Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

PLAÇA VELLA, 23/07/2010; PÀG.24 LA BURCA I EL NICAB, NI AL VENDRELL NI ENLLOC

PLAÇA VELLA, 23/07/2010; PÀG.24 LA BURCA I EL NICAB, NI AL VENDRELL NI ENLLOC

18/07/2010 - El Vendrell

August Armengol Rofes

Portaveu del Grup Municipal de PxC

Ajuntament del Vendrell


La “plataformització” de la política, no sols vendrellenca, sinó també catalana, ja és una realitat. En l’històric Ple de l’Ajuntament de l’11 de juny es va prohibir la burca i el nicab –vel islàmic integral- a totes les dependències municipals: ajuntament, instal·lacions esportives, centres cívics, escoles, teatres, museus, mercat... El vel integral representa una ideologia radical, fanàtica, medieval i esclavista, i és la proliferació de la ideologia integrista. És una imposició i una falta de respecte envers les dones. Al final ens han donat la raó. El pròxim pas serà prohibir-lo al carrer.

RETALLAR ELS SOUS DELS REGIDORS UN 30%. I el 50% el dels càrrecs d’assessorament i confiança política, i les aportacions als grups polítics municipals. Aquesta va ser la proposta de PxC al Ple, perquè som el catorzè Ajuntament més endeutat de Catalunya, amb 64,25 milions d’euros, essent la mitjana per ciutadà de 1.793 euros, mentre que la de Catalunya és de 776 euros. Amb aquesta mesura, s’hauria aconseguit un estalvi anual de gairebé mig milió d’euros, però tots els altres partits van votar-hi en contra. Des de PxC creiem que els polítics hem de ser els primers a donar exemple i a aplicar-nos mesures d’estalvi.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 23/07/2010; PÀG.5 RESPOSTA A LA CARTA DE YOUSEFF GHILANI

August Armengol
Regidor de PxC al Vendrell


De fora vingueren que de casa ens tragueren és la conclusió que jo extrec de l’escrit de Youssef Ghilani Attou la setmana passada al DIARI. Ens anuncia que en un temps no gaire llunyà, els representants electes dels immigrants m’acabaran fent fora de l’Ajuntament. És a dir, ens governaran i ens imposaran la seva llei.

El senyor Ghilani em recorda, en la seva carta, les paraules d’Abdelwahab Houzi, imam de la mesquita del Nord, de Lleida, que aquest diumenge 11 de juliol va dir: "Cal aprofitar-se dels independentistes que ens recolzen per aconseguir vots, perquè ells no saben que quan ens deixin votar tots votarem als partits islàmics, ja que nosaltres no pensem en esquerres i dretes. Això ens farà guanyar ajuntaments i a partir d'aquí amb les competències de les autonomies començarà a implantar-se l'Islam".

Fa riure, senyor Ghilani, quan parla d’integració, mentre des de la mesquita salafista de Reus es llancen proclames extremistes en les oracions com que els musulmans no han de barrejar-se amb els autòctons, que els homes han d'obligar les dones a dur el mocador al cap o que està prohibit escoltar música.

El senyor Ghilani diu que a Plataforma per Catalunya (PxC) som xenòfobs, però ens amaga que la religió més xenòfoba, segons el meu parer, és l’Islam, cridant als creients a l’extermini dels infidels al seu llibre sagrat (Alcorà,2;187-191, 33;61 i altres). Des de PxC sempre hem defensat la idea d’una immigració positiva, persones que vénen al nostre país buscant una vida millor i s’integren a la nostra cultura sense exigències ni amenaces. Les paraules del senyor Ghilani són la prova escrita del que jo sospito: vostès no han vingut a viure millor a un país que no és el seu. Han vingut a imposar els seus costums per la força, a conquerir-lo i a fer fora els autòctons.DIARI DE TARRAGONA, 15/07/2010; PÀG.23 TERESA MONTSERRAT, NOVA CONSELLERA COMARCAL DE PxC

BAIX PENEDÈS.- Plataforma per Catalunya (PxC)
ha canviat el seu representant al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP). August Armengol, regidor i portaveu de PxC a l'Ajuntament del Vendrell, conseller comarcal des del juny de 2007, ha renunciat al càrrec en favor de Teresa Montserrat Farré, delegada local de PxC al Vendrell.EL 3 DE VUIT, 02/07/2010; PÀG.26 LA BURCA I ELS FALSOS PROFETES

Article d'opinió també publicat al Diari de Tarragona i al Diari del Baix Penedès

August Armengol

Regidor de l'Ajuntament del Vendrell

Vicepresident de PxC


El debat sobre la burka ha saltat a la primera pàgina de l'actualitat tant al Vendrell com arreu. Plataforma per Catalunya (PxC) va advertir fa temps sobre els riscos de la islamització. Ningú ens va fer cas, però ara, a pocs mesos de les eleccions autonòmiques, CiU i PP pretenen apoderar-se dels nostres enunciats. Són els falsos profetes de la burca.

Ningú parlava d'immigració, d’islamizació, de burques ni de mesquites. La PxC va trencar el mur del silenci i es va posar de manifest que gran part de l'opinió pública compartia, en silenci, les situacions que només la PxC denunciava. El perill que aquesta coincidència es tradueixi en vots, ha fet que de cop i volta CiU i el PP descobreixin ara els perills de la immigració. Arrossegats pels seus oportunistes estrategues, la maquinària propagandística no ha trigat a sumar-se al carro de la problemàtica generada per l'islamisme radical.

Però ningú pot donar credibilitat a les postures antiimmigracionistas del PP quan amb el govern de José María Aznar es van obrir les portes a la immigració massiva. I menys encara pot parlar CiU, que va donar suport a aquesta invasió demogràfica, i que per mal enteses qüestions lingüístiques va afavorir la immigració musulmana.

De què parlen ara CiU i el PP? De solucions a problemes que ells mateixos han creat? Manquen de credibilitat i legitimitat. Limiten la burca alhora que financen la cultura de la burca mitjançant subvencions a associacions culturals àrabs o de dones musulmanes.

En definitiva, es tracta d'oposar-se realment a la islamització de Catalunya o de presentar mocions-pegat per salvar el resultat de les autonòmiques d'aquesta tardor? Aquí està la clau i és on la PxC marca la diferència; la PxC és l'única garantia per mantenir la identitat de Catalunya enfront del procés d’islamització. Els partits del sistema manquen de credibilitat, la seva momentània postura contra la burca és foc d'encenalls per enganyar el personal.

I un avís als socialistes del Vendrell, perquè arribarà el moment en què no us farà falta marxar del ple per defugir covardament el debat, perquè la ciudadania, aquesta a qui li doneu l’esquena, us farà fora de l'Ajuntament, i sinó, al temps.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 02/07/2010; PÀG.5 AUGUST ARMENGOL, ALCALDE

Joan M. Carrasco
Regidor de PxC al Vendrell


Llegint l'article del senyor Roger Caballero publicat al DIARI fa dos divendres i dirigit al senyor August Armengol, no puc més que dir-li que em satisfà molt de veure l'afecte que li professa, cosa que comparteixo. I dic que em satisfà perquè és bo que un personatge tan preparat com ell i de tendència socialista reconeguda, manifesti les virtuts del senyor Armengol. També comparteixo al cent per cent que reconegui les moltes opcions que té el senyor Armengol per arribar a ser el pròxim alcalde del Vendrell.

No estic d'acord, en canvi, en el comentari sobre la migració a Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell. Perquè això de la migració de la militància dels partits no és un problema propi de PxC sinó de tots els partits.

Ofuscat pel seu pitjor perfil socialista, però, manifesta un menyspreu no gaire amable envers altres persones de l’entorn del líder de PxC al Vendrell, oblidant que el PSC va deixar el llistó molt baix durant els darrers quatre anys que va governar la vila, essent el pitjor govern que mai ha patit el Vendrell.

I per a acabar, li diré al senyor Caballero que PxC és un partit populista-identitari on el principal aval que exigim als nostres militants és l'honradesa pel damunt de tot, perquè no volem ser ni formar part d'aquesta casta política corrupta i podrida representada pels casos Pretòria, Gürtel o Palau de la Música.EL 3 DE VUIT, 02/07/2010; PÀG.17 EL LÍDER COMARCAL DE PxC, AUGUST ARMENGOL, HA DEIXAT EL SEU LLOC A LA COMPANYA TERESA MONTSERRAT

Relleu al ple del Consell Comarcal

El consellers comarcals cobraran un 6% menys del que rebien fins ara

Ferran Rodríguez/El Vendrell.-
La sessió de ple del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) va servir per oficialitzar el relleu de la plaça de conseller de Plataforma per Catalunya (PxC). D'aquesta manera, August Armengol, que ara es vol dedicar a preparar els pròxims comicis i al càrrec de regidor al Vendrell, ha deixat el seu lloc a Teresa Montserrat, que és la delegada local de PxC al Vendrell i regidora a la capital de la comarca.

Els consellers comarcals van acordar en la mateixa sessió de dimarts per majoria reduir un 6% els sous i les indemnitzacions tant dels que formen part de l'equip de govern (PSC, ERC, ICV i ADMC) com els que són a l'oposició (CiU, PxC i PP), aplicant el decret-llei del Govern Central.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 02/07/2010; PÀG.26 TERESA MONTSERRAT JA ÉS NOVA CONSELLERA A L'OPOSICIÓ DEL CCBP

EL VENDRELL/BAIX PENEDÈS.-
Dimarts passat es va produir el relleu de Plataforma per Catalunya (PxC) al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP). August Armengol, regidor i portaveu de PxC a l'Ajuntament del Vendrell des de juny de 2003 i conseller comarcal al CCBP des de juny de 2007, va renunciar al càrrec de conseller comarcal en favor de Teresa Montserrat, delegada local de PxC al Vendrell des de l'any 2002 i regidora a l'Ajuntament del Vendrell des de juny de 2007.

Teresa Montserrat va prendre possessió del càrrec de consellera comarcal dimarts en el decurs del ple extraordinari que es va celebrar al CCBP. PxC, al Consell Comarcal forma part de l'oposició al govern que lidera el socialista Jordi Sánchez.LA FURA, 02/07/2010; PÀG.15 RELLEU AL CCBP

BAIX PENEDÈS.-
Dimarts es va produir el relleu de la Plataforma per Catalunya (PxC) al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCPB). August Armengol, regidor i portaveu de PxC a l’Ajuntament del Vendrell des de juny de 2003 i conseller comarcal al CCBP des de juny de 2007, ha renunciat al càrrec en favor de Teresa Montserrat, delegada local de PxC al Vendrell des de l’any 2002 i regidora a l’Ajuntament des de juny de 2007. Segons la PxC la finalitat del relleu és la rotació i participació activa dels diversos càrrecs electes del partit en les diferents administracions “en previsió de cara al gran creixement que s’espera que tingui la formació a la comarca en les properes municipals”.WWW.DELCAMP.CAT, 30/06/2010 ARMENGOL DEIXA EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS PER PRIORITZAR LES AUTONÒMIQUES

El vicepresident de PxC i regidor de l'ajuntament del Vendrell es dedicarà en els pròxims mesos a preparar la comesa electoral de la tardor, on l'objectiu del partit és entrar al Parlament. Tot i que podria anar de número 2 per Barcelona, Armengol deixa clar que la seva prioritat és seguir al Vendrell

Marc Guitart - El Vendrell (Baix Penedès).-
El líder de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell i vicepresident de la formació, August Armengol, ha abandonat el seu lloc al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) amb l'objectiu de començar a treballar per les eleccions al Parlament de Catalunya de la pròxima tardor. El seu lloc l'ha ocupat la número 2 del partit al Vendrell, Teresa Montserrat.

Armengol ha explicat que deixa el seu lloc de conseller comarcal donat l'augment de feina que li comportaran les eleccions autonòmiques, on el partit comandat per Josep Anglada aspira a entrar al Parlament. De fet, Anglada compta amb Armengol per ser el número 2 del partit a Barcelona, tot i que el regidor vendrellenc ha explicat que aquest extrem encara no s'ha confirmat.

D'ocupar el segon lloc per Barcelona hi haurien moltes opcions que Armengol fos escollit parlamentari. De produir-se això, el regidor del Vendrell ja ha deixat clar que compatibilitzarà totes dues funcions. "Tenim moltes opcions de governar al Vendrell i no tinc intenció d'abandonar aquest projecte", ha afirmat. PxC també ha avançat que, a part del Vendrell, a les properes municipals presentarà llista a Calafell, Santa Oliva i Cunit.WWW.PENEDES21.CAT, 30/06/2010 PxC CANVIA EL SEU REPRESENTANT AL CONSELL COMARCAL

Plataforma per Catalunya (PxC) ha canviat el seu representant al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP). August Armengol, regidor i portaveu de PxC a l'Ajuntament del Vendrell des de juny de 2003 i conseller comarcal al CCBP des de juny de 2007, ha renunciat al càrrec de conseller comarcal en favor de Teresa Montserrat Farré, delegada local de PxC al Vendrell des de l'any 2002 i regidora a l'Ajuntament del Vendrell des de juny de 2007.

BAIX PENEDÈS.-
La finalitat del relleu és la rotació i participació activa dels diversos càrrecs electes de PxC en les distintes administracions on tenen representació, en previsió al "creixement" que espera tenir la formació.L'ESPÍGOL, 23/06/2010; PÀG.19 APROVAT EL PRIMER PAS PER PROHIBIR L'ÚS DEL BURCA I EL NICAB ALS EQUIPAMENTS MUNICIPALS DEL VENDRELL

EL VENDRELL.-
El ple municipal de l'Ajuntament del Vendrell va donar, el dia 11 de juny, el primer pas per limitar l'accés i l'ús de qualsevol vestimenta o accessoris que cobreixin totalment la cara en els edificis i equipaments municipals. La proposta de CiU va tenir el suport de PxC, PP i ERC, mentre que els set regidors socialistes van abandonar la sala abans de debatre la moció, per protestar contra el gran espectacle medàtic que es va crear sobre el tema.

Plataforma per Catalunya (PxC) ha acusat els convergents vendrellencs "d'apuntar-se al discurs de PxC per pur electoralisme". A més, el grup ha demanat a l'alcalde Benet Jané que la limitació del burca i del nicab s'estengui a tot el terme municipal.

Els socialistes no van poder votar ja que abans de debatre la moció van abandonar la sala dient que no estaven d'acord amb l'espectacle mediàtic que s'havia muntat, no només pel tema, sinó també perquè el president de PxC, Josep Anglada, era a primera fila aplaudint els seus quatre regidors.

Des de la CUP del Vendrell consideren que "ha començat una competició al Vendrell, entre CiU, PxC i PP, per veure qui fa les propostes més racistes i xenòfobes" i que "el seu objectiu no és altre que barallar-se per la bossa de 2.253 vots xenòfobs que va aconseguir PxC a les eleccions municipals de 2007".EL 3 DE VUIT, 18/06/2010; PÀG.12 L’ACA OBLIGA A REDUIR EL NOU PÀRKING DEL BOTAFOC

Ferran Rodríguez / El Vendrell-
El futur aparcament soterrani del sector del Botafoc del Vendrell que ha estat adjudicat a la societat mercantil Parven 93, SL. Haurà de reduir a la meitat el nombre de les 800 places previstes, ja que un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) obliga a modificar el projecte de construcció, ja que no permet construir res a menys de 40 metres de la llera de la riera de la Bisbal. Cal recordar que l’Ajuntament del Vendrell té un 32% de participació a la societat esmentada.

En el debat del punt, que al final va ser aprovat per majoria amb els set vots contraris del PSC, Joan Carrasco, de Plataforma per Catalunya (PxC), va dir que el seu grup pensava abstenir-se perquè no trobava prioritari aquest aparcament, “però hem canviat d’opinió en saber que hi ha un termini de 5 a 7 anys per veure si el pàrquing del Botafoc és rendible” i perquè l’adjudicació de l’aparcament del Botafoc comporta “la renúncia a crear places d’estacionament controlat (zones blaves) als carrers Jaume Carner, Sant Vicenç, sant Xavier i Transversal”.

Retallada de sous

Pel que fa a la proposta de reducció de les retribucions dels càrrecs electes i personal eventual, tots els grups menys PxC, que presentava una moció alternativa, i ERC, que es va abstenir, van coincidir a aprovar una reducció del 15% dels sous dels regidors i el mateix percentatge per al personal eventual amb dedicació completa, i d’un 10% als de dedicació parcial. La proposta de PxC, que va ser desestimada, proposava “una rebaixa del 30% als regidors i un 50% als càrrecs de confiança”.EL 3 DE VUIT, 18/06/2010; PÀG.10 CiU, PxC, PP i ERC, EN CONTRA DEL BURCA EN EDIFICIS MUNICIPALS

El PSC decideix marxar abans del polèmic debat sobre els vels islàmics

Armengol (PxC) titlla els socialistes de covards

Anglada va ser al ple

Ferran Rodríguez / El Vendrell.-
Els grups municipals de CiU, Plataforma per Catalunya (PxC), PP i ERC van donar divendres el primer pas perquè pròximament –en uns dos mesos- es pugui limitar als edificis municipals l’ús de qualsevol tipus de roba, casc, passamuntanyes, burca o nicab, així com d’altres elements que tapin la cara d’una persona.

La sala de plens de l’Ajuntament del Vendrell, divendres passat, va quedar petita per acollir el públic assistent i els nombrosos mitjans de comunicació que van seguir la sessió en nombre comparable a quan, ara fa deu anys, la capital del Baix Penedès va viure els grans aiguats.

Ja abans que la secretària llegís el punt del ple, el portaveu socialista Josep-Lluís Pascual va explicar que el PSC abandonava el ple, adduint motius d’espectacle mediàtic organitzat i lamentable “i per motius ètics”. El socialista va argumentar la seva decisió dient que l’alcalde permet que des del seu govern es fomenti una polèmica interessada sobre un fenòmen, el vel integral. Agitant aquest fantasma del vel fomenten un conflicte de convivència allà on no existeix. En realitat no els preocupa ni el vel, ni la dignitat de les dones. El Sr. Jané i CiU amb aquesta actitud només pretenen anar a la recerca de l’electorat que ha donat suport a PxC.

August Armengol (PxC) va titllar els socialistes de “covards” dient que “la burca no és igual al progrés”, i recordant que “al Vendrell diuen que hi ha comptabilitzades tres persones que porten nicab i dues que van amb burca, nosaltres creiem que n’hi ha més”. Armengol també va dir que “el primer que es va saltar la llei vers la immigració va ser Aznar i el Partit Popular, nosaltres ja fa gairebé vuit anys que estem denunciant que es crearia un problema, jo demano al govern que la prohibició s’estengui a tot el terme municipal”.

Després de la votació unànime dels assistents, el regidor Jaume Domingo va fer l’explicació de vot, fet que va molestar Armengol, ja que no va poder replicar-lo.

Anglada va ser al ple

El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, va seguir amb atenció tot el desenvolupament del ple i fins i tot va fer fotografies i vídeos de les intervencions dels quatre regidors del seu partit. Després de dinar en un restaurant del centre, va visitar alguns comerços i va signar exemplars del seu llibre “Sense mordassa i sense vels”. Ho va fer en un bar perquè la llibreria on era previst fer-ho va rebre amenaça de bomba.LA FURA, 18/06/2010; PÀG.11 EL VENDRELL ÉS EL SEGON MUNICIPI DE CATALUNYA QUE PROHIBEIX EL BURCA ALS EDIFICIS MUNICIPALS


Divendres de la setmana passada l’Ajuntament va aprovar amb els vots a favor de CiU, PxC, PP i ERC prohibir el burca i el nicab als edificis municipals. El Vendrell és, després de Lleida, el segon municipi de Catalunya que adopta aquesta mesura. El PSC va abandonar el plenari al·legant que es tracta d’una proposta electoralista, ja que només hi ha tres burques al municipi, i que jugarà en contra de la convivència de la vila.


EL VENDRELL.-
La moció, presentada per l’equip de govern de CiU, proposa concretament que el Consell Municipal per la Convivència i Civisme modifiqui l’ordenança de Convivència i Civisme per limitar l’accés i l’ús de qualsevol tipus de vestimenta o accessoris que cobreixin totalment la cara i que impedeixin la identificació i la comunicació visual en els edificis municipals. La moció doncs prohibeix, sense cap mena d’excepció, a les dones musulmanes portar burca o nicab en els equipaments municipals. Segons el regidor de Convivència i Civisme, Jaume Domingo, no es tracta en cap cas d’una mesura que pretengui restringir el dret d’elecció de culte, els costums o la tradició d’aquest col·lectiu, sinó a criteris objectius de seguretat en els equipaments municipals.

Segons el portaveu de CiU “tenim el deure moral de dur a terme polítiques d’acollida per als nouvinguts però ells també han d’integrar-se a les nostres normes socials, acceptar els valors de la societat occidental i complir les lleis”. En aquest sentit el regidor va defensar que per sobre de qualsevol dret d’elecció alhora de vestir es troben altres drets bàsics, referits a la dignitat de les persones i a la igualtat de gènere, i va afegir que “en l’àmbit privat tothom és lliure de fer el que vulgui però que l’administració, com a representant dels valors democràtics, ha de donar exemple en l’àmbit públic”. Domingo critica tant el discurs de que Catalunya s’està islamitzant com el discurs “del bon rollo” de no passa res. Segons el regidor de CiU s’han de trobar vies intermèdies per facilitar una bona convivència al municipi.

Domingo també considera que s’està carregant una pressió excessiva sobre els ajuntaments pel tema de la immigració, quan són les administracions superiors les que haurien de legislar i se’n renten les mans. És per això que la moció presentada per CiU també proposa demanar a l’administració de l’Estat i de la Generalitat aquesta mateixa regulació a la via pública.

Sens dubte el moment més polèmic viscut al ple es va produir quan els set regidors socialistes van abandonar la sala. El portaveu del PSC, Josep Lluís Pasqual, que va assegurar que el seu grup es mostra absolutament contrari a que ningú es vegi obligat a anar tapat de dalt a baix, va explicar que aquest tema s’està convertint en una mena d’ “espectacle mediàtic” que juga en contra de la convivència del municipi i del qual no volen ser partíceps. Segons Pasqual la proposta de CiU no respon a una problemàtica existent al Vendrell ja que només hi ha tres persones que portin burca al municipi, una xifra insignificant i atribueix la moció a una finalitat purament electoralista. Pasqual assegura que la intenció real de CiU és anar a la recerca de l’electorat que el 2007 va donar suport a la Plataforma per Catalunya (PxC) i lamenta que aquest “debat artificiós acabarà dividint la societat generant radicalització i beneficiant només als populistes xenòfobs i als integristes islàmics”.

D’altra banda no podem oblidar però que la posició del PSC del Vendrell no coincideix amb l’adoptada pels membres del mateix partit a altres localitats com Lleida, on la mateixa proposta ha estat recolzada pel PSC, o Cunit, on l’alcaldessa socialista ha manifestat la seva intenció de presentar la mateixa moció al Consistori. Pasqual s’ha defensat explicant que el seu grup ha de mirar per la realitat del municipi que “és molt diferent que Lleida i Cunit”, primer perquè hi ha un alt percentatge d’immigrants i segon, perquè la xenòfoba PxC té una àmplia representació al municipi amb quatre regidors, necessaris perquè el govern en minoria de CiU pugui aprovar qualsevol qüestió.

La resta de grups municipals de l’oposició, ERC, PP i PxC tot i donar suport a la moció també van atribuir la proposta a una estratègia electoralista. ERC i el PP, de la mateixa manera que va recriminar el PSC, també van criticar que la qüestió no s’hagi plantejat al Consell Municipal de Convivència i Civisme, creat fa quatre mesos per debatre els temes relacionats amb aquesta matèria i que encara no s’ha reunit mai.

Per la seva part el portaveu del partit ultradretà PxC, August Armengol, va celebrar que l’equip de govern presentés la moció i va parlar de “plataformització de la política catalana”, ja que molts ajuntaments estan seguint propostes sobre el control de la immigració pròpies de la PxC. Armengol va defensar obertament que la prohibició del burca i del nicab ha d’anar més enllà i prohibir-se a tot arreu i va criticar que l’ajuntament per una banda adopti aquesta mesura i per altra subvencioni associacions islamistes.

El president de la PxC, Josep Anglada, va seguir el ple del Vendrell. Recordem que Anglada és també regidor a l’Ajuntament de Vic, ciutat on va néixer la problemàtica relacionada amb l’empadronament dels immigrants sense papers i que de la mateixa manera que està passant amb la regulació del burca i el nicab als equipaments municipals, es va desencadenar posteriorment en diferents municipis d’arreu de Catalunya.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 18/06/2010; PÀG11 EL PLE APROVA LIMITAR L'ÚS DEL VEL INTEGRAL ALS EDIFICIS MUNICIPALS

No es podrà entrar als edificis municipals amb la cara tapada

EL VENDRELL.-
L'Ajuntament del Vendrell realitzarà una modificació de la norma de Convivència i Civisme i de les normatives municipals que correspongui limitar l'accés i l'ús del vel integral i altres vestimentes o accessoris que cobreixin totalment la cara i que impedeixin la identificació i la comunicació visual en els edificis municipals.

La disposició va ser aprovada pel darrer ple ordinari de l'Ajuntament, celebrat divendres passat, amb els vots a favor de CiU, PP, PxC i ERC. En el moment de votar el punt els regidors del PSC van abandonar la sala de plens.

La sessió va aixecar força expectació mediàtica, ja que el Vendrell és el segon municipi de Catalunya, després de Lleida, que ha decidit regular l'ús del vel integral.

El plenari va ser seguit per associacions de cultura àrab, representants polítics, com el president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, públic en general i força mitjans de comunicació.

Per la seva part, el portaveu de PxC, tot i votar a favor de la proposta, va acusar el grup de CiU de "plataformitzar" el seu discurs en benefici de rèdits electorals.DIARI DEL BAIX PENEDÈS, 11/06/2010; PÀG11 REGIDORS I CÀRRECS DE CONFIANÇA COBRARAN UN 15% MENYS

EL VENDRELL.-
En la sessió plenària d'avui és previst que s'aprovi la reducció del sou que perceben els regidors en un 15%, en aplicació del Reial Decret que el govern central va emetre el 20 de maig i que enumera una sèrie de mesures per reduir el dèficit dels ajuntaments i l'Estat.

Precisament en aquest ple també es debatrà una moció de Plataforma per Catalunya (PxC) en la que demana una reducció dels sous dels regidors del 30%, i que hauria de ser 50% en el cas dels càrrecs de confiança. PxC demana també que les aportacions als grups polítics municipals es redueixin també a la meitat.DIARI DE TARRAGONA, 05/06/2010; PÀG.16 ARMENGOL (PxC) DEJA EL CONSELL COMARCAL

BAIX PENEDÈS.-
El concejal de Plataforma per Catalunya (PxC) en el Consell Comarcal de Baix Penedès August Armengol ha dejado el cargo comarcal para poder formar parte de las listas del partido al Parlament de Catalunya. La plaza en el Consell de Armengol, que sigue en el Ayuntamiento del Vendrell, la ocupa Teresa Montserrat.

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube