6.000 habitants d'origen estranger tenen passaport marroquí, una nacionalitat que es fa especialment «visible» per a la població autòctona. «Per la seva cultura, són persones que fan molta vida al carrer, i que han convertit les places del nucli antic en el seu espai de trobada», explica la cap de l'oposició i exalcaldessa, Helena Arribas (PSC). Això afegit, és clar, a la barrera aparent de l'idioma i la religió.

La majoria d'aquests nouvinguts s'han concentrat, a més, en una zona molt concreta de l'extens terme municipal vendrellenc: el nucli antic i, sobretot, l'entorn de la carretera de Valls, on s'inclou la polèmica zona de Pisos Planas, protagonista, ara fa poc més d'una setmana, d'un enfrontament entre els Mossos d'Esquadra i una cinquantena de veïns, majoritàriament d'origen magribí. «És un tema econòmic: les persones que vénen de fora solen tenir ingressos més baixos, i se'n van lògicament a aquelles zones del municipi on els preus dels habitatges són més barats», detalla Domingo.

El Grup de Dones Almanar, que agrupa diverses veïnes d'origen marroquí, hi veu també un factor cultural. «Hi ha gent a qui agrada viure amb persones de la seva mateixa nacionalitat, les famílies s'agrupen en un mateix bloc, perquè així se senten una mica més al seu país», detalla la presidenta, Hanane Sahli. Tot plegat, però, provoca els recels públics d'algunes entitats veïnals de la zona.

Arma política

Sense cap conflicte especialment greu a l'historial, el cert és que una part important dels votants vendrellencs perceben la convivència amb els immigrats com una «invasió», o, com a mínim, és el que es desprèn dels 2.253 vots obtinguts per PxC el 2007, que fa servir precisament aquest argument com una de les bases del seu discurs. «La gent ha vist que tant CiU com el PSC no tracten el problema de la immigració com a tal, i per això ens han votat», explicava el seu portaveu, August Armengol.

La presència de PxC no és pas anecdòtica, i més en un context polític com el d'aquest mandat, amb un govern format per CiU en minoria i que sovint s'ha valgut del suport de PxC per tirar endavant pressupostos i altres projectes clau, fet que ha provocat els recels del PSC, a l'oposició. «L'únic problema relacionat amb la immigració del Vendrell és PxC, a la qual CiU està donant ales», denuncia la socialista Helena Arribas. Des del govern, però, l'edil Jaume Domingo ho veu precisament al revés. «És després de quatre anys de govern del PSC [2003-2007] que PxC augmenta a quatre regidors, potser és perquè ells no van fer les polítiques necessàries», critica.

La disputa, que com resumeix l'agrupació Almanar «només serveix perquè els partits intentin guanyar vots», fa encara més complicat posar sobre la taula una planificació per gestionar la tensió. Dimecres passat, precisament, el ple va aprovar (amb l'únic vot en contra de PxC i l'abstenció d'ERC) el pla de convivència i civisme, un dels compromisos del discurs d'investidura de l'alcalde, Benet Jané, i que, com el mateix govern reconeix, arriba «clarament tard» si es compara amb altres municipis de l'entorn. Pel camí, s'ha deixat enrere un primer pla d'immigració, finalment aparcat en un calaix, i crítiques del PSC (que li va donar finalment suport), que el considerava poc ambiciós.

Vigilància

L'executiu apel·la a la major validesa d'aquest model de document que parteix del compliment de les lleis cíviques per part de tothom. «Tenim els mateixos problemes que qualsevol municipi amb un percentatge elevat d'immigrats, i sabem que a alguns col·lectius, com ara els d'origen magribí, els costa acceptar aquestes normes per un tema cultural», va assenyalar Domingo. D'aquesta manera, es vol incidir en el problema de fons que també s'amaga en aquest recel al nouvingut: el fet que en els darrers anys la identitat vendrellenca de tota la vida s'hagi desdibuixat amb un augment ràpid de població, causat no tant per gent procedent d'altres països, sinó sobretot pels milers de persones que han arribat des de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Un dels aspectes en què incideix el pla és la revisió de les ordenances d'activitats i de locutoris, per atacar així un dels temes que PxC més ha posat sobre la taula en els darrers mesos. El consistori, de fet, ja fa inspeccions periòdicament als onze locutoris que hi ha dins del terme vendrellenc. «Un 80% funcionaven complint la legalitat, i a la resta se'ls va instar a complir les normes, i se'ls va obligar a tancar mentre no solucionaven el problema», explica el regidor de Governació, Raül Buira.

Precisament, l'augment de controls policials és el que reclama l'associació de veïns de la carretera de Valls, que es queixa d'inseguretat i reitera que xocs com ara el recent de Pisos Planas (el primer conegut d'aquest tipus al municipi) no són pas puntuals. El govern diu que entén les queixes, però lamenta la falta de recursos i suport de la resta d'administracions.LA VANGUARDIA, 26/02/2010; VIVIR PÀG.4 PLAN DE CONVIVENCIA EN EL VENDRELL

S.Sans.- El Vendrell ha aprobado el Plan de Convivencia y Civismo que contempla la creación de un cuerpo de agentes cívicos para barrios con un elevado índice de inmigrantes, como en Pisos Planas, donde hace una semana se produjo una accidentada detención que acabó con una batalla campal entre magrebíes y Mossos, cinco de los cuales resultaron heridos. El equipo de gobierno del Vendrell (CiU) espera que el plan ayude a superar este tipo de conflictos en un municipio donde el 17% de sus 37.000 habitantes es inmigrante. El plan incluye 36 medidas, entre ellas, informar a los inmigrantes sobre sus derechos y deberes, los servicios y las ordenanzas. El plan se aprobó en el pleno con 16 votos a favor (CiU, PSC y PP), la abstención de ERC y cuatro votos en contra de Plataforma per Catalunya (PxC). El PSC (en la oposición), había reclamado la aplicación del plan, encargado a principio de la legislatura pero que, según este partido, el PxC tenía bloqueado.WWW.DELCAMP.CAT, 24/02/2010 CiU ES DISTANCIA DE PxC I APROVA EL PLA DE CONVIVÈNCIA DEL VENDRELL AMB ELS VOTS DE PSC I PP

El debat sobre l'empadronament provoca diversos retrets entre Armengol i els altres partits

El Pla és un esbós de les polítiques socials de cara els anys 2010 i 2011, amb l'objectiu d'evitar una fractura entre els diferents col·lectius del Vendrell. PxC és l'únic partit que hi vota en contra i demana que "no es gasti ni un cèntim en la integració dels immigrants". Es rebutja la moció de PxC sobre el veto a l'empadronament dels immigrants irregulars.

Marc Guitart/El Vendrell (Baix Penedès).- En el ple més important de la present legislatura al Vendrell, l'equip de govern de Convergència i Unió (CiU) ha aconseguit tirar endavant el nou Pla de Convivència i Civisme que ha de regular les polítiques socials de la ciutat durant els propers dos anys. Per aconseguir-ho, però, ha hagut de marcar diferències definitives amb Plataforma per Catalunya (PxC), després de tres anys en què moltes veus han denunciat un pacte de sota mà entre les dues formacions.

En el moment de la veritat, i amb el debat de la immigració en el seu punt àlgid a causa dels esdeveniments dels 'Pisos Planes' de fa set dies, CiU ha trobat el suport del PSC i el PP per tirar endavant aquest complicat pla, mentre PxC ha quedat aïllat en la seva lluita, essent l'únic partit que l'ha votat en contra. August Armengol ha carregat contra el pla dient que és "massa permissiu" i que fa massa concessions als immigrants. "En aquests moments de crisi no s'ha de gastar ni un cèntim en integrar els immigrants", ha resumit el líder de PxC.

PSC i PP han donat els seus vots a favor i han criticat les paraules d'Armengol. Per Ricard Jovani, del PP, aquest és "un primer pas per intentar solucionar el problema" i ha lamentat que alguns partits "només pensin en aquest tema amb fins electoralistes". Per part del PSC, Josep-Lluís Pasqual ha criticat el pla amb duresa dient que "arriba tard" i que "el 90% és una còpia de La Guia del Nouvingut", elaborada pels socialistes la legislatura anterior. Tot i això, han votat a favor "per responsabilitat". ERC, per la seva banda, s'ha abstingut perquè veu el redactat "poc concret".

Des de CiU, Jaume Domingo ha agraït el suport de PSC i PP, tot i que ha demanat als socialistes que no donin lliçons en aquest àmbit, ja que "alguna cosa devien fer malament quan PxC va pujar fins a quatre regidors quan vostès manaven". En referència a PxC, Domingo ha dit que no es pot "simplificar un tema tant complex com aquest" i ha assegurat que "els que ho veuen blanc o negre només volen guanyar vots". El Pla de Convivència i Civisme esbossa les polítiques socials de cara als anys 2010 i 2011, per tal d'evitar possibles fractures entre els diferents col·lectius de la ciutat. Les mesures es separen en àrees i comprenen aspectes relacionats amb la formació dels nouvinguts, la mediació, els tallers de llengua i cultura, la creació d'un cos d'agents cívics, la inspecció d'establiments, l'empadronament o l'escolarització.

Es rebutja la moció de PxC respecte a l'empadronament

En el ple d'avui també s'ha rebutjat la moció de PxC per sol·licitar a l'Estat espanyol la reforma de les lleis d'Estrangeria i de Règim Local per tal de vetar l'empadronament d'immigrants en situació irregular. En un dels punts més tensos del ple, cap partit ha donat suport a la moció de Plataforma (PSC, CiU i ERC han votat en contra i el PP s'ha abstingut) i han criticat "la demagògia" del partit d'Armengol.

Els enfrontaments més durs han estat entre el líder de PxC i el representant del PP Ricard Jovani. Aquest últim ha retret a Armengol el fet que el seu partit no aprovi el Pla per la Convivència, "que és un element de control", i després presenti propostes com aquesta, "que son boges i demagògiques". Armengol li ha respost dient-li que és "un gran comediant", ja que "tothom recorda el vídeo del PP de Badalona de fa uns anys on es veu al senyor Jovani fen una clara incitació a la xenofòbia", una cosa que, segons Armengol, "ni jo mateix m'hagués atrevit a fer".

Per la seva banda, CiU i el PSC han recordat a PxC que no correspon al govern local fer lleis d'immigració, sinó als diferents parlaments, i han apuntat que el padró és un element "molt important" per tenir un control de la ciutadania que viu al Vendrell. Armengol no s'ha fet enrere i ha tornat a recordar el conflicte dels 'Pisos Planas' reiterant que suposa l'inici "de la guerra ètnica".LA FURA, 26/02/2010 CANVIEN LES TORNES EN EL PLA DE CONVIVÈNCIA, QUE S'APROVA AMB EL SUPORT DEL PSC I L'OPOSICIÓ DE LA PxC

EL VENDRELL.- El ple de l’Ajuntament va aprovar dimecres amb els vots del govern de CiU, el PSC i el PP, l’abstenció d’ERC i l’oposició de la Plataforma per Catalunya (PxC), el Pla de Convivència i Civisme i el reglament del seu Consell Municipal. En l’aprovació inicial, la PxC li feia costat i el PSC no, però la inclusió de mesures integradores dels immigrants ha fet canviar de parer uns i altres.

La PxC se sent traïda pel govern, que ha introduït els termes “immigració” i “integració” dins el Pla que havia aprovat inicialment fa uns mesos. August Armengol no està d’acord en fer cursos de català a immigrants, ni en donar formació a dones estrangeres, ni en regalar el carnet de conduir, ni en potenciar la mediadora cultural. Ho considera “un greuge comparatiu per la gent d’aquí, una despesa supèrflua; són els immigrants els que s’han d’integrar o marxar”.

Fernando Pérez (PSC) no veu de rebut aprovar el pla a un any i quatre mesos de les eleccions, després de “tres anys marejant la perdiu”. El PSC no es creu que el govern local tingui temps en setze mesos de revisar set Ordenances, fer cinc campanyes de sensibilització i vuit projectes. Però el fet que el 90% de les propostes va s’apliquessin quan governaven els socialistes, i “per responsabilitat”, el van aprovar.

Segons Jaume Domingo (CiU), “la societat té la percepció que els immigrants tenen més drets i menys obligacions”, i va dir que el Pla intentarà canviar aquesta percepció. Va acusar la PxC de votar en contra “per guanyar vots o per tacticisme partidista”, i al PSC li va etzibar que “si el 90% ja es feia, no se’n van sortir gaire bé perquè la PxC ha passat d’un regidor a quatre”.EL 3 DE VUIT, 26/02/2010; PORTADA I PÀG.10 VIA LLIURE AMB AMPLI CONSENS AL PLA DE CONVIVÈNCIA I CIVISME

CiU, PSC i PP hi van votar a favor, PxC en contra i el regidor d'ERC s'hi va abstenir

Ricard Vinyals/El Vendrell.- El Ple de l'Ajuntament del Vendrell va aprovar aquest dimecres el Pla de Convivència i Civisme del municipi i el reglament del Consell Municipal per la Convivència i el Civisme. Es tracta d'un document que vol garantir i millorar el que sigui possible la convivència ciutadana al Vendrell, més enllà d'únicament el col·lectiu dels immigrants. En aquest sentit, recordem que, mesos enrere, el PSC havia criticat que el govern de CiU hagués deixat en un calaix un exhaustiu pla específic per a la gestió del fenomen de la immigració. Un pla que CiU va voler ampliar al conjunt de la societat vendrellenca, d'alguna manera després d'alguna petició en aquest sentit de Plataforma per Catalunya (PxC). Curiosament, però, al final, el Pla elaborat durant més d'un any, va rebre el vistiplau dels socialistes que, això sí, van criticar el retard i que tingués alguna mena de sentit "electoralista", mentre que PxC va votar en contra. El PP hi va votar a favor i ERC es va abstenir.

Arguments de PxC

Per PxC, és "negatiu" que el nou Pla potenciï la figura del mediador en la diversitat cultural, els immigrants s'han d'integrar o bé marxar, és un "despropòsit i greuge comparatiu" per a la gent autòctona finançar, per exemple, tallers de català o cursos de formació per a dones estrangeres; i també es va criticar que el Pla sigui -a parer del grup- "un pla d'immigració disfressat".RTVEV, 24/02/2010 APROVAT EL PLA DE CONVIVÈNCIA I CIVISME

EL VENDRELL.- Setze dels vint-i-un regidors de l'Ajuntament del Vendrell han aprovat el Pla de Convivència i Civisme que regirà les polítiques sobre immigració i relacions socials. El punt que més debat ha generat ha estat el referent al Pla de Convivència i Civisme. El pla que Convergència i Unió ha elaborat en aquest mandat, i que ha comptat amb la col·laboració dels diferents grups, ha estat finalment aprovat pels regidors del govern, els socialistes i els dos del Partit Popular. Plataforma per Catalunya (PxC) ha votat en contra al·legant un excés de despesa per a la integració dels nouvinguts. La sessió plenària ha tingut, però, altres punts destacats.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 19/02/2010; PÀG.12 PxC DEMANARÀ AL PROPER PLE QUE S'ACCELERIN LES OBRES DEL NOU CAP

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) també proposarà al proper ple que se sol·liciti al Departament de Salut que s'accelerin els tràmits per construir el nou CAP al Botafoc, que havia d'estar inaugurat l'any passat. PxC anunciava la seva proposta basant-se en la saturació del CAP I.RTVEV, 17/02/2010 PxC DEMANARÀ AL PLE QUE S'ACCELERI LA CONSTRUCCIÓ DEL CAP AL BOTAFOC

EL VENDRELL.- Plataforma per Catalunya (PxC) ha anunciat que en la propera sessió de ple presentarà una proposta de resolució perquè la conselleria de Sanitat acceleri la construcció del nou CAP del Botafoc. Per PxC el nou Centre d'Atenció Primària ja havia d'estar funcionant.LA FURA, 12/02/2010; PÀG.11 EL CONSELL COMARCAL PRESENTARÀ UN CONTENCIÓS ADMINISTRATIU CONTRA LA FUTURA AUTOVIA A-7

El Ple del Consell Comarcal va aprovar dimarts presentar un recurs contenciós administratiu contra la decisió del Ministeri de Foment de fer el desdoblament de l’N-340 seguint, més o menys, el traçat actual, però evitant els nuclis urbans. El Consell segueix reclamant que en comptes d’una autovia nova, s’ampliï l’autopista AP-7 i es deixi lliure de peatge per al trànsit intern.


BAIX PENEDÈS.- La decisió de presentar batalla al desdoblament de l’N-340 per la via judicial ha estat controvertida. La iniciativa era de CiU, ERC i ICV, i el PP i la Plataforma per Catalunya (PxC) s’hi van afegir, mentre que el PSC i ADMC s’hi oposen. La votació, després d’una hora de debat, va ser, doncs, de quinze vots a favor, nou en contra i una abstenció, curiosament la del conseller socialista que defensava els plantejaments contraris a presentar el contenciós administratiu, Manolo Hernández. Com a vendrellenc, li hauria estat complicat explicar al Vendrell que havia votat a favor de seguir trinxant el territori local amb una nova autovia, i va optar per abstenir-se.

August Armengol (PxC) va apuntar que l’opció AP-7 podria servir a l’ensems per fer una altra sortida d’autopista.

Per tancar el debat, Rafel Güell (CiU) va recordar que a València ja es fa servir l’autopista com a circumval·lació (els vehicles hi poden entrar i sortir en pocs quilòmetres) i que a Saragossa està previst fer-ho; i Jaume Domingo va recordar a Sánchez que va ser el Ministeri de Foment qui va plantejar inicialment l’opció de l’autopista, i qui argumentava que era la millor opció econòmicament i mediambiental. També va apuntar que l’Ajuntament del Vendrell disposa d’un informe tècnic que demostra que “el trànsit de l’N-340 pot passar per dins l’autopista, que és viable, i sense tirar cases”.
WWW.LAFURA.CAT, 25/02/2010 CANVIEN LES TORNES EN EL PLA DE CONVIVÈNCIA DEL VENDRELL, QUE S'APROVA AMB EL SUPORT DEL PSC I L'OPOSICIÓ DE LA PxC

EL VENDRELL.- El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir amb els vots del govern de CiU, el PSC i el PP, l’abstenció d’ERC i l’oposició de la Plataforma per Catalunya (PxC), el Pla de Convivència i Civisme i el reglament del seu Consell Municipal. En l’aprovació inicial, la PxC li feia costat i el PSC no, però la inclusió de mesures integradores dels immigrants ha fet canviar de parer uns i altres. PxC no vol saber res d'integrar immigrants i PSC afirma que el 90% de les mesures proposades ja es feien en l'anterior mandat.WWW.EL3DEVUIT.CAT, 26/02/2010 EL PLE DEL VENDRELL APROVA EL PLA DE CONVIVÈNCIA I CIVISME

EL VENDRELL.- El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat aquest dimecres el Pla de Convivència i Civisme del municipi i el reglament del Consell Municipal per la Convivència i el Civisme. El document, redactat després de més d’un any d’intenses negociacions, ha rebut el vistiplau dels grups de CiU, PSC i PPC, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de Plataforma per Catalunya (PxC). Entre els seus objectius generals, segons que s’ha destacat des del govern de CiU, hi ha la informació a les persones que arriben a la vila dels serveis, els drets i deures, i les ordenances municipals; analitzar sistemàticament la realitat social i econòmica del Vendrell; fer possible un sistema de recepció de les persones que s’empadronen; facilitar l’apropament entre les persones; adequar els serveis públics a les necessitats dels ciutadans o promoure el respecte de l’espai públic i entre les persones.

Per tal d’assolir aquests objectius, el Pla de Convivència i Civisme aprovat estableix més d’una trentena de projectes a desenvolupar entre aquest any 2010 i el 2011 i que es divideixen en 8 àmbits d’actuació diferents com són: Drets i deures de la ciutadania i acollida de nous vendrellencs; civisme; infants, joves i dones; seguretat i legalitat; educació i formació; activitat econòmica; sostenibilitat ambiental, territori i ús dels serveis públics; i ús de l’espai públic.

En la seva presentació al Ple Municipal s’ha destacat el caire “viu” d’un Pla, que anirà desenvolupant-se a través de les diferents necessitats socials que es detectin. En aquest sentit, el Consell Municipal per la Convivència i el Civisme serà l’encarregat de desenvolupar i avaluar el Pla. El consell estarà presidit pel regidor de Convivència i Civisme, Jaume Domingo, i comptarà amb la participació de un vicepresident del PPC i un segon vicepresident escollit entre els representants dels grups municipals, vuit vocals formats per dos representants de cada grup municipal de l’Ajuntament del Vendrell, un representant de cadascuna de les associacions de veïns i representants de cadascuna de les associacions o entitats de tota mena que treballin per la integració de les persones nouvingudes.

En tot cas, al llarg de la presentació del Pla, es destacava el sentit integral del text aprovat més enllà dels aspectes que afecten de manera concreta a la immigració, ja que, segons ha volgut remarcar CiU, neix amb vocació de posar-se al servei de tots els vendrellencs. Ja a la seva introducció, el text aprovat estableix que els projectes establerts “intenten partir de l’acord entre tota la ciutadania del Vendrell, les seves institucions i les seves entitats per treballar tots de manera conjunta per fer del Vendrell una Vila de convivència”.

Argumentació dels vots

Pel que fa als arguments donats per cada grup polític en l’explicació del seu vot en l’aprovació del Pla de Convivència i Civisme, lògicament hi hagut el suport de CiU, però també del PSC –tot i criticar el retard en l’el·laboració del document i que es va deixar en un calaix un pla específic per a la gestió de la immigració- i del PPC. ERC ha considerat el document “poc concret” i PxC, que en el seu moment el va valorar positivament, creu que en la darrera fase de la redacció del Pla s’han introduït massa termes relatius als nouvinguts al Vendrell d’origen estranger. El grup, que basa bona part del seu ideari polític en el control de la immigració, creu que es potencïen massa recursos públics a persones que, afirma PxC, moltes vegades no mostren interès d’integrar-se al país.

Altres temes debatuts al ple d'aquest dimecres han estat la cessió dels terrenys de les Madrigueres perquè l'Estat pugui naturalitzar l'espai, la cessió del solar per a la construcció del CEIP Marta Mata i l'adhesió al Consorci de la TDT al Penedès.

Finalment, al ple vendrellenc també ha aprovat una petició a l'ACA perquè solucioni els problemes per l'aigua estancada al Torrent del Lluc i una moció per incrementar els esforços contra la venda il·legal o 'top manta' al municipi, entre d'altres temàtiques.


Fragment del video en què August Armengol demana per urgència el CAP del Botafoc
http://www.rtvelvendrell.cat/(17-02-2010)-pxc-demanara-al-ple-que-sacceleri-la-construccio-del-cap-al-botafocc.html

Fragment del video del Ple de l'Ajuntament del 24 de febrer amb intervenció de 2 mn d'Armengol
http://www.rtvelvendrell.cat/(24-02-1010)-aprovat-el-pla-de-convivencia-i-civisme.html

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube