Català - Castellà
explica'ns
93 119 03 33
PxC Youtube PxC Twitter PxC Facebook
segueix-nos

Notícies municipals

Projecte d'economia alternativa a l'Anoia

Projecte d'economia alternativa a l'Anoia

19/12/2012 - Igualada

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Plataforma per Catalunya proposa la creació d’horts socials compartits

Igualada | Redacció.- El grup municipal de Plataforma per Catalunya a la capital de l’Anoia ha proposat en el ple del mes de desembre crear un registre per posar en contacte persones que tinguin terrenys en desús i aquells qui vulguin tenir un hort per collita pròpia a la ciutat.

El portaveu de la formació en el consistori, Robert Hernando, ha manifestat en el ple que "en aquesta època de crisi en hi ha molta gent que té temps lliure i estaria disposada a treballar el seu propi hort per a l'autoconsum. Per això és important que el consistori pugui fer de mediador  entre aquestes persones i altres particulars o empreses que tinguis terrenys abandonats per tal de convertir-los en horts".

D'altra banda Plataforma per Catalunya ha demanat que l’Ajuntament d’Igualada es posicioni contra l'entrada de Turquia a la UE després que el president del govern espanyol Mariano Rajoy manifestés el seu suport al primer ministre turc en la seva recent visita a Madrid perquè Turquia esdevingui un nou soci europeu.

Hernando ha argumentat que "l'entrada de Turquia a la UE suposaria que aquest país es convertís en el segon més poblat de la Unió per darrere d'Alemanya, que acapararia gran part dels fons europeus, i que Europa tindria milions de possibles nous treballadors insostenibles en aquesta situació de crisi".

Per altra banda també ha deixat clar que "l'entrada de Turquia a la UE, a més dels perjudicis econòmics, suposaria l'entrada d'un país islàmic amb el consegüent risc de pèrdua d'identitat europea del nostre continent".  La moció només ha obtingut el vot a favor de Plataforma per Catalunya.

D'altra banda el grup municipal de Plataforma per Catalunya s’ha abstingut en la moció contra l'esborrany del ministre del PP, José Ignacio Wert, ja que defensa el seu propi model en el qual el 40% de les classes haurien de ser en català, el 40% en castellà i el 20% en anglès.

Hernando ha destacat que aquest és el model de les escoles privades on estudien els fills tant de Mas com de Montilla, i ha retret que aquests líders polítics no vulguin per a l'educació pública el que sí volen per als seus propis fills.

Plataforma per Catalunya ha rebutjat amb idèntica energia tant la proposta centralista del PP com l’actual model, que ha portat al fracàs escolar a gran part dels alumnes del nostre país. El portaveu identitari ha recalcat que "el problema de l'ensenyament no és la llengua, és la seva pèssima qualitat. No en va tots els estudis europeus ens posen a la cua en aquest aspecte".

Enviar notícia per correo

  • Facebook
  • Google Plus
  • Twitter
  • Tuenti
  • Email
Compartir aquesta notícia
Donar-me d'alta Donar-me de baixa
PxC a Youtube